Mavi Bilgisayar Kapandı.

0
anonim
Ankara merkezli bilgisayar firması Mavi Bilgisayar internet sitesi ve mağaza şatışlarını durdurdu. 29.06.2009 tarihinden itibaren web siteleri açılmayan şu anki sitede ise özür yazısı bulanan firma son zamanlarda yaptığı değişik kampanyalarla ayakta durmaya çalışıyordu.
Son olarak ortak kaybeden firmada borç miktarı 6.5 trilyon olduğu söyleniyor. Genel Müdür Hamza Hakan bey herhangi bir açıklama yapmazken, alacaklı şirketlerle görüşme halinde olduğu bildirildi. Son kullanıcı müşteri mağduriyetleri nasıl giderilecek ve alınan ürünlerin garantileri nasıl devam edecek gibi sorular ise hala cevaplanmayı bekliyor.

2009 yılında satışlarını durduran 3. bilgisayar ve teknoloji şirketi olan Mavi Bilgsayar ailesine geçmiş olsun diyoruz.

Görüşler

0
acemi_
Borcu, eski TL ile 6.5 trilyon sanirim
0
kernelpanic
bu yazıyı yazdığım bilgisayarı mavibilgisayar aracılığıyla almıştım.. Güzel bir sanal mağazaydı cidden. bende kendilerine geçmiş olsun diliyorum.
0
abdullaht
arkadaşlart mavi bilgisayarın kapanmasına gerçekten çok üzüldüm ben ve çevrem bütün parça işlemlerini maviden karşılardık yazık oldu mavi bilgisayara çalışan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Windows kullananlar daha mı özgürlükçü? Programcılar çok mu korkak?

FZ

Bir durum saptaması: Etrafımdaki bilgisayarcıların bir kısmı hayatlarının %99'unu MS Windows üzerinde, çoğunlukla kapalı kodlu sistemler kullanarak ve yazılım geliştirerek geçiriyorlar. Bir kısmı ise tamamen açık kodlu GNU/Linux sistemleri üzerinde yine açık kodlu araçlar ile programlar geliştirerek hayatlarını kazanıyorlar. Kapalı kodlu ve birtakım firmaların fikri mülkiyetinde olan sistemleri kullanan ve etrafımda bulunan bilgisayarcıların önemli bir kısmının son yıllarda şu tür cümleler kurduğunu duyuyorum:

IBM Özgür Yazılım #2 Çıktı

butch

IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 2. sayısına ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

FM Camiasından Danışmanlık Talebi

FZ

Böyle bir haber yazacağım aklıma gelmezdi ama sanırım FM sitesi ve camiası epey olgunlaştı. Görelim o halde!

Mesele kısaca şu: Ağırlıklı olarak matematik, mühendislik ve bir miktar yazılım eğitimi almış, birkaç ay sonra mezun olacak genç bir dostum bana bugün aşağıdaki gibi bir e-posta yollamış:

E-ticaret sitelerinde hatalar

cs

ACM Istanbul Bölümü'nün Salı Günü gerçekleştirilen toplantısında bahsettiğimiz yeni projemiz, Türkiye'deki e-ticaret sistemlerinin genel durumunu açıkça gözler önüne serecek.

Odak noktamız e-ticaret web sistelerindeki bug ve hatalar.

Özellikle web arayüzlerinde karşılaşılan "internal" hata mesajları ve diğer bütün buglar geçerli.

Örneğin; "Error 500: The "xml" attribute illegally evaluated to "null" or "" in "

Geçtiğimiz hafta İGDAŞ, BEDAŞ; TTNet, Türk Telekom, İSKİ, Garanti Bankası, Migros Online, AtlasJet web sitelerinden örnekler bulduk.

Sundance de Apple'a geçti - 1

sundance

Geçtiğimiz haftalarda Linus Tornvalds'ın artık Apple tabanlı bir laptop kullanmaya başladığını haber yapmıştık. Bu ayın başında meşhur Lisp hackerı Paul Graham da Mac'in Dönüşü makalesinde ibook ve powerbookların hacker camiasında popülaritesinin artmasından bahsetmişti.

Uzun zamandır 12inch ufak tefek bir laptop almayı planlıyordum, i386'mı olsun yoksa powerpc'mi diye düşünürken, bir arkadaşımın G3 ibook'unu satmaya karar verdiğini duyunca harekete geçtim. Bu makale i386'dan powerpc'e geçişde ne gibi kolaylıklar ve zorluklar yaşadığımın iki bölümlük hikayesidir.