Yeni Bir Galaksi Keşfedildi

0
FZ
Hubble teleskobu ile gerçekleştirilen gözlemler ve incelenen uydu fotoğrafları sonucunda yeni bir galaksi keşfedildi: galaksi.fazlamesai.org

İlk raporlara göre "her insan bir dünya, her insan bir gezegen, o halde gezegenleri, güneş sistemlerini ve pek çok şeyi bir araya getiren galakside buluşalım" düşüncesi ile yola çıkan FM editörleri bloglarını birleştirip Voltran'ı (ya da başka bir şeyi, her ne ise, kimileri Web 2.0 filan da diyor :) oluşturmaya karar verdiler, kolları sıvadılar, 1 hafta boyunca test ettiler ve sonra da büyük patlama ile cümle aleme gerekli duyuruyu yaptılar.

6 aylığına T.C. askeri kuvvetlerine emanet ettiğimiz sevgili arkadaşlarımız ve FM editörleri Larweda ve coskung simdilik galaksiye daha zayıf radyo sinyalleri yollayacaklar, sayılı gün çabuk geçer diyor ve gözlerimizi galaksiye doğru çevirip bir sonraki sürpriz için (asıl bomba, pek yakında!) çalışmalarımıza olanca hızı ile devam ediyoruz...

Görüşler

0
apollonius
T.C. askeri kuvvetleri değil. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK).
0
feran
Çocuklar askere gidiyorsa bu askerlik yapmak demektir. Hem ataları "Yurtta barış, dünyada barış" diyen bir ulusun gençleri "Farewell to Arms" dan yanaysa... Unutmamalı kalem kılınçtan keskin bir silahtır da derler!
0
apollonius
kılınç değil kılıç.
0
feran
Doğru, yoksa "doru" mu? Teşekkürler:)
0
sametc
ehe tam takip edilcek bir galaksi........
0
yilmaz
Küçük bir dialog
bu mükemmeldi.
yalnız gezegen lafı delikanlıyı bozar oraya başka birşey uydurmak lazım.
0
FZ
Eh işte biz de o yüzden "Gezegen" yerine "Galaksi" demeyi tercih ettik ;-)
0
feran
Hoş! Gezegen yerine "durağan" dense çünkü fm'cilerin tüm mesaisi ekran karşısında durup "fazla mesai" yapmak:) ama bu gençler durdukça ilerlemeyi beceriyor bence... kısaca seyyare de diyebiliriz!
0
FZ
Galaksi sözcüğünün hoşuma gitme sebeplerinden biri de süt.

Galaksi, ilk akla gelen tabii bizim içinde bulunduğumuz galaksi: Eski Yunan dilinde: "kyklos galaktikos" [1] yani "Milky Way" yani "Sütlü Yol". Süt. Biz ise "Samanyolu" demişiz. Saman. İnek. Süt. Galaktoz [2]. Ve tabii Galactica dizisinin eski bölümleri [3].

1- http://en.wikipedia.org/wiki/Galaxy
2- http://en.wikipedia.org/wiki/Galactose
3- http://www.battlestargalactica.com
0
sundance
Sanırım iyi bir şey demeye çalışmışsınız ama malesef bu 32 yaşındaki genç anlamadı çok :)
0
roktas
:- ) Vay be o kadar olduk di mi? Sakın o yaşla (32) ilgili bir niteleme yapma, post-orta-yaş krizinde nekahet dönemini atlatmaya çalışan şu fakirin romatizmalarını azdırırsın.
0
bm
Yanlis dusunuyorsunuz, kusuru memlekete bulun: "niye bizim memleketimizde herkes cok genc? Ne bicim yer burasi?" filan diye.
0
bm
Bu arada bunun istatistigi, meraklisina: http://www.photius.com/rankings/population/median_age_total_2004_0.html

0
sundance
Konunun konuyu açması zaten fazlamesai'nin ana ekseni, o yüzden hiç suçluluk hissetmiyorum.

Açıkcası ben "bizim ülke ne kadar enteresan herkes genç" diye düşünmüyorum.

Aksine herkesin için geçmiş durumda. 25 yaşındaki adam bile "aaaabi, bizden geçti o işler" derken en ufak bir pişmanlık duymuyor.

Bence temel sorun burda. Suyun başını tutmuş yaşlılar ve içi geçmiş gençler arasında, "at binenin, kılıç kuşananın" lafının "nasıl yapsak da atı becersek" şeklinde algılandığı bir ortam var.

Bence hiç de genç bir nüfusa sahip değiliz biiir, teknoloji ile ne iş yapılıyorsa "gençler yapmış" yaklaşımıyla yaklaşılıyor bu da ikiiii.

Ne zaman yirmili yaşlardaki bir arkadaş "bizden geçti o işler, bu saatten sonra... (devamını dinlemiyorum zaten)" dese, "Eden bulur, inleyen ölür" diyorum.

FM camiasının hiçbir zaman inlememeniz dileklerimle ;)
0
roktas
Yok ama, inleyen nağmeler beni öldürmüyor, ruhumu sarıyor sadece. :-) 32 yaş güzeldir, kırklar da öyle. (Romatizma var fakat.) İçi geçmeye gelince, o "hâl"in bir yaşı yok. Dileğini paylaşıyorum, içi geçenlerden olmayalım asla!
0
yilmaz
yaş 32 olmuş abilerim gençlerin önünü açın artık :) programı ben yapayım, siteyi de ben devralayım. :) bu arada emekliliğe ne kadar var. :D
0
butch
"Otostopçu" nasıl?
0
FZ
Otostopçu... Galaksi... Otostopçunun Galaksi Rehberi! Süper! :)
0
o_ozardic
eski atlaslarda gezegen sözcüğü, "seyyare" diye geçiyor bildiğim kadarıyla. Bu da bozar mı delikanlıyı ;)
0
conan
logo lazim.. soyle FM'li kirkikili galaksili filan.

Bi de top banner cok kalin sanki. soyle 100 pixel genisligine ceksek ;)

Bir de tesekkur ederim butch beni cok cabuk ekledigin icin. RSS'imin tarih kismi yokmus. Bu yuzden bi anda blogum istila etti ana sayfayi. Neyse ki farkedip kodunda duzeltme yaptim. Simdi Turkiye saati ile rapor veriyor :) (Her ne kadar blogum turkce olmasa da) :P
0
sefalet
Katılım için Butch'a mesaj attım ama Galaksiyi uzaya saldınız heralde ilgilenen yok.Bir de bazı günlük adresleri açılmıyor tıkladığınızda halbuki aynı günlüklerin mesajları çıkıyor galaksi sayfasında.
0
butch
Bugün herkes çok asabi. Mailinize cevap gönderdim ancak ulaşmadı sanırım. Galaksiye katılım için yapılan başvurlarda yapılan alışılageldik hata sizde de mevcut. Hazır fırsat çıkmışken herkese bildireyim.

1. Başvuruyu yaparken RSS Feed adresinizi de ekleyiverin. Zira avcılık zor iş.

2. Biraz sabredin. Bakalım değerli FM editörleri günlüğünüzün içeriğini nasıl değerlendiriyorlar.

Şunu da belirtmekte fayda var. Fazlamesai (adından da anlaşılacağı üzere) takip edenleri ve yazarları bol ama geliştiricileri kıt bir oluşum. Sabır ise çok büyük erdem.
0
sefalet
Rica ederim ne asabiyeti.Maalesef e-postanız gelmedi bana.Sabır dediğiniz şeyden bende çok var yalnızca e-postaya cevap gelmeyince ilgilenilmiyor ya da görülmedi gibi geldi.Adresi tekrar yollarım.Kolay gelsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neden Ordu Parası ile Araştırma Yapılmaz?

butch

İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur

butch

"İnsanlara toplumsal inisiyatifin gücünü ve eğer istenirse büyük sponsorluklar olmadan, birtakım şirketlere gereksiz ve fahiş paralar kazandırmadan, gençlerimizi belli markalara esir etmeden ve vizyonlarını kısıtlamadan, dünyanın kültür ve entelektüel mirasından faydalanarak bir şeyler üretilebileceğini göstermek istiyoruz."

Emre Sevinç ile Çocuklara Bilgisayar Projesi üzerine yapılan röportajın devamı turk.internet.com'da.

FBI 10 yıl önce OpenBSD IPSEC 'e gizli arkakapılar(backdoors) ekledi!!

y0rk

GoVirtual Education CEO'su Gregory Perry FBI ile imzaladıgı NDS in bitiminden hemen sonra bir itirafta bulundu. 10 yıl önce FBI tarafından OpenBSD IPSEC içersine birden fazla backdoor yerleştirdiklerini duyurdu. openbsd kullanan vpn ve firewall lar artık güvenli degil, VMWare VSphere in durumu ise tartışılır duruma geldi.

Modern İnsan ?= Örgütlü İnsan

FZ

Modern insan örgütlü insandır derler. Peki ya modern bilgisayarcı? Yerli ve yabancı, üye olabileceğimiz önemli bilgisayar organizasyonlarından haberdar mıyız? Tek başımıza yapabileceğimizden çok daha fazlasını bu organizasyonların bünyesinde çalışarak gerçekleştiremez miyiz? Profesyonel ya da amatör bilgisayarcılar olarak bu organizasyonlardan faydalanamaz mıyız? Bu ve benzeri soruların cevapları eminim kişiden kişiye değişecektir ancak benim niyetim derin felsefi tartışmalara girmek değil, önemli olduğunu düşündüğüm birkaç yerli ve yabancı kurumun üyeliğe dair adreslerini sizinle paylaşmak.

Bilgisayarlar ve 2038 yılı

FZ

Belli bir süredir gündemde olan bir sorun bugün takip ettiğim Compunauts listesinde karşıma ilginç bir şekilde çıkınca FM kitlesi ile paylaşayım dedim.

Basit bir Perl komut satırı ile sisteminizin 2038 yılına nasıl tepki vereceğini inceleyebilirsiniz...