FM'ye Soralım: Google 4 Milyar Doları Ne Yapacak?

0
anonim
Google SPO yapacağını açıkladı. Şu an itibariyle 2,5 Milyar Amerikan Doları civarında olan şirket piyasa değerini 6,5 Milyar Amerikan Dolara çıkaracak bir SPO yapacak.

SPO: Secondary public offering. İkincil halka arz. Diğer bir deyişle bir tür sermaye arttırımı.

4 Milyar Amerikan Doları nakit para şirketin kasasına girecek. Bu parayla ne yapacaklar dersiniz?

Kaynak: Reuters kaynaklı Yahoo haberi

Görüşler

0
vst
Birkaç yüz bin dolarını aracı kuruluşlara, hisselerin bir kısmını çalışanlarına hediye şeklinde verecek. Eh, halka arz için reklam vs. derken bir miktar daha gider. Geriye birşey kalmadı. 3.5 Milyar Dolar kadar para kalır ellerinde. Onla da Windows sunucular almayacaklarına göre parayı harcayacak yer kalmadı.

1. Donanım alır (Gmail için disk alanı lazım :)
2. Ciddi bir istihdam yaratacaktır.

Bence...
0
anonim
Tabi şu var. Orada kastedilen piyasa değeri borsada sirkulasyonda olan değer.

Bu konudaki haberi bir hafta kadar önce girmiştik. Ancak daha yeni yayınlandı. Bu noktada aklımıza gelen birkaç şeyi paylaşalım dedik.

1- Google kendi hisselerini şu anda pahalı olarak görüyor ve bu değerdeyken satmak istiyor.

2- Google Wireless network. Google şu anda dunyanın en guclu altyapılarından birine sahip. Boşuna iki kere ISP maliyeti var. Oysa müşteriyi kendi omurgalarına bir alsalar çok daha fazla katma değer sunabilirler. Ayrıca, geçenlerde bir de WiFi üzerinden lokasyon belirleme şirketi satın aldılar... Bu ikisini birleştirebilirler ...
0
vst
<quote>Tabi şu var. Orada kastedilen piyasa değeri borsada sirkulasyonda olan değer. </quote>

2.5 Milyar Dolarlık değer piyasada dolaşıyor. Ancak arzda toplayacağı para kasasına girecek, giderler ayrı tabi...

Kablosuz ağ olayı çok ilginç geldi. Frekans çok yüksek, dalga boyu da kısa, cep telefonu şebekesi gibi bir şebeke olmaz herhalde, yanlış mı düşünüyorum?
0
yilmaz
yeni BETA bir servis çıkarır ve bu BETA serviste çalışan adamların paralarını oder.
0
ahmetaa
Microsoft ne yapiyorsa 40 milyar dolarla onun 10'da birini yapar.
ustune yatip faizini yer.
0
bahadirkandemir
Düğün olur iki kişiye, kaygısı düşer deli komşuya...
0
fragile

bildiğim kadarı ile earth, moon gibi lokasyon bazlı projelerle ilgileniyor google son zamanlarda. 4 milyon doların belirli bir kısmını bu projelere yatırım amaçlı gömerler ise geriye hiçbir gis firması kalmaz. multimap, mapquest gibi firmalar da iflas bayrağını çekerler.

açıkçası bu para ile uydu kiralayabileceklerini düşünüyorum; ama elbette google bu, sağı solu belli olmaz.

0
anonim
Bence yeni bir linux dagitimi cikarabilir.
Kde yada gnome üzerinden oynayip biraz daha
kullaniciya hitap eden home edition tarzi bir sey cikar
adinada google linux derler :P
Sonra bi 4 milyar $ la daha enterprise piyasayi süpürürler
akilli adamlar vesselam :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Khan Academy

Tarık

Matematik, fizik, biyoloji ve daha bir çok bilim dalına ait onlarca konuyu oturduğunuz yerden ve bedavadan öğrenmek ister misiniz? Üstelik bunun için bir internet bağlantısı ve öğrenme şevkinden başka hiç bir şeye gereksinim duymayacaksınız.

EncFS: Şifreli Dosya Sistemi (TÜRKÇE)

sundance

EncFS, pratik kullanımlı ve performanslı bir şifrelenmiş dosya sistemi. En önemli iki özelliği, şeffaflığı ve dizin bazında şifreleme yapabiliyor olmanız.

EncFS'in özelikleri ve nasıl kullanılabileceği konusunda Cuma günü Linux DevCenter'da yayınlanan makalemin daha geniş ve Türkçe halini (kesinlikle çeviri değil ;) yazının devamında bulabilirsiniz.

fazlamesai.net'e soralım: Satıcılar neden OO.org yüklü bilgisayar satmıyor?

FZ

Soru orijinal değil, açık, özgür kod dünyasının ve Debian camiasının öncü isimlerinden Bruce Perens'e sorulmuş bu soru bir röportajda. Bruce Perens de bu konudaki şaşkınlığını gizlemiyor:
Eğer OpenOffice.org bu kadar makul bir alternatif ise neden donanım satan şirketlerin gittikçe artan oranda bu yazılımın kurulu geldiği bilgisayarları sattıklarını görmüyoruz?

Açıkçası bir bilgisayar satıcısının bakış açısından baktığımda neden her satılan PC´ye bir OpenOffice yüklemediklerini anlamıyorum. Bunu yapabilecek durumdalar, bu onlar için gayet kolay bir iş.

Belki de gidip o satıcılarından birine sormalıyım bunu ancak şu salakça cevabı almaktan korkuyorum: 'O yazılımı download edebilirsin.' Kimbilir belki de pazarlama dahileri henüz oralara varamamıştır.

Fazlamesai.net Bülten

butch

Bir süredir gerek zaman darlığı, gerek FM ilkeleri sebebiyle yer vermekte zorlandığımız bültenler için artık yeni bir Fazlamesai ortamı var.

BÜLTEN, FM editörlerinin onayından geçmiş tüm bilişim firmaları ve onların temsilcilerine açık. Tek yapmanız gereken FM üye adınız ile temsil ettiğiniz firmanın adını o firmaya ait bir e-posta adresinden bize göndermek.

Gerisi size kalmış.

fazlamesai'ye soralım: Site'de yenilik istiyor musunuz?

kernelpanic

fazlamesai'yi yok türkiye'de gnu ve unix-like sistem şöyle bir yeri vardır, yok şöyle önemlidir vs. gibi övmeme gerek yok sanırım hepimiz farkındayız. Ama artık 2009 yılına sitede görsel ve işlevsel olarak tekrardan yapılandırılması gerekmiyor mu sizce de ?