Hi! How are you?

0
musshani
Son günlerde Internet üzerinde dolaşan ve hızla yayılan bir virüs tespit edilmiştir. Eğer içinde; " Hi! How are you? I send you this file in order to have your advice See you later. Thanks " metni geçen bir e-posta alırsanız, eklerini açmadan acilen silmenizi önemle tavsiye ederim.
Hızla yayılan ve W32.Sircam.Worm@mm olarak adlandırılan bu virus, gelen e-posta içinde bulunan ekli dosya açıldığında açan kişinin bilgisi dışında e-posta programının adres defterinde bulunan tüm e-posta adreslerine farklı konulu ekli dosyalar göndererek yayılmakta ve yayılırken de kullanıcının bilgisayarında bulunan şahsi dosyaları da 3. şahıslara göndermektedir.
Hergün , farklı yöntemlerle yayılan yeni ve farklı virusler ortaya çıktığından bilgisayarınızda anti-virüs / güvenlik programı kulllanmanızı eğer halihazırda kullanıyorsanız bu programı sürekli güncellemenizi ve internet üzerinden e-posta yolu ile yayılan virüslerden korunmak için tanımadığınız e-posta adreslerinden gelen mesajları açmamanızı ve e-postalar içerisinde gelen ekli dosyaları virus taramasından geçirmeden okumamanızı önemle tavsiye ederim.

Görüşler

0
anonim
bi kere bulastiktan sonra birde intranetiniz(local network) varsa ve dogal olaral paylasimlarinizda aciksa(read-only ve password protect haric) her yere bulasiyor.kurtulmanın tek yolu gusel ve guncel bir linux cd sini temin edip cd-roma koyup kurulumlari otomatik yapmasini sağlamak windows partitionlarını sildiğinden emin olmak ve huzurlu mutlu virussuz gunlerin tadini cıkarıp hatta mavi ekranlari bile geride bırakmanın sevincini yasamak...sevgi,saygi,LINUX...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

F ve Q nun savaşı (1)

afsina

F ve Q klavye yerleşimi konusunda uzun süredir devam eden bir tartışma var. Zemberek geliştiricilerinden Mehmet Akın bu konuda eğlence amaçlı bile olsa teknik bir inceleme arayışına girdi. Bu kapsamdaki ilk yazıyı Zemberek NLP sayfasından okuyabilirsiniz.

Tamam sigarayı da bıraktık, acaba susuzlukla ne kadar başa çıkabiliriz...

butch

Oh dedik herşey pek güzel, memleket bu krizi atlatır elbet. Bu gerçekleştiğinde biz de ayakta ve buralarda olursak artık bizi ve yapabileceklerimizi hiçbirşey engelleyemez. Ama bugün bütün umutlarım tamamen yıkıldı. Bazılarımızın temel besin kaynağı sigaraya gelen yeni zamdan dolayı. Birileri bizi buralarda istemiyor. Gidin buralardan diyor, buralarda çalışanı, birşeyler yapmak isteyenleri sevmezler. Mümkün olan ne kadar alakasız detay varsa tepenize yıkarlar ve sizi iyice nefessiz bırakırlar.
Sadece bunlarda değil. Duyduğuma göre Eylül ayında elektrik de zamlanıyormuş hem %50 düzeylerinde. Anlaşılan artık kısa zamanda bir B planına ihtiyacımız var.

Öğrenmenin Psikolojisi

FZ

comp.lang.lisp'i takip ederken Robert Strandh'in bir mesajına rastladım. Strandh mesajında kısa süre önce yazdığı bir makalenin adresini veriyordu. Öğrenmenin psikolojisi üstüne yazılmış bu kısacık makale kendime, etrafımdaki insanlara ve günlük hayatıma dair çok güzel ipuçları barındırıyor, pek çok şeyi aydınlatıyordu; bu yüzden makaleyi Türk diline kazandırıp FM camiası ile paylaşmak ve bu önemli konuyu masaya yatırmak istedim.

Robert Strandh Bordeaux Üniversitesi'nde (Fransa) çalışan bir bilgisayar bilimleri profesörüdür. 1988 yılından beri üniversitede araştırmalarını sürdüren Strandh genel olarak programlama ile, özel olarak da dinamik dillerle, ağırlıklı olarak Common Lisp ile ilgilenmektedir. Robert Strandh 7 yıldır kendi yazılım projeleri için de Common Lisp programlama dilini kullanmaktadır.

Sesle Kumanda Edilen Arabalar, Gizli Silahlar!

FZ

Konu altında konu, yorum altında yorum ve bambaşka dünyalar yaratmada bir eşi daha bulunmayan bir camia FM camiası. Değerli ve saygıdeğer üyelerimizden feran'ın açtığı mevzu üstüne detaylı bir tartışma başlayınca dayanamadım, konu ile ilgili dikkatleri tehlikeli bir şahsiyet olan Lemonodor'un Telematics 2.0 başlıklı blog girdisine yönlendireyim dedim. Bakın şimdi şöyle...

trLFS açıldı... (Linux From Scratch)

Armish

LFS (Linux From Scratch) yani sıfırdan Linux adlı kendi Linux'unu kendin yap adlı projenin kitabının Türkçe ye çevirisi tamamlandı. Bu yeni projenin adı trLFS ve proje sayfası http://lfs.geleceklinux.org. . İlgilenenlere...