SVCD

0
hasan
DVD fiyatlarını çok buluyorsunuz. İzlediğiniz ve sevdiğiniz filmleri arşivlemek de istiyorsunuz..

Mükemmel bir seçeneğiniz var DIVX ama sadece bilgisayar platformunda.

Merak etmeyin standalone yeni playerlar için de kaliteli görüntüyü ucuza elde etmek için bir alternatif var.
Her ne kadar Türkiye piyasasında satışı olmasa da illaki izledğim filmi arşivimde tutmak istiyorum ama DVD´ye bu kadar para vermekte beni aşıyor diyenler SVCD´ye bayılacak.

http://www.vcdhelp.com
http://www.doom9.net

İşte aşağıda PAL ve NTSC için SVCD´nin getirdiği teknik özellikler;

PAL
Görüntü : 2600 bit/sn MPEG2 formatında 480 X 576 saniyede 25 kare görüntü 4 altyazıya kadar destek
Ses : 32-384 kbit/sn MPEG-1/2 2 dublaja kadar destek

NTSC
Görüntü : 2600 bit/sn MPEG2 formatında 480 X 480 saniyede 29,97 kare görüntü 4 altyazıya kadar destek
Ses : 32-384 kbit/sn MPEG-1/2 2 dublaja kadar destek

Açıkcası ben ülkemizde satışa sunulan ve artık video kaset devrinden sonra 2.kez piyasamıza oturduğunu gördüğümüz VCD'ye sıcak bakmıyorum. Ses ve görüntü beni tatmin etmiyor. Seslendirme belki çoğu kişi için iyi olsa da filmi atmosfer bakımından katlediyor. Hele o arada kareleşen görüntüsüne diyecek söz bulamıyorum..

Evet tüm dediklerim sizin içinde geçerliyse çözümün özünü merak ediyorsunuz.

Biraz masraf ve zaman en başta gerekiyor bunu peşinen söylemem lazım. İlk önce SVCD destekli bir DVD Player temin edeceksiniz. Dikkat! çok zor bulunuyor ama yok değil. Philips´in modellerini araştırmanızı öneririm. Standartlaşmaya başlarsa ileride vcd player gibi türeyebilir; bunu umut ediyorum şimdilik bir kipırtı olmasa da:)

Buraya kadar herşey yolundaysa 2.olarak geriye DVD film bulmanız kalıyor. Kiralayarak ya da satın alarak bu kısmada OK diyorsanız http://www.vcdhelp.com ve http://www.doom9.net adreslerini incelemeniz gerekiyor. Verdiğim bu adreslerde adım adım hangi programı ne zaman nasıl kullanacağınız herşeyi buralardan öğrenebilirsiniz. Adreslerde uygulandığı gibi DVD filmi SVCDye çevirin. Epey zaman aldığını söylemeyi de unutmayalım!

Daha sonra size bol bol dvd kiralama yada değiş tokuş yapmak kalacak. Sonuç olarak daha ucuza kendiş arşivinizde de kalmak üzere çok net filmler elde etmiş olacaksınız. Bu işi değiş tokuş ederek daha da ilerletebilir hatta bir SVCD piyasası oluşturmak için çevre yaratabilirsiniz. Bu oldukça basit çünkü SVCD hem bilgisayar da hem destekleyen playerlar da çalışması, çok net görüntüsü ile herkesi kendine çekecektir. DVD den tek farkı biraz görüntü kalitesi ki onuda normal tv ekranında farketmek çok zor, bir dğier farkı ise 5.1 ve DTS gibi ses özelliklerinden yoksun olması. DVD bir filmi 1 disk üzerinde barındırırken SVCD ile 2-3 disk üzerinde ama ekonomik ve çok çok tatmin edici olarak arşivinize katabileceksiniz. Bu işe tüm meraklılara SVCD üzerine daha fazla bilgi toplamak üzere verdiğim adresleri ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum.

Görüşler

0
sleytr
bence svcd nin pek şansı yok. (en azından türkiyede)
divx hiç olmazsa bilgisayarı olan film meraklıları arasında bir popülerlik kazanmaya başladı ama svcdnin getirisi divx ile kıyaslayınca yetersiz. Tamam kalite iyi ama 2-3 cd biraz fazla değilmi. divx ile vhs video kalitesinde tüm bir film 1 cdye sığıyor...
0
hasan
SVCD''nin şansı olmadığı konusu doğru olabilir nitekim sonucu da ortada kimse bilmiyor bile.. Fakat kıyaslama yaparken birinin 2-3 cd olmasını değil standalone playerlar da çalışabilmesini ön planda tutmak gerekir.

Divx filmler için bir format bir çözüm bulunur ve standalone olarak çalıştırmaya başlayabilirsek SVCD''yi konuşmamıza gerek kalmayacak.

VCDlerde berbat görüntü kalitesi ile DVDlere oranla fiyat gözününde olunca SVCD harika bir alternatif olarak hala popüler -ülkemiz hariç.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Belgeler.org´dan Fazlamesai.net´e Destek

oktay

belgeler-grubu@lists.sourceforge.net e-posta listesine gönderilen aşağıdaki e-posta ile belgeler.org, Fazlamesai.net'in Çeviri çabalarına verdiği desteği kendi üyelerine de duyurmuş oldu. Hepimiz adına başarılara imza atacak bir dayanışma olmasını temenni ederim.

Linux Şenliği ve Fazlamesai.net Ekibi

FZ

Geriye sayım başladı. Yarından itibaren 4 gün boyunca dolu dolu geçecek bir Linux ve Özgür Yazılım Şenliği´ne hazır mısınız? Bu şenlikte Fazlamesai.net ile ilgili olarak sizi kimler ve neler bekliyor? Bakınız şunlar:
  • 1. Gün 10:45 (Perşembe) : Özgür Yazılımlar Yetersiz Mi? (sundance)
  • 1. Gün 13:30 (Perşembe) : Knoppix Linux Tanıtımı (sundance)
  • 2. Gün 13:30 (Cuma): Hacker Dosyası : Kötü Çocuklar Ne Kadar Kötü? (sundance)
  • 3. Gün 9:30 (Cumartesi): Knoppix Linux Tanıtımı (sundance)
  • 4. Gün 9:30 (Pazar): Netcat ve Reverse Telnet (sundance)
  • 4. Gün 16:30 (Pazar): Türkçe Dili, Belgelendirme, Yerelleştirme (FZ)
Bitti mi? Hayır!

Yıl 2031 kamu-net üst kurulu dördüncü kez toplandı :-)

musshani

Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin eAvrupa+ girişiminde yeralabilmesi için başlatılan eTürkiye eylem planı ve yapılanmasının sahibi, Kamu-Net Üst Kurulu toplantısında yine saptanamadı.

Kurulduğu 1998 yılından beri geçtiğimiz hafta üçüncü kez toplanabilen Kamu-Net Üst Kurulu eTürkiye eylem planında alacağı görevin ne olması gerektiğine bu hafta yapılacak yeni bir toplantıyla karar verecek.

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız...2

sundance

Distrowatch'un haberine göre Internet tarayıcıları arasındaki rekabette, Mozilla/Firefox ciddi bir avantaj yakalamış durumda
US-CERT'in IE'deki açıkların ciddi risk oluşturduğunu belirtmesi ve başka tarayıcıların kullanılmasını güvenlik açısından tavsiye etmesinin ardından Mozilla ve Firefox downloadlarında ciddi bir artış yaşandığı, Linux dağıtımlarının buluşma noktası olan Distrowatch'da üç yıl öncesinde %60ların üstünde olan MSIE kullanımının ise günümüzde %25'in altına düştüğü belirtilmekte ve bir değişiklik yapmanın zamanı geldiği vurgulanmakta.
Rage Against The Machine'in Guerilla Radio'su aklıma geldi.

It has to start somewhere,
It has to start sometime.
What better place than here,
what better time than NOW?

Fazlamesai forumları açıldı...

sundance

Evet millet yanlış okumadınız. Israrla beklediğiniz, çıksa da taklitlerinden sakınsam dediğiniz, Fazlamesai forumları açıldı.

Serbest Yazılım'dan Retro Platformlara, Felsefe'den Oyunlara bir çok konu altında artık çok daha rahat ve keyifli tartışabileceğiz.

Bütün yapmanız gereken söz konusu adrese gidip üye olmanız. Hadi bakalım flameler başlasın...

Not: Bu (ve daha birçok) konuda Fazlamesai ekibine verdiği destekten dolayı Roots.gen.tr biraderime teşekkürü bir borç biliriz ;)