SVCD

0
hasan
DVD fiyatlarını çok buluyorsunuz. İzlediğiniz ve sevdiğiniz filmleri arşivlemek de istiyorsunuz..

Mükemmel bir seçeneğiniz var DIVX ama sadece bilgisayar platformunda.

Merak etmeyin standalone yeni playerlar için de kaliteli görüntüyü ucuza elde etmek için bir alternatif var.
Her ne kadar Türkiye piyasasında satışı olmasa da illaki izledğim filmi arşivimde tutmak istiyorum ama DVD´ye bu kadar para vermekte beni aşıyor diyenler SVCD´ye bayılacak.

http://www.vcdhelp.com
http://www.doom9.net

İşte aşağıda PAL ve NTSC için SVCD´nin getirdiği teknik özellikler;

PAL
Görüntü : 2600 bit/sn MPEG2 formatında 480 X 576 saniyede 25 kare görüntü 4 altyazıya kadar destek
Ses : 32-384 kbit/sn MPEG-1/2 2 dublaja kadar destek

NTSC
Görüntü : 2600 bit/sn MPEG2 formatında 480 X 480 saniyede 29,97 kare görüntü 4 altyazıya kadar destek
Ses : 32-384 kbit/sn MPEG-1/2 2 dublaja kadar destek

Açıkcası ben ülkemizde satışa sunulan ve artık video kaset devrinden sonra 2.kez piyasamıza oturduğunu gördüğümüz VCD'ye sıcak bakmıyorum. Ses ve görüntü beni tatmin etmiyor. Seslendirme belki çoğu kişi için iyi olsa da filmi atmosfer bakımından katlediyor. Hele o arada kareleşen görüntüsüne diyecek söz bulamıyorum..

Evet tüm dediklerim sizin içinde geçerliyse çözümün özünü merak ediyorsunuz.

Biraz masraf ve zaman en başta gerekiyor bunu peşinen söylemem lazım. İlk önce SVCD destekli bir DVD Player temin edeceksiniz. Dikkat! çok zor bulunuyor ama yok değil. Philips´in modellerini araştırmanızı öneririm. Standartlaşmaya başlarsa ileride vcd player gibi türeyebilir; bunu umut ediyorum şimdilik bir kipırtı olmasa da:)

Buraya kadar herşey yolundaysa 2.olarak geriye DVD film bulmanız kalıyor. Kiralayarak ya da satın alarak bu kısmada OK diyorsanız http://www.vcdhelp.com ve http://www.doom9.net adreslerini incelemeniz gerekiyor. Verdiğim bu adreslerde adım adım hangi programı ne zaman nasıl kullanacağınız herşeyi buralardan öğrenebilirsiniz. Adreslerde uygulandığı gibi DVD filmi SVCDye çevirin. Epey zaman aldığını söylemeyi de unutmayalım!

Daha sonra size bol bol dvd kiralama yada değiş tokuş yapmak kalacak. Sonuç olarak daha ucuza kendiş arşivinizde de kalmak üzere çok net filmler elde etmiş olacaksınız. Bu işi değiş tokuş ederek daha da ilerletebilir hatta bir SVCD piyasası oluşturmak için çevre yaratabilirsiniz. Bu oldukça basit çünkü SVCD hem bilgisayar da hem destekleyen playerlar da çalışması, çok net görüntüsü ile herkesi kendine çekecektir. DVD den tek farkı biraz görüntü kalitesi ki onuda normal tv ekranında farketmek çok zor, bir dğier farkı ise 5.1 ve DTS gibi ses özelliklerinden yoksun olması. DVD bir filmi 1 disk üzerinde barındırırken SVCD ile 2-3 disk üzerinde ama ekonomik ve çok çok tatmin edici olarak arşivinize katabileceksiniz. Bu işe tüm meraklılara SVCD üzerine daha fazla bilgi toplamak üzere verdiğim adresleri ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum.

Görüşler

0
sleytr
bence svcd nin pek şansı yok. (en azından türkiyede)
divx hiç olmazsa bilgisayarı olan film meraklıları arasında bir popülerlik kazanmaya başladı ama svcdnin getirisi divx ile kıyaslayınca yetersiz. Tamam kalite iyi ama 2-3 cd biraz fazla değilmi. divx ile vhs video kalitesinde tüm bir film 1 cdye sığıyor...
0
hasan
SVCD''nin şansı olmadığı konusu doğru olabilir nitekim sonucu da ortada kimse bilmiyor bile.. Fakat kıyaslama yaparken birinin 2-3 cd olmasını değil standalone playerlar da çalışabilmesini ön planda tutmak gerekir.

Divx filmler için bir format bir çözüm bulunur ve standalone olarak çalıştırmaya başlayabilirsek SVCD''yi konuşmamıza gerek kalmayacak.

VCDlerde berbat görüntü kalitesi ile DVDlere oranla fiyat gözününde olunca SVCD harika bir alternatif olarak hala popüler -ülkemiz hariç.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: J2EE mi yoksa .NET mi?

FZ

MIT hocalarından Philip Greenspun tercihini .NET'ten yana kullanmış. Greenspun'ın 11 Nisan 2002 tarihli yorumlarından sonra en son 8 Mart 2005'te bir yorum gelmiş. Son 3 sene içinde gelen yorumlar ağırlıklı olarak .NET taraftarı yorumlar. Genel hava şu: Eğer bir sürü programcı çalıştırmak istiyorsanız, çok büyük şirketseniz, bol bol paranız varsa, vs. buyrun J2EE ile sistem geliştirin. Daha sıkı koşullar altında çalışıyorsanız şu anda .NET çok daha hızlı ve etkin sistem geliştirmeye ve programlamaya izin veriyor. Tabii buna itirazlar da var: EJB'den yola çıkarak J2EE'yi kötüleme hatasına düşmeyin! gibi. Bir başka yazılımcı ise "yahu bir satır kod değiştiriyoruz, application server'ı başlatmak 3 dakika sürüyor, el insaf" şeklinde şikayet ediyor.

IT sektörünün acar FM üyeleri bu konuda ne der? Acı dolu yazılım deneyimlerini bizimle paylaşmak isteyenler, hodri meydan, yanınızda rakamlarla gelin ve hangi platformu neden tercih ettiğinizi güçlü bir şekilde açıklayın.

Fazlamesai Kare

butch

Fazlamesai Kare, bundan böyle haftada 1 yayınlanacak bant karikatürleri bulabileceğiniz yeni bir FM ortamı. İlk çalışmayı bu adreste bulabilirsiniz. Komikliklerinizi kare AT fazlamesai.net adresine, yorumlarınızı haberin devamına bekliyoruz.

Alan Turing'in 100. doğum günü anısına

ChrisStephenson

23 Haziran 1912'de doğan Alan Turing'in, birbirinden tamamen farklı üç ayrı alanda, hala günümüzde hayatımızı etkileyen çok önemli bilimsel çalışmaları olmuştu.

Enerji Tasarrufu

redogre

E-MBA?

ninja-g

Hadi hep beraber bilgisayarların başına, açın quicktime'ları ders başlıyor. Ding doong, işte hoca konuşmaya başladı. O da ne hiç susmuyor! Hemen pause. Başa al, bi daha. Offf hala anlamadım. En iyisi e-mail atayım, ya da chat mi yapsam hocayla. Dur şu forumlara bakayım belki anlayan biri vardir. Geçen gün Aslı "Pazarlama Erişimi" dersindeki "intervizyonel senkronizasyonu" anlatmıştı, çok zeki kız vallaa. Hahahaha çok zeki çoook..
THIS IS $7000!
content + e-mail + forum + chat + video + "Master yaptım ben" belgesi
Hiç para kullanmadan bilgiyi paylaşırken, WHAT IS THIS?