Görüntü işlemede ünlü bir yüz: Lenna

0
GtG
Görüntü işleme ile uğraşmış olanlar bu yüzü mutlaka görmüşlerdir. Yeterince meraklılar ise resmin sahibinin isminin Lenna olduğunu ve gerçekte bir playboy yıldızı olduğunu da öğrenmişlerdir.
Peki bir playboy yıldızı nasıl oldu da akademik dünyanın kapılarını aralayıp görüntü işleme laboratuvarlarına misafir oldu? İşte ufak bir araştırma sonucu ulaştığım cevap:
The Lenna Story

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Blog yayıncılığı ama nasıl?

FK

Aslında uzun süredir FM'yi takip ediyordum.Fakat birşeyler sormak bu güne kısmetmiş. Kişilerin sitemiz üzerinden kendi bloglarını yayınlayabilecekleri bir web sitesi projesi dahilinde hangi script'i kullanmamız gerektiği konusunda bir arayış içerisine girdik.

Neden Ordu Parası ile Araştırma Yapılmaz?

butch

FM'ye Soralım: Google 4 Milyar Doları Ne Yapacak?

anonim

Google SPO yapacağını açıkladı. Şu an itibariyle 2,5 Milyar Amerikan Doları civarında olan şirket piyasa değerini 6,5 Milyar Amerikan Dolara çıkaracak bir SPO yapacak.

SPO: Secondary public offering. İkincil halka arz. Diğer bir deyişle bir tür sermaye arttırımı.

4 Milyar Amerikan Doları nakit para şirketin kasasına girecek. Bu parayla ne yapacaklar dersiniz?

Kaynak: Reuters kaynaklı Yahoo haberi

FM Camiasından Danışmanlık Talebi

FZ

Böyle bir haber yazacağım aklıma gelmezdi ama sanırım FM sitesi ve camiası epey olgunlaştı. Görelim o halde!

Mesele kısaca şu: Ağırlıklı olarak matematik, mühendislik ve bir miktar yazılım eğitimi almış, birkaç ay sonra mezun olacak genç bir dostum bana bugün aşağıdaki gibi bir e-posta yollamış:

Kâtibim: ASCII dosyanızı MP3 yapın (abc ve mp3 ilişkisi)

misafir

Kâtibim türküsünün piyano ile 'çalınmış' kısa bir versiyonunu mp3 çalarınızda dinlemek ister misiniz? Hayır, size mp3 indirebileceğiniz bir link vermeyeceğim. Bu yazıdan kopyalayıp yapıştırarak oluşturacağınız kısa bir metin dosyasını ve bazı programları kullanarak söz konusu mp3'ü nasıl oluşturabileceğiniz anlatacağım.