Mozilla Dükkan Kuruyor

0
vst
Mozilla Vakfı şirket kurmaya karar verdi. MozillaZine'de de duyurulan haberin ardından, vakfın şirket kurma fikrinin sebepleri de ortaya çıktı:


Vakfın tekrar yapılanma konusunda yayınladığı sayfada şirket kurma fikri sebeplendirilmiş. Bildiride tamamına vakfın sahip olduğu vergiye tabi bu şirket ile Mozilla ürünlerinin geliştirme sürecinde ekonomik ve iş gücü kaynaklarının gelişen Internet teknolojileriyle birlikte daha verimli kullanılacağına dikkat çekiliyor.

Vakfın şu anda toplam üç tane çalışanı var ve bu yeni yapılanmayla birlikte profesyonel iş gücünde artma yaşanması bekleniyor.

Bir yandan profesyonel iş gücü, yeniden yapılanma gibi iş dünyasında sıkça duyduğumuz ve kulağa hoş gelen kelimeler dururken, akıllara "Acaba iyi ürün için şirketleşme şart mıdır?" sorusu geliyor.

Not: "Şirketleşme", "Kurumsallaşma" ve "Kurumlaşma" kelimelerinin farklı kavramlar olduğunu hatırlayalım. Vakıf, tıpkı Özgür Yazılım Vakfı gibi hali hazırda kurumsallaşma sürecinde olan bir kurumdur. Olayı bu açıdan ele alalım.

İlgili Yazılar

3, 2, 1 Motor

butch

Fazlamesailerle yaklaşık iki ayı geride bıraktık. Varlığı sayesinde iyiden iyiye gececi olduk. Bir iki teknik aksaklık dışında test yayınını bitirmek için bir engel yok sanırım. Artık hareket zamanı. Fakat bunu yapmadan önce bir kez daha tartışalım bence fazlamesai.net nedir, amacına ulaşması için neler yapmalıyız.

Barış ve Adaletten Yana Tavır Alıyorum

SHiBuMi

Neyi ne kadar değiştirir bilemiyorum ama, aşağıdaki metin ile hemfikirseniz, http://www.zmag.org/wspj/sign_statement_frm.cfm adresinden altına imzanızı atabilirsiniz.

Bu tip eylemlere fazla katılmayan ve sonuçlarına fazla inanmayan biri olarak, metnin gereksiz duygusallıktan arındırılmış kesin dili, zmag.org gibi dünyadaki bir sürü değerli düşünürün yer aldığı bir platformda olması ve savaşın görüntülerinin insanda giderek daha fazla isyan uyandırması sebebiyle ben imzamı attım. Belki bir gün bu imzalar, bu savaşa sebep olanlar yargılanırken "biz bunu insanlık için yaptık" diye kendilerini savunmak istediklerinde, bu iddialarını çürütücü delil olarak kullanılabilir.

Sanal-Ofis: Internet üzerinde 17 dilde ofis ortamı

sundance

Fazlamesai ekibinin yeni projesi www.sanal-ofis.com artık yayında.

Ofisleriniz arasındaki haberleşmeyi mümkün olduğu kadar arttırmayı, çalışanların ofisle ilgili her türlü bilgi ihtiyaçlarını uzaktan, Internet bağlantısı olan herhangibir bilgisayar veya WAP özelliği olan bir telefon ile sağlayabileceği Sanal-Ofis, Türkçe başta olmak üzere 17 dilde hizmet vermekte. Her türlü kullanıcı sorunlarına e-mail, ICQ ve IRC aracılığıyla en kısa zamanda cevap veren sanal-ofis.com kullanıcılarını bekliyor, gelin deneme üyeliğinden yararlanın...

Bu arada dünkü Para dergisine çıktık, görmek isteyenler için ...

Luminocity

cbc

OpenGL tabanlı bir pencere yöneticisine eklenen yay tabanlı modellenmiş pencereler ve ötesi. Geleceğin pencere yöneticisi karşınızda: Luminocity

Bir Bilimadamının Dünyanın Gidişatı Üzerine Dedikleri

FZ

Gelmiş geçmiş en büyük, en vizyon sahibi bilimadamlarından, insanlık kültürünün yüz akı insanlardan Albert Einstein'i çoğumuz fotoelektrik üzerine yaptığı çalışmalar ve aldığı Nobel ödülü, evrene, uzay-zamana bakış açımızı kökünden değiştiren "Rölativite Teori"leri ile biliyoruz.

Aynı bilimadamının kendi zamanında dünyanın gidişatı üzerine düşüncelerini bilen var mı peki? Görebileceğiniz gibi üstad, fildişi kulesinde denklemlerle boğuşup durmanın dışında başka konular üzerine de düşünmüş vakti zamanında. Hazır iş-güç-patronluk-işçilik muhabbeti açılmış iken damardan gireyim dedim:

Why Socialism?