Mozilla Dükkan Kuruyor

0
vst
Mozilla Vakfı şirket kurmaya karar verdi. MozillaZine'de de duyurulan haberin ardından, vakfın şirket kurma fikrinin sebepleri de ortaya çıktı:


Vakfın tekrar yapılanma konusunda yayınladığı sayfada şirket kurma fikri sebeplendirilmiş. Bildiride tamamına vakfın sahip olduğu vergiye tabi bu şirket ile Mozilla ürünlerinin geliştirme sürecinde ekonomik ve iş gücü kaynaklarının gelişen Internet teknolojileriyle birlikte daha verimli kullanılacağına dikkat çekiliyor.

Vakfın şu anda toplam üç tane çalışanı var ve bu yeni yapılanmayla birlikte profesyonel iş gücünde artma yaşanması bekleniyor.

Bir yandan profesyonel iş gücü, yeniden yapılanma gibi iş dünyasında sıkça duyduğumuz ve kulağa hoş gelen kelimeler dururken, akıllara "Acaba iyi ürün için şirketleşme şart mıdır?" sorusu geliyor.

Not: "Şirketleşme", "Kurumsallaşma" ve "Kurumlaşma" kelimelerinin farklı kavramlar olduğunu hatırlayalım. Vakıf, tıpkı Özgür Yazılım Vakfı gibi hali hazırda kurumsallaşma sürecinde olan bir kurumdur. Olayı bu açıdan ele alalım.

İlgili Yazılar

İstanbul'dan Bill Hilf Geçti

redogre

Tablolama Yazılımları: Kötü Bir Alışkanlık Mı?

FZ

Henüz doğrudan kansere ya da vereme yol açtıkları söylenemez ama hemen her tür iş için aşırı şekilde kullanılan tablolama yazılımları belki de gerçekten kötü bir alışkanlıktır.

EXCEL ya da ona özenmeye çalışan OpenOffice.org Calc, vb. benzeri yazılımlar her derde deva mı? Kolayca işleri hallediyorlar mı? Hesap kitap işi onlardan mı sorulur? Çok güzel grafikler mi sunuyorlar? Olması gerektiği gibi şeyler mi?

E-ticaret sitelerinde hatalar

cs

ACM Istanbul Bölümü'nün Salı Günü gerçekleştirilen toplantısında bahsettiğimiz yeni projemiz, Türkiye'deki e-ticaret sistemlerinin genel durumunu açıkça gözler önüne serecek.

Odak noktamız e-ticaret web sistelerindeki bug ve hatalar.

Özellikle web arayüzlerinde karşılaşılan "internal" hata mesajları ve diğer bütün buglar geçerli.

Örneğin; "Error 500: The "xml" attribute illegally evaluated to "null" or "" in "

Geçtiğimiz hafta İGDAŞ, BEDAŞ; TTNet, Türk Telekom, İSKİ, Garanti Bankası, Migros Online, AtlasJet web sitelerinden örnekler bulduk.

Khan Academy

Tarık

Matematik, fizik, biyoloji ve daha bir çok bilim dalına ait onlarca konuyu oturduğunuz yerden ve bedavadan öğrenmek ister misiniz? Üstelik bunun için bir internet bağlantısı ve öğrenme şevkinden başka hiç bir şeye gereksinim duymayacaksınız.

fazlamesai.net´e soralım: Programcı Verimliliği, UML, DSM

FZ

Birden fazla programcının belli bir sektöre yönelik olarak geliştirdikleri ve pek çok farklı insan tarafından kullanılacak olan uygulama programlarını geliştirmek belli bir dilde ``kodlama´´ bilgisinden çok daha fazlasını getirir. Bu tür projelerin geliştirilmesi için yazılım mühendisliği disiplini bağlamında pek çok metodoloji, disiplin, vs. önerilmiş, denenmiştir. Bunlardan en önemlisi, en ciddi mantalite değişkliği belki de nesneye yönelik programlamadır.

Nesneye yönelik programlama kavramı tüm dünyayı etkilemiş ve başka kavramların, soyutlamaların, vs. ortaya atılmasına yol açmıştır. UML yani "Unified Modelling Language" son yıllarda epey popülerdir ve bunu geliştiren ekibin geliştirdiği RUP (Rational Unified Process) de yazılım mühendisliğini bir üst seviyeye taşıma iddiasındadır.