Türkiye´nin Seçimi ve Bilişim

0
elrond
Evet herkesin seçim sonuçlarını izlediği(?) bu anda internete bağlanıp FM' e haber yazma özverisini(!) gösteren Elrond' tan Turkiyenin seçimi ve bilişim altyapısı haberi ;-)
Evet anladığım kadarı ile WinTEL bu seçimlerde baskın olarak kullanılan bilişim altyapısı olmuş durumda.
Eşim duruma uyuz olmuş vaziyette senden başka seçimi bu gözle izleyen yoktur diyip olayı yadırgıyor ve aynen şöyle diyor "Her şeyin içyüzünü bilmek ne kadar iğrenç olayın tüm büyüsü bozuluyor" Valla olayın büyüsü beni pek ilgilendirmediği için olaya tamamen uzmanlığım açısından yaklaşıyorum nediyim. Evet 3 ana haber kanalında gördüklerimi şöyle özetliyeceğim.

- Haberturk. En berbat altyapı gördüğüm kadarı ile Haberturk teydi. Dakika 1 diyalog şu:

-Hemen İstanbul 1. bölge sonuçlarına bakalım.
-Ding. VisualBasic RunTime Error. Application terminated. Yuh be kardeşim başka development aracı bulamadında VB yle mi çıkıyon 2002 yılı seçim sonuçlarına.

- CNNTurk. Anladığım kadarı ile HP&MS işbirliği ile hazırlanmış. En anlamlı ve zengin içerik benim bakış açıma göre bu arkadaşlardaydı. Data prensantaion 1 kere kayboldu. Ama göçmemi, yönetmen marifetimi anlayamadım. Yorum yok.

- NTV. Sanırım Dell&MS. Burdaki data da oldukça zengin ancak presentation malesef yetersiz. 23:20 civarı ekran görüntülerinde renkler biri birine girdi. Ilk etapta ön yüz uygulaması göçtü diye düşündüm. (İyi niyet(!)) Hemen dur hele şu dataya birde netten ulaşalım dedim. Oda ne HTTP Error 500. Internal server Error. anlaşınan SQL server nanay olmuş. WEB Server ASP leri run edemiyor. Ancak 2 dakkika geçmeden kendine geldi. Data çok büyük olmadığı için sanırım servisleri recycle etmek fazla kasmadı ;-)

- TRT. Malesef TRT seyretmeyi unutmuşuz. Seyreden varsa yazssın merak ettim doğrusu. Nede olsa en tecrubeli olan onlar.
Bu kadar yazmışken birde son durum verelim. 23:51 CNNTurk:
AKP: %34,1
CHP: %19,2
DYP: %9,4
Acılan Sandık: %89,4
Hayırlı olsun ne diyim...

Görüşler

0
nirvana
bütün sandıklar açıldı. sonuç yukardaki gibi. Türkiye için hayırlı olsun. Gerçi başbakan belli değil ama..
0
elrond
70 milyonun 200 Milyar dolar ürettiği bir ülkede hayırlı bir durumun oluşması mümkün değildir. Böyle üreme devam ederse ünlü atasözümüz söz olarak kalmaya devam eder: It ürür kervan yürür

0
nirvana
TRT''de hiç bir sorun yaşanmadı. Heralde linux kullanıyorlardı. :p NTV, CnnTurk gibi güzel grafiklerde kullanmıyorlardı.

CNN''in seçim ile ilgili ilk yorumu(Cine5''de alt yazı olarak geçti): 80 yıllık laiklik bozuluyormu ?
?
0
anonim
Selamınaleyküm, TRT hatasızdı, ShowTV de teknik açıdan iyiydi ama o haber müdürleri 2 dakkada bir bütün çukurova grubunun imkanlarını kullanıyoruz yok showtv yok skyturk bilmemne diye sinir bozucu bir şekilde kendi reklamını yaptığı için seyretmedim. Haberturk'e yazık oldu gazeteci kadrosu fena değil ama dakka bir VBRuntime Error yiyince bir daha bakmadım.

--
SHiBuMi
0
anonim
cnn.com'daki konu ile ilgili haber basligi: Turkish Delight.

cnn daha cok tayyip amcamin 2 sene once okudugu islami siirden dolayi kodesi boylamasindan falan bahsetmis...

http://www.cnn.com/2002/WORLD/europe/11/04/turkey.erdogan.ap/index.html

eee gerci ccnturk'de 80 yillik laiklik sona mi eriyor diyorsa cnn az bile demis sayilir aslinda...
0
SHiBuMi
Adamların bildiği başka bir şey yok ki zaten, deprem olsa türk lokumu sallandı, dünya üçüncüsü olsa türk lokumu kazandı, kriz çıksa türk lokumu battı, konu türkler olunca istisnasız her olayı lokumla ilişkilendirebiliyorlar.
0
anonim
Bence Show en basarilisiydi, hem tasarim hemde kullandigi altyapi bakimindan
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bira göbek yapmıyor!

sundance

Register.com'un haberine göre, bira göbek yapmıyor! Bira, şarap, süt ve portakal suyunun karşılaştırmaları sırasıyla % 41 - 77- 64 ve 42 oranlarında kalori içerdiklerini belirlenmiş.

Öte yandan, bira ile birlikte kebap yemenin, özellikle de döner kebabın (aynen böyle yazıyor) ve körili sosların, kilo almaya yol açtığı ama öte yandan bunların da kelliği azalttığı ve Duracellvari bir performans artışına yol açtığı da belirtiliyor.
Yok abi ben bira içmiyorum artık, göbek yapıyor diyip ülkemizdeki IT sektörünün gelişmesinin önünü tıkayanlara önemle duyrulur ;)

Dr. Greg Wilder ile yine müzik ve GNU/Linux üstüne

FZ

Greg Wilder ile 2 sene önce müzik, yapay zekâ, yaratıcılık ve GNU/Linux üstüne gerçekleştirdiğimiz sohbetin ardından okyanusun iki yakasında da pek çok şey oldu.

Geçenlerde yine kendisi ile yazışırken konu döndü dolaştı GNU/Linux tabanlı yazılımların profesyonel kayıt ve ses işleme ortamlarında kullanımına geldi.

Wilder, stüdyosunda gerçekleştirdiği birkaç kayda dair örneği paylaşmak istediğini belirtti ve şu MP3 bağlantıları nı yolladı:

MEB Harikalar Diyarında

butch

GNU/Linux'dan MS Windows'a Geçen Bilge

gumush

Bu yazılım incelemesine bir itiraf ile başlamalıyım. Son üç yıldır kötülerin tarafındaydım. Bir anlık gaflet ile, bir yabancıdan bir CD kabul ettim, evime götürdüm ve bilgisayarıma kurdum. CD'de şu kötü ünlü, bulaşıcı ve Amerikan karşıtı işletim sistemi, Linux vardı! İşte böylece benim "özgür yazılım"ın karanlık dünyasına giden kaygan yokuştan aşağı uzun inişim başladı.

Copyright © 2003 Robert Storey - Çeviri: Tanju Taşçılar

Linux üstünde .NET

defusion

Linux üzerinde Microsoft'un yeni platformu .NET'i çalıştırmak için bir girişim olan mono project eksiksiz tamamlanabilirse , Linux üzerinde müthiş bir program patlaması yaşanacak...