Alkolik bilgisayar geliyor

0
sametc
Mevcut laptoplarla da çalışacak yeni teknoloji methanolün parçalanarak enerji üretmesi tekniğine dayanıyor. Toshiba, alkol pillerinin dizüstü bilgisayarlara 5 saat yetecek güç verdiğini öne sürüyor.NTVMSNBC.com
Henüz prototip aşamasında olan alkol pillerinin gelecek sene piyasaya sürülmesini umduklarını belirten Toshiba, pillerin 50 cc’lik küçük kartuşlar halinde satılacağını açıkladı. TEMİZ ENERJİ Özellikle otomotiv endüstrisinde kullanımı yaygınlaşan yakıt pilleri, karbon kökenli fosil yakıtlar yerine kimyasal işlemlerden geçirilerek hidrojen gibi temiz enerji kaynaklarını kullanıyor. Ancak yakıt pillerinin tek kaynağı hidrojen değil. Toshiba sözcüsü Yoichi Akashi, yakıt pili teknolojisini taşınabilir bilgisayarlara uyarlarken, hidrojen yerine methanol kullanmayı tercih ettiklerini, bu tercihin temel nedenleri arasında methanolün hidrojene göre daha güvenli bir kimyasal madde olmasının yer aldığını söyledi. Otomobil endüstrisinde yakıt pillerinden faydalanmak için temel kural olarak kimyasal sıvının içerisinde bulunduğu büyük yakıt depolarından faydalanıldığını belirten sözcü, diz üstü bilgisayarın yanına büyük bir depo eklenmesi fikrinin hiç bir cazibesi bulnmadığını bu nedenle bu teknoloji üzerinde bazı değişikliklere gitme kararı aldıklarını açıkladı. OTOMOTİVDEN BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİNE Toshiba tarafından geliştirilen teknolojide yakıt dönüşüm sürecinin sonucunda ortaya çıkan maddelerin yeniden kullanımını ve bu maddelerin yeniden gereken yoğunluğa getirilmesini sağlayacak teknikler kullanıldı. Methanol kimyasal olarak parçalandığında karbon dioksit ve su ortaya çıkarıyor. Kimyasal süreç sonucunda ortaya çıkan su yakıt pilindeki konsantre methanolün inceltilmesi için kullanılıyor. Günlük bilgisayar kullanıcısı için biraz karışık bir süreç olmasına karşın, bu olup bitenler, sadece 50 cc. boyutundaki bir yakıt kartujunun, yüzde üçlük bir methanol karışımı ile doldurulsaydı ihtiyaç duyacağı hacmin onda birini kullanarak 5 saat kesintisiz güç sağlamsını mümkün kılıyor. Şimdilik sadece prototip olarak üretilen menthanol kartujları bir bilgisayar faresi büyüklüğünde. Gelecek seneden itibaren lap top kullanıcılarının hayatına girmesi beklenen kartujların en önemli özelliklerinden biri de yeniden doldurulabilir olması ve bütün lap top modelleriyle uyunlu olacak olması. Toshiba, teknolojide yapacakları iyileştirmelerle gelecekte yakıt kartujlarının 10 saate kadar enerji sağlayabileceğini ve şirketin avuç içi cihazlar ve cep telefonları için de kartuj üretmek için çalışmaları olduğunu belirtiyor. http://www.ntvmsnbc.com/news/206139.asp

İlgili Yazılar

Çıldırmak Ya Da Depresyona Girmek: Ailecek

FZ

Üç farklı coğrafyadan gelen üç düşünür, üç bilim insanı. Üçünün de farklı sözcüklerle yazdıkları ama ortak konuya değindikleri bir yazı. Böylesine bir kesişimi not etmemek buraya haksızlık olurdu.

Gündüz Vassaf'ın 6 Ocak 2008, Pazar günkü yazısından bir bölümle başlayalım "21. yüzyılda çıldıranlar, çıldırmayanlar":

"Mesleğimden vazgeçmemde Hacettepe Üniversitesi Hastanesi psikiyatri polikliniğinin bekleme odasının duvarında asılı yazınının mutlaka etkisi olmuştur.

'Dünyayı değiştirmeye çalışacağına kendini değiştirmeye bak.' Nerdeyse tüm dünyada gençliğin ayaklandığı yıllardı. Düzene karşı gelen '68 kuşağının, sınırsız, savaşsız dünya özlemini belki en iyi John Lennon'un 'Imagine' adlı şarkısı özetliyordu. Sonuçta '68 kuşağı yaşlandı, düzenle bütünleşti. 'Olgunlaştı,' 'gerçekçi' oldu. 21. yüzyılın yeni kuşakları insanı çıldırtan bir dünyaya doğuyorlar. Teröre karşı verildiği söylenen savaş çıldıranları daha da çıldırtıyor. Türümüzün tarihinde zengin yoksul uçurumu bu kadar aşılmaz olmamış, zenginler servetlerini bu kadar fütursuzca sergilememiş, servet, şöhret uğruna değer yargılarımız bu denli altüst edilmemiş, ahlak bu denli umursanmamıştı.

Altından Anakart :-P

TiberiusKirk

Allısı, morlusu, fosforlusu derken şimdi bide, "altın" mainboard çıktı başımıza... www.donanimhaber.com

Paul Graham ESR'den Daha mı Aptal?

malkocoglu_3

(BileBlog'dan çevirilmiştir). Paul Graham ESR'dan daha mı aptal? Paul Graham yine zihin özürlü spastik geri zekalı olduğunu ispatladı. Zannediyor ki, bir doğa kazası sebebiyle diğer normâl biberon kullanan Slashdot kullanıcılarından ayrı ve konuşmaya değer birşeyleri var. Adamın aptallığı ve cahilliği şaşırtıcı boyutlarda. Hitap ettiği grup, eğer bu mümkünse, ondan daha fazla yardıma muhtaç. Adamın ve grubun arasındaki simbiyotik ilişkiye bir analoji olarak sadece uç noktada bir şeriatçı imam, ya da aşırı sağcı ve deli, kürtajı destekleyen herkesin bebekleri filan yediğini bir grup ortabatılı (midwest) Amerika'lı beyinsize anlatan evanjelist bir Hristiyan aklıma geliyor (bazı tercümeler kesilmiştir). Nereden başlamalı ki? (sansur)

Patronlar ve çalışanlar....

anonim

Biraz önce bir yazıya yorum yazdım. "Bana mı ilerliyorsun ey teknoloji !" yazısına... Ama aslında yazdıklarım yeni bir yazı olmayı hakkediyor bence. Bu yüzden biraz daha detaylı olarak tekrar yazacağım affınıza sığınarak.
Sorun patronlar, çalışma saatleri, teknoloji geliştikçe niye daha az çalışmıyoruz sorunu...

Bilgisayarcının Survival Çantası

sundance

Dört, beş yılın üstünde bilgisayarla uğraşmışlığınız varsa, hele insanlar `Abi bu akşam bize bir gelsene, şu bilgisayara bakarsın, hem de MP3, divx filan getirirsin` şeklinde size yaklaşıyorlarsa, siz de iflah olmaz bir `geek`; bilgisayar hastasısınız demektir.

Bu durumda muhtemelen, her gittiğiniz yere sırt çantanızda (sırt çantanız var tabi ki!) bir sürü cd, tornavida vs (kısaca normal bir insanın çantasında olması gerekmeyen ne varsa onu) taşıyorsunuz demektir.

Fazlamesai.net ekibi olarak bir hizmette bulunalım dedik ve bilgisayarcının ideal çantası içinde neler olmalı araştırdık... RESİM