fazlamesai.net'e soralım: Blog yayıncılığı ama nasıl?

0
FK
Aslında uzun süredir FM'yi takip ediyordum.Fakat birşeyler sormak bu güne kısmetmiş. Kişilerin sitemiz üzerinden kendi bloglarını yayınlayabilecekleri bir web sitesi projesi dahilinde hangi script'i kullanmamız gerektiği konusunda bir arayış içerisine girdik.
Fakat şu anda somut bir sonuca ulaşabilmiş değiliz. Haliyle önce bu tür sitelere baktık :) Ama yine birşeye ulaşamadık.Çünkü herkes farklı bir sistemle çalışıyordu ve hangisi iyidir hangisi kötüdür hangisi bizim amaçlarımıza en uygunudur bir türlü karar veremedik.

Ben de değerli FM camiasına sorayım dedim. Ayrıca kullanılacak alt yapı bir yana, biz farklı birşeyler olsun istiyoruz. Nasıl yapılmalı? Kullanıcı açısından bakıldığında nelere dikkat edilmeli? şeklinde soruları çoğaltmak mümkün. Bu nedenle de sizlerin bu yöndeki fikirlerinize de ihtiyacımız var.

Değerli görüşlerinizi bekler saygılarımı sunarım.

Görüşler

0
osmanhomek
kendi günlüğüm için http://wordpress.org/ adresindeki php/mysql uygulamasını kullanıyorum. birden çok yazarı desteklediği için sizin için de uygun olacağını düşünüyorum.

ben memnunum, tavsiye ederim.
0
everestk
Simple PHP Blog diye birşey var.
adresi simplePHPblog
Database gerektirmeyen, kurulum gerektirmeyen, PHP4 ve üzerinde çalışan bir blog aracı.
0
pinhanarch
kuşkusuz, drupal olmalıdır bu sorunun cevabı :)
0
osteosit
Eğer bloglar sizin sisteminizde tutulacaksa ve özel adresleri ve topluca yayınlanacakları bir sayfa (anasayfada mesela) istiyorsanız bu durumda Drupal iyi bir seçim olacaktır. WP'nin sanırım özel bir sürümü ve B2evo gibi bir iki benzer iş gören sistemler de var. Drupal örneği için bildirgec.org'a göz atabilirsiniz.

Ancak başkalarının bloglarından yazıları derleyecekseniz http://gezegen.linux.org.tr/ adresindeki "Neler oluyor?" bölümüne bir bakın nasıl benzer bir sayfa hazırlayabileceğiniz konusunda ip uçları var. Linux Gezegen'ine benzer şekilde Drupal ile de bir çözüm de mümkün.

0
osteosit
Serendipity yazılımını unutmamak gerek. Yanlız şimdilik Türkçe desteği yok sanırım. (Türkçe karakter sorunu da yok ama) Türkçe desteği olsa veya çevirmeye vaktim olsa kesinlikle kullanırım.
0
ghanthar
Drupal kanımca da uygun olacaktır. Hafif.org sitesi yapmak istediğinize benzer bir uygulamayı bir süredir yapıyor bir bakın isterseniz.
0
deniza
drupal. şimdiye kadar gördüğüm -cms ler arasında tabi- en tatlı programlama arayüzüne sahip. biraz alıştıktan sonra yazılmış modülleri değiştirmek hatta kendi modüllerinizi yazmak bile çok rahat oluyor. phpnuke bu konuda (api) ne kadar kötüyse drupal de o kadar iyi demek yeterli sanırım. :]
0
Skeleton
WordPress MU (MultiUser) ile senin sağlıyacağın hosting altından başkalarına WordPress blogları açabilirsin.
0
javalan
GROU.PS'un Blogs özelliğini deneyebilirsin.
0
bach
İstediğim şey, blogdan öte, bulduğum yazıları klasörlerde tutmaktı. Bu işi istediğim gibi bir şey bulamayınca PHP'de kendim yazdım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sesle Kumanda Edilen Arabalar, Gizli Silahlar!

FZ

Konu altında konu, yorum altında yorum ve bambaşka dünyalar yaratmada bir eşi daha bulunmayan bir camia FM camiası. Değerli ve saygıdeğer üyelerimizden feran'ın açtığı mevzu üstüne detaylı bir tartışma başlayınca dayanamadım, konu ile ilgili dikkatleri tehlikeli bir şahsiyet olan Lemonodor'un Telematics 2.0 başlıklı blog girdisine yönlendireyim dedim. Bakın şimdi şöyle...

FM Forum Süresiz Olarak Kapandı!

butch

Üstüste gelen saldırılar sebebiyle Fazlamesai.net forumları süresiz olarak kapanmış bulunuyor. Fazlamesai yaparak, gerektiğinde kendinden ciddi bir şekilde fedakarlık ederek bu siteyi sürdürmeye çalışanların iyi niyetlerini anlamaktan aciz bu ham beyinleri kınıyoruz ve soruyoruz: Bunu hangi ulvi amaç uğruna yapıyorsunuz? Söyleyin biz de yardımcı olalım.

ASTALA VİSTA TÜRKÇE

redogre

Akademik Dürüstlük ve Ödevlerini Başkasına Yaptırmak Üstüne

FZ

Columbia Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Kenneth Ross, ACM Communications için yazdığı son yazıda Academic dishonesty and the Internet başlıklı yazısında verdiği B+ tree konusuyla ilgili ödevi ve bir öğrencisi üzerinden rentacoder bağlantılı macerasını anlatıyor. Aynı yazının PDF halini de okumak mümkün.

Internet üzerinden "ödev araştırması" yapanların kulaklarına küpe olabilecek türden bir ibret-i alem vakası...

Gözlem: Ne zamandır birşey yazmamıştım ama gene

cayfer

Tipik bir "Windows power user" ortalama günde iki saatini boşa harcıyor...
Kendi çevremde "bilgisayar işini bilen" ve XP gibi güncel Windows işletim sistemi kullanan insanların ortalama günde iki saatlerini sistemlerine "ilgi" göstermekle geçirdiğini gözlüyorum.

Bu gözlem herhangi bir bilimsel yönteme dayanmıyor. Ölçmedim, hesaplamadım. Baştan belirteyim de metodoloji konusunda eleştiriler almayayım.