fazlamesai.net'e soralım: Blog yayıncılığı ama nasıl?

0
FK
Aslında uzun süredir FM'yi takip ediyordum.Fakat birşeyler sormak bu güne kısmetmiş. Kişilerin sitemiz üzerinden kendi bloglarını yayınlayabilecekleri bir web sitesi projesi dahilinde hangi script'i kullanmamız gerektiği konusunda bir arayış içerisine girdik.
Fakat şu anda somut bir sonuca ulaşabilmiş değiliz. Haliyle önce bu tür sitelere baktık :) Ama yine birşeye ulaşamadık.Çünkü herkes farklı bir sistemle çalışıyordu ve hangisi iyidir hangisi kötüdür hangisi bizim amaçlarımıza en uygunudur bir türlü karar veremedik.

Ben de değerli FM camiasına sorayım dedim. Ayrıca kullanılacak alt yapı bir yana, biz farklı birşeyler olsun istiyoruz. Nasıl yapılmalı? Kullanıcı açısından bakıldığında nelere dikkat edilmeli? şeklinde soruları çoğaltmak mümkün. Bu nedenle de sizlerin bu yöndeki fikirlerinize de ihtiyacımız var.

Değerli görüşlerinizi bekler saygılarımı sunarım.

Görüşler

0
osmanhomek
kendi günlüğüm için http://wordpress.org/ adresindeki php/mysql uygulamasını kullanıyorum. birden çok yazarı desteklediği için sizin için de uygun olacağını düşünüyorum.

ben memnunum, tavsiye ederim.
0
everestk
Simple PHP Blog diye birşey var.
adresi simplePHPblog
Database gerektirmeyen, kurulum gerektirmeyen, PHP4 ve üzerinde çalışan bir blog aracı.
0
pinhanarch
kuşkusuz, drupal olmalıdır bu sorunun cevabı :)
0
osteosit
Eğer bloglar sizin sisteminizde tutulacaksa ve özel adresleri ve topluca yayınlanacakları bir sayfa (anasayfada mesela) istiyorsanız bu durumda Drupal iyi bir seçim olacaktır. WP'nin sanırım özel bir sürümü ve B2evo gibi bir iki benzer iş gören sistemler de var. Drupal örneği için bildirgec.org'a göz atabilirsiniz.

Ancak başkalarının bloglarından yazıları derleyecekseniz http://gezegen.linux.org.tr/ adresindeki "Neler oluyor?" bölümüne bir bakın nasıl benzer bir sayfa hazırlayabileceğiniz konusunda ip uçları var. Linux Gezegen'ine benzer şekilde Drupal ile de bir çözüm de mümkün.

0
osteosit
Serendipity yazılımını unutmamak gerek. Yanlız şimdilik Türkçe desteği yok sanırım. (Türkçe karakter sorunu da yok ama) Türkçe desteği olsa veya çevirmeye vaktim olsa kesinlikle kullanırım.
0
ghanthar
Drupal kanımca da uygun olacaktır. Hafif.org sitesi yapmak istediğinize benzer bir uygulamayı bir süredir yapıyor bir bakın isterseniz.
0
deniza
drupal. şimdiye kadar gördüğüm -cms ler arasında tabi- en tatlı programlama arayüzüne sahip. biraz alıştıktan sonra yazılmış modülleri değiştirmek hatta kendi modüllerinizi yazmak bile çok rahat oluyor. phpnuke bu konuda (api) ne kadar kötüyse drupal de o kadar iyi demek yeterli sanırım. :]
0
Skeleton
WordPress MU (MultiUser) ile senin sağlıyacağın hosting altından başkalarına WordPress blogları açabilirsin.
0
javalan
GROU.PS'un Blogs özelliğini deneyebilirsin.
0
bach
İstediğim şey, blogdan öte, bulduğum yazıları klasörlerde tutmaktı. Bu işi istediğim gibi bir şey bulamayınca PHP'de kendim yazdım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Nasıl bir ışıklandırma?

Zebani

"Fazlamesai üyelerinin hemen hepsi genellikle masabaşında upuzun saatler haryacayan kişilerdir" diye bir önerme yapıyorum. Bu önermenin doğru olduğunu kabul ederek soruyorum.

Sağlıklı bir ışıklandırma nasıl olmalıdır? Işık masaya sağdan mı, soldan mı gelmeli, ışığın şiddeti ne olmalı ya da dikkate alınması gereken başka etkenler de var mı?

LKD Yılın En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması: fazlamesai.net

larweda

Linux Kullanıcıları Derneği yılın penguenleri 2004 ödülleri kapsamında fazlamesai.net web sitesi "En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması" dalında ödüle layık görüldü. Bu ödülü hepimiz adına Ankara Milli Kütüphanede düzenlenen 3.ncü Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinde biz kabul ettik. Hepimize hayırlı olsun!

GPL Uygulamaları Windows'da paralı mı olsun?

sundance

Linux üstünde en sevilen IRC istemcilerinden biri X-Chat Windows için derlenmiş halini $20'a satmaya başladı.

Uzun süredir tartışmak istediğim bir konu.X-Chat bunun tek örneği de değil, bir çok yazılımcı "GNU/Linux üstünde ürünü geliştirirken, Linux camiasına da bir şeyler geri veriyor gibi hissediyoruz ve bu bize yetiyor. Fakat eğer bunu Windows altında kullanmak istiyorsanız para ödemek zorundasınız, ya da oturun kendiniz derleyin" diyor.

Merak ediyorum acaba FM okurları bu konuda ne düşünüyor?

Linux üstünde .NET

defusion

Linux üzerinde Microsoft'un yeni platformu .NET'i çalıştırmak için bir girişim olan mono project eksiksiz tamamlanabilirse , Linux üzerinde müthiş bir program patlaması yaşanacak...

Görüntü işlemede ünlü bir yüz: Lenna

GtG

Görüntü işleme ile uğraşmış olanlar bu yüzü mutlaka görmüşlerdir. Yeterince meraklılar ise resmin sahibinin isminin Lenna olduğunu ve gerçekte bir playboy yıldızı olduğunu da öğrenmişlerdir.
Peki bir playboy yıldızı nasıl oldu da akademik dünyanın kapılarını aralayıp görüntü işleme laboratuvarlarına misafir oldu? İşte ufak bir araştırma sonucu ulaştığım cevap:
The Lenna Story