fazlamesai.net'e soralım: Blog yayıncılığı ama nasıl?

0
FK
Aslında uzun süredir FM'yi takip ediyordum.Fakat birşeyler sormak bu güne kısmetmiş. Kişilerin sitemiz üzerinden kendi bloglarını yayınlayabilecekleri bir web sitesi projesi dahilinde hangi script'i kullanmamız gerektiği konusunda bir arayış içerisine girdik.
Fakat şu anda somut bir sonuca ulaşabilmiş değiliz. Haliyle önce bu tür sitelere baktık :) Ama yine birşeye ulaşamadık.Çünkü herkes farklı bir sistemle çalışıyordu ve hangisi iyidir hangisi kötüdür hangisi bizim amaçlarımıza en uygunudur bir türlü karar veremedik.

Ben de değerli FM camiasına sorayım dedim. Ayrıca kullanılacak alt yapı bir yana, biz farklı birşeyler olsun istiyoruz. Nasıl yapılmalı? Kullanıcı açısından bakıldığında nelere dikkat edilmeli? şeklinde soruları çoğaltmak mümkün. Bu nedenle de sizlerin bu yöndeki fikirlerinize de ihtiyacımız var.

Değerli görüşlerinizi bekler saygılarımı sunarım.

Görüşler

0
osmanhomek
kendi günlüğüm için http://wordpress.org/ adresindeki php/mysql uygulamasını kullanıyorum. birden çok yazarı desteklediği için sizin için de uygun olacağını düşünüyorum.

ben memnunum, tavsiye ederim.
0
everestk
Simple PHP Blog diye birşey var.
adresi simplePHPblog
Database gerektirmeyen, kurulum gerektirmeyen, PHP4 ve üzerinde çalışan bir blog aracı.
0
pinhanarch
kuşkusuz, drupal olmalıdır bu sorunun cevabı :)
0
osteosit
Eğer bloglar sizin sisteminizde tutulacaksa ve özel adresleri ve topluca yayınlanacakları bir sayfa (anasayfada mesela) istiyorsanız bu durumda Drupal iyi bir seçim olacaktır. WP'nin sanırım özel bir sürümü ve B2evo gibi bir iki benzer iş gören sistemler de var. Drupal örneği için bildirgec.org'a göz atabilirsiniz.

Ancak başkalarının bloglarından yazıları derleyecekseniz http://gezegen.linux.org.tr/ adresindeki "Neler oluyor?" bölümüne bir bakın nasıl benzer bir sayfa hazırlayabileceğiniz konusunda ip uçları var. Linux Gezegen'ine benzer şekilde Drupal ile de bir çözüm de mümkün.

0
osteosit
Serendipity yazılımını unutmamak gerek. Yanlız şimdilik Türkçe desteği yok sanırım. (Türkçe karakter sorunu da yok ama) Türkçe desteği olsa veya çevirmeye vaktim olsa kesinlikle kullanırım.
0
ghanthar
Drupal kanımca da uygun olacaktır. Hafif.org sitesi yapmak istediğinize benzer bir uygulamayı bir süredir yapıyor bir bakın isterseniz.
0
deniza
drupal. şimdiye kadar gördüğüm -cms ler arasında tabi- en tatlı programlama arayüzüne sahip. biraz alıştıktan sonra yazılmış modülleri değiştirmek hatta kendi modüllerinizi yazmak bile çok rahat oluyor. phpnuke bu konuda (api) ne kadar kötüyse drupal de o kadar iyi demek yeterli sanırım. :]
0
Skeleton
WordPress MU (MultiUser) ile senin sağlıyacağın hosting altından başkalarına WordPress blogları açabilirsin.
0
javalan
GROU.PS'un Blogs özelliğini deneyebilirsin.
0
bach
İstediğim şey, blogdan öte, bulduğum yazıları klasörlerde tutmaktı. Bu işi istediğim gibi bir şey bulamayınca PHP'de kendim yazdım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Altından Anakart :-P

TiberiusKirk

Allısı, morlusu, fosforlusu derken şimdi bide, "altın" mainboard çıktı başımıza... www.donanimhaber.com

fazlamesai'ye soralım: Tek bir işletim sistemini dayatmanın hukuki boyutu nedir?

pinguar

Yaklaşık 4 senedir kullandığım emektar dizüstü bilgisayarımda düzeltilemeyecek bazı sorunlar çıkınca bana da yeni bir bilgisayar almak farz oldu. Kısa bir araştırmadan sonra gözüme ihtiyaçlarımı karşılayacak türden bir dizüstü bilgisayar kestirdim. Ama tahmin edersiniz ki üzerinde Windows XP işletim sistemi ile geliyor.

EncFS: Şifreli Dosya Sistemi (TÜRKÇE)

sundance

EncFS, pratik kullanımlı ve performanslı bir şifrelenmiş dosya sistemi. En önemli iki özelliği, şeffaflığı ve dizin bazında şifreleme yapabiliyor olmanız.

EncFS'in özelikleri ve nasıl kullanılabileceği konusunda Cuma günü Linux DevCenter'da yayınlanan makalemin daha geniş ve Türkçe halini (kesinlikle çeviri değil ;) yazının devamında bulabilirsiniz.

Internet`de Kızılderili Olmak!!!

sundance

1992 yılından beri Internet yaygın bir şekilde kullanılmakta. Bu süre içinde öncelikle daha önceden bilgisayar merakı olanlar, sonra da hemen herkez yavaş yavaş bu yeni medyaya dahil olmaya başladı... Öncelikle tamamen teknik adamlardı bu ortamın müdavimleri, daha sonra yavaş yavaş sanatçılar da dahil olmaya başladı. Herne kadar altyapıyı sağlayanlar yine aynı insanlar olsa da, içerik daha bir ön plana çıkmaya, sayfalar artık birer sanat eseri kategorisi haline gelmeye başladılar.

Ve sonra kıyamet koptu, Üniversiteler Visual Communication Design bölümleri açmaya başladılar ve artık hobi olarak bile bilgisayarla ilgilenmeyen insanlar bile tasarım ve Internet konusunda söz sahibi olmaya başladılar.

Güzel Siteler - 2: Aftermath2000.org

sundance

Kelime anlamı "Savaş, yıkım sonrası" olan aftermath2000.org ülkemizde eksikliğini çektiğimiz kaliteli Internet haberciliği konusunda ciddi bir eksiği kapatıyor.

Gerek tasarımı, gerek yorumların kalitesi ve gelir geçer olmaktan uzaklığı ile bize ilham veren, keyifle izlediğimiz bir site.

Herkese tavsiye ederiz. Bu ortam hakkında söyleyecek sözü olanlara özellikle...