fazlamesai.net'e soralım: Blog yayıncılığı ama nasıl?

0
FK
Aslında uzun süredir FM'yi takip ediyordum.Fakat birşeyler sormak bu güne kısmetmiş. Kişilerin sitemiz üzerinden kendi bloglarını yayınlayabilecekleri bir web sitesi projesi dahilinde hangi script'i kullanmamız gerektiği konusunda bir arayış içerisine girdik.
Fakat şu anda somut bir sonuca ulaşabilmiş değiliz. Haliyle önce bu tür sitelere baktık :) Ama yine birşeye ulaşamadık.Çünkü herkes farklı bir sistemle çalışıyordu ve hangisi iyidir hangisi kötüdür hangisi bizim amaçlarımıza en uygunudur bir türlü karar veremedik.

Ben de değerli FM camiasına sorayım dedim. Ayrıca kullanılacak alt yapı bir yana, biz farklı birşeyler olsun istiyoruz. Nasıl yapılmalı? Kullanıcı açısından bakıldığında nelere dikkat edilmeli? şeklinde soruları çoğaltmak mümkün. Bu nedenle de sizlerin bu yöndeki fikirlerinize de ihtiyacımız var.

Değerli görüşlerinizi bekler saygılarımı sunarım.

Görüşler

0
osmanhomek
kendi günlüğüm için http://wordpress.org/ adresindeki php/mysql uygulamasını kullanıyorum. birden çok yazarı desteklediği için sizin için de uygun olacağını düşünüyorum.

ben memnunum, tavsiye ederim.
0
everestk
Simple PHP Blog diye birşey var.
adresi simplePHPblog
Database gerektirmeyen, kurulum gerektirmeyen, PHP4 ve üzerinde çalışan bir blog aracı.
0
pinhanarch
kuşkusuz, drupal olmalıdır bu sorunun cevabı :)
0
osteosit
Eğer bloglar sizin sisteminizde tutulacaksa ve özel adresleri ve topluca yayınlanacakları bir sayfa (anasayfada mesela) istiyorsanız bu durumda Drupal iyi bir seçim olacaktır. WP'nin sanırım özel bir sürümü ve B2evo gibi bir iki benzer iş gören sistemler de var. Drupal örneği için bildirgec.org'a göz atabilirsiniz.

Ancak başkalarının bloglarından yazıları derleyecekseniz http://gezegen.linux.org.tr/ adresindeki "Neler oluyor?" bölümüne bir bakın nasıl benzer bir sayfa hazırlayabileceğiniz konusunda ip uçları var. Linux Gezegen'ine benzer şekilde Drupal ile de bir çözüm de mümkün.

0
osteosit
Serendipity yazılımını unutmamak gerek. Yanlız şimdilik Türkçe desteği yok sanırım. (Türkçe karakter sorunu da yok ama) Türkçe desteği olsa veya çevirmeye vaktim olsa kesinlikle kullanırım.
0
ghanthar
Drupal kanımca da uygun olacaktır. Hafif.org sitesi yapmak istediğinize benzer bir uygulamayı bir süredir yapıyor bir bakın isterseniz.
0
deniza
drupal. şimdiye kadar gördüğüm -cms ler arasında tabi- en tatlı programlama arayüzüne sahip. biraz alıştıktan sonra yazılmış modülleri değiştirmek hatta kendi modüllerinizi yazmak bile çok rahat oluyor. phpnuke bu konuda (api) ne kadar kötüyse drupal de o kadar iyi demek yeterli sanırım. :]
0
Skeleton
WordPress MU (MultiUser) ile senin sağlıyacağın hosting altından başkalarına WordPress blogları açabilirsin.
0
javalan
GROU.PS'un Blogs özelliğini deneyebilirsin.
0
bach
İstediğim şey, blogdan öte, bulduğum yazıları klasörlerde tutmaktı. Bu işi istediğim gibi bir şey bulamayınca PHP'de kendim yazdım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Karikatür Robotu

redogre

fazlamesai.net'e soralım: 'Linuxçu' diye bir insan türü var mı?

FZ

"Linuxçu" diye nitelendirilebilecek bir "insan türü" var mıdır? İnsanlara gerçekten itici gelebilir mi? Güzel bir şeyi sunmak ne denli önemlidir? Gerçekten düzgün çalışan ve iyi işleyen sistemler bazı sunum şekillerinden ötürü "dışarıdan birilerine" itici gelebilir mi? Teknoloji, sosyoloji ve psikoloji arakesitinde ne denebilir? Bütün mesele gerçekten özgürlük müdür? Yoksa kişisel bazı problemler midir?

8 saat sonra görüşmek üzere...

FZ

Yaklaşık 8 saat sonra Türkiye'deki en önemli uluslararası açık kaynak ve özgür yazılım etkinliği başlıyor.

FM ortamından tanıdığımız pek çok isim ve ekip tam kadro yerlerini almak üzere hazırlar.

Herkesi bekliyoruz. Çok sıkı bir 48 saatlik maraton olacak!

del.icio.us

cbc

del.icio.us yer imleri(bookmark) saklamak için kullanılan bir site. Tüm üyelerin yer imlerini incelemek mümkün.

http://del.icio.us/rss/uyeadı adresini ziyaret ederek yerimlerini rss olarak almak, /html/uyeadı adresini ziyaret ederek düz html olarak aynı veriye erişmek mümkün.

Python İle Java Applet'i Yazmak Caiz Midir?

pismikrop

'One Ring to rull them all, one Ring to find them, one Ring to bring them all and in the Darkness bind them' (Tolkien)

İşte bu yüzük bir programlama dili olsaydı; şüphesiz o python olurdu. Python ile java, .NET, PE (Portable Executable) programlar oluşturabilirsiniz. Zaten yazdığınız kod hiçbir değişikliğer uğramadan. Linux, Mac ve Windows'ta çalışabilmektedir. Linux ise ARM, SPARC, Intel, AMD, PowerPC gibi bir çok işlemcide çalışabildiğine göre varın gerisini siz düşünün.