Kimlik dediğin nedir ki?

0
parsifal
Eskiden tv programlarında görürdük yasadışı olayları... Ama bugün Butch ile tanık olduğumuz bir olay dumur sınırlarımızı aşarak bizi hayretlere düşürdü.

İstanbul, İstiklal Caddesi, Fransız Konsolosluğu önünde bir şahıs tezgah açmış bir şeyler satıyordu. İstiklal'de pek çok kişi, pek çok şey satıyor işporta tezgahlarında... Ama bahsettiğim şahıs hepsinden farklı bir sektöre hizmet ediyordu. Tezgahında pek çok boş kimlik duruyordu. Ehliyet, SSK vb. kimlikler. Artık ehliyet kursu veya devlet memuru olmaya gerek yok. Alıyorsun tezgahtan kimliği dolduruyorsun bilgilerini ve kullanmaya başlıyorsun.

Yakında otomatlarda satılmaya başlarsa şaşırmayın !!!

Görüşler

0
anonim
bence kimlik bunalımına, kesin bir çözüm.
bizden ne kurtulmuş ki ?...
0
anonim
benim acil ssk lı olmam lazım
eee yeni bir tarzla kimlikte hiç fena olmaz hani
başka ülkelerin kimlikleride varmı
bu ülkeden korkmaya başladım da yabancı bir kimlikle sığınma taleb edicemm...
çıldırıyoruzz çıldıranlardan ötürü...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Günümüzde Bir Rönesans Adamı (mümkün mü?)

FZ

Öyle bir adam düşünün ki hem matematikle, hem bilgisayar bilimleri ile hem yapay zekâ ile hem mimarlıkla (!) hem müzik besteciliği ile hem ressamlıkla hem heykeltraşlıkla hem de... uff, ben yazarken yoruldum adam uğraşırken yorulmamış galiba.

Profesör Michael Leyton işte böyle bir adam. Profesörün 1987 yılında geliştirmiş olduğu "Process Grammars" teorisi şu anda şekil tanımlamak için radyoloji, bilgisayar, görüntüleri, linguistik, adli tıp, kimyasal süreçler, arkeoloji, vs. alanlarında kullanılıyor. Profesörün teorisi şu probleme dair: Bir şeklin şimdiki durumuna bakarak onun tarihçesini okuyabilir misiniz? Mesela bir tümörün şu anki şekline bakarak hangi aşamalardan geçtiğini nasıl anlarsınız? Ya da bir tasarımın son haline bakarak o tasarımı üretmiş olan şekil dönüşümlerini sayabilir misiniz?

Wright Kardeşler ve Patentlerin Kötüye Kullanımı

sundance

İlk rastladığım gün Sweet Sweet Unemployement yazısı ile manevi kardeş bellediğim Maciej Ceglowski'nin Wright Kardeşler üzerine bir yazısına rastladım.

Havadan ağır bir araçla ilk kontrollü uçuşu gerçekleştirip, patentini alan, daha sonra da ikibuçuk yıl boyunca patenti lisanslamak ya da geliştirmek için hiçbir şey yapmayıp sadece bu alanda deneme yapanları dava edip para kazanan Wright kardeşler de, Tesla'ya yaptırdığı (ve parasını ödemediği) direkt akım jeneratörleri ile "alternatif akım hepimizi yakacak" diyen, bir file alternatif akım verip öldüren ve akabinde de elektrikli sandalyenin icadına bile vesile olan Edison'un yanında yerlerini almışlar.

Gizli Kek Hesapları

butch

Belki de Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek daha iyi bir fikir

Geryon

Türkçe wikipedia'yada gezerken Big-Oh* makalesini okudum "Algoritmaların performanslarını karşılaştırmak için kullanılan gösterim." yazan zihniyeti görünce ve aklıma şu soru geldi. Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek daha iyi bir fikir olabilir mi ? "Bugün Wikipedia için ne yaptın?" kapanyaları başlatıyoruz fakat önemli olan nicelik mi yoksa nitelik mi ?

*Maddenin İngilizce Wikipedia açıklaması:
Big O notation
Landau notation

Akademik Dürüstlük ve Ödevlerini Başkasına Yaptırmak Üstüne

FZ

Columbia Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Kenneth Ross, ACM Communications için yazdığı son yazıda Academic dishonesty and the Internet başlıklı yazısında verdiği B+ tree konusuyla ilgili ödevi ve bir öğrencisi üzerinden rentacoder bağlantılı macerasını anlatıyor. Aynı yazının PDF halini de okumak mümkün.

Internet üzerinden "ödev araştırması" yapanların kulaklarına küpe olabilecek türden bir ibret-i alem vakası...