Fazlamesai.net: Yenilikler

0
butch
Yaklaşık 2 ay önce yaptığımız altyapı değişikliğinden sonra FM'e yavaş yavaş yeni özellikler eklemeye başladık. Bunların bir kısmı dikkatinizi zaten çekmiştir. Biz yine de sizi bilgilendirelim.
Temel yenilikler şöyle: Şimdilik bu kadar. Önerilerinizi bekliyoruz.

Görüşler

0
conan
Kisisel bilgilerin detayli olmasi insanlarin birbirleri hakkinda bilgi almasi icin gayet guzel bir yontem, cok iyi bir ekleme olmus. Bir iki sorun:

- Yabanci ulkede yasiyorsak sehrimizi secemiyoruz. ;) Belki bos bi alan yaratilabilir bunun icin.

- Resmi/avatari yukluyoruz ama nerde goruyoruz? resim yuklemek gereksiz olmuyor mu gosteremiyorsak? :)

- Serbest alan eklenebilir, belki kisisel bilgiler disinda bir iki sey soylenmek istiyorsa. Mesela benim 255 karakterde makarna sosum kaybolmus hehe :)

0
butch
nickine tiklayinca görebililiyoruz kediyi(resmini). Makarna sosu tarifin duruyor. Hemen ilgileneceğim.
0
conan
Tesekkur ederim bu sorunlarimla ilk elden ilgilendiginiz icin. Saygilarimla.
Conan :)
0
robertosmix
Wiki boyutunda güzel işler yapılabilinir. Örneğin fm müdavimlerinin editör olduğu bir Wiki implementasyonu (mesela mediawiki) çok faydalı olabilir.

İşletim sistemleri, yazılım mimarileri, programlama dilleri, GNU vs. gibi teknik ve spesifik konularla bir IT dağarcığı oluşturabiliriz. Hatta bu konuda yardıma her zaman hazırım.

Daha sonra yapılan yorumlarda ve haberlerde direkt wikiye link vermek çok güzel neticeler doğurabilir.

Daha profesyonel ve daha üretken bir fm için. :)
0
ttk
Bir iki soru-istek :
- Devamı olmayan, sadece ana sayfada olan mesajların okunma sayısı neye göre tesbit ediliyor ? Sadece merak ettim ondan soruyorum.

- Üyeler kendi yazdıkları haber yorumlarını sürekli olmasa da mesela göndermelerinden sonra mesela 1 gün içerisinde düzenleyebilirler mi yoksa bu saçma bir istek midir ? Bazen mesaj atarken oldukça acaip hatâlar yapabiliyoruz da..
0
butch
Devamı olmayan, sadece ana sayfada olan mesajların okunma sayısı neye göre tesbit ediliyor ?

Devamı olmayan haberlerin de bir kalıcı adresi var. Ana sayfada iken okunma sayılarının artmasını yorumlar ve rss feedlerden gelen ziyaretçiler.
0
sleytr
Katılıyorum, girilen yoruma cevap verilmeden ya da o habere başka bir yorum girilmeden önce düzenleme yapılabilse çok hoş olurdu.
0
butch
Teknik sorun, zamansızlık, kötü dilbilgisi, dikkatsizlik, ihmalkârlık, sebebi her ne ise bir yorumda yapılan hata ek olarak yazacağımız başka bir yorumla düzeltilmeli bence. Konuşurken yaptığımız gibi.
0
BBK
Alıntı: Konuşurken yaptığımız gibi.
iyi de burası yazılı bir kaynak; konuşma-muhabbet ortamı değil ki? Yazılı kaynak olrak doğru ve hatasız olması için düzeltme yapılması normal geliyor bana. mIRC log undan farkı da bu diye düşünüyorum buraya yazmanın.
Ayrıca bazen insan herhangi bir konuda 3.bir şahsı bilgilendirmek için buradan bir URL yollayınca, yollanan URL deki yazıda veya yorumda hata varsa karşıdakinin tüm yorumları okuyacağını ve doğrusunu bulacağını varsaymak doğru olmaz. Aynı şey burda bilmediğimiz bir konu görüp bilgisayarda bir köşeye not ettiğimiz zamanlar için de geçerli.
0
sundance
Haklısınız. Yapılan bir yoruma özellikle, bir cevap gelmeden önce düzeltme yapılabilmesi gerekli bir özellik. Öte yandan bir cevap geldikten sonra da hiçbir şekilde müdahale edilemez olmalı ki sonra saçmasapan dialoglarla karşı karşıya kalmayalım.
0
sefalet
Yeriyse eğer bende ufak bir istek yapayım.10 dakikada bir kayıt dışı oluyoruz bunun haklı gerekçesi olduğunu tahmin ediyorum ama kısa zamanda aşılır umarım.

İsteğim, bir yere yorum yazmak istediğimizde ya da benzeri kayıt olma gerektiren durumda örneğin şimdi ben bu mesajı yazmak için yorum ekle dedim bana kayıt olun uyarısı göründü, kayıt olduktan sonrada kayıt olundu sayfası öyle durduğu için tekrar yapmak istediğim işlemi tekrarlamam gerekti.Kayıt olduktan sonra direk yapmaya çalıştığımız işleme yönlendirilse sayfa iyi olurdu.
0
sleytr
Blok ayaralarındaki <form></form> taglarının hemen bitişiğindeki <table></table> tagları <tr><td></td></tr> taglarıyla tamamlanmadığından yanlış. Bu yüzden Opera'da blok ayarları tamamen kullanılamaz durumda. Zaten bir işlevi olmayan <table></table> ikilisi silinince sorun düzeliyor...
0
butch
Halledildi. Teşekkürler.
0
innaw
Ne zamandır söyleyeceğim, eskiden 'başlıklar' diye bir link vardı, tüm kategorileri görüp yazilanları ona göre filtreliyebiliyorduk. Mesela http://www.fazlamesai.net/index.php?topic=1 fazlamesai başlığındaki yazıları gösteriyor. Bir yerlerde hala varsa ve farkedemediysem özür.
0
euler
5. yıl bannerımız da hayırlı uğurlu olsun. :)
0
anonim
Slashcode benzeri bir "halka açılma" olacak mı ?
0
butch
fmcode. Kulağa hoş geliyor. Tek endişem ortalıktaki CMS kalabalığında gereksiz yer işgal etmek.
0
anonim
En azından,kendince bu kalabalıkta yer işgal etmek isteyen birileri bazı kodlardan faydalanabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

5. Yılımız

sundance

Butch ile birlikte "Yahu bir site yapsak, bizim gibilere hitap eden" diye yola çıkıp, fazlamesai.net'in Internet camiası ile tanışmasının üstünden tam beş yıl geçmiş.

Bu süre içinde zaman zaman, "acaba kendimiz çalıp kendimiz mi oynuyoruz?" diye endişe ettiğimiz de oldu, hiç tahmin etmediğimiz ortamlarda "vaay sen Fazlamesai'den misin?" sorusuna maruz kaldığımız da.(bkz. Reina)

Üzüntüsüyle, sevinciyle ama çoğunlukla keyifle geçirdiğimiz bu beş yıl için bütün fazlamesai.net üyelerine çok çok teşekkürler. Hayal ettiğimiz ve çok daha fazlasını bize yaşattınız.

Bu yeni yılda Fazlamesai.net, Türkiye'de Özgür Yazılımlar ve Internet konusundaki duruşunu, yakında açıklayacağımız aktif projelerle de güçlendirecek.

Bu yolculukta bizi izlemediğiniz, bizle birlikte yürüdüğünüz için tekrar teşekkürler.

MS Windows´tan GNU/Linux´a Geçenlere `Rusya´dan Sevgilerle´

FZ

Daha önce FM bünyesinde bazı çalışmalarımız olmuştu hangi amaç için hangi programı kullanalım falan gibisinden. Son aldığımız haberlere göre ise bir grup Rus bilgisayarcı oturmuşlar ve mükemmel bir sayfa hazırlamışlar. Eğer siz de doğru yolu bulup Windows ortamlarından Linux´a geçmeyi düşünüyor ve fakat `yaw hani Windows ortamında video editing için şunu kullanıyordum, FTP istemcisi olarak bunu, editör olarak falancayı, IP telephony için filancayı, acep bunların GNU/Linux muadilleri, kalburüstü alternatifleri nedir, ne değildir?´ gibi cümleler kuruyorsanız hemen şu güzel sayfaya bakıyorsunuz ve huzura eriyorsunuz.

Tüm özgür yazılım kullanıcılarına Rusya´dan sevgilerle ;-)

Pardus 1.1 Alpha Çıkar

butch

Fazlamesai Winamp Skin

butch

Arkadaşlarımızdan Redogre Fazlamesai için bir WinAmp Skin'i hazırlamış. Biz çok beğendik. Size de denemenizi tavsiye ederiz. Bu vesileyle ona da teşekkür ederiz.

fazlamesai.net'e Soralım: Test Driven Development Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

anonim

Aslında uzunca bir süredir haberim var TDD den ancak bir türlü daha ayrıntılı incelemeye fırsat bulamıyordum.

Beni ateşleyen artima.com daki bu makale ona gelen yorumlar oldu. TDD sizce yeni bir yaklaşım mı? Yoksa büyük çaplı projelerde onlarca test yazdıktan sonra detaylı iş tanımları yazmaktan bir farkı yok mu ?

Not: Bu arada makaledeki M$ye ait linkin M$ tarafından sitelerinden kaldırılmış olması bir diğer ilginç nokta...