Fazlamesai.net: Yenilikler

0
butch
Yaklaşık 2 ay önce yaptığımız altyapı değişikliğinden sonra FM'e yavaş yavaş yeni özellikler eklemeye başladık. Bunların bir kısmı dikkatinizi zaten çekmiştir. Biz yine de sizi bilgilendirelim.
Temel yenilikler şöyle: Şimdilik bu kadar. Önerilerinizi bekliyoruz.

Görüşler

0
conan
Kisisel bilgilerin detayli olmasi insanlarin birbirleri hakkinda bilgi almasi icin gayet guzel bir yontem, cok iyi bir ekleme olmus. Bir iki sorun:

- Yabanci ulkede yasiyorsak sehrimizi secemiyoruz. ;) Belki bos bi alan yaratilabilir bunun icin.

- Resmi/avatari yukluyoruz ama nerde goruyoruz? resim yuklemek gereksiz olmuyor mu gosteremiyorsak? :)

- Serbest alan eklenebilir, belki kisisel bilgiler disinda bir iki sey soylenmek istiyorsa. Mesela benim 255 karakterde makarna sosum kaybolmus hehe :)

0
butch
nickine tiklayinca görebililiyoruz kediyi(resmini). Makarna sosu tarifin duruyor. Hemen ilgileneceğim.
0
conan
Tesekkur ederim bu sorunlarimla ilk elden ilgilendiginiz icin. Saygilarimla.
Conan :)
0
robertosmix
Wiki boyutunda güzel işler yapılabilinir. Örneğin fm müdavimlerinin editör olduğu bir Wiki implementasyonu (mesela mediawiki) çok faydalı olabilir.

İşletim sistemleri, yazılım mimarileri, programlama dilleri, GNU vs. gibi teknik ve spesifik konularla bir IT dağarcığı oluşturabiliriz. Hatta bu konuda yardıma her zaman hazırım.

Daha sonra yapılan yorumlarda ve haberlerde direkt wikiye link vermek çok güzel neticeler doğurabilir.

Daha profesyonel ve daha üretken bir fm için. :)
0
ttk
Bir iki soru-istek :
- Devamı olmayan, sadece ana sayfada olan mesajların okunma sayısı neye göre tesbit ediliyor ? Sadece merak ettim ondan soruyorum.

- Üyeler kendi yazdıkları haber yorumlarını sürekli olmasa da mesela göndermelerinden sonra mesela 1 gün içerisinde düzenleyebilirler mi yoksa bu saçma bir istek midir ? Bazen mesaj atarken oldukça acaip hatâlar yapabiliyoruz da..
0
butch
Devamı olmayan, sadece ana sayfada olan mesajların okunma sayısı neye göre tesbit ediliyor ?

Devamı olmayan haberlerin de bir kalıcı adresi var. Ana sayfada iken okunma sayılarının artmasını yorumlar ve rss feedlerden gelen ziyaretçiler.
0
sleytr
Katılıyorum, girilen yoruma cevap verilmeden ya da o habere başka bir yorum girilmeden önce düzenleme yapılabilse çok hoş olurdu.
0
butch
Teknik sorun, zamansızlık, kötü dilbilgisi, dikkatsizlik, ihmalkârlık, sebebi her ne ise bir yorumda yapılan hata ek olarak yazacağımız başka bir yorumla düzeltilmeli bence. Konuşurken yaptığımız gibi.
0
BBK
Alıntı: Konuşurken yaptığımız gibi.
iyi de burası yazılı bir kaynak; konuşma-muhabbet ortamı değil ki? Yazılı kaynak olrak doğru ve hatasız olması için düzeltme yapılması normal geliyor bana. mIRC log undan farkı da bu diye düşünüyorum buraya yazmanın.
Ayrıca bazen insan herhangi bir konuda 3.bir şahsı bilgilendirmek için buradan bir URL yollayınca, yollanan URL deki yazıda veya yorumda hata varsa karşıdakinin tüm yorumları okuyacağını ve doğrusunu bulacağını varsaymak doğru olmaz. Aynı şey burda bilmediğimiz bir konu görüp bilgisayarda bir köşeye not ettiğimiz zamanlar için de geçerli.
0
sundance
Haklısınız. Yapılan bir yoruma özellikle, bir cevap gelmeden önce düzeltme yapılabilmesi gerekli bir özellik. Öte yandan bir cevap geldikten sonra da hiçbir şekilde müdahale edilemez olmalı ki sonra saçmasapan dialoglarla karşı karşıya kalmayalım.
0
sefalet
Yeriyse eğer bende ufak bir istek yapayım.10 dakikada bir kayıt dışı oluyoruz bunun haklı gerekçesi olduğunu tahmin ediyorum ama kısa zamanda aşılır umarım.

İsteğim, bir yere yorum yazmak istediğimizde ya da benzeri kayıt olma gerektiren durumda örneğin şimdi ben bu mesajı yazmak için yorum ekle dedim bana kayıt olun uyarısı göründü, kayıt olduktan sonrada kayıt olundu sayfası öyle durduğu için tekrar yapmak istediğim işlemi tekrarlamam gerekti.Kayıt olduktan sonra direk yapmaya çalıştığımız işleme yönlendirilse sayfa iyi olurdu.
0
sleytr
Blok ayaralarındaki <form></form> taglarının hemen bitişiğindeki <table></table> tagları <tr><td></td></tr> taglarıyla tamamlanmadığından yanlış. Bu yüzden Opera'da blok ayarları tamamen kullanılamaz durumda. Zaten bir işlevi olmayan <table></table> ikilisi silinince sorun düzeliyor...
0
butch
Halledildi. Teşekkürler.
0
innaw
Ne zamandır söyleyeceğim, eskiden 'başlıklar' diye bir link vardı, tüm kategorileri görüp yazilanları ona göre filtreliyebiliyorduk. Mesela http://www.fazlamesai.net/index.php?topic=1 fazlamesai başlığındaki yazıları gösteriyor. Bir yerlerde hala varsa ve farkedemediysem özür.
0
euler
5. yıl bannerımız da hayırlı uğurlu olsun. :)
0
anonim
Slashcode benzeri bir "halka açılma" olacak mı ?
0
butch
fmcode. Kulağa hoş geliyor. Tek endişem ortalıktaki CMS kalabalığında gereksiz yer işgal etmek.
0
anonim
En azından,kendince bu kalabalıkta yer işgal etmek isteyen birileri bazı kodlardan faydalanabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Alan Turing'in 100. doğum günü anısına

ChrisStephenson

23 Haziran 1912'de doğan Alan Turing'in, birbirinden tamamen farklı üç ayrı alanda, hala günümüzde hayatımızı etkileyen çok önemli bilimsel çalışmaları olmuştu.

Bir saldırının anatomisi: Fazlamesai

sundance

28 Temmuz 2006 sıradan bir gün olarak başlamıştı. Normal iş temposunda giderken saat 11 civarında cep telefonum çaldı. Açtım, konuşma şu şekilde gerçekleşti:

-Kıvılcım Bey mi?
-Evet?
-Merhaba Kıvılcım Bey, benim adım ... sitenizdeki bir açıkla ilgili bilgi vermek için aramıştım.
-Hımm, dinliyorum.
-Bir e-mail ya da msn alabilir miyim, oraya yollayayım açıklamayı.
-Tamam, e-mail ...de ...

Open Source Savaş olabilir mi?

anonim

"Bilgisayar bilimleri dışında başka alanlarda open source olabilir mi?" diye aklımızı akıtmaya başladığımızda, doğal olarak kavramın kendisini düşünmeden önce mevcut sistemlerle karşılaştırma yaparız.

Açık kaynak ve Özgür yazılım hakkında bir anket

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Açık kaynak ve Özgür yazılım hakkında akademik bir anket yapılıyor. Bu çalışmanın bizlere Türkiye'deki özgür yazılım bilincini göstermesi ve kullanımını doğru şekilde ölçmesi için katılım çok önemli. Aşağıdaki adresten sizde katılır ve paylaşırsanız seviniriz.

Anket (Google Docs)

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız...2

sundance

Distrowatch'un haberine göre Internet tarayıcıları arasındaki rekabette, Mozilla/Firefox ciddi bir avantaj yakalamış durumda
US-CERT'in IE'deki açıkların ciddi risk oluşturduğunu belirtmesi ve başka tarayıcıların kullanılmasını güvenlik açısından tavsiye etmesinin ardından Mozilla ve Firefox downloadlarında ciddi bir artış yaşandığı, Linux dağıtımlarının buluşma noktası olan Distrowatch'da üç yıl öncesinde %60ların üstünde olan MSIE kullanımının ise günümüzde %25'in altına düştüğü belirtilmekte ve bir değişiklik yapmanın zamanı geldiği vurgulanmakta.
Rage Against The Machine'in Guerilla Radio'su aklıma geldi.

It has to start somewhere,
It has to start sometime.
What better place than here,
what better time than NOW?