Güzel bir araba (Quicktime ile IP üzerinden canlı yayın)

0
anonim
Bilişim 2001`i gezerken gözüme 2 şey takıldı: 1`ncisi Türkiye`de özellikle IT sektöründe kriz filan yok, adamlar ucuza eleman çalıştırmak (ya da işten adam atmak) için krizi bahane ediyor, 2`ncisi ise bir araba, bu araba gerçekten ilginç idi, bir canlı yayın arabası idi arabanın diğer TV`lerdeki canlı yayın araçlarından tek farkı bu araba IP yani internet protokolü üzerinden canlı yayın yapıyordu. Biraz inceledim ve detaylı bilgi sahibi olmaya calıştım ve hayretler içinde kaldım, neden mi fikir acayip güzel ve hiç de zor bir olay değildi yani böyle bir araba yapmak öyle çok büyük teknik bilgi gerektirmiyordu.
Herneyse biraz arabayi anlatayayım; araba uydu üzerinden ISP`nin merkezi ile bağlı, yetkililerin anlattığına göre uyduya bağlantıları hubless yani anladığım kadarı ile bir atlama merkezi yok direk arabadan merkezlerine iniyorlar. Gelelim yayın kısmına şirket değişik açılardan yaklaşık 10 adet kameranın görüntüsünü Macintosh Serverlar sayesinde paketler halinde merkezlerindeki Streaming Server`a gönderiyor, ve streaming server da gelen paketleri kullanıcıların erişimine açıyor. Tüm yayın QuickTime formatında yani izlemek için QuickTimePlayer olmasi şart. Fuarda MS teknolojisi ile de yayın yapanlar vardı ama böyle bir arabadan değil, onları da inceledim, bir Mac kullanıcısı olarak tarafsız kalırsam (sanki mümkünmüş gibi) gerçekten QuickTime bu konuda cok başarılı. Galiba biz bu canlı yayın arabasını konserler ve partilerde de göreceğiz, bence şimdiden QuickTimePlayer`larımızı hazir edelim ne zaman hangi konser veya etkinlik internet`ten yayınlanacak bilinmez.

Görüşler

0
sundance
Kriz mi ? Bilişim`e giden kimseyi zaten kriz olduğuna inandırmak mümkün değil ki ? Hala $5000-$10000 skalasında maaş alan müdürler, $500 maaş alan adamın maaşını $400`e indirmenin bahanesini arıyorlar sadece. Bana mı ? Tabi ki, bu kriz sana, bana (bir de otomobil sektörünün önde gelen Silah Teknolojisi şirket var ;=) ama birsürüsünün tuzu kuru
(Anlayan anladı)
0
FZ
sundance arkadaşıma tüm kalbimle katılıyorum. Kolay adam alıyorlar, kolay adam harcıyorlar, adam kullanmayı, yönlendirmeyi, çalıştırmayı bilmiyorlar ve sonra gene adamları suçluyorlar.

Sonra kalkıp yönetim guruları diye acayip bir kategoriye giren insanların seminerlerinde saatlerini ve paracıklarını harcıyorlar.

Belki de şirketler, insanlar, yönetim vs. konularında düşünürken alçakgönüllü ve yüzyıllar önce yazılmış Tao Te Ching''i hatırlamakta fayda var:

En bilge olanı kimse bilmez
Daha alttakini tanır ve severler
Daha alttakinden korkarlar
Daha da alttakini ciddiye almazlar

İş yapılıp bittiğinde
Özgürüz diye düşünür herkes

Neden bilmem tam yazıyı gönderecekken aklıma lonca kavramı geldi... Hmm...
0
Max
guzel solediniz ikiniz de ama arkadaslar konu araba yaw kriz degil :P araba ile de bisiler desenize :)
0
FZ
Valla hocam sen de haklısın ama yani aynı yazı içinde hem teknoloji ama hem de insandan bahsedilince insan daha ağır basıyor ne yapalım.

Sürçü lisan ettiysek affola.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Günümüzde Bir Rönesans Adamı (mümkün mü?)

FZ

Öyle bir adam düşünün ki hem matematikle, hem bilgisayar bilimleri ile hem yapay zekâ ile hem mimarlıkla (!) hem müzik besteciliği ile hem ressamlıkla hem heykeltraşlıkla hem de... uff, ben yazarken yoruldum adam uğraşırken yorulmamış galiba.

Profesör Michael Leyton işte böyle bir adam. Profesörün 1987 yılında geliştirmiş olduğu "Process Grammars" teorisi şu anda şekil tanımlamak için radyoloji, bilgisayar, görüntüleri, linguistik, adli tıp, kimyasal süreçler, arkeoloji, vs. alanlarında kullanılıyor. Profesörün teorisi şu probleme dair: Bir şeklin şimdiki durumuna bakarak onun tarihçesini okuyabilir misiniz? Mesela bir tümörün şu anki şekline bakarak hangi aşamalardan geçtiğini nasıl anlarsınız? Ya da bir tasarımın son haline bakarak o tasarımı üretmiş olan şekil dönüşümlerini sayabilir misiniz?

Bir saldırının anatomisi: Fazlamesai

sundance

28 Temmuz 2006 sıradan bir gün olarak başlamıştı. Normal iş temposunda giderken saat 11 civarında cep telefonum çaldı. Açtım, konuşma şu şekilde gerçekleşti:

-Kıvılcım Bey mi?
-Evet?
-Merhaba Kıvılcım Bey, benim adım ... sitenizdeki bir açıkla ilgili bilgi vermek için aramıştım.
-Hımm, dinliyorum.
-Bir e-mail ya da msn alabilir miyim, oraya yollayayım açıklamayı.
-Tamam, e-mail ...de ...

17 Ağustos 2001: Deprem Rantı ve Depremzadeler

parsifal

Aradan iki yıl geçmiş. Hayatlarımızda pek çok şey değişti, değişmekte... 2 yıl sonra ilk defa 17 Ağustos gecesi evimdeyim. Koşturmacalar, yorgunluklar geride kalmış. Ama yaralar hala kapanmamış. İnsanlar hala evsiz, işsiz. Yaşam mücadelesi onlar için daha zor geçiyor. Bizler sadece onlara bir müddet yardım elimizi uzatabildik elimizden geldiğince...
Konutları hala bitmemiş, yardıma muhtaç binlerce insan varken biz birde kalkıp SOS 2001 diye fuar düzenliyoruz. Yüzlerce arama kurtarma ekibi kuruldu. Milyonlarca doları kurtarma malzemesine yatırıyorlar, yatırmaya devam edecekler... Fuarda gezip görecekler, siparişlerini verecekler. Tam teşekküllü ekipler olacaklar.

Dediği gibi: "Bana mı olacaklar???"

Kolları sıvadık - 1: Her eve VectorLinux!

sundance

Linux şöyle iyi, böyle iyi, şöyle güvenilir, böyle verimli vs. vs. Laf laf laf... Bu sefer dedik ki biraz daha ileriye gidelim ve bakalım bu dediklerimiz ne kadar doğru, Linux ne kadar keyifli, işe yarar bir şey, masaüstünde devamlı çakılıp duran pencerelerimizle nasıl yapsak da karşılaştırsak ve bu projeye için kolları sıvadık

Proje basitçe şu, biz Fazlamesai ekibi olarak, yeni başlayan kullanıcıları baz alarak, evinizde, işyerinizde herhangibir makinanıza, adım adım nasıl Linux kurabilirsiniz, bunu anlatacağız ve her adımda karşılaşılabilen problemleri, bunların çözümlerini burada açtığımız bir forumdan sizlerle paylaşacağız. Ne dersiniz, var mısınız Linux kurmaya ?

Sürükle, Bırak

butch