Güzel bir araba (Quicktime ile IP üzerinden canlı yayın)

0
anonim
Bilişim 2001`i gezerken gözüme 2 şey takıldı: 1`ncisi Türkiye`de özellikle IT sektöründe kriz filan yok, adamlar ucuza eleman çalıştırmak (ya da işten adam atmak) için krizi bahane ediyor, 2`ncisi ise bir araba, bu araba gerçekten ilginç idi, bir canlı yayın arabası idi arabanın diğer TV`lerdeki canlı yayın araçlarından tek farkı bu araba IP yani internet protokolü üzerinden canlı yayın yapıyordu. Biraz inceledim ve detaylı bilgi sahibi olmaya calıştım ve hayretler içinde kaldım, neden mi fikir acayip güzel ve hiç de zor bir olay değildi yani böyle bir araba yapmak öyle çok büyük teknik bilgi gerektirmiyordu.
Herneyse biraz arabayi anlatayayım; araba uydu üzerinden ISP`nin merkezi ile bağlı, yetkililerin anlattığına göre uyduya bağlantıları hubless yani anladığım kadarı ile bir atlama merkezi yok direk arabadan merkezlerine iniyorlar. Gelelim yayın kısmına şirket değişik açılardan yaklaşık 10 adet kameranın görüntüsünü Macintosh Serverlar sayesinde paketler halinde merkezlerindeki Streaming Server`a gönderiyor, ve streaming server da gelen paketleri kullanıcıların erişimine açıyor. Tüm yayın QuickTime formatında yani izlemek için QuickTimePlayer olmasi şart. Fuarda MS teknolojisi ile de yayın yapanlar vardı ama böyle bir arabadan değil, onları da inceledim, bir Mac kullanıcısı olarak tarafsız kalırsam (sanki mümkünmüş gibi) gerçekten QuickTime bu konuda cok başarılı. Galiba biz bu canlı yayın arabasını konserler ve partilerde de göreceğiz, bence şimdiden QuickTimePlayer`larımızı hazir edelim ne zaman hangi konser veya etkinlik internet`ten yayınlanacak bilinmez.

Görüşler

0
sundance
Kriz mi ? Bilişim`e giden kimseyi zaten kriz olduğuna inandırmak mümkün değil ki ? Hala $5000-$10000 skalasında maaş alan müdürler, $500 maaş alan adamın maaşını $400`e indirmenin bahanesini arıyorlar sadece. Bana mı ? Tabi ki, bu kriz sana, bana (bir de otomobil sektörünün önde gelen Silah Teknolojisi şirket var ;=) ama birsürüsünün tuzu kuru
(Anlayan anladı)
0
FZ
sundance arkadaşıma tüm kalbimle katılıyorum. Kolay adam alıyorlar, kolay adam harcıyorlar, adam kullanmayı, yönlendirmeyi, çalıştırmayı bilmiyorlar ve sonra gene adamları suçluyorlar.

Sonra kalkıp yönetim guruları diye acayip bir kategoriye giren insanların seminerlerinde saatlerini ve paracıklarını harcıyorlar.

Belki de şirketler, insanlar, yönetim vs. konularında düşünürken alçakgönüllü ve yüzyıllar önce yazılmış Tao Te Ching''i hatırlamakta fayda var:

En bilge olanı kimse bilmez
Daha alttakini tanır ve severler
Daha alttakinden korkarlar
Daha da alttakini ciddiye almazlar

İş yapılıp bittiğinde
Özgürüz diye düşünür herkes

Neden bilmem tam yazıyı gönderecekken aklıma lonca kavramı geldi... Hmm...
0
Max
guzel solediniz ikiniz de ama arkadaslar konu araba yaw kriz degil :P araba ile de bisiler desenize :)
0
FZ
Valla hocam sen de haklısın ama yani aynı yazı içinde hem teknoloji ama hem de insandan bahsedilince insan daha ağır basıyor ne yapalım.

Sürçü lisan ettiysek affola.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu yılbaşı hediyeler Bill amcadan!

anonim

Microsoft küçük bir yarışma düzenlemiş. Vista'nın Amerikadaki çıkış tarihini bilen kişileri ödüle boğuyor :P

Birinciye, ürünün çıkış tarihindeki etkinliklere davetiye veriliyor ve masrafları karşılanıyor. (konaklama 4 yıldızlı otelde). İkincilere, üçüncülere,dördüncülere yepyeni bir XBOX360.

Açık Kaynak Kod Camiası Programcı Profili

FZ

Boston Consulting Group (BCG) ve OSDN tarafından sonuçları yeni açıklanan bir araştırmaya göre Açık Kaynak Kodlu Yazılım Geliştiriciler (open source software developers) grubunu oluşturan insanların çoğu yaklaşık 10 yıllık programlama deneyimine sahip, halihazırda bir şirkette profesyonel yazılım uzmanı olarak çalışan kişiler.

\r\r \r\r Popüler medya organlarındaki "lise mezunu, matematik ya da teknoloji meraklısı, işsiz güçsüz 16-22 yaş arası gençler" kanısının aksine açık kaynak kod hareketi için harıl harıl yazılım geliştiren insanların profili 22-37 yaş arası bir görünüm arz ediyor.\r\r \r

Mc Donald`s gibisi yok! (Yorumsuz)

parsifal

Tarih:20 Eylül 2001 Perşembe 22:30, Yer:Odakule Mc Donald's

Önce sipariş vermek için 5 dakika bekledik. Daha sonra kasalarda kimse kalmayınca heralde kapanıyor diye düşündük. Çıkarken açık olduğunu öğrenip sipariş vermeye karar verdik.
"2 Big Mac Menü lütfen. Normal seçim."
"4.900.000 TL. Yanında ketçap, mayonez istermisiniz? 25.000 TL"(salak bir gülümseme ile)
"Siparişleri iptal edelim"...

Çıldırmak Ya Da Depresyona Girmek: Ailecek

FZ

Üç farklı coğrafyadan gelen üç düşünür, üç bilim insanı. Üçünün de farklı sözcüklerle yazdıkları ama ortak konuya değindikleri bir yazı. Böylesine bir kesişimi not etmemek buraya haksızlık olurdu.

Gündüz Vassaf'ın 6 Ocak 2008, Pazar günkü yazısından bir bölümle başlayalım "21. yüzyılda çıldıranlar, çıldırmayanlar":

"Mesleğimden vazgeçmemde Hacettepe Üniversitesi Hastanesi psikiyatri polikliniğinin bekleme odasının duvarında asılı yazınının mutlaka etkisi olmuştur.

'Dünyayı değiştirmeye çalışacağına kendini değiştirmeye bak.' Nerdeyse tüm dünyada gençliğin ayaklandığı yıllardı. Düzene karşı gelen '68 kuşağının, sınırsız, savaşsız dünya özlemini belki en iyi John Lennon'un 'Imagine' adlı şarkısı özetliyordu. Sonuçta '68 kuşağı yaşlandı, düzenle bütünleşti. 'Olgunlaştı,' 'gerçekçi' oldu. 21. yüzyılın yeni kuşakları insanı çıldırtan bir dünyaya doğuyorlar. Teröre karşı verildiği söylenen savaş çıldıranları daha da çıldırtıyor. Türümüzün tarihinde zengin yoksul uçurumu bu kadar aşılmaz olmamış, zenginler servetlerini bu kadar fütursuzca sergilememiş, servet, şöhret uğruna değer yargılarımız bu denli altüst edilmemiş, ahlak bu denli umursanmamıştı.

fazlamesai.net'e soralım: Pardus ne? Yenir mi?

mos

Askerden henüz geldim. Malesef mi denir, iyiki mi denir emin değilim. Ama çoğu zaman, bilgisayarlarla uğraşmaktan başka bir şeye vaktim olmadı.