3. Nesil Windows Media

0
elrond
Microsoft, multimedia içeriklerine yeni bir boyut getirdiği yeni Windows Media teknolojisi "Corona" yı duyurdu.
Bu sefer olaya biraz server tarafından bakalım. (DivX' de son kullanıcı tarafından bakmıştık)

Windows 2000 server'da olan "Windows Media Services" daha gelişmiş olarak Windows.NET Server Beta 3 ya da Build 3604'te de mevcut bulunuyor. Beta sürümü için oldukça stabil bile sayılabilir. Tabiki BBC Live Windows.NET üzerine taşınmadı ve onbinlerce bağlantı denenmedi. O yüzden gerçekten stabil mi bilemem.
Ancak Corona ile birlikte sanırım ilk olarak .Net RC1'de uygun olacak servisler ile Streaming Media'da Microsoft tarafından önemli gelişmeler bekleniyor.
Bunların en enterasanı "Fast Stream". Microsoft bunu "instant-on" olarak lanse etti. Buradaki en heyecan verici nokta ise şu: "No Buffering"
Tabi ki bu servis evinden T1-T3 ile bağlı sevgili Amerikalılar'a hitap ediyor. Bizim gibi gariban ülkelerin Broadband bağlantılara ulaşması için önünde teknoloji dışında bir çok engel var. Ama bu konumuz değil.
Bunun dışında yeni Audio Video CODEC sayesinde WEB üzerinde Amerikalı arkadaşlarımız Dolby Digital (Full Spectrum 24 bit/96kHz) ses ve DVD kalitesinde görüntüye ulaşabilcekler. Görüntüde artan kaliteye rağman gerekli band genişliği sadece %20 azalmış durumda.
Server tarafındaki diğer bir yenilik ise "Server Side Playlist" desteği. Bir nevi VideoOnDeman olayı. Playlistten gidip istediğin şeyi seyredip dinleyebileceksin. Ne güsel değil mi(!)
Corona SDK ise eski Windows Media SDK'ya göre oldukça geliştirilmiş. (bu tarafından pek anlamam ama) State-of-the-art Plug-In model adlı yeni bir plug-in development teknlojisi geliştirilmiş.
Benden bu kadar WhitePaper ya da daha detaylı bilgiler için:
3rd Gen. Windows Media Technolgies

İlgili Yazılar

Beni Bul Bebek

redial

Bebek bir yapay zeka programıydı...
Mehmet Emin Arı'nın yeni bir hikayesi...
turk.internet.com ' dan okuyabilirsiniz

İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi

butch

Fazlamesai.net TV programının bu haftaki bölümünde The Free Linux CD Project, Second Strings Project hareketlerinden bahsederken, neden biz de ikinci el bilgisayarlarımızı ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırmıyoruz dedik ve bunu FM camiası ile tartışmaya karar verdik.

Çocuklara Bilgisayar Projesi, Hemen Şimdi!

blue-train

"İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi" denmişti burada bir süre önce, hatırladınız mı? İkinci el bilgisayarların toplanması, ardından GNU/Linux kurularak ihtiyacı olan kesimlere ulaştırılması gibi bir fikir gerçekten de heyecan yaratmış, 1-2 gün içerisinde onlarca yorum gelmişti.

İlgili haberi okurken heyecanlananlardan ve yazılan yorumları ilgiyle takip edenlerden biri de bendim. Bir süre sonra Fazlamesai'de ortaya çıkan bu fikri, aktif olarak içinde bulunduğum ve çocuklara yönelik faaliyet gösteren bir STK olan Farklı Bireyler Eğitim ve Rehberlik Derneği'ne (Faber-Der) de sundum. Oradaki insanların da olumlu tepkisiyle birlikte bu fikrin projeye dönüşmesi fikri hız kazandı.

Bilgisayarcının Survival Çantası

sundance

Dört, beş yılın üstünde bilgisayarla uğraşmışlığınız varsa, hele insanlar `Abi bu akşam bize bir gelsene, şu bilgisayara bakarsın, hem de MP3, divx filan getirirsin` şeklinde size yaklaşıyorlarsa, siz de iflah olmaz bir `geek`; bilgisayar hastasısınız demektir.

Bu durumda muhtemelen, her gittiğiniz yere sırt çantanızda (sırt çantanız var tabi ki!) bir sürü cd, tornavida vs (kısaca normal bir insanın çantasında olması gerekmeyen ne varsa onu) taşıyorsunuz demektir.

Fazlamesai.net ekibi olarak bir hizmette bulunalım dedik ve bilgisayarcının ideal çantası içinde neler olmalı araştırdık... RESİM

Gözlem: Ne zamandır birşey yazmamıştım ama gene

cayfer

Tipik bir "Windows power user" ortalama günde iki saatini boşa harcıyor...
Kendi çevremde "bilgisayar işini bilen" ve XP gibi güncel Windows işletim sistemi kullanan insanların ortalama günde iki saatlerini sistemlerine "ilgi" göstermekle geçirdiğini gözlüyorum.

Bu gözlem herhangi bir bilimsel yönteme dayanmıyor. Ölçmedim, hesaplamadım. Baştan belirteyim de metodoloji konusunda eleştiriler almayayım.