3. Nesil Windows Media

0
elrond
Microsoft, multimedia içeriklerine yeni bir boyut getirdiği yeni Windows Media teknolojisi "Corona" yı duyurdu.
Bu sefer olaya biraz server tarafından bakalım. (DivX' de son kullanıcı tarafından bakmıştık)

Windows 2000 server'da olan "Windows Media Services" daha gelişmiş olarak Windows.NET Server Beta 3 ya da Build 3604'te de mevcut bulunuyor. Beta sürümü için oldukça stabil bile sayılabilir. Tabiki BBC Live Windows.NET üzerine taşınmadı ve onbinlerce bağlantı denenmedi. O yüzden gerçekten stabil mi bilemem.
Ancak Corona ile birlikte sanırım ilk olarak .Net RC1'de uygun olacak servisler ile Streaming Media'da Microsoft tarafından önemli gelişmeler bekleniyor.
Bunların en enterasanı "Fast Stream". Microsoft bunu "instant-on" olarak lanse etti. Buradaki en heyecan verici nokta ise şu: "No Buffering"
Tabi ki bu servis evinden T1-T3 ile bağlı sevgili Amerikalılar'a hitap ediyor. Bizim gibi gariban ülkelerin Broadband bağlantılara ulaşması için önünde teknoloji dışında bir çok engel var. Ama bu konumuz değil.
Bunun dışında yeni Audio Video CODEC sayesinde WEB üzerinde Amerikalı arkadaşlarımız Dolby Digital (Full Spectrum 24 bit/96kHz) ses ve DVD kalitesinde görüntüye ulaşabilcekler. Görüntüde artan kaliteye rağman gerekli band genişliği sadece %20 azalmış durumda.
Server tarafındaki diğer bir yenilik ise "Server Side Playlist" desteği. Bir nevi VideoOnDeman olayı. Playlistten gidip istediğin şeyi seyredip dinleyebileceksin. Ne güsel değil mi(!)
Corona SDK ise eski Windows Media SDK'ya göre oldukça geliştirilmiş. (bu tarafından pek anlamam ama) State-of-the-art Plug-In model adlı yeni bir plug-in development teknlojisi geliştirilmiş.
Benden bu kadar WhitePaper ya da daha detaylı bilgiler için:
3rd Gen. Windows Media Technolgies

İlgili Yazılar

GMail Hesabi Ister misiniz?

eitatli

Hatirlarsaniz bir süre önce GMail (Google Mail) beta yayina basladi. GMail'in en dikkat ceken yönü 1 GB lik alan saglamasi. Ancak bu beta sürümde herkes gidip kendine bir hesap acamiyor. Ancak GMail hesabi acmak imkansiz da degil.

Amerika Gezi Rehberi - 1

sundance

Çalışmakta olduğunuz şirket bir yazılımın eğitimini almak için sizi yurtdışına mı gönderiyor? Ya da LinuxExpo, Compex veya EEE gibi bir fuara gideceksiniz, ama daha önce hiç yurtdışına çıkmamışsınız, neler yapılması lazım, ne gibi ince noktalar var bilmiyorsunuz.

Malum, bilgisayar sektöründe yurtdışına gidip gelmeler çok oluyor, belki son onbeş günde edindiğim tecrübeler birilerinin işine yarar diye aldığım notları alt alta yazayım dedim.
Bu yazı genel olarak yurt dışına çıkmayla, özel olarak da Amerika'ya gitmeyle ilgili. Verilecek ipuçlarının çoğu genel, ama Amerika ve NewYork'a özgü bir iki küçük detay da var, umarım birilerinin gezisi benimkinden daha kolay olur bu sayede :)

Robokopter: Yapay Zeka havalanıyor!

FZ

Stanford Üniversitesi ve diğer kolejlerin de desteği ile Linköping Üniversitesi (http://www.linkoping.se) elemanlari Adamsız Hava Aracı (Unmanned Aerial Vehicle) geliştirmekle meşguller.

Altından Anakart :-P

TiberiusKirk

Allısı, morlusu, fosforlusu derken şimdi bide, "altın" mainboard çıktı başımıza... www.donanimhaber.com

fazlamesai.net'e soralım: Satıcılar neden OO.org yüklü bilgisayar satmıyor?

FZ

Soru orijinal değil, açık, özgür kod dünyasının ve Debian camiasının öncü isimlerinden Bruce Perens'e sorulmuş bu soru bir röportajda. Bruce Perens de bu konudaki şaşkınlığını gizlemiyor:
Eğer OpenOffice.org bu kadar makul bir alternatif ise neden donanım satan şirketlerin gittikçe artan oranda bu yazılımın kurulu geldiği bilgisayarları sattıklarını görmüyoruz?

Açıkçası bir bilgisayar satıcısının bakış açısından baktığımda neden her satılan PC´ye bir OpenOffice yüklemediklerini anlamıyorum. Bunu yapabilecek durumdalar, bu onlar için gayet kolay bir iş.

Belki de gidip o satıcılarından birine sormalıyım bunu ancak şu salakça cevabı almaktan korkuyorum: 'O yazılımı download edebilirsin.' Kimbilir belki de pazarlama dahileri henüz oralara varamamıştır.