3. Nesil Windows Media

0
elrond
Microsoft, multimedia içeriklerine yeni bir boyut getirdiği yeni Windows Media teknolojisi "Corona" yı duyurdu.
Bu sefer olaya biraz server tarafından bakalım. (DivX' de son kullanıcı tarafından bakmıştık)

Windows 2000 server'da olan "Windows Media Services" daha gelişmiş olarak Windows.NET Server Beta 3 ya da Build 3604'te de mevcut bulunuyor. Beta sürümü için oldukça stabil bile sayılabilir. Tabiki BBC Live Windows.NET üzerine taşınmadı ve onbinlerce bağlantı denenmedi. O yüzden gerçekten stabil mi bilemem.
Ancak Corona ile birlikte sanırım ilk olarak .Net RC1'de uygun olacak servisler ile Streaming Media'da Microsoft tarafından önemli gelişmeler bekleniyor.
Bunların en enterasanı "Fast Stream". Microsoft bunu "instant-on" olarak lanse etti. Buradaki en heyecan verici nokta ise şu: "No Buffering"
Tabi ki bu servis evinden T1-T3 ile bağlı sevgili Amerikalılar'a hitap ediyor. Bizim gibi gariban ülkelerin Broadband bağlantılara ulaşması için önünde teknoloji dışında bir çok engel var. Ama bu konumuz değil.
Bunun dışında yeni Audio Video CODEC sayesinde WEB üzerinde Amerikalı arkadaşlarımız Dolby Digital (Full Spectrum 24 bit/96kHz) ses ve DVD kalitesinde görüntüye ulaşabilcekler. Görüntüde artan kaliteye rağman gerekli band genişliği sadece %20 azalmış durumda.
Server tarafındaki diğer bir yenilik ise "Server Side Playlist" desteği. Bir nevi VideoOnDeman olayı. Playlistten gidip istediğin şeyi seyredip dinleyebileceksin. Ne güsel değil mi(!)
Corona SDK ise eski Windows Media SDK'ya göre oldukça geliştirilmiş. (bu tarafından pek anlamam ama) State-of-the-art Plug-In model adlı yeni bir plug-in development teknlojisi geliştirilmiş.
Benden bu kadar WhitePaper ya da daha detaylı bilgiler için:
3rd Gen. Windows Media Technolgies

İlgili Yazılar

Gel Teskere

butch

Gel Teskere

Yazılım mühendisliği mühendislik midir? Hacker mantalitesi nerede patlar?

FZ

Geçenlerde (en altta linkini verdiğim) bir sunum izledim. Tanıdığım pek çok yazılımcıyı ve yöneticiyi sandalyeye zincirleyip o sunumdaki her sayfayı, her sözcüğü onlara tane tane okutturmak, birkaç kez yüksek sesle tekrar ettirmek istiyorum.

Yazılım mühendisliği mühendislik midir?

Yazılım, çok akıllı bir ya da birkaç adamın odaya kapanıp harala gürele kod yazıp sonra da “bakın süper program çıktı ortaya, acayip sofistike işler yapıyor” dediği türden sanat, zanaat ve teknik bilgi karışımı gizemli bir üretim alanı mıdır? (Olası tepki: E ama DOOM öyle yazılmadı mı? Bak süper oyun yaptı o zeki ve bilgili adam. Yalan mı? Bak filanca da kapandı odaya süper derleyici, işletim sistemi filan yaptı. Efendim? Her şeyi tek başına yapmadı mı? Yaptı yaptı. Kapandı odaya. Tek başına. Canım birkaç kişi destek vermiştir. Onlar da odaya kapanıp yazan çok zeki ve çalışkan adamlardı. Keşke herkes böyle olsa. Hem tek bir kişinin ya da iki kafadarın geliştirdiği ürünler peşinden fanatiklerini yaratmadı mı ve sevilmedi mi?)

Gelecekten gelen adam

redogre

Gelecekten gelen adam!

Gelecek Linux; İnceledik Yorumladık

sundance

Yaklaşık üç-dört yıldır Linux'la ilgilenen, iki yıldır da bizzat kullanan birisi olarak denediğim Linux dağıtımlarının sayısını unuttum diyebilirim.
RedHat 7.2'i ve FreeBSD 4.3'ü beklediğimiz bu günlerde sessiz sedasız Gelecek Linux geçti elime, bakalım bir deneyelim dedim.
İyiki de demişim, bütün Gelecek tayfasının eline sağlık, çok güzel bir çalışma çıkartmışlar ortaya

Fazlamesai Tayfası Kızılay´dan Bildiriyor...

parsifal

Fazlamesai.net ekibi sabah 07:00 itibariyle Ankara'ya ayak basmıştır. Gezip dolaştıktan sonra Kızılay'da bir çay bahçesine çöreklenip teknolojinin nimetlerini kullanmaya başladık.
İlk denememizi Palm Vx ile yaptık. Alınan sonuçlara göre fazlamesai.net Palm'da da gayet güzel gözüküyor. Şu an ise Nokia 6210 ve HP omnibook ile bu haberi sizlere ulaştırıyoruz.

Bilmiyenler için tekrar hatırlatalım. Bu akşam 18:30´da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi D Blok´da fazlamesai.net semineri var. Ayrıntılı bilgi: Linux.org.tr