3. Nesil Windows Media

0
elrond
Microsoft, multimedia içeriklerine yeni bir boyut getirdiği yeni Windows Media teknolojisi "Corona" yı duyurdu.
Bu sefer olaya biraz server tarafından bakalım. (DivX' de son kullanıcı tarafından bakmıştık)

Windows 2000 server'da olan "Windows Media Services" daha gelişmiş olarak Windows.NET Server Beta 3 ya da Build 3604'te de mevcut bulunuyor. Beta sürümü için oldukça stabil bile sayılabilir. Tabiki BBC Live Windows.NET üzerine taşınmadı ve onbinlerce bağlantı denenmedi. O yüzden gerçekten stabil mi bilemem.
Ancak Corona ile birlikte sanırım ilk olarak .Net RC1'de uygun olacak servisler ile Streaming Media'da Microsoft tarafından önemli gelişmeler bekleniyor.
Bunların en enterasanı "Fast Stream". Microsoft bunu "instant-on" olarak lanse etti. Buradaki en heyecan verici nokta ise şu: "No Buffering"
Tabi ki bu servis evinden T1-T3 ile bağlı sevgili Amerikalılar'a hitap ediyor. Bizim gibi gariban ülkelerin Broadband bağlantılara ulaşması için önünde teknoloji dışında bir çok engel var. Ama bu konumuz değil.
Bunun dışında yeni Audio Video CODEC sayesinde WEB üzerinde Amerikalı arkadaşlarımız Dolby Digital (Full Spectrum 24 bit/96kHz) ses ve DVD kalitesinde görüntüye ulaşabilcekler. Görüntüde artan kaliteye rağman gerekli band genişliği sadece %20 azalmış durumda.
Server tarafındaki diğer bir yenilik ise "Server Side Playlist" desteği. Bir nevi VideoOnDeman olayı. Playlistten gidip istediğin şeyi seyredip dinleyebileceksin. Ne güsel değil mi(!)
Corona SDK ise eski Windows Media SDK'ya göre oldukça geliştirilmiş. (bu tarafından pek anlamam ama) State-of-the-art Plug-In model adlı yeni bir plug-in development teknlojisi geliştirilmiş.
Benden bu kadar WhitePaper ya da daha detaylı bilgiler için:
3rd Gen. Windows Media Technolgies

İlgili Yazılar

del.icio.us

cbc

del.icio.us yer imleri(bookmark) saklamak için kullanılan bir site. Tüm üyelerin yer imlerini incelemek mümkün.

http://del.icio.us/rss/uyeadı adresini ziyaret ederek yerimlerini rss olarak almak, /html/uyeadı adresini ziyaret ederek düz html olarak aynı veriye erişmek mümkün.

Internet - Özgürlük - Hayat

sundance

Internet özgürlüktür, peki birçok özgürlük gibi sadece parası olanların kullanabileceği bir özgürlük müdür ?
Bence değil

Peki Internet`te ne yapılabilir ?

Fazlamesai.net hakkında birkaç istatistik...

butch

Dikkat edenler farkedecektir. Bu yazı Fazlamesai'de yayınlanan 300'üncü yazı. Bu rakama varmış olmamız gerçekten gurur verici. Ama bundan daha önemli detaylar var işin içinde, size biraz bunlardan bahsetmek istiyorum...

Fm Forum geri döndü

butch

Birkaç aylık aradan sonra, Fm Forum yeniden yayında. Zamansızlık, Hosting problemleri bu gecikmeye sebep oldu. Herkesten özür diliyoruz. Hadi kayıp zamanın acısını çıkartıp, yüklenelim forumlara.

IBM Özgür Yazılım #2 Çıktı

butch

IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 2. sayısına ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.