Fazlamesai aşkına!

0
sundance
Fazlamesai.net ekibi iki gündür Bilgi´de. Çanakkale´den ve Ankara´dan iki fazlamesai üyesi dışında da gelenimiz gidenimiz yok.

Akşama kadar altı saat var, İstanbul´da olup da gelmeyenlere yazıklar olsun, Fazlamesai t-shirtleri var, Linux şapkaları var, dahası biz varız dedik yalan olmuş demek ki :(

Ek: Fazlamesai ekibi beklemede... (Soldan sağa: Butch, Erdoğan(Linux34), Esse, Larweda, FZ, Sundance)

Görüşler

0
anonim
Okul iş olmasa emin olun ankaradan çıkıp gelicem ama napayım :) Ruhen yanınızdayız FM sıkmayın canınızı
0
anonim
bu konu hakkında biraz daha fazla bilgi verebilirmisiniz.daha yeni başladım da ben.yani oraya gidip ne yapılıyor mesela...
0
anonim
selam.ben bu konuda yeni sayılırım.biraz ilgim olduğundan bu tür etkinliklere katılmak isterim.ama bu konu hakkında biraz daha fazla bilgi verebilirmisiniz.mesela oraya gidip de ne yapılıyor..
0
sametc
uzgunum varya gelip sizlerle tanışmak isterdim ama bursaya gitceklerini soyleyen ailemiz bursaya gidişi iptal ettiler ve ben kaldım sap gibi burda gercekten....
gelmeyi inanın cok isterdim ama olaylar gelmemi engelledi........
seminerlerin nasıl gectiğini buraya yazarsanız seviniriz...!!!!!!!!!!
fazlamesai ;)
0
anonim
sundance ın 2 sunumuna da katıldım.Hatta fotolar çekilirken uzaktan onlara da bakıyordum.Erdoğan Baba ya (linux34) zaten bir selam çakmadan olmaz.Eminim pek çok kişide gelmek istemediği için değil,gelemediği için orada değildi.
zahter
0
anonim
İnsan bir düşünür, mesaj filan atar, belki redogre kardeşimiz çalışmaktan nete bile giremio haberi yok der, ki gelsin redogre oralara..:)
0
sundance
oy oyyy oyyyyy üzdün şimdi beni be ogre,
bu arada Cuma'nın selamı var sana.
0
anonim
sabah 8'de cikip aksam 20:30 sularinda eve gelmekten hasatim ciktigi icin mazeret bile sunacak halim yok su an...

ama kafama soyle bir soru takildi: bu kadar buyuk (ve kulturlu) bir potansiyeli olan fazlamesai camiasini ziyarete cidden 2-3 kisi mi gitti, yoksa bu gaz verme maksatli pilav ustu kurufasulye mi?

saygilarimi sunar, eger yukarida bahsettiginiz gibi 2-3 kisi bile geldiyse de umudunuzu kirmamanizi en ictenligimle rica ederim...

imza: elinde olmayanlar nedenler ile, ozurlerini ilettikten sonra, gelemeyen cekirge
0
anonim
Ya hakkaten FM acayip bi camia arada bir mesela ankara da falan böyle bi toplantı (buluşma) falan düzenlemeliyiz bence
0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi  Bilgisayar Bilimleri Bölümü´nün düzenlediği 1. Açık Kaynak Yazılım Atölyesi´nin 2. ve son gününde de fazlamesai.net editörü ve üniversite çalışanı olarak orada idim.

Bugün bir önceki günden daha da eğlenceli idi. Özellikle fazlamesai.net standı bir hayli kalabalıktı. Linux34 işbirliği ile sunulan tişörtler (bkz: foto) ve Debian, RedHat ve Mandrake paketlerine gösterilen ilgide bir artış söz konusu idi.

Şahsen en çok ilgimi çeken seminerlerden biri olan EnderUnix seminerine katılma fırsatı buldum ve bir kez daha yetenekli ve kafasına koyduğu işe dört elle sarılan Türk bilgisayar uzmanlarının ne kadar başarılı olabildiklerini, kendilerini sadece uluslararası FreeBSD camiasına değil genel olarak çalıştıkları alandaki herkese kabul ettiklerini gördüm. Gurur verici ve eğlenceli idi ;-) Seminer sonunda yaşanan enteresan bir olay şu idi: Takip edenler bilir genellikle Linux seminerlerinde prezentasyon yapan adamlar eğer PowerPoint kullanırlarsa epey bir alay konusu olurlar, ``aa adama bak, Linux´u övüp duruyor ama sunumu Windows ortamındaki bir yazılım ile yapıyor´´ denir, buna benzer ama çok farklı bir tatlı atışma oldu: ``Aaa, FreeBSD diyorsunuz ama sunumu Linux üzerindeki prezentasyon yazılımları ile yapıyorsunuz!´´ Bunun üzerine biraz da UNIX camiasındaki genel felsefelerden ve duruşlardan bahsedildi ve çok şık saptamalar yapıldı. Burada bence en güzel olan şey şu idi: Genel olarak etkinlik boyunca bu tip durumlardaki muhabbetler Linux mu Windows mu olmaktan çıkmış ve şu Linux mu bu Linux mu yoksa FreeBSD ile şöyle böyle mi yapsaka dönmüştü. İnsanların gittikçe bilinçlendiklerini, akıllandıklarını ve özgür yazılımların somut pratik olarak kendilerini hemen her alanda ispatlamış olduklarına işaret eden bu durumun da altını çizmek lazım diye düşünüyorum.

Yukarıdaki seminerin hemen ardından başlayan ve fazlamesai.net kurucu editörlerinden Sundance´in etkileşimli seminer modunda sunduğu ``Serbest Yazılımın Türkiye´deki yeri, kullanıcılardan gördüğü ilgi, destek ve geleceği...´´ konu başlıklı konuşması da katılımcılar için epey aydınlatıcı idi. Sundance arkadaşımızın dinamik tarzı, bilgisayar sektöründeki yoğun deneyimi ve işin teknik yanı dışında ``iş´´ kısmına da bakma yetisi doğrultusunda verdiği dikkat çekici örnekler, insana `hadi canım, bu kadarı da olmuş olamaz arkadaş ya!´ dedirten anekdotlar bu etkileşimli sunuma katılanlar için önemli dersler taşıyordu.

Uzun lafın kısası kendi adıma epey eğlendiğimi, pek çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim. Buradan isimlerini duyduğum ya da sessiz sedasız takip eden insanlarla tanışmanın getirdiği zevk de tabii ki hiçbir şeyle kıyaslanamaz.

2 günlük bu etkinliğe seve seve gelen, ilgi gösteren, bir şeyler falan alıp küçücük de olsa desteğini esirgemeyen tüm camia bireylerine buradan sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum. Gelmeyenler (dikkat gelemeyenler değil, gelmeyenler!) çatlasın diyorum. :)
0
anonim
yurtdiisinda olmasam kesin gelirdim eskiden bole seyler olmadigi icin hep sikayet edeerdim.sanirim ben gidince olmaya basladi.
0
sametc
beyler hiç merak etmeyin yaza doğru bir şenlik daha olur da hepimiz geliriz..;)
0
conan
:(
0
mysterious
Gerçektende çok güzel oldu ben gelemiyecem diye üzülürken birden bi ışık parladı ve daha ne olduğunu anlamadan kendimi fazlamesai standının önünde buldum (Çarşı kağıdımda cebimde :P ee askeriz malum) herneyse orda fazlamesai ekibiyle tanışmak ve genel olarak atölyedekilerle fikir alış verişi yapmak güzeldi saat 15 de fazlamesai serbest yazılımın türkiye''''deki yeri, kullanıcılardan gördüğü destek ve geleceği.. konulu paneli Sundance o çok güzel yorumlarıyla bizlere ışık tuttu gelemeyenler çok şey kaçırdı diyebilirim..
Bu arada ben the code filmi için kendimi yırtıyordum ama oraya gidipte the code''''u izlemeyen biri varsa oda benimdir herhalde [Serdar Köylü hocamın büyüsüne kapılıp kaçırdım :) mutlak bi gün izleriz herhalde] katkısı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum daha nicelerini bekliyoruz
0
Nightwalker
Trabzon İstanbul arası yaklaşık mesafe :)
Eh napalım bidaha ki sefere umarım. Bu arada şu the code cd side efsaneye dönüşüyor giderek bu satırları okuyan bir site sahibi ( linu34.com olabilir mi misalen ) internet üstünden satışını yapmayı düşünmez mi diyorum ?
0
FZ
Azmin elinden ne kurtulmuş ki The Code kurtulsun! Linux34 organizasyonunu (one-man-organization) e-posta mesajına boğun, siteyi yaratacağınız trafik ile kilitleyin, bir yerden telefonlarını bulup onu taciz edin. İstiyoruz deyin, hemen şimdi deyin, krize girdik deyin. Bunlar işe yaramazsa bize haber verin ;-)

(Bu mesaj Phoenix adlı şirin web tarayıcısı üzerinden yollanmıştır, evet yapılmıştır bu, iyi de olmuştur.)
0
anonim
Cuma günkü sunum gayet iyiydi. Ayrıca yeni, yetenekli ve değerli arkadaşlar edindim.

Orda da söylediğim gibi, zamanım olsa C.tesi de gelirdim mutlaka ama Cuma günü bile zar zor geldim biliyorsunuz.

Başarılar..

Umut AYDIN
0
FZ
Geldiğin için çok teşekkürler ;-) Gene bekleriz :)
0
GaripFakir
YANIMDAKI YEMENDE, YEMENDEKI YANIMDA

SEVGILER
0
esse
Ayrıca burada adı geçmeyen ve bizlere iki günde yardımcı olan Cem Bozkurt arkadaşımıza da sizlerin huzurunda teşekkür ederiz.
0
FZ
Fazlamesai aşkına! Debian Hands On Guide, Bölüm 1´in çevirisi bitti. Bir göz atın. Belgenin altında yorum kısmı var, isteyen oraya yazsın yorumlarınız. Sakat bir yer görürseniz müdahale etmekten çekinmeyin. İşin tarihçe ve geyik kısmını hallettik şimdi sırada Debian´a nasıl göbek attırırıza dair bölümler var ;-)

Her zaman olduğu gibi beynine ve ruhuna güvenen, ilgili ve de bilgili herkesin desteğini bekliyoruz.
0
barisozyurt
Bu arada resmin solunda görünen kalin sirt Onur Kücük sanirim. Sakallar da Doruk Fisek olsa gerek :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU İş Başında

FZ

Sevgili Açık Kaynakçılar, Özgürcüler, İmececiler,

Sizler şimdi konu satırına bakıp, "Nereden çıktı bu GNU? Hep iş başında değil miydi ki?" diyeceksiniz.

Efendim mevzu şu:

İstanbul Bilgi Üniveristesindeki sunumda "afazi, celbedilmiş afazi, hediye bilgi, safsata, vesaire" gibi kavramlar dile getirilip etraflıca ne oldukları anlatılmıştı. Ancak aşağıdaki örnekle perçinlenip "koleksiyonerler için özel olarak paketlemekte" fayda var.

FM Karma

butch

Fazlamesai.net'e 6 yıl önce, "keşke şöyle bir site olsa da okusak" diyerek başladık. Bütün bu süre içinde en büyük önceliğimiz paylaşımı maksimum düzeyde tutmak oldu; uzun süre yorum yapmak için üyeliği zorunlu tutmadık, hiçbir kullanıcıyı siteden atmadık, hakaret içeren yorumları silerken bile tereddüt ettik "acaba bir ufak bilgi kırıntısı dahi olsun yok ediyor muyuz?" diye.

Bloguma Ses Ver!

redogre

Bloguma Ses Ver!

İTÜ, Teknoloji ve Vizyon

FZ

28 Haziran 2001 tarihinde, bir İTÜ öğrencisi olarak, İTÜ Otomasyon binasında yaz okulu kaydımı yaptırmaya çalışırken, beklediğim 2 saatlik süre içinde aklımdan teknoloji, insanlık ve Türkiye ile bağlantılı pek çok şey geçti ve sizlerle paylaşmak istedim.

`Pokemon kalksın yerine robotek gelsin´

butch

Birkaç hafta önce bir arkadaşımdan çok ilginç bir icq mesajı geldi. Mesaj şöyleydi: 'pokemon kalksın yerine robotek gelsin bir nesil daha embesil yetişmesin kampanyası'. O anda gerçekten ya dedim. Bir zamanlar hayranlıkla izlediğimiz genele saçmalık gibi gelen çizgi filmlerden biriydi bu ama o ve benzerleri bir neslin daha açık fikirli ve kıvrak zekalı yetişmesine sebep olmuşlardı.