Tren gelir hoş gelir...

0
butch
Trendeyiz Ankara'ya doğru. Malum yarın 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansına katılacağız. Yanımızda bir Laptop'ımız ve bir de gprs destekli bir cep telefonumuz var. Eskişehir dolaylarından geçerken dedik ki şu gprs teknolojisinin güzelliklerinden dostlarımıza bahsedelim.
Bir kaç saatimizi yemek vagonunda sörf yaparak geçirdik. Yarın için son hazırlıklarımızı yaptık. Ama az önce bizi kovdular (aslında şarj da bitiyo). Bir kaç bölge dışında hattımız hiç kesilmedi ve 56K bir modemle başabaş bir hızla ulaşabiliyoruz internete. Herkes horluyor, bizim fazlamesai'miz tuttu yine.

Çok ucuz olacağı söyleniyor ama gerçeği fatura gelince göreceğiz. Bir daha ki tren yolculuğunda tavla oynamayı tercih edebiliriz.

İyi geceler hepinize. Yarın ODTÜ'dekilerle görüşürüz...

Görüşler

0
anonim
Gerçekten bravo birkez daha fazla mesai yaptığınızı kanıtlamış oldunuz.Saat 4:00 sahur için kalktım uykulu uykulu bilgisayarı açtım nete bağlantım şu fazlamesaiye bi göz atiim dedim ne göriim saat 3:19 da güncellenmiş şu gprs teknolojisi ne kadar güzel bir nimettir yawff
0
anonim
ayni trende, wap uyumlu bir cep tel ve laptop kullanaraktan 9600 bps ve zirt pirt kesilerek 1 senedir ayni yollarda surunuyorum. demek gprs az kesintili 56kpbs sagliyor ve de oldukca ucuz oldugu soyleniyor ha, helal valla, fatura geldiginde de sonucu yazarsaniz memnun olacagim,
0
anonim
su gprs olayini biraz daha acarsaniz iyi olur sanirim
nedir, ne degildir nerede ne sekilde kulanilir yada bunlari anlatmak yerine anlatan bir kaynagi gostermekde o kadar tembellik olmaz sanirim...
0
anonim
Bide ODTÜ'dekilerle görüşebilseydiniz daha iyi olurdu tabii 3 dinleyici 3 konuşmacı çift kale maçtan başka şeylerde yapabilirdik...
0
fevka
bencede hoş gelir ama sormak istediğim bişey var

bir bilgisyar üzerinde 2 telefonla birlikte
gprs bağlantısı yapmak mümkünmü ?

malum hızzzzzzzzzzzzz.....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fm Forum geri döndü

butch

Birkaç aylık aradan sonra, Fm Forum yeniden yayında. Zamansızlık, Hosting problemleri bu gecikmeye sebep oldu. Herkesten özür diliyoruz. Hadi kayıp zamanın acısını çıkartıp, yüklenelim forumlara.

IBM Özgür Yazılım #2 Çıktı

butch

IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 2. sayısına ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

E-ticaret sitelerinde hatalar

cs

ACM Istanbul Bölümü'nün Salı Günü gerçekleştirilen toplantısında bahsettiğimiz yeni projemiz, Türkiye'deki e-ticaret sistemlerinin genel durumunu açıkça gözler önüne serecek.

Odak noktamız e-ticaret web sistelerindeki bug ve hatalar.

Özellikle web arayüzlerinde karşılaşılan "internal" hata mesajları ve diğer bütün buglar geçerli.

Örneğin; "Error 500: The "xml" attribute illegally evaluated to "null" or "" in "

Geçtiğimiz hafta İGDAŞ, BEDAŞ; TTNet, Türk Telekom, İSKİ, Garanti Bankası, Migros Online, AtlasJet web sitelerinden örnekler bulduk.

fazlamesai.net'e soralım: İçerik Yönetim Sistemleri, Deneyimler, İzlenimler

FZ

CMS (Content Management System) sistemlerini inceleyen siteleri gezmek, eleştirileri okumak, bizzat gidip bazı sistemleri çekip kurup denemek mümkün ama ben yine de FM camiasına bir sorayım dedim:

Bir arkadaşım, hukuk ile ilgili basit bir site açmak istiyor. Yazı yayınlamak ve/veya diğerlerinin yazılarını onaylayıp, düzenleyip yayınlamak. Belki bir miktar kategorizasyon, arama tarama, vs. Uzun lafın kısası en basit bir CMS'ten beklenen en temel özellikler. Kendisi yazılımcı değil, etrafındaki bilgisayarcılar ona yardım edecek ama yine de olabildiğince kurulumu ve bakımı basit bir sistem olmasında, minimum müdahale ve özelleştirme gerektirmesinde fayda var.

FM camiası bu konuda neleri tavsiye eder? Tavsiye ederken lütfen dil kriterini de göz önünde bulundurun. Söz gelimi drupal yakışıklı bir sistem gibi duruyor ancak download kısmına gidip baktığımda Türkçe çevirisinin (en azından resmi olarak) olmadığını görüyorum (debian-tr.org sitesinin Türkçe olarak drupal kullandığını hatırlıyorum ama bildiğim kadarı ile hazır bir çeviri ile değil kendi yaptıkları bir çeviri ile çalışıyorlar).

FM Linux - Bölüm 2

SHiBuMi

Geçen haftaki hararetli FM Linux tartışmasında ortaya saçılanları derleyip toparlamak ve bir düzene sokmak için aşağıdaki listeyi oluşturdum. Gelen yorumları derledim ve objektif kalmaya çalıştım. İşte son durum: