Tren gelir hoş gelir...

0
butch
Trendeyiz Ankara'ya doğru. Malum yarın 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansına katılacağız. Yanımızda bir Laptop'ımız ve bir de gprs destekli bir cep telefonumuz var. Eskişehir dolaylarından geçerken dedik ki şu gprs teknolojisinin güzelliklerinden dostlarımıza bahsedelim.
Bir kaç saatimizi yemek vagonunda sörf yaparak geçirdik. Yarın için son hazırlıklarımızı yaptık. Ama az önce bizi kovdular (aslında şarj da bitiyo). Bir kaç bölge dışında hattımız hiç kesilmedi ve 56K bir modemle başabaş bir hızla ulaşabiliyoruz internete. Herkes horluyor, bizim fazlamesai'miz tuttu yine.

Çok ucuz olacağı söyleniyor ama gerçeği fatura gelince göreceğiz. Bir daha ki tren yolculuğunda tavla oynamayı tercih edebiliriz.

İyi geceler hepinize. Yarın ODTÜ'dekilerle görüşürüz...

Görüşler

0
anonim
Gerçekten bravo birkez daha fazla mesai yaptığınızı kanıtlamış oldunuz.Saat 4:00 sahur için kalktım uykulu uykulu bilgisayarı açtım nete bağlantım şu fazlamesaiye bi göz atiim dedim ne göriim saat 3:19 da güncellenmiş şu gprs teknolojisi ne kadar güzel bir nimettir yawff
0
anonim
ayni trende, wap uyumlu bir cep tel ve laptop kullanaraktan 9600 bps ve zirt pirt kesilerek 1 senedir ayni yollarda surunuyorum. demek gprs az kesintili 56kpbs sagliyor ve de oldukca ucuz oldugu soyleniyor ha, helal valla, fatura geldiginde de sonucu yazarsaniz memnun olacagim,
0
anonim
su gprs olayini biraz daha acarsaniz iyi olur sanirim
nedir, ne degildir nerede ne sekilde kulanilir yada bunlari anlatmak yerine anlatan bir kaynagi gostermekde o kadar tembellik olmaz sanirim...
0
anonim
Bide ODTÜ'dekilerle görüşebilseydiniz daha iyi olurdu tabii 3 dinleyici 3 konuşmacı çift kale maçtan başka şeylerde yapabilirdik...
0
fevka
bencede hoş gelir ama sormak istediğim bişey var

bir bilgisyar üzerinde 2 telefonla birlikte
gprs bağlantısı yapmak mümkünmü ?

malum hızzzzzzzzzzzzz.....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kodlu Özgür Yazılım: Minik Bir Vaka Analizi

FZ

Kısa bir süre önce FM kurucu editörlerinden sundance bana FeatherLinux (kuştüyü linux :-P ) isimli çok hafif ve bir mini CD´ ye sığabilen bir GNU/Linux dağıtımından bahsetti. Söz konusu dağıtım Debian GNU/Linux ve Knoppix dağıtımlarından yola çıkarak hazırlanmış epey pratik bir şeydi.

Dağıtımı olabildiğince küçültmek için dokümantasyon çıkarılmıştı, yani man sayfaları CD´de mevcut değildi. sundance ile bunu tartışırken aklıma şöyle bir şey geldi: Eğer bu CD ile boot ettiğim bilgisayarın Internet bağlantısı varsa neden komut satırından alışık olduğum şekilde man sayfalarına erişmeyeyim? ``Aaa iyi fikir yaa!´´ şeklinde karşılıklı mesajlaşmadan sonrası açık kodlu özgür yazılım dünyasında insanların pratik problemlere pratik çözümleri nasıl geliştirdiklerine dair güzel bir vaka analizi (mini case study) olarak okunabilir.

fazlamesai.net'e soralım: J2EE mi yoksa .NET mi?

FZ

MIT hocalarından Philip Greenspun tercihini .NET'ten yana kullanmış. Greenspun'ın 11 Nisan 2002 tarihli yorumlarından sonra en son 8 Mart 2005'te bir yorum gelmiş. Son 3 sene içinde gelen yorumlar ağırlıklı olarak .NET taraftarı yorumlar. Genel hava şu: Eğer bir sürü programcı çalıştırmak istiyorsanız, çok büyük şirketseniz, bol bol paranız varsa, vs. buyrun J2EE ile sistem geliştirin. Daha sıkı koşullar altında çalışıyorsanız şu anda .NET çok daha hızlı ve etkin sistem geliştirmeye ve programlamaya izin veriyor. Tabii buna itirazlar da var: EJB'den yola çıkarak J2EE'yi kötüleme hatasına düşmeyin! gibi. Bir başka yazılımcı ise "yahu bir satır kod değiştiriyoruz, application server'ı başlatmak 3 dakika sürüyor, el insaf" şeklinde şikayet ediyor.

IT sektörünün acar FM üyeleri bu konuda ne der? Acı dolu yazılım deneyimlerini bizimle paylaşmak isteyenler, hodri meydan, yanınızda rakamlarla gelin ve hangi platformu neden tercih ettiğinizi güçlü bir şekilde açıklayın.

ABD: Berkeley Üniversitesi İşgal Edildi

anonim

1968'in öğrenci direnişi kalelerinden Berkeley Üniversitesi otuz yıl aradan sonra yeniden ayaklandı. 2 bin öğrencinin gösterisinin ardından "Bağdat Üniversitesi'nin kardeş ilan edilmesi" talebiyle bugün (21 Mart) idari bianalar işgal edildi.

ABD'nin California eyaletindeki Berkeley üniversitesi öğrencileri Irak'a Amerikan saldırısı başladığı gün hükümetlerini protesto etmek ve savaşa son verilmesi için üniversitenin idari binalarını işgal ettiler.

Google toolbardan öte: Google Puffin

sundance

Pandia.com'da yeralan habere göre Google, kullanıcılarını daha da sadık kılmak için yaptığı Google toolbardan sonra şimdi de masaüstünde çalışacak ve hem harddiskinizi hem de Internet'i aynı anda tarayacak bir uygulama üzerinde çalışıyor.
İlginçtir, Microsoft ise Outlook ile uyumlu olarak çalışabilen Lookout programını ve şirketini satın almış :) Ve dahası bedava olarak downloada açmış. Heveslenenler için hem Outlook hem de .Net 1.1 gerektirdiğini belirtelim .

Vector Linux´ta Türkçe Sorununa Son

ersan

Merhaba. Vector Linux (3.2) kullanıyor ve Türkçe karakter ve klavyede sorun yaşıyorsanız bir kaç küçük işlemle bu sorunu aşabilirsiniz: