Tren gelir hoş gelir...

0
butch
Trendeyiz Ankara'ya doğru. Malum yarın 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansına katılacağız. Yanımızda bir Laptop'ımız ve bir de gprs destekli bir cep telefonumuz var. Eskişehir dolaylarından geçerken dedik ki şu gprs teknolojisinin güzelliklerinden dostlarımıza bahsedelim.
Bir kaç saatimizi yemek vagonunda sörf yaparak geçirdik. Yarın için son hazırlıklarımızı yaptık. Ama az önce bizi kovdular (aslında şarj da bitiyo). Bir kaç bölge dışında hattımız hiç kesilmedi ve 56K bir modemle başabaş bir hızla ulaşabiliyoruz internete. Herkes horluyor, bizim fazlamesai'miz tuttu yine.

Çok ucuz olacağı söyleniyor ama gerçeği fatura gelince göreceğiz. Bir daha ki tren yolculuğunda tavla oynamayı tercih edebiliriz.

İyi geceler hepinize. Yarın ODTÜ'dekilerle görüşürüz...

Görüşler

0
anonim
Gerçekten bravo birkez daha fazla mesai yaptığınızı kanıtlamış oldunuz.Saat 4:00 sahur için kalktım uykulu uykulu bilgisayarı açtım nete bağlantım şu fazlamesaiye bi göz atiim dedim ne göriim saat 3:19 da güncellenmiş şu gprs teknolojisi ne kadar güzel bir nimettir yawff
0
anonim
ayni trende, wap uyumlu bir cep tel ve laptop kullanaraktan 9600 bps ve zirt pirt kesilerek 1 senedir ayni yollarda surunuyorum. demek gprs az kesintili 56kpbs sagliyor ve de oldukca ucuz oldugu soyleniyor ha, helal valla, fatura geldiginde de sonucu yazarsaniz memnun olacagim,
0
anonim
su gprs olayini biraz daha acarsaniz iyi olur sanirim
nedir, ne degildir nerede ne sekilde kulanilir yada bunlari anlatmak yerine anlatan bir kaynagi gostermekde o kadar tembellik olmaz sanirim...
0
anonim
Bide ODTÜ'dekilerle görüşebilseydiniz daha iyi olurdu tabii 3 dinleyici 3 konuşmacı çift kale maçtan başka şeylerde yapabilirdik...
0
fevka
bencede hoş gelir ama sormak istediğim bişey var

bir bilgisyar üzerinde 2 telefonla birlikte
gprs bağlantısı yapmak mümkünmü ?

malum hızzzzzzzzzzzzz.....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FM'ye soralım : GNU/Linux uyumlu donanım seçmek

Betelgeuse

Yeni bir masaüstü bilgisayar toplamaya niyetim var. Linux kurarken sorun yaşamak istemediğim için donanımı seçerken emin olmak istiyorum. Ama bilgisayar malzemesi satıcıları sattıkları donanımlar hakkında linux uyumluluğu konusunda hiç bir şey söyleyemiyorlar. Ben de Fazla Mesai ortamına sorayım dedim. Belki yeni donanım almak isteyen başkalarına da yararlı olabilecek bir rehber oluşturabiliriz burada.

fazlamesai.net'e soralım: Özgürlük mü, kaliteli yazılım mı?

FZ

Günlüğüme girmiştim ama FM camiası ile de paylaşmadan edemedim.

Bu aralar iki yazılım kurcalıyorum iş için: Confluence ve JIRA. Her ikisi de kapalı kodlu, kaliteli ticari lisanslı yazılımlar.

Fark ettim ki ticari bir yazılım olan JIRA'yı Apache Foundation da tercih ediyor ve yoğun olarak kullanıyor. Neden tercih ettiklerini burada açıklamış. Gelelim FM camiasına sormak istediğime:

8 saat sonra görüşmek üzere...

FZ

Yaklaşık 8 saat sonra Türkiye'deki en önemli uluslararası açık kaynak ve özgür yazılım etkinliği başlıyor.

FM ortamından tanıdığımız pek çok isim ve ekip tam kadro yerlerini almak üzere hazırlar.

Herkesi bekliyoruz. Çok sıkı bir 48 saatlik maraton olacak!

Google Çekleri

butch

Vikipedi: Silinmeye aday maddeler ve Fazlamesai.net

butch

Bir sebeple Wikipedia fazlamesai.net maddesine göz atmak istedim az önce. Silindiğini biliyordum ancak birçok kullanıcının katkısıyla oluşturulmuş bu maddeye sistemin derinliklerinde de olsa ulaşabileceğimi umuyordum. Fakat öyle olmadı. Bu vesile ile de iki konuyu tartışmaya açmak istiyorum.