Luminocity

0
cbc
OpenGL tabanlı bir pencere yöneticisine eklenen yay tabanlı modellenmiş pencereler ve ötesi. Geleceğin pencere yöneticisi karşınızda: Luminocity

Görüşler

0
Ulath
Geleceğin masaüstü yöneticisi olmaya aday olan bir diğer yazılım ise Looking Glass 3D. Bu yöneticinin en büyük avantajı hala hazırdaki yazılımları değiştirmeden 3D ortamda çalıştırabilmesi. Bence üzerine düşülmesi ve düşünülmesi gereken bir proje.

Bir de live linux cd'si var fakat ben çalıştırmaya muaffak olamadım. :)
0
tongucyumruk
Luminocity bildiğim kadarıyla Project Looking Glass'tan farklı birşey. Bir kere Java ile yazılmamış... keh keh keh...

Luminocity de aynı Looking glass gibi bir pencere yöneticisi, aynı zamanda compositing (bu kelimeye türkçe karşılık var mı?) işlerini de yürütüyor. Luminocity'yi diğer pencere yöneticilerinden ayıran en büyük özellik ekrana yapacağı çizimler için OpenGL kullanması ve her pencerenin de aslında bir texture olması. Aynı Looking Glass gibi Luminocity'de sadece bir pencere yöneticisi olduğundan halihazırdaki uygulamalarda herhangi bir değişiklik gerekmiyor.

Looking Glass ile Luminocity'nin bir diğer önemli farkı ise Looking Glass'ın baştan son üç boyutlu bir çalışma ortamı sağlaması. Luminocity ise sadece OpenGL vasıtasıyla pncerelere bazı hoş efektler veriyor. Tabii daha sonra geliştirilip Looking Glass seviyesine gelmemesi için bir sebep yok.

Son olarak Luminocity sadece bir teknoloji şovu. Gnome geliştiricileri Luminocity'yi her tür "bleeding edge" teknolojiyi denemek için bir platform olarak kullanıyorlar. Luminocity içerisinde pişip yeterince olgunlaşan özellikler ise Gnome masaüstünün öntanımlı pencere yöneticisi olan Metacity'ye aktarılıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

`Pokemon kalksın yerine robotek gelsin´

butch

Birkaç hafta önce bir arkadaşımdan çok ilginç bir icq mesajı geldi. Mesaj şöyleydi: 'pokemon kalksın yerine robotek gelsin bir nesil daha embesil yetişmesin kampanyası'. O anda gerçekten ya dedim. Bir zamanlar hayranlıkla izlediğimiz genele saçmalık gibi gelen çizgi filmlerden biriydi bu ama o ve benzerleri bir neslin daha açık fikirli ve kıvrak zekalı yetişmesine sebep olmuşlardı.

2006 SourceForge.net Community Choice Awards

anhanguera

"2006 SourceForge.net Community Choice Awards"´a 14 farklı katagoride toplam 40 adet proje sourceforge tarafından aday gösterilmiş ve 17 Martta sonuçlanan ilk ön eleme gerçekleştirilmişti. Şimdi sıra asıl oylamada.

Aday gösterilen 40 proje arasında Türkiye`den iki adet proje de yer alıyor, Xynth, ve F4L.

Naviga Çıktı Bayilerinizden Israrla İsteyiniz!

sundance

Yelkencilik, denizcilik konuları ile ilgilenenlerin gözü aydın. Naviga adında dört başı mahmur bir yelkencilik dergimiz oldu. Kendilerine yayın hayatlarında başarılar diliyoruz.

Şimdi bunun fazlamesai ile ne ilgisi var diyecek kişiler için açıklama: Yıllardır CD yanında promosyon kabilinde verilen, her sayısı bir kaç günde kotarılmış, teknik makaleleri yüzeysel Word Excel ve Visual Basic kurslarının hiçbir zaman ötesine geçemeyen bilgisayar dergileri ile dolu bir piyasa için elbette ki mutlu bir haber bu. Maksimum birkaç bin kişilik yelkenci tayfası böyle bir dergi çıkartmayı becerebiliyor ama bu kadar Linux kullanıcısı, bilgisayar programcısı bir Dr. Dobbs Journal ya da Linux Format ayarında bir dergi çıkartamıyoruz. Basiretsizliği takdimimizdir
Naviga´yı bayilerden ısrarla isteyiniz....

Fazlamesai Zirve! 25 Şubat 2006

sundance

Beş yılı aşkın bir sürede iyisiyle kötüsüyle birçok şey paylaştık. İpe sapa gelmez tartışmalarda kaybolduğumuz da oldu, çok faydalı eğitici makaleler yazdığımız da.

Bu sürenin sonunda inanıyoruz ki Fazlamesai'ye katkıda bulunanlar artık belli bir bilgi seviyesinde, bazı hareketleri önceden tahmin edilebilir bir grup, kısaca bir topluluk olarak adlandırılabilir hale geldi.

Türkiye´nin Seçimi ve Bilişim

elrond

Evet herkesin seçim sonuçlarını izlediği(?) bu anda internete bağlanıp FM' e haber yazma özverisini(!) gösteren Elrond' tan Turkiyenin seçimi ve bilişim altyapısı haberi ;-)
Evet anladığım kadarı ile WinTEL bu seçimlerde baskın olarak kullanılan bilişim altyapısı olmuş durumda.