Luminocity

0
cbc
OpenGL tabanlı bir pencere yöneticisine eklenen yay tabanlı modellenmiş pencereler ve ötesi. Geleceğin pencere yöneticisi karşınızda: Luminocity

Görüşler

0
Ulath
Geleceğin masaüstü yöneticisi olmaya aday olan bir diğer yazılım ise Looking Glass 3D. Bu yöneticinin en büyük avantajı hala hazırdaki yazılımları değiştirmeden 3D ortamda çalıştırabilmesi. Bence üzerine düşülmesi ve düşünülmesi gereken bir proje.

Bir de live linux cd'si var fakat ben çalıştırmaya muaffak olamadım. :)
0
tongucyumruk
Luminocity bildiğim kadarıyla Project Looking Glass'tan farklı birşey. Bir kere Java ile yazılmamış... keh keh keh...

Luminocity de aynı Looking glass gibi bir pencere yöneticisi, aynı zamanda compositing (bu kelimeye türkçe karşılık var mı?) işlerini de yürütüyor. Luminocity'yi diğer pencere yöneticilerinden ayıran en büyük özellik ekrana yapacağı çizimler için OpenGL kullanması ve her pencerenin de aslında bir texture olması. Aynı Looking Glass gibi Luminocity'de sadece bir pencere yöneticisi olduğundan halihazırdaki uygulamalarda herhangi bir değişiklik gerekmiyor.

Looking Glass ile Luminocity'nin bir diğer önemli farkı ise Looking Glass'ın baştan son üç boyutlu bir çalışma ortamı sağlaması. Luminocity ise sadece OpenGL vasıtasıyla pncerelere bazı hoş efektler veriyor. Tabii daha sonra geliştirilip Looking Glass seviyesine gelmemesi için bir sebep yok.

Son olarak Luminocity sadece bir teknoloji şovu. Gnome geliştiricileri Luminocity'yi her tür "bleeding edge" teknolojiyi denemek için bir platform olarak kullanıyorlar. Luminocity içerisinde pişip yeterince olgunlaşan özellikler ise Gnome masaüstünün öntanımlı pencere yöneticisi olan Metacity'ye aktarılıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Hangi DivX Oynatıcı?

Soulblighter

DivX oynatıcı satın almak istiyorum. Bir çok foruma baktım fakat herkes farklı bir yorum yapmış. Hangi DivX oynatıcının fiyat/performans oranı iyidir? Hangisinde Türkçe desteği vardır. Kullananlar yorumlarıyla beni aydınlatırsa sevinirim :)

Görüntü işlemede ünlü bir yüz: Lenna

GtG

Görüntü işleme ile uğraşmış olanlar bu yüzü mutlaka görmüşlerdir. Yeterince meraklılar ise resmin sahibinin isminin Lenna olduğunu ve gerçekte bir playboy yıldızı olduğunu da öğrenmişlerdir.
Peki bir playboy yıldızı nasıl oldu da akademik dünyanın kapılarını aralayıp görüntü işleme laboratuvarlarına misafir oldu? İşte ufak bir araştırma sonucu ulaştığım cevap:
The Lenna Story

Amerika Gezi Rehberi - 1

sundance

Çalışmakta olduğunuz şirket bir yazılımın eğitimini almak için sizi yurtdışına mı gönderiyor? Ya da LinuxExpo, Compex veya EEE gibi bir fuara gideceksiniz, ama daha önce hiç yurtdışına çıkmamışsınız, neler yapılması lazım, ne gibi ince noktalar var bilmiyorsunuz.

Malum, bilgisayar sektöründe yurtdışına gidip gelmeler çok oluyor, belki son onbeş günde edindiğim tecrübeler birilerinin işine yarar diye aldığım notları alt alta yazayım dedim.
Bu yazı genel olarak yurt dışına çıkmayla, özel olarak da Amerika'ya gitmeyle ilgili. Verilecek ipuçlarının çoğu genel, ama Amerika ve NewYork'a özgü bir iki küçük detay da var, umarım birilerinin gezisi benimkinden daha kolay olur bu sayede :)

Fazlamesai'den Bir Serzeniş Aldım

anonim

Hayatın karmaşası içinde bazı şeyleri unutsam bile, bazı şeylerin beni unutmadığını geçen haftalardan bir gün e-posta kutuma düşen bir e-posta bana bildirdi.

Karikatür Robotu

redogre