Luminocity

0
cbc
OpenGL tabanlı bir pencere yöneticisine eklenen yay tabanlı modellenmiş pencereler ve ötesi. Geleceğin pencere yöneticisi karşınızda: Luminocity

Görüşler

0
Ulath
Geleceğin masaüstü yöneticisi olmaya aday olan bir diğer yazılım ise Looking Glass 3D. Bu yöneticinin en büyük avantajı hala hazırdaki yazılımları değiştirmeden 3D ortamda çalıştırabilmesi. Bence üzerine düşülmesi ve düşünülmesi gereken bir proje.

Bir de live linux cd'si var fakat ben çalıştırmaya muaffak olamadım. :)
0
tongucyumruk
Luminocity bildiğim kadarıyla Project Looking Glass'tan farklı birşey. Bir kere Java ile yazılmamış... keh keh keh...

Luminocity de aynı Looking glass gibi bir pencere yöneticisi, aynı zamanda compositing (bu kelimeye türkçe karşılık var mı?) işlerini de yürütüyor. Luminocity'yi diğer pencere yöneticilerinden ayıran en büyük özellik ekrana yapacağı çizimler için OpenGL kullanması ve her pencerenin de aslında bir texture olması. Aynı Looking Glass gibi Luminocity'de sadece bir pencere yöneticisi olduğundan halihazırdaki uygulamalarda herhangi bir değişiklik gerekmiyor.

Looking Glass ile Luminocity'nin bir diğer önemli farkı ise Looking Glass'ın baştan son üç boyutlu bir çalışma ortamı sağlaması. Luminocity ise sadece OpenGL vasıtasıyla pncerelere bazı hoş efektler veriyor. Tabii daha sonra geliştirilip Looking Glass seviyesine gelmemesi için bir sebep yok.

Son olarak Luminocity sadece bir teknoloji şovu. Gnome geliştiricileri Luminocity'yi her tür "bleeding edge" teknolojiyi denemek için bir platform olarak kullanıyorlar. Luminocity içerisinde pişip yeterince olgunlaşan özellikler ise Gnome masaüstünün öntanımlı pencere yöneticisi olan Metacity'ye aktarılıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Mahremiyetimiz pamuk ipliğine mi polise mi bağlı?

FZ

Son günlerde bazı haberler Türkiye'de Internet ve özellikle Internet kafeler ile ilgili gelişmelere işaret ediyor. Bugün bir Internet kafe işletmecisinden aldığımız bilgiler ise hayli enteresan. Kafesi polisler tarafından ziyaret edilen işletmeci emniyet genel müdürlüğüne çağrılıyor ve tüm bilgisayarlardaki tüm iletişimin "sniffer" tabir edilen programlarla dinlenip kaydedilip bunun emniyete raporlanması gerektiği söyleniyor.

Eben Moglen Türkiye'de

butch

İstanbul'dan Bill Hilf Geçti

redogre

Son Kullanıcı

redogre

MyLink: Cracker oyunu!

sundance

Bundan yaklaşık iki yıl kadar önce Uplink isminde bir oyun gönüllerimizi fethetmişti

Bir Cracker RPG olarak tanımlayabileceğimiz oyun, bağımsız bir oyun firması tarafından yapılmış olması, pırıl pırıl kutulardaki beş para etmez oyunlar yerine, (oyunun mantığı ile örtüşen) saman kağıttan sarı bir zarfta posta ile elinize ulaşması, oyun cdsinin bile oyunun bir parçası olan bir bulmacayı barındırması ve oyunun aynı anda hem windows hem de linuxda çıkması ile oldukça dikkat çekmişti.

Geçen hafta içinde Uplink hayranlarından biri, bu kadar güzel bir oyunun kapalı kodlu olmasına dayanamamış ve MyLink adında bir versionunu çıkartmış. Daha bir haftalık olmasına rağmen birçok özelliğe sahip olan Mylink, Uplinkde olmayan network modunu da içermekte. Perl ve TK ile yazıldığından da hemen her platformda da oynanabiliyor.