HaberLinux #12 Çıktı

0
butch
IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 12. sayısı dün gerçekleştirilen IBM Yazılım Zirvesi 2006'da okurları ile buluştu. Bu sayısında Fazlamesai üyelerine özel sürprizlerle birlikte gönderilecek dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Görüşler

0
Tristan
HaberLinux'a bir kac kere uye oldum da hiç geldiğini gormedim.

0
simor
maalesef bende
0
enginsavsatli
Bana geldi arkadaşlar...
0
simor
Hayırlı olsıun güle güle okuyun.
0
enginsavsatli
Sayfasında 4. Sayıya kadar indirmek için link var ama daha önceki sayılar için link yok. Bu sayılar yok mu yoksa artık ulaşılamıyor mu?

Bu arada güzel dergi, hazırlayanlara teşekkürler...
0
darkhunter
Bu derginin bir sayısı bana da FM üzerinden ulaşmıştı. Gerçekten kaliteli ve doyurucu bir içeriğe sahipti. Böyle işlere gönül vermek çok yorucu/zor olabilir. Yaşanan problemleri anlayışla karşılamak lazım bu yüzden (bence)... Herkesin arkasında bir Mark Shuttleworth yok ki size rahatlıkla/bedava materyal ulaştırabilsin... :)

NOT: Mesela, derginin yanında bir de 100$'lık (© skoylu) FM tişörtü gelse bana, hakikaten süpriz olurdu :-p
0
FZ
Perelman'a söylesek de parayı kabul etse, sonra da bize bağışlasa biz de özgür yazılım projelerine, açık kodlu mevzulara destek versek. Hani mesela yani :)
0
simor
Aslında yazdıklarınız şunu aklıma getirdi.
Bu dergi nasıl vücuda geliyor bilmiyoruz.
Ya da ben bilmiyorum.
Kimler yada fm ve ibm nasıl katkı yapıyor.
Sonuçta ibm devasa bir kuruluş ve bu derginin onu sponsörlük adına çok sarsacağını sanmıyorum parasal olarak. Ama ibm, dizgi baskı vs parasını içeriğin edisyonuna karışmıyor derseniz bilemem. Zor işler bunlar. KOlay iş yok doğru yapmak isteyince zaten.

Yoksa kimse kimseden zaten bedava birşey istemiyor.
Her ay ıvırzıvır bir sürü derigye para veriyoruz .
Bilginin karşılığı herzaman para değil.
Bilgi paylaşıldığında tarafların kazançlarını yönetebilmesi de önemli.
0
sundance
Kısaca bilgilendirmek gerekirse;

Dergiyi IBM çıkartıyor, görsel tasarım, planlama ve baskı için Vogel'le çalışıyorlar, içeriği de Fazlamesai adına biz üstleniyoruz.

İçeriğin oluşturulmasında birçok kurumsal derginin aksine "IBM o, IBM bu"dan çok Türkiye'deki Linux kullanıcılarına yardımcı olacağını düşündüğümüz makaleler ve köşeler var. Bunun yanında IBM'in Özgür Yazılım dünyasına en büyük katkılarından biri olan Developer Works'den seçme makaleler de Türkçe olarak yeralıyor.
0
simor
Teşekkür ederim...

Bu arada, mutluluklar. Bir hayatta kocayın Sundance.
0
FZ


FISH ile ilgili yazıya bayıldım! :)
0
anonim
Banada geldi arkadaşlar ve gerçekten çok doyurucu ve dolu bir dergi. Gönderenlerden Allah razı olsun.
0
sosgezbir
Keşke bize de gelse bekliyoruz.
0
hakamaka
Dergi bana fazlamesai üyelerine gönderildiği ilk günden beri geliyor. Belkide aynı zamanda kaydımı ibm'in sitesine girmemden kaynaklanıyor olabilir.

Ama bu ayki (Eylül) dergi ile birlikte hiçbirşey gelmedi. Merak etmeye başladım ne gelmesi gerekiyordu da gelmedi?
0
darkhunter
Bana da az önce ulaştı dergi. Çok güzel bir içeriğin yanı sıra 6 adet FM, 2 adet ÇB çıkartması geldi. Hatta dikkatle dergiyi inceleyenler bir adet 2007 takvimi bile bulabilirler :)

Emeği geçenlerin, ellerine, beyinlerine sağlık...
0
FZ
Böylece FM'nin ismini sağa sola çıkartma yapıştırmak sureti ile de duyurmak mümkün hale geliyor.
0
tejas
Böylece Ubuntu'dan sonra FM çıkartmalarını oraya buraya yapıştırma şerefine nail oldum. Bir gün bu çıkartmaları oraya buraya yapıştırırken başıma bir iş gelecek ya neyse :)
0
shapcy
Uzun üniversite yolumda bana eşlik eden, saatlerce beklemek zorunda kaldığım denizotobüsüne gidene kadar okuduğum, linux ile pek ilgili biri olmama rağmen ( ama yakında olacağım inş :) ) beni hiç sıkmayan bu dergiyi hazırlayanlara, bu güzel içerikte emeği geçenlere ve derginin elime ulaşmasında katkısı olan fazlamesai ekibine teşekkür ederim.

developerWorks'teki makalelerin Türkçe'lerini bize sadece bilgisayar monitörü karşısında değil; okulda, yolda, cafede, sağda, solda, yatarak, oturarak okuma imkanı sunmanızdan dolayı da ayrıca birkez daha teşekkür etmek isterim.

Eski sayıları inceleme fırsatım olmadı. Onlara da bakacağım inş ama bir arkadaşın da belirttiği gibi arşiv meraklısı bir insan olarak internete 4'ten itibaren verilmeye başlanması dünyanın sonu olmasa da içten içe beni hüzünlendiren bir olay.

İmkanlar ölçüsünde en iyisini hazırlamaya çalıştığınızdan şüphem yok. Tekrar teşekkür ediyorum bize böyle bir imkan sunduğunuz için.

PHP ile ilgili bir makale olması ( ki yine bir developerWorks klasiği :) ) beni ayrıca sevindirdi. PHP'nin dergide standartlaştırılmış bir bölüm olmasını istemem acaba "Yuh artık! Buldun bunama!" dedirtecek birşey midir? :)

Tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyor, başarılarınızın devamını diliyorum.
0
GoksinAkdeniz
İçindeki takvime bayıldım. Çok hoşuma gitti.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

3, 2, 1 Motor

butch

Fazlamesailerle yaklaşık iki ayı geride bıraktık. Varlığı sayesinde iyiden iyiye gececi olduk. Bir iki teknik aksaklık dışında test yayınını bitirmek için bir engel yok sanırım. Artık hareket zamanı. Fakat bunu yapmadan önce bir kez daha tartışalım bence fazlamesai.net nedir, amacına ulaşması için neler yapmalıyız.

Fazlamesai forumları açıldı...

sundance

Evet millet yanlış okumadınız. Israrla beklediğiniz, çıksa da taklitlerinden sakınsam dediğiniz, Fazlamesai forumları açıldı.

Serbest Yazılım'dan Retro Platformlara, Felsefe'den Oyunlara bir çok konu altında artık çok daha rahat ve keyifli tartışabileceğiz.

Bütün yapmanız gereken söz konusu adrese gidip üye olmanız. Hadi bakalım flameler başlasın...

Not: Bu (ve daha birçok) konuda Fazlamesai ekibine verdiği destekten dolayı Roots.gen.tr biraderime teşekkürü bir borç biliriz ;)

fazlamesai.net´e soralım: Programcı Verimliliği, UML, DSM

FZ

Birden fazla programcının belli bir sektöre yönelik olarak geliştirdikleri ve pek çok farklı insan tarafından kullanılacak olan uygulama programlarını geliştirmek belli bir dilde ``kodlama´´ bilgisinden çok daha fazlasını getirir. Bu tür projelerin geliştirilmesi için yazılım mühendisliği disiplini bağlamında pek çok metodoloji, disiplin, vs. önerilmiş, denenmiştir. Bunlardan en önemlisi, en ciddi mantalite değişkliği belki de nesneye yönelik programlamadır.

Nesneye yönelik programlama kavramı tüm dünyayı etkilemiş ve başka kavramların, soyutlamaların, vs. ortaya atılmasına yol açmıştır. UML yani "Unified Modelling Language" son yıllarda epey popülerdir ve bunu geliştiren ekibin geliştirdiği RUP (Rational Unified Process) de yazılım mühendisliğini bir üst seviyeye taşıma iddiasındadır.

Wright Kardeşler ve Patentlerin Kötüye Kullanımı

sundance

İlk rastladığım gün Sweet Sweet Unemployement yazısı ile manevi kardeş bellediğim Maciej Ceglowski'nin Wright Kardeşler üzerine bir yazısına rastladım.

Havadan ağır bir araçla ilk kontrollü uçuşu gerçekleştirip, patentini alan, daha sonra da ikibuçuk yıl boyunca patenti lisanslamak ya da geliştirmek için hiçbir şey yapmayıp sadece bu alanda deneme yapanları dava edip para kazanan Wright kardeşler de, Tesla'ya yaptırdığı (ve parasını ödemediği) direkt akım jeneratörleri ile "alternatif akım hepimizi yakacak" diyen, bir file alternatif akım verip öldüren ve akabinde de elektrikli sandalyenin icadına bile vesile olan Edison'un yanında yerlerini almışlar.

İyi yıllar

butch

Malum, birkaç saat sonra 2002 yolcu. Birbirimizi tebrik edelim, coşalım. Bu sene hayatlarımızın en güzel yılı olsun. Seneye yine fazlamesai.net'de görüşelim. Sağlık ve sevgiyle kalın.