HaberLinux #12 Çıktı

0
butch
IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 12. sayısı dün gerçekleştirilen IBM Yazılım Zirvesi 2006'da okurları ile buluştu. Bu sayısında Fazlamesai üyelerine özel sürprizlerle birlikte gönderilecek dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Görüşler

0
Tristan
HaberLinux'a bir kac kere uye oldum da hiç geldiğini gormedim.

0
simor
maalesef bende
0
enginsavsatli
Bana geldi arkadaşlar...
0
simor
Hayırlı olsıun güle güle okuyun.
0
enginsavsatli
Sayfasında 4. Sayıya kadar indirmek için link var ama daha önceki sayılar için link yok. Bu sayılar yok mu yoksa artık ulaşılamıyor mu?

Bu arada güzel dergi, hazırlayanlara teşekkürler...
0
darkhunter
Bu derginin bir sayısı bana da FM üzerinden ulaşmıştı. Gerçekten kaliteli ve doyurucu bir içeriğe sahipti. Böyle işlere gönül vermek çok yorucu/zor olabilir. Yaşanan problemleri anlayışla karşılamak lazım bu yüzden (bence)... Herkesin arkasında bir Mark Shuttleworth yok ki size rahatlıkla/bedava materyal ulaştırabilsin... :)

NOT: Mesela, derginin yanında bir de 100$'lık (© skoylu) FM tişörtü gelse bana, hakikaten süpriz olurdu :-p
0
FZ
Perelman'a söylesek de parayı kabul etse, sonra da bize bağışlasa biz de özgür yazılım projelerine, açık kodlu mevzulara destek versek. Hani mesela yani :)
0
simor
Aslında yazdıklarınız şunu aklıma getirdi.
Bu dergi nasıl vücuda geliyor bilmiyoruz.
Ya da ben bilmiyorum.
Kimler yada fm ve ibm nasıl katkı yapıyor.
Sonuçta ibm devasa bir kuruluş ve bu derginin onu sponsörlük adına çok sarsacağını sanmıyorum parasal olarak. Ama ibm, dizgi baskı vs parasını içeriğin edisyonuna karışmıyor derseniz bilemem. Zor işler bunlar. KOlay iş yok doğru yapmak isteyince zaten.

Yoksa kimse kimseden zaten bedava birşey istemiyor.
Her ay ıvırzıvır bir sürü derigye para veriyoruz .
Bilginin karşılığı herzaman para değil.
Bilgi paylaşıldığında tarafların kazançlarını yönetebilmesi de önemli.
0
sundance
Kısaca bilgilendirmek gerekirse;

Dergiyi IBM çıkartıyor, görsel tasarım, planlama ve baskı için Vogel'le çalışıyorlar, içeriği de Fazlamesai adına biz üstleniyoruz.

İçeriğin oluşturulmasında birçok kurumsal derginin aksine "IBM o, IBM bu"dan çok Türkiye'deki Linux kullanıcılarına yardımcı olacağını düşündüğümüz makaleler ve köşeler var. Bunun yanında IBM'in Özgür Yazılım dünyasına en büyük katkılarından biri olan Developer Works'den seçme makaleler de Türkçe olarak yeralıyor.
0
simor
Teşekkür ederim...

Bu arada, mutluluklar. Bir hayatta kocayın Sundance.
0
FZ


FISH ile ilgili yazıya bayıldım! :)
0
anonim
Banada geldi arkadaşlar ve gerçekten çok doyurucu ve dolu bir dergi. Gönderenlerden Allah razı olsun.
0
sosgezbir
Keşke bize de gelse bekliyoruz.
0
hakamaka
Dergi bana fazlamesai üyelerine gönderildiği ilk günden beri geliyor. Belkide aynı zamanda kaydımı ibm'in sitesine girmemden kaynaklanıyor olabilir.

Ama bu ayki (Eylül) dergi ile birlikte hiçbirşey gelmedi. Merak etmeye başladım ne gelmesi gerekiyordu da gelmedi?
0
darkhunter
Bana da az önce ulaştı dergi. Çok güzel bir içeriğin yanı sıra 6 adet FM, 2 adet ÇB çıkartması geldi. Hatta dikkatle dergiyi inceleyenler bir adet 2007 takvimi bile bulabilirler :)

Emeği geçenlerin, ellerine, beyinlerine sağlık...
0
FZ
Böylece FM'nin ismini sağa sola çıkartma yapıştırmak sureti ile de duyurmak mümkün hale geliyor.
0
tejas
Böylece Ubuntu'dan sonra FM çıkartmalarını oraya buraya yapıştırma şerefine nail oldum. Bir gün bu çıkartmaları oraya buraya yapıştırırken başıma bir iş gelecek ya neyse :)
0
shapcy
Uzun üniversite yolumda bana eşlik eden, saatlerce beklemek zorunda kaldığım denizotobüsüne gidene kadar okuduğum, linux ile pek ilgili biri olmama rağmen ( ama yakında olacağım inş :) ) beni hiç sıkmayan bu dergiyi hazırlayanlara, bu güzel içerikte emeği geçenlere ve derginin elime ulaşmasında katkısı olan fazlamesai ekibine teşekkür ederim.

developerWorks'teki makalelerin Türkçe'lerini bize sadece bilgisayar monitörü karşısında değil; okulda, yolda, cafede, sağda, solda, yatarak, oturarak okuma imkanı sunmanızdan dolayı da ayrıca birkez daha teşekkür etmek isterim.

Eski sayıları inceleme fırsatım olmadı. Onlara da bakacağım inş ama bir arkadaşın da belirttiği gibi arşiv meraklısı bir insan olarak internete 4'ten itibaren verilmeye başlanması dünyanın sonu olmasa da içten içe beni hüzünlendiren bir olay.

İmkanlar ölçüsünde en iyisini hazırlamaya çalıştığınızdan şüphem yok. Tekrar teşekkür ediyorum bize böyle bir imkan sunduğunuz için.

PHP ile ilgili bir makale olması ( ki yine bir developerWorks klasiği :) ) beni ayrıca sevindirdi. PHP'nin dergide standartlaştırılmış bir bölüm olmasını istemem acaba "Yuh artık! Buldun bunama!" dedirtecek birşey midir? :)

Tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyor, başarılarınızın devamını diliyorum.
0
GoksinAkdeniz
İçindeki takvime bayıldım. Çok hoşuma gitti.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai yorumlarına kolay erişim!

butch

Son zamanlarda yorumlar oldukça arttı. Bazı üyelerimizden yorumların takibinin zorlaştığı yönünde mesajlar geldi. Yapılan yorumların hızına yetişmek için sizlere iki link:
www.fazlamesai.net/istatistik, buradan siteye ait istatistikleri takip edebilir, yorum linkine tıklayarak da en son yapılan yorumları görebilirsiniz.
Buradan da en son yapılan yorumları takip edebilirsiniz.

Küçük bir not daha. Fazlamesai bu yaz başına doğru yeni bir yapılanma sürecine girecek. Bunu sizlerle birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Neler yapılabileceğini bir yerlere not alın, bu hafta sonu bununla ilgili detayları duyuracağız.

Gözlem: Ne zamandır birşey yazmamıştım ama gene

cayfer

Tipik bir "Windows power user" ortalama günde iki saatini boşa harcıyor...
Kendi çevremde "bilgisayar işini bilen" ve XP gibi güncel Windows işletim sistemi kullanan insanların ortalama günde iki saatlerini sistemlerine "ilgi" göstermekle geçirdiğini gözlüyorum.

Bu gözlem herhangi bir bilimsel yönteme dayanmıyor. Ölçmedim, hesaplamadım. Baştan belirteyim de metodoloji konusunda eleştiriler almayayım.

Bir sistem analisti olarak yaratılmadığınızın 10 işareti

SHiBuMiGo

ABD’deki iş bulma kurumunun öngörüsüne göre 2014 yılına kadar sistem analistlerine olan işgücü ihtiyacı, ortalama işgücü ihtiyacının üzerinde olacak. Bunda en önemli etkenlerden biri kurumlarda kullanılan teknolojik sistemlerin iş ihtiyaçlarına paralel olarak sürekli daha karmaşık hale gelmeleri. TechRepublic’den çevirdiğim bu yazıda bir sistem analistinin sahip olma(ma)sı gereken 10 nitelikle ilgili tespitler yer alıyor. Orjinal İngilizce metne http://blogs.techrepublic.com.com/10things/?p=280 adresinden ulaşabilirsiniz.

Fazlamesai'ye soralım: Do you seek ICQ?

sundance

15 Kasım 1996'da çıktığında kısa sürede fenomen olmuştu. Dört İsrail'li gencin ortaya attığı anında mesajlaşma sistemi ICQ, Internet'e bakış tarzımızı tek başına değiştirmişti. Öyle ki Internet'in e-mail, web, irc ve ICQ'dan oluştuğunu söyleyenler bile vardı.

Bu şaşırtıcı başarı kısa sürede en büyük Internet firması olan AOL'un para benim değil mi?® felsefesi doğrultusunda ICQ'u satın alması ile en başarılı startup satışlarından birine döndü.

Peki o ilk göz ağrımız ICQ nereye gitti?

İnsanda multi tasking ve zararları

sundance

Çok ünlü bir Zen atasözü vardır
`Yürürken yürü, yemek yerken yemek ye, uyurken uyu`

Çevremdeki insanlara (ve bir ayna vasıtasıyla kendime) bakıyorum da, sanırım tarih boyunca hiçbir zaman bu ilkeden bu kadar uzaklaşmış olamayız. Baksanıza tek bir işi bile düzgün beceremiyen (güya multitasking) Windows işletim sisteminde (gözünü sevdiğimin Amiga`sı), bir taraftan ICQ`dan yazışırken, bir taraftan Internet`de haber yazıyor, bir taraftan da sırtım dönük televizyondan bir film `dinliyorum`

Yürürken sadece bir angarya yapıyoruz, yemek yerken bilgisayarla uğraşıyoruz, uyurken televizyon seyrediyoruz. Yani hiçbir işi tam yapmıyoruz...