HaberLinux #12 Çıktı

0
butch
IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 12. sayısı dün gerçekleştirilen IBM Yazılım Zirvesi 2006'da okurları ile buluştu. Bu sayısında Fazlamesai üyelerine özel sürprizlerle birlikte gönderilecek dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Görüşler

0
Tristan
HaberLinux'a bir kac kere uye oldum da hiç geldiğini gormedim.

0
simor
maalesef bende
0
enginsavsatli
Bana geldi arkadaşlar...
0
simor
Hayırlı olsıun güle güle okuyun.
0
enginsavsatli
Sayfasında 4. Sayıya kadar indirmek için link var ama daha önceki sayılar için link yok. Bu sayılar yok mu yoksa artık ulaşılamıyor mu?

Bu arada güzel dergi, hazırlayanlara teşekkürler...
0
darkhunter
Bu derginin bir sayısı bana da FM üzerinden ulaşmıştı. Gerçekten kaliteli ve doyurucu bir içeriğe sahipti. Böyle işlere gönül vermek çok yorucu/zor olabilir. Yaşanan problemleri anlayışla karşılamak lazım bu yüzden (bence)... Herkesin arkasında bir Mark Shuttleworth yok ki size rahatlıkla/bedava materyal ulaştırabilsin... :)

NOT: Mesela, derginin yanında bir de 100$'lık (© skoylu) FM tişörtü gelse bana, hakikaten süpriz olurdu :-p
0
FZ
Perelman'a söylesek de parayı kabul etse, sonra da bize bağışlasa biz de özgür yazılım projelerine, açık kodlu mevzulara destek versek. Hani mesela yani :)
0
simor
Aslında yazdıklarınız şunu aklıma getirdi.
Bu dergi nasıl vücuda geliyor bilmiyoruz.
Ya da ben bilmiyorum.
Kimler yada fm ve ibm nasıl katkı yapıyor.
Sonuçta ibm devasa bir kuruluş ve bu derginin onu sponsörlük adına çok sarsacağını sanmıyorum parasal olarak. Ama ibm, dizgi baskı vs parasını içeriğin edisyonuna karışmıyor derseniz bilemem. Zor işler bunlar. KOlay iş yok doğru yapmak isteyince zaten.

Yoksa kimse kimseden zaten bedava birşey istemiyor.
Her ay ıvırzıvır bir sürü derigye para veriyoruz .
Bilginin karşılığı herzaman para değil.
Bilgi paylaşıldığında tarafların kazançlarını yönetebilmesi de önemli.
0
sundance
Kısaca bilgilendirmek gerekirse;

Dergiyi IBM çıkartıyor, görsel tasarım, planlama ve baskı için Vogel'le çalışıyorlar, içeriği de Fazlamesai adına biz üstleniyoruz.

İçeriğin oluşturulmasında birçok kurumsal derginin aksine "IBM o, IBM bu"dan çok Türkiye'deki Linux kullanıcılarına yardımcı olacağını düşündüğümüz makaleler ve köşeler var. Bunun yanında IBM'in Özgür Yazılım dünyasına en büyük katkılarından biri olan Developer Works'den seçme makaleler de Türkçe olarak yeralıyor.
0
simor
Teşekkür ederim...

Bu arada, mutluluklar. Bir hayatta kocayın Sundance.
0
FZ


FISH ile ilgili yazıya bayıldım! :)
0
anonim
Banada geldi arkadaşlar ve gerçekten çok doyurucu ve dolu bir dergi. Gönderenlerden Allah razı olsun.
0
sosgezbir
Keşke bize de gelse bekliyoruz.
0
hakamaka
Dergi bana fazlamesai üyelerine gönderildiği ilk günden beri geliyor. Belkide aynı zamanda kaydımı ibm'in sitesine girmemden kaynaklanıyor olabilir.

Ama bu ayki (Eylül) dergi ile birlikte hiçbirşey gelmedi. Merak etmeye başladım ne gelmesi gerekiyordu da gelmedi?
0
darkhunter
Bana da az önce ulaştı dergi. Çok güzel bir içeriğin yanı sıra 6 adet FM, 2 adet ÇB çıkartması geldi. Hatta dikkatle dergiyi inceleyenler bir adet 2007 takvimi bile bulabilirler :)

Emeği geçenlerin, ellerine, beyinlerine sağlık...
0
FZ
Böylece FM'nin ismini sağa sola çıkartma yapıştırmak sureti ile de duyurmak mümkün hale geliyor.
0
tejas
Böylece Ubuntu'dan sonra FM çıkartmalarını oraya buraya yapıştırma şerefine nail oldum. Bir gün bu çıkartmaları oraya buraya yapıştırırken başıma bir iş gelecek ya neyse :)
0
shapcy
Uzun üniversite yolumda bana eşlik eden, saatlerce beklemek zorunda kaldığım denizotobüsüne gidene kadar okuduğum, linux ile pek ilgili biri olmama rağmen ( ama yakında olacağım inş :) ) beni hiç sıkmayan bu dergiyi hazırlayanlara, bu güzel içerikte emeği geçenlere ve derginin elime ulaşmasında katkısı olan fazlamesai ekibine teşekkür ederim.

developerWorks'teki makalelerin Türkçe'lerini bize sadece bilgisayar monitörü karşısında değil; okulda, yolda, cafede, sağda, solda, yatarak, oturarak okuma imkanı sunmanızdan dolayı da ayrıca birkez daha teşekkür etmek isterim.

Eski sayıları inceleme fırsatım olmadı. Onlara da bakacağım inş ama bir arkadaşın da belirttiği gibi arşiv meraklısı bir insan olarak internete 4'ten itibaren verilmeye başlanması dünyanın sonu olmasa da içten içe beni hüzünlendiren bir olay.

İmkanlar ölçüsünde en iyisini hazırlamaya çalıştığınızdan şüphem yok. Tekrar teşekkür ediyorum bize böyle bir imkan sunduğunuz için.

PHP ile ilgili bir makale olması ( ki yine bir developerWorks klasiği :) ) beni ayrıca sevindirdi. PHP'nin dergide standartlaştırılmış bir bölüm olmasını istemem acaba "Yuh artık! Buldun bunama!" dedirtecek birşey midir? :)

Tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyor, başarılarınızın devamını diliyorum.
0
GoksinAkdeniz
İçindeki takvime bayıldım. Çok hoşuma gitti.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Çekleri

butch

Open-source iş modeli (The Economist)

larweda

Kısa bir süre önce Economist'te yayınlanan bu makale, her ne kadar camiada gerekli / gereksiz tartışmalar yaratmış olsa da açık kaynak felsefesinin gelişimine, geldiği noktaya ve kısıtlamalarına güzel (ama tarafsız olmayan) bir özet ortaya koymuş. Apache'nin, Mysql'in iş yapış modelleri, Firefox'un development süreci, wikipedia'nın hikayesi ve sıkıntıları, biyoteknoloji alanında iş yapan CAMBIA'nın open-source kavramını nasıl kullandığı ve tüm bu örneklerin artıları - eksileri üzerine güzel bir makale ortaya çıkmış, okuyalım, tartışalım. (makale maalesef ingilizce)

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız...2

sundance

Distrowatch'un haberine göre Internet tarayıcıları arasındaki rekabette, Mozilla/Firefox ciddi bir avantaj yakalamış durumda
US-CERT'in IE'deki açıkların ciddi risk oluşturduğunu belirtmesi ve başka tarayıcıların kullanılmasını güvenlik açısından tavsiye etmesinin ardından Mozilla ve Firefox downloadlarında ciddi bir artış yaşandığı, Linux dağıtımlarının buluşma noktası olan Distrowatch'da üç yıl öncesinde %60ların üstünde olan MSIE kullanımının ise günümüzde %25'in altına düştüğü belirtilmekte ve bir değişiklik yapmanın zamanı geldiği vurgulanmakta.
Rage Against The Machine'in Guerilla Radio'su aklıma geldi.

It has to start somewhere,
It has to start sometime.
What better place than here,
what better time than NOW?

Bilgisayar Biliminin/Mühendisliğinin Anlamı

FZ

Eminim bu siteyi takip eden insanlardan bir kısmı genç arkadaşların sorduğu "ya, hocam ben bilgisayar okumak istiyorum, bilgisayar mühendisi olacağım, ne dersin?" şeklindeki sorulara maruz kalmıştır. Bu tür sorulara kapsamlı ve sistematik olarak cevap vermek, genç (ya da yaşlı) insanları "bilgisayar mühendisliği/bilgisayar bilimleri" nedir, ne değildir konusunda aydınlatmak kolay değildir. Ancak geçen gün sundance arkadaşımın bana gönderdiği bir belge bu konuya son noktayı koymuş durumda: ODTÜ'den Dr. Göktürk Üçoluk'un BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR başlıklı yazısı sanırım konu ile ilgili hemen herkesi aydınlatacak nitelikte.

Bilişim TV

redogre