HaberLinux #12 Çıktı

0
butch
IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 12. sayısı dün gerçekleştirilen IBM Yazılım Zirvesi 2006'da okurları ile buluştu. Bu sayısında Fazlamesai üyelerine özel sürprizlerle birlikte gönderilecek dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Görüşler

0
Tristan
HaberLinux'a bir kac kere uye oldum da hiç geldiğini gormedim.

0
simor
maalesef bende
0
enginsavsatli
Bana geldi arkadaşlar...
0
simor
Hayırlı olsıun güle güle okuyun.
0
enginsavsatli
Sayfasında 4. Sayıya kadar indirmek için link var ama daha önceki sayılar için link yok. Bu sayılar yok mu yoksa artık ulaşılamıyor mu?

Bu arada güzel dergi, hazırlayanlara teşekkürler...
0
darkhunter
Bu derginin bir sayısı bana da FM üzerinden ulaşmıştı. Gerçekten kaliteli ve doyurucu bir içeriğe sahipti. Böyle işlere gönül vermek çok yorucu/zor olabilir. Yaşanan problemleri anlayışla karşılamak lazım bu yüzden (bence)... Herkesin arkasında bir Mark Shuttleworth yok ki size rahatlıkla/bedava materyal ulaştırabilsin... :)

NOT: Mesela, derginin yanında bir de 100$'lık (© skoylu) FM tişörtü gelse bana, hakikaten süpriz olurdu :-p
0
FZ
Perelman'a söylesek de parayı kabul etse, sonra da bize bağışlasa biz de özgür yazılım projelerine, açık kodlu mevzulara destek versek. Hani mesela yani :)
0
simor
Aslında yazdıklarınız şunu aklıma getirdi.
Bu dergi nasıl vücuda geliyor bilmiyoruz.
Ya da ben bilmiyorum.
Kimler yada fm ve ibm nasıl katkı yapıyor.
Sonuçta ibm devasa bir kuruluş ve bu derginin onu sponsörlük adına çok sarsacağını sanmıyorum parasal olarak. Ama ibm, dizgi baskı vs parasını içeriğin edisyonuna karışmıyor derseniz bilemem. Zor işler bunlar. KOlay iş yok doğru yapmak isteyince zaten.

Yoksa kimse kimseden zaten bedava birşey istemiyor.
Her ay ıvırzıvır bir sürü derigye para veriyoruz .
Bilginin karşılığı herzaman para değil.
Bilgi paylaşıldığında tarafların kazançlarını yönetebilmesi de önemli.
0
sundance
Kısaca bilgilendirmek gerekirse;

Dergiyi IBM çıkartıyor, görsel tasarım, planlama ve baskı için Vogel'le çalışıyorlar, içeriği de Fazlamesai adına biz üstleniyoruz.

İçeriğin oluşturulmasında birçok kurumsal derginin aksine "IBM o, IBM bu"dan çok Türkiye'deki Linux kullanıcılarına yardımcı olacağını düşündüğümüz makaleler ve köşeler var. Bunun yanında IBM'in Özgür Yazılım dünyasına en büyük katkılarından biri olan Developer Works'den seçme makaleler de Türkçe olarak yeralıyor.
0
simor
Teşekkür ederim...

Bu arada, mutluluklar. Bir hayatta kocayın Sundance.
0
FZ


FISH ile ilgili yazıya bayıldım! :)
0
anonim
Banada geldi arkadaşlar ve gerçekten çok doyurucu ve dolu bir dergi. Gönderenlerden Allah razı olsun.
0
sosgezbir
Keşke bize de gelse bekliyoruz.
0
hakamaka
Dergi bana fazlamesai üyelerine gönderildiği ilk günden beri geliyor. Belkide aynı zamanda kaydımı ibm'in sitesine girmemden kaynaklanıyor olabilir.

Ama bu ayki (Eylül) dergi ile birlikte hiçbirşey gelmedi. Merak etmeye başladım ne gelmesi gerekiyordu da gelmedi?
0
darkhunter
Bana da az önce ulaştı dergi. Çok güzel bir içeriğin yanı sıra 6 adet FM, 2 adet ÇB çıkartması geldi. Hatta dikkatle dergiyi inceleyenler bir adet 2007 takvimi bile bulabilirler :)

Emeği geçenlerin, ellerine, beyinlerine sağlık...
0
FZ
Böylece FM'nin ismini sağa sola çıkartma yapıştırmak sureti ile de duyurmak mümkün hale geliyor.
0
tejas
Böylece Ubuntu'dan sonra FM çıkartmalarını oraya buraya yapıştırma şerefine nail oldum. Bir gün bu çıkartmaları oraya buraya yapıştırırken başıma bir iş gelecek ya neyse :)
0
shapcy
Uzun üniversite yolumda bana eşlik eden, saatlerce beklemek zorunda kaldığım denizotobüsüne gidene kadar okuduğum, linux ile pek ilgili biri olmama rağmen ( ama yakında olacağım inş :) ) beni hiç sıkmayan bu dergiyi hazırlayanlara, bu güzel içerikte emeği geçenlere ve derginin elime ulaşmasında katkısı olan fazlamesai ekibine teşekkür ederim.

developerWorks'teki makalelerin Türkçe'lerini bize sadece bilgisayar monitörü karşısında değil; okulda, yolda, cafede, sağda, solda, yatarak, oturarak okuma imkanı sunmanızdan dolayı da ayrıca birkez daha teşekkür etmek isterim.

Eski sayıları inceleme fırsatım olmadı. Onlara da bakacağım inş ama bir arkadaşın da belirttiği gibi arşiv meraklısı bir insan olarak internete 4'ten itibaren verilmeye başlanması dünyanın sonu olmasa da içten içe beni hüzünlendiren bir olay.

İmkanlar ölçüsünde en iyisini hazırlamaya çalıştığınızdan şüphem yok. Tekrar teşekkür ediyorum bize böyle bir imkan sunduğunuz için.

PHP ile ilgili bir makale olması ( ki yine bir developerWorks klasiği :) ) beni ayrıca sevindirdi. PHP'nin dergide standartlaştırılmış bir bölüm olmasını istemem acaba "Yuh artık! Buldun bunama!" dedirtecek birşey midir? :)

Tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyor, başarılarınızın devamını diliyorum.
0
GoksinAkdeniz
İçindeki takvime bayıldım. Çok hoşuma gitti.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

''Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamı'', Senaryo Önerileri

butch

Geçtiğimiz hafta fm'e konu olan Türk Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamıönerisi hakkındaki gelişmelerden bu haftaki FM TV'de bahsetmiştik.

Özetle, Teknoloji Televizyonu Fazlamesai.net ile işbirliği içerisinde böyle bir reklam çalışması yapabileceğini ve bunu başlangıç olarak kendi kanallarında yayınlayabileceğini belirtti.

Yazılım mühendisliği mühendislik midir? Hacker mantalitesi nerede patlar?

FZ

Geçenlerde (en altta linkini verdiğim) bir sunum izledim. Tanıdığım pek çok yazılımcıyı ve yöneticiyi sandalyeye zincirleyip o sunumdaki her sayfayı, her sözcüğü onlara tane tane okutturmak, birkaç kez yüksek sesle tekrar ettirmek istiyorum.

Yazılım mühendisliği mühendislik midir?

Yazılım, çok akıllı bir ya da birkaç adamın odaya kapanıp harala gürele kod yazıp sonra da “bakın süper program çıktı ortaya, acayip sofistike işler yapıyor” dediği türden sanat, zanaat ve teknik bilgi karışımı gizemli bir üretim alanı mıdır? (Olası tepki: E ama DOOM öyle yazılmadı mı? Bak süper oyun yaptı o zeki ve bilgili adam. Yalan mı? Bak filanca da kapandı odaya süper derleyici, işletim sistemi filan yaptı. Efendim? Her şeyi tek başına yapmadı mı? Yaptı yaptı. Kapandı odaya. Tek başına. Canım birkaç kişi destek vermiştir. Onlar da odaya kapanıp yazan çok zeki ve çalışkan adamlardı. Keşke herkes böyle olsa. Hem tek bir kişinin ya da iki kafadarın geliştirdiği ürünler peşinden fanatiklerini yaratmadı mı ve sevilmedi mi?)

Bir CNBC-E´ye hastayım, bir de sabah uykusuna...

butch

Sonunda dayanamadım ve CNBC-E kanalının haftalık yayın akışı tablosunu (gerçi 300Kb ama) duvar kağıdı yaptım. Çünkü artık takip edemez oldum. Gerçek bir fazlamesai'ci olarak sabaha karşı 2-3 gibi mekandan (bir nevi büro) çıkıp, ertesi gün saat 16:00 sularında yine mekana döndüğümden benim için vazgeçilmez oldu bu kanal. Saat 02:00 gibi başlayan komedi kuşağı, 03:00'de başlayan -hergün başka bir tarz- süpper filmleriyle benim için ikinci bir hayat oldu adeta. Tabi durum böyle olunca sabah 6 gibi başlayan uyku süreci iyice keyifli bir hal alıyor. Eminim birçoğunuz benim gibisiniz, özellikle memleket şartları ve işsizlik gözönüne alınınca. Eğer öyleyseniz siz de duvar kağıdınızı değiştirin...
Not: Bu bir reklam değildir...

Yayındayız

butch

Fazlamesai.net altyapısında bulunan bir güvenlik açığı sebebiyle gerçekleşen saldırı sebebiyle verdiğimiz kısa bir aradan sonra tekrar yayındayız.

Güvenlik amacıyla yenilenen kullanıcı parolanızı edinmek ve aynı sebeple askıya alınan kullanıcı hesaplarınızı aktive etmek için size yolladığımız e-postalardaki adımları takip edin.

Karşılaşabileceğiniz muhtemel sorunlar için bilgi AT fazlamesai NOKTA net adresine e-postalarınızı bekliyoruz.

Sabrınız için teşekkürler.

Not: Genel bir güvenlik tedbiri olarak, her ihtimale karşı e-posta hesaplarınız, ICQ, MSN, IRC, sistem kullanıcısı, vb. parolalarınızı da değiştirmenizi tavsiye ederiz.

MS Windows kullananlar daha mı özgürlükçü? Programcılar çok mu korkak?

FZ

Bir durum saptaması: Etrafımdaki bilgisayarcıların bir kısmı hayatlarının %99'unu MS Windows üzerinde, çoğunlukla kapalı kodlu sistemler kullanarak ve yazılım geliştirerek geçiriyorlar. Bir kısmı ise tamamen açık kodlu GNU/Linux sistemleri üzerinde yine açık kodlu araçlar ile programlar geliştirerek hayatlarını kazanıyorlar. Kapalı kodlu ve birtakım firmaların fikri mülkiyetinde olan sistemleri kullanan ve etrafımda bulunan bilgisayarcıların önemli bir kısmının son yıllarda şu tür cümleler kurduğunu duyuyorum: