Yoruyorum

0
redogre

Görüşler

0
turkishmeteor
guzel bir karikatur... bir onceki karikaturun yorumlari,
fazla uzamis ve farkli mecralara kaymisti....:D...:))
0
Tarık
yaz kızım: Bahse konu fazlamesai.net internet sitesine bağlı fazlamesai kare köşesinin, "yorumların yazıya dökülmesi amacıyla satın aldığı pirintırın", "flamerlık, trollük" teknikleriyle fazla çalıştırılmış olması neticesinde arızasına sebebiyet vermekten sanık suçlu bulunmuş olup bir saatlik site mahrumiyeti cezasına çarptırılmasına, printırı daha da fazla zorlayarak hiç çalışmamasına tam sebebiyet vermek amacıyla takma isim değiştirmeye teşebbüs etmesi dikkate alınarak cezanın "kapkara terminal ortamında beş saat common lisp kasma" olarak ağırlaştırılmasına temyiz yolu açık olmak üzere karar verilmiştir.

götürün...
0
zekzekus
Tarık senin Common Lisp maceran iyi gelmedi herhalde:) Yoksa ceza olarak bahsetmezdin :))
0
Tarık
:)
0
gnnaahh
Milli Marsin ceza olarak okutuldugu bir ulkedendir belkide kendisi ...
^ ^
|
~~
0
erhanbaris
ehuehuehu
gercektende o kadar uzadi o konu :)))
0
supertux
:D
0
Trapper
süperr süperr
0
mcrea
bunu uzatmaya gönüllü olan var mı? ;)
0
ersin2k
yaşasın recursive kare ler :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

KDE 3.2 ``Stable´´ Sürüm Hazır

kaankaisen

Uzun süredir beklenen, üzerinde oldukça fazla çalışılan ve beta sürümleri çeşitli dağıtımları süsleyen KDE 3.2 stabil sürüm sonunda indirilmeye hazır: http://www.kde.org

fazlamesai.net'e soralım: Teknoparklar İşe Yarayacak Mı?

FZ

Önce bir alıntı:

Devletlerin bu konudaki en cüretkâr adımı teknopark diye adlandırdığımız özel teknoloji geliştirme bölgeleri. Teknoloji alanında yazılım, donanım ya da hizmet üretimi yapacak firmalar bu özel bölgelerde çeşitli vergi avantajları sayesinde rekabetçi bir yapıya bürünüyor. Bunun bizdeki yansıması ise genellikle sadece vergi avantajından faydalanmak için ortada teknopark mantığı içinde ürettiği hiçbir şey olmayan firmaların tüm operasyonunu bu alanlara kaydırması oluyor. Teknopark arazilerinin sahibi olarak metrekare başına aldıkları fahiş kira bedelleriyle üniversitelerin de keyfi yerinde... Sonucun ne olduğu sektörü takip edenlerin malumu. İnşallah 10 yıl sonra 'Teknopark modeli işe yaramıyor, uyguladık, olmadı' gibisinden şeyler duymayız.


Sonra bir soru: Sizce yazılım ve donanım alanında Türkiye kökenli şirketlerin dünya devleri ile rekabet edebilmeleri için Teknopark yapılanması anlamlı ve uzun vadede işe yarayacak bir oluşum mudur?

Türkiye´nin Seçimi ve Bilişim

elrond

Evet herkesin seçim sonuçlarını izlediği(?) bu anda internete bağlanıp FM' e haber yazma özverisini(!) gösteren Elrond' tan Turkiyenin seçimi ve bilişim altyapısı haberi ;-)
Evet anladığım kadarı ile WinTEL bu seçimlerde baskın olarak kullanılan bilişim altyapısı olmuş durumda.

Fazlamesai'ye soralım: Do you seek ICQ?

sundance

15 Kasım 1996'da çıktığında kısa sürede fenomen olmuştu. Dört İsrail'li gencin ortaya attığı anında mesajlaşma sistemi ICQ, Internet'e bakış tarzımızı tek başına değiştirmişti. Öyle ki Internet'in e-mail, web, irc ve ICQ'dan oluştuğunu söyleyenler bile vardı.

Bu şaşırtıcı başarı kısa sürede en büyük Internet firması olan AOL'un para benim değil mi?® felsefesi doğrultusunda ICQ'u satın alması ile en başarılı startup satışlarından birine döndü.

Peki o ilk göz ağrımız ICQ nereye gitti?

Görüntü işlemede ünlü bir yüz: Lenna

GtG

Görüntü işleme ile uğraşmış olanlar bu yüzü mutlaka görmüşlerdir. Yeterince meraklılar ise resmin sahibinin isminin Lenna olduğunu ve gerçekte bir playboy yıldızı olduğunu da öğrenmişlerdir.
Peki bir playboy yıldızı nasıl oldu da akademik dünyanın kapılarını aralayıp görüntü işleme laboratuvarlarına misafir oldu? İşte ufak bir araştırma sonucu ulaştığım cevap:
The Lenna Story