Steve Jobs' tan hayat dersleri

0
Tarık
Macintosh ve Pixar ' ın kurucusu, hali hazırda yöneticisi Steve Jobs' tan kendi yaşamının kırılma noktaları, seçimleri ve hayatı hakkında değerli bir konuşma.
http://www.dailymotion.com/video/x3j81k_steve-jobs-ac-kal-budala-kal

Birçok kişiye bireysel motivasyon manasında faydalı olacağını düşünüyorum. Zira ülkemizde yoksunluğunu fazlasıyla hissettiğimiz konulardan biridir motivasyon.

Görüşler

0
anonim
Kesinlikle harika bir konuşma.

Ve de bir arkadaşıma seyretmesi için göndereceğim.
Şu an fazlası ile ihtiyacı var :)
0
Racih
Çok anlamlı konuşma olmuş.İlk kez ne yapacağımı net olarak biliyorum.Bu adamdan öğrenilecek çok şey var ...
0
ahmetturky
Türkiye'de basında "eksik" çıkan "open source", "free software as in freedom" haberleri ile dalga geçen fazlamesaicilere:

-Macintosh Steve Jobs'un kurduğu Apple şirketinin bir bilgisayar modelidir dolayısıyla Steve Macintosh'un kurucusu olamaz.
-Pixar'ın kurucusu George Lucas'dır. Steve Pixar'ı George'dan satın alıp Disney'e satmştır.

İğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batıralım.
0
Tarık
Evet hakkınız var Macintosh yerine Apple olması gerekiyordu. Pixar kurucusu değil yöneticisi olduğu bir şirket. Gönderen olarak hatayı yapan benim. Aslında yazarken farkındaydım, ama bu haberde içerikten çok görüntü mevzu olduğu için özen göstermedim. Sonradan değiştirme imkanım da olmadığından öylece kaldı. Site yöneticileri görürse düzelteceklerdir.
0
anonim
Bu haberin orjinal metnine bakmak lazım. İmla hataları editorler tarafından düzeltirilirken haber metni yanlışlığa kurban gitmiş olabilir. Haberi gönderen kişinin kapasitesi ve Türkçe bilgisi yeterli değil çünkü.
0
robertosmix
Aslında Bill Gates'in hayatının da Steve Jobs'tan geri kalır bir tarafı yok.
0
auselen
Jobs'tan varlıklı doğmuş olduğunu düşünüyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayarlar ve 2038 yılı

FZ

Belli bir süredir gündemde olan bir sorun bugün takip ettiğim Compunauts listesinde karşıma ilginç bir şekilde çıkınca FM kitlesi ile paylaşayım dedim.

Basit bir Perl komut satırı ile sisteminizin 2038 yılına nasıl tepki vereceğini inceleyebilirsiniz...

Sonar Ekran Koruyucusu ile Ağınızı Dinleyin

FZ

Bu yazıyı okuyanların çoğu herhalde en az bir kez savaş filmi izlemiştir. Bu tür filmlerdeki radar, sonar, vs. ekipman ile düşman uçaklarını takip etme sahnelerini hatırlayacaksınızdır. Peki benzer bir tadı bilgisayar ağınızdaki ya da Internet'teki bilgisayarlar için yakalamak istemez misiniz? Şöyle bir nevi sonar ekranı olsa ama üzerinde uçak isimleri yerine ilgilendiğiniz bilgisayarların isimleri ya da adresleri, ağ uzaklıkları ile doğru orantılı olarak görünse falan ;-)

"İyi diyorsun güzel diyorsun ama nasıl yani?" diyenlere en güzel cevabı, değerli FM üyesi tongucyumruk arkadaşımız işte bu makalesi ile vermektedir. Okuyunuz, ufkunuz, vizyonunuz genişlesin :)

Fazlamesai.net'e soralım: Google'ın bu seferki bombası ne?

cbc

Google, GMail'ı 1 Nisan'da duyurduğunda, herkesin şaka olarak algılamasını sağlamıştı. Peki ya bu sefer?

F ve Q nun savaşı (1)

afsina

F ve Q klavye yerleşimi konusunda uzun süredir devam eden bir tartışma var. Zemberek geliştiricilerinden Mehmet Akın bu konuda eğlence amaçlı bile olsa teknik bir inceleme arayışına girdi. Bu kapsamdaki ilk yazıyı Zemberek NLP sayfasından okuyabilirsiniz.

Fazlamesai.net'e en iyi basılı/görsel içerik ödülü

tongucyumruk

Linux Kullanıcıları Derneği'nin düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nde dağıtılan bu yılki Yılın Penguenleri Ödülleri kapsamında "En Başarılı Basılı/Görsel İçerik Çalışması" ödülü Teknoloji Televizyonu'nda yayınlanan Fazlamesai.net programına verildi. Ödülü hepimiz adına aldık.