Fazlamesai.net hakkında birkaç istatistik...

0
butch
Dikkat edenler farkedecektir. Bu yazı Fazlamesai'de yayınlanan 300'üncü yazı. Bu rakama varmış olmamız gerçekten gurur verici. Ama bundan daha önemli detaylar var işin içinde, size biraz bunlardan bahsetmek istiyorum...
FazlaMesai 8 inci ayını geride bırakmak üzere ve şu anda 326 üyesi var. Bu 326 üyeden 29 u bize aktif olarak katılıp şimdiye kadar yayınlanan haber, makalelerin 127 sini yollamışlar. Bu yaklaşık %42 ediyor. Bugün hadi şunları bir hesaplayayım dedim ve böyle bir sonuçla karşılaşınca gerçekten şaşırdım. Demek ki gerçekten işin başından beri kurduğumuz, sitenin gerçek sahiplerinin üyeleri olabilmesi, içeriğini bizlerin değil onların yönlendirebilmesi hayalleri gerçek oluyor.

Tabi daha işin başındayız. Umarım daha çok şaşkınlıklar yaşayacağız beraberce. Onun için paylaşmaya devam. Günün birinde Türkiye'de birşeyler değiştirilebilecekse inanıyorum bunu bizler yapacağız, hep beraber...

Görüşler

0
anonim
Yukarıdaki yazıyı yazmamıza sebep olan ama sitede haber olarak yayınlamak konusunda tereddütte kaldığımız tunc un yolladığı yazıyı ondan özür dileyerek, yorum olarak yayınlıyoruz.

Fazlamesai.net belkide türkiye''de öncü sitelerden biri olacak. Gevurun freshmeat''i varda bizim niye olmasın düşünürkene :)? Bu site sayesinde belki aramızdan yeni developerlar, coderlar çıkacak. Memleketimizde open source program kullanımı artıcak, insanlar bilmediklerini, sormak istediklerini burada rahatca paylasabilecekler. Bence bu konularda atılmış iyi bir ilk adım.
Sonuna kadar destekcisi olacağız .

Saygılarımla
Tunç Günergun
Technical Manager
tunc@bilgidunyasi.com.tr
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güzel bir araba (Quicktime ile IP üzerinden canlı yayın)

anonim

Bilişim 2001`i gezerken gözüme 2 şey takıldı: 1`ncisi Türkiye`de özellikle IT sektöründe kriz filan yok, adamlar ucuza eleman çalıştırmak (ya da işten adam atmak) için krizi bahane ediyor, 2`ncisi ise bir araba, bu araba gerçekten ilginç idi, bir canlı yayın arabası idi arabanın diğer TV`lerdeki canlı yayın araçlarından tek farkı bu araba IP yani internet protokolü üzerinden canlı yayın yapıyordu. Biraz inceledim ve detaylı bilgi sahibi olmaya calıştım ve hayretler içinde kaldım, neden mi fikir acayip güzel ve hiç de zor bir olay değildi yani böyle bir araba yapmak öyle çok büyük teknik bilgi gerektirmiyordu.

Dünyadaki Yerimizi Bilelim

FZ

Güzide site Lambda the Ultimate'i gezerken yaptıkları bir haritayı gördüm, FM'nin nesi eksik dedim.

frappr.com sağolsun yepyeni bir maymunluk sistemini 37 saniyede hayata geçirmek mümkün ve böylece artık FM de dünyadaki yerini aldı FM haritası ile.

Not: Kendinizi kaydederken, zip kod mu yok ki benim ABD usülü zip kodum diye telaşa vermeyin ortalığı hemen altındaki Not in the US? Click Here linkini tıklayın, hayatın tadını çıkarın...

Jabber: Anında Mesajlaşmadan Çok Daha Fazlası

vst

Bir çok insan interneti aradıkları bilgiye kolaylıkla ulaş(ama)mak ve önemli bir sosyal ihtiyaç olan modern iletişim imkanlarını değerlendirmek için kullanır. Bu iletişim imkanlarının en önemlilerinden birisi de anında mesajlaşmadır (instant messaging --- IM).

İnternet kullanıcıları, IM nimetinden çeşitli platfomlar aracılığıyla faydalanmaktadır. Bunların başında gelenler ise ICQ, AIM, son günlerin modası MSN gibi programlar ve ağ mesajlaşma protokollerinin oluşturduğu platformlardır. Bu yazıda konumuz ise, özellikle ülkemizde çok da yaygın olmayan, ancak gerek kurulumu ve kullanımı gerekse sağladığı programlama avantajları nedeniyle dünyada yaygınlaşmakta olan bir teknoloji: Jabber.

Birileri bir şeyleri yanlış anlıyor...

sundance

Bu sabah bir mail aldım. Kısaca ´Hesabımı nasıl kapatacağımı öğrenemedim, bana yardımcı olursanız sevinirim´ şeklinde bir içeriği vardı.

Bu Fazlamesai´yi kurduğumuzdan bu yana geçen üç yıl içindeki ikinci üyelik iptal istemi. Açıkcası ilk seferde de anlamakta zorlanmıştık, şu anda da çok anladığımız söylenemez. Hiçbir bağlayıcılığı, üyelik aidatı vs. olmayan arada sırada yazdığı bir yerden niye üyeliğini iptal eder biri ?

Bu konu üzerine biraz kafa yorunca aklıma başka başka şeyler geldi ve aşağıdaki yazı oluştu. Bir cemiyet olarak fazlamesai konusunda...

fazlamesai.net'e soralım: Satıcılar neden OO.org yüklü bilgisayar satmıyor?

FZ

Soru orijinal değil, açık, özgür kod dünyasının ve Debian camiasının öncü isimlerinden Bruce Perens'e sorulmuş bu soru bir röportajda. Bruce Perens de bu konudaki şaşkınlığını gizlemiyor:
Eğer OpenOffice.org bu kadar makul bir alternatif ise neden donanım satan şirketlerin gittikçe artan oranda bu yazılımın kurulu geldiği bilgisayarları sattıklarını görmüyoruz?

Açıkçası bir bilgisayar satıcısının bakış açısından baktığımda neden her satılan PC´ye bir OpenOffice yüklemediklerini anlamıyorum. Bunu yapabilecek durumdalar, bu onlar için gayet kolay bir iş.

Belki de gidip o satıcılarından birine sormalıyım bunu ancak şu salakça cevabı almaktan korkuyorum: 'O yazılımı download edebilirsin.' Kimbilir belki de pazarlama dahileri henüz oralara varamamıştır.