Fazlamesai.net hakkında birkaç istatistik...

0
butch
Dikkat edenler farkedecektir. Bu yazı Fazlamesai'de yayınlanan 300'üncü yazı. Bu rakama varmış olmamız gerçekten gurur verici. Ama bundan daha önemli detaylar var işin içinde, size biraz bunlardan bahsetmek istiyorum...
FazlaMesai 8 inci ayını geride bırakmak üzere ve şu anda 326 üyesi var. Bu 326 üyeden 29 u bize aktif olarak katılıp şimdiye kadar yayınlanan haber, makalelerin 127 sini yollamışlar. Bu yaklaşık %42 ediyor. Bugün hadi şunları bir hesaplayayım dedim ve böyle bir sonuçla karşılaşınca gerçekten şaşırdım. Demek ki gerçekten işin başından beri kurduğumuz, sitenin gerçek sahiplerinin üyeleri olabilmesi, içeriğini bizlerin değil onların yönlendirebilmesi hayalleri gerçek oluyor.

Tabi daha işin başındayız. Umarım daha çok şaşkınlıklar yaşayacağız beraberce. Onun için paylaşmaya devam. Günün birinde Türkiye'de birşeyler değiştirilebilecekse inanıyorum bunu bizler yapacağız, hep beraber...

Görüşler

0
anonim
Yukarıdaki yazıyı yazmamıza sebep olan ama sitede haber olarak yayınlamak konusunda tereddütte kaldığımız tunc un yolladığı yazıyı ondan özür dileyerek, yorum olarak yayınlıyoruz.

Fazlamesai.net belkide türkiye''de öncü sitelerden biri olacak. Gevurun freshmeat''i varda bizim niye olmasın düşünürkene :)? Bu site sayesinde belki aramızdan yeni developerlar, coderlar çıkacak. Memleketimizde open source program kullanımı artıcak, insanlar bilmediklerini, sormak istediklerini burada rahatca paylasabilecekler. Bence bu konularda atılmış iyi bir ilk adım.
Sonuna kadar destekcisi olacağız .

Saygılarımla
Tunç Günergun
Technical Manager
tunc@bilgidunyasi.com.tr
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

istanbul - ankara - izmir... Ya peki diğerleri???

parsifal

Kendi sanal mekanlarımızda yaşıyoruz hayatımızı. Büyük şehirlerde oturuyoruz. Bağlantılarımız çok hızlı çalışıyor. Gelişiyoruz, hızlanıyoruz. Peki ya diğer şehirler de durum nedir acaba? Biz "iletişim çağını" oluşturan bir avuç kullanıcıyız esasında...

fazlamesai.net'e soralım: Python kaynakları... Nasıl?

conan

Fazlamesai.net okuyucularına danışayım. Python öğrenmek için seçtiğiniz yollar nelerdir? Bir iki kitap ya da web kaynağı verirseniz sevinirim.

Ayrıca başka bir merak ettiğim konu ise Python ile yapacağınız programlarda kullanacağınız kullanıcı grafik arabiriminizi nasıl seçiyorsunuz? Kriterleriniz nelerdir? pykde? pygtk? python-tk? Tavsiyeler?

Teşekkürler!

100$'a ne?

butch

An Gelir...

butch

Fazlamesai.net yine yeni yeniden!

sundance

Merhaba arkadaşlar. Fazlamesai iki yılı aşkındır aynı arayüz ile camianın nabzını tutmaya, Eve gidip bilgisayarla uğraşmak isteyenlerin, biraraya geldiği, haber ve tartışma sitesi olmaya devam ediyordu.

Bu iki sene içinde 'bozuk değilse tamir etme' mantığı ile küçük değişiklikler dışında fazla bir oynama yapmadık sitede. Fakat en önemli özelliği bilgi paylaşımı ve diyalog olan sitemizde, anonim yorumlar o kadar hat safaya ulaştı ki kimin kime ne dediği belli olmaz oldu. Bu bahaneyle, bahar temizliği mantığıyla ;) yeni tasarıma, yeni altyapıya geçtik. Elbet aksamalar, problemler olacaktır ama sizlerin de Fazlamesaileriyle kısa zamanda gidereceğimize eminiz. No anonim, bol katılım!