FM.net RSS Okuyucusu

0
vst
Dedik ki; Fazlamesai.net'in bir RSS okuyucusu olsun. Hatta sadece RSS okumasın, daha başka işler de becerebilsin. Ve hatta, bunu bir güzel hep beraber yapalim :)
Buradan hem kaynak koda hem de halihazırda QT kütüphanesi olan FMcilerin çalıştırabileceği bir ikili dosyaya ulaşabilirsiniz.

Kısa zaman içerisinde gelen tepkilere göre bir CVS sunucusu çalıştırıp, geliştirmeye beraber devam etmeyi düşünüyoruz.
Bazı bilgiler:
1. Program QT ile geliştirildi. Yani Platform bağımsızlığı için bir engel teşkil etmiyor.
2. Uygulanacak fonksiyonlar içinde Görev çubuğu ve bir Jabber uygulaması da var. Buradan QT için geliştirilmiş Jabber kütüphanesine bir göz atın.
3. şimdilik web görüntüleyicisi olarak /usr/bin/firefox çalışıyor.
4. Her düğme çalışmıyor :)
echo "Soru, talep, oneri, sikayet, ..." | mail -s "Fazlamesai.net RSS Okuyucu" vstATvsthostDOTcom

Görüşler

0
coskung
Sürekli siteye girip "yeni haber falan var mı? " diye bakmaktansa böyle bir uygulamayla sürekli takip halinden olabilmek güzel.

Şimdilik bazı eksikleri var gibi ama hep beraber bu uygulamayı çok daha fonksiyonel bir hale getirebiliriz sanırım.

Uğraşanların ellerine sağlık.

Bu uygulamayı iyileştirdikten sonra ardından FM-instant messaging bekliyoruz :)

0
gismo
Sorunlar:
1- Pencereyi taşırken sorun oluyor. değişik yerlere gidip geliyor. KDE'nin kendi pencere başlığını kullanmak daha iyi olabilir.
2- Linkler çalışmıyor.

Öneriler:
1-Yorumlar, haberlerle ilişkilendirilse daha iyi olur.
2- Pencere boyutlandırılabilse güzel olur. Tam ekran haber okumak güzel olurdu.

Şimdilik bu kadar.
Ama projeyi daha geniş, (jabber bağlantısı vs. ) düşünüyorsanız üzerine konuşabiliriz. FM camiasının Free Software'e katkısı olur, güzel olur.
0
FZ
- Ben ön planda fluxbox kullanıyorum, pencere taşırken hafif bir titreme var ama genel olarak istediğim yere sürükleyebiliyorum.

- Diğer pencerelerin bir kısmı taşınırken sadece saydam bir dikdörtgen çerçeve hareket ediyor, bu hız kazandırıyor, belki FM.net RSS okuyucu (ve belki daha bir sürü şey ;-) için de bu olsa daha pratik olabilir.

- Haber ve yoruma her tıklandığında siteye gidip gelmese? Hafızada bir yerde XML verisi "cache" olarak tutulsa? Çünkü 256 Kb/s bağlantıda bile bir miktar bekliyor.

- Haber-yorum ilişkilendirme önerisine hararetle katılıyorum!

- FM.NET OKUYUCU kullanan diğer üyelerle o anda, anında mesajlaşabilmek ve hatta bir oda ortamında eğer istersem canlı yazışabilmek de güzel olurdu (evet, IRC var elbet ve tabii ki zaman zaman kullanıyoruz ama böyle entegre bir ortada böyle bir özellik olması işime gelirdi, ne kadar az programla ne kadar çok belli bir temaya yönelik işlevleri halledebilirsem benim açımdan o kadar ekonomik bir kullanım olmuş olur).

- Tema ekleyebilelim! :-P

- Haberlere yorum yazabilelim.

- Haber ekleyebilelim.
0
FZ
win32 setup.exe isterük! ;-) (e n'apalım kardeşim, henüz çevremizdeki herkes GNU/Linux kullanmıyor ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şirket İsimlerinin Kökenleri

butch

Yahoo? Apple yenir mi? Intel de ne demek?

Bu adreste Yahoo, Sony, Red Hat gibi bilişim devlerinin isimlerinin kökenlerini bulabilirsiniz.

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

2006 SourceForge.net Community Choice Awards

anhanguera

"2006 SourceForge.net Community Choice Awards"´a 14 farklı katagoride toplam 40 adet proje sourceforge tarafından aday gösterilmiş ve 17 Martta sonuçlanan ilk ön eleme gerçekleştirilmişti. Şimdi sıra asıl oylamada.

Aday gösterilen 40 proje arasında Türkiye`den iki adet proje de yer alıyor, Xynth, ve F4L.

8 saat sonra görüşmek üzere...

FZ

Yaklaşık 8 saat sonra Türkiye'deki en önemli uluslararası açık kaynak ve özgür yazılım etkinliği başlıyor.

FM ortamından tanıdığımız pek çok isim ve ekip tam kadro yerlerini almak üzere hazırlar.

Herkesi bekliyoruz. Çok sıkı bir 48 saatlik maraton olacak!

GNU/Linux Kullanışlılık Testi için Gönüllü Katılımcılar Aranıyor

gorkem

Coğrafi ve kültürel açıdan dağıtık bir yardımlaşma ve imece ortamında geliştirildikleri ve insan-bilgisayar etkileşimi İIBE) uzmanlarının bu sürece katılımlarının az olması nedeniyle Linux ve benzeri açık kaynak kodlu yaziımların kullanışlılık alanında diğer işletim sistemlerinin gerisinde kaldığı düşünülüyor.

Bu alanda yapılan laboratuvar testleri, şimdiye kadar çok kısıtılı imkanlarla gerçekleştirildi. Hazırlanan raporların nitelik ve nicelik açısından yeterli olmaması, bu çerçevede çalışma yapan yazılım geliştiricilerinin de referans alabileceği kaynakların sınırlı sayıda olmasına neden oluyor. Bu nedenle, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde 10 Aralık - 31 Aralık tarihleri arasinda 12 test katılımcısının yer alacağı "Linux işletim sistemi kullanışlılık testi" yapılacaktır.