Balık İçin Teşekkürler... (ya da Google ve Deniz Ürünleri Üstüne...)

0
FZ
Günlük "siyasi" (!) gazetelerimizin vazgeçilmez öğelerinden biri de arka sayfalarında ya da sağlık köşelerinde mütemadiyen "günde 1 elma yiyin 10 yıl daha çok yaşayın, ayda 1 kadeh şarap için malı götürün, başka işi gücü olmayan bilimadamları allem edip kallem edip fon aldılar sonra da gittiler 3 haftada bir salkım üzüm yemenin ve sabah kalktığınızda 2 dk. nefesinizi tutmanın sağlığa olan süper etkilerini araştırdılar" şeklinde haberlerin çıkmasıdır.

"Cognitive" ve "cognitive science" konuları ile ilgili abone olduğum Google News Alert servisi e-posta kutumu son 1-2 haftadır "balık" üstüne e-postalara boğunca dayanamadım, paylaşmak istedim. Uyanın ey ahali, haftada 1 öğün yenen balık sizin aptallaşmanızı engelliyor, olmadı geciktiriyor. İnanmayan Google'a sorsun! ;-)

Görüşler

0
sefalet
O zaman arsenik en çok balık ve deniz ürünlerinde bulunur diyerek kafaları bulandırayım.
0
ttk
Yani, "balık ye, (muhtemelen) daha erken mevta ol kafan dinç gidesin" mi oluyor bu işin özeti :)
0
realist
Her gün bolca balık yerseniz emr-i hak vukû bulduğunda kabir ziyaretçiniz hiç eksilmez.
0
FZ
Şaka bir yana, yazılanlara bakınca konunun Omega-3 asidi ile ilgili olduğu görünüyor. FDA'nın da geçen sene bu maddenin etkilerine dair yaptığı bir duyuru mevcut.

Heyecana yol açan makalelerden birisi ise 6 yıllık bir çalışmaya dayanan, Archives of Neurology'de çıkan Consumption of Fish and n-3 Fatty Acids and Risk of Incident Alzheimer Disease başlıklı makale, bir de yine aynı ekibin bu çalışmanın devamı olarak yazdıkları güncel, Fish Consumption and Cognitive Decline With Age in a Large Community Study başlıklı makale (şu anda tam metni kamuya açık).

Siz bunları okuyadurun, ben balık pazarında alışverişe çıkıyorum :-P
0
anonim
Hmm... kaynak olarak link veremeyeceğim ama BBC nin Ntv de yayımlanan "İşte İnsan" belgeselinin bir bölümünde izlemiştim. Okulda başarısız olan ilkokul çocukları üzerine bir araştırma yapıyorlardı. Deney grubuna günlük olarak balık yağı hapları verdiklerinde çocukların yalnız okula ve derslere değil okumaya ve araştırmaya olan ilgisinin de ciddi miktarda arttığını gözlemlemişlerdi ( ve bunlara paralel olarak okul başarılarının da tabii ki...).
0
malkocoglu_3
Dr. Peter D'Adamo'nun "Kan tipine gore diyet" yontemine gore her balik herkes icin yararli degildir; Hatta bazi baliklar kisi icin zararli bile olabilir. Mesela hamsi, karides, yengec, B kan grubu icin zararlidir, vs. Daha fazla detay ve tum yararli/notr/zararli yiyecek listesi icin, D'Adamo'nun konu hakkindaki kitabina bakabilirsiniz. Turkce'ye cevirisi de yapildi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS'un yeni projesi ''KOD ADI: İSTANBUL ''

sundance

C-Net'in haberine göre Bill Gates, Micros~1'un yeni anında mesajlaşma yazılımı ISTANBUL'un lansmanını 8 Mart'ta San Fransisco'da yapacak.

Habere göre, birkaç aydır beta olarak denenmekte olan bu istemci Live Communications Server'ın bir parçasını oluşturmaktaymış.

Çok alametler belirdi, çoook...

Fazlamesai.net'e soralım: Açık Kaynak İş Modeli

noyton

Yakın zamanda Bora Güngören konuyla ilgili birçok yazı yazdı kendi blogunda, Türkiyedeki açık kaynak iş modellerinde ve şirketlerinden yola çıkarak. Ama bu tek taraflı bir görüş olduğu için Fazlamesai.net'e soralım:

fazlamesai.net'e soralım: İçerik Yönetim Sistemleri, Deneyimler, İzlenimler

FZ

CMS (Content Management System) sistemlerini inceleyen siteleri gezmek, eleştirileri okumak, bizzat gidip bazı sistemleri çekip kurup denemek mümkün ama ben yine de FM camiasına bir sorayım dedim:

Bir arkadaşım, hukuk ile ilgili basit bir site açmak istiyor. Yazı yayınlamak ve/veya diğerlerinin yazılarını onaylayıp, düzenleyip yayınlamak. Belki bir miktar kategorizasyon, arama tarama, vs. Uzun lafın kısası en basit bir CMS'ten beklenen en temel özellikler. Kendisi yazılımcı değil, etrafındaki bilgisayarcılar ona yardım edecek ama yine de olabildiğince kurulumu ve bakımı basit bir sistem olmasında, minimum müdahale ve özelleştirme gerektirmesinde fayda var.

FM camiası bu konuda neleri tavsiye eder? Tavsiye ederken lütfen dil kriterini de göz önünde bulundurun. Söz gelimi drupal yakışıklı bir sistem gibi duruyor ancak download kısmına gidip baktığımda Türkçe çevirisinin (en azından resmi olarak) olmadığını görüyorum (debian-tr.org sitesinin Türkçe olarak drupal kullandığını hatırlıyorum ama bildiğim kadarı ile hazır bir çeviri ile değil kendi yaptıkları bir çeviri ile çalışıyorlar).

GMail Hesabi Ister misiniz?

eitatli

Hatirlarsaniz bir süre önce GMail (Google Mail) beta yayina basladi. GMail'in en dikkat ceken yönü 1 GB lik alan saglamasi. Ancak bu beta sürümde herkes gidip kendine bir hesap acamiyor. Ancak GMail hesabi acmak imkansiz da degil.

GNU İş Başında

FZ

Sevgili Açık Kaynakçılar, Özgürcüler, İmececiler,

Sizler şimdi konu satırına bakıp, "Nereden çıktı bu GNU? Hep iş başında değil miydi ki?" diyeceksiniz.

Efendim mevzu şu:

İstanbul Bilgi Üniveristesindeki sunumda "afazi, celbedilmiş afazi, hediye bilgi, safsata, vesaire" gibi kavramlar dile getirilip etraflıca ne oldukları anlatılmıştı. Ancak aşağıdaki örnekle perçinlenip "koleksiyonerler için özel olarak paketlemekte" fayda var.