Php-Nuke telif hakları

0
butch
Az önce aşağıdaki metni içeren bir mail aldım. Sanırım birisi bizimle dalga geçiyor ama haklı olduğu bir konu var, o da yazılım sahibinin taleplerine mümkün olduğunca saygılı olmak. Ben de Basit kullananların copyright mesajını korumalarına sevinirdim.
Sizin de görüşlerinizi alayım

Hello www.fazlamesai.net
We have been watching all phpnuke engined sites related copyright issue. We see that you
took away the copyright notices from all your page in your server. Therefore you are going
to be judged according to "rules under GNU/GPL license" and probably pay the punishment
fee on 50 000 $ US Dol.
Francisco Burzi

Görüşler

0
crematorium
Copyright mesajlarının elbette ki korunması gerekmekte ve Basit kullananların da bunun farkında olduğunu umuyorum. Bu arkadaşın attığı mail de gerçekten oldukça komikmiş. Bir 'Copyright Infringement' olayında atılabilecek bir mail olmadığı her halinden belli... ;)
0
sundance
Valla söz konusu problem hasıl olduğunda bile bahsedildiği gibi zavallıca bir 'verin lan $50,000' gibi mail geleceğini düşünmüyorum.

Dahası insanların bu tür bir tehditi mümkün görmeleri
0
SHiBuMi
Bu sitenin hiçbir yerine "GNU/GPL lisansı" uyarınca bir şey yazmak zorunda tutulamazsınız. Bu konuyu daha önce de burada tartışmıştık. GPL lisansı sizi kodun kullanımı halinde, kodunu kullandığınız uygulamanın kaynak kodundaki copyright bilgilerini kendi uygulamanıza da koymanızı ister. Bu site programın ürettiği bir çıktıdır sonuç olarak ve sizden başka hiçkimse bu site üzerinde hak iddia edemez. Bu php.net'in ya da MySQL'in sizi sitenize logosunu koymanıza zorlamasından farklı bir şey değil.
0
murat09
Bu adam aklını mı kaçırmış? Başka bir söz bulamıyorum. Yaklaşık 1,5 senedir sözkonusu siteyi ve haberlerini izleyip CMS ini kullanıyorum ama bu saçmalıkları çok olmaya başladı. En son BLACKLIST çıkardılar bakalım daha neler çıkacak.. Iyice antipatim arttı! ShiBuMi arkadaşın söyledikleri de %100 doğru ama, biz yine de sitemizden bu PhPnuke sitesine footer'de link vermiştik şimdi ise bu zorlamaları görünce inadına kaldırmak lazım diye düşünmeye başladım.
Haa, PhpNuke 6.5 da neden LINUX.COM feed yok hiç incelediniz mi :-) Kişisel kaprislerini ve politik görüşlerini yüzbinlerce insanın merakla beklediği, yüzlerce gönüllünün hergün birçok yenilik yapmak için uğraştığı, güvenlik açıklarını kapadığı (siteden indirildiği haliyle kullanırsanız en fazla 2 günde siteniz çoot gidiverir!!!) ve bu yüzden HİÇ BİR HAK İDDİA EDEMEYECEĞİ bir CMS i kullanarak tatmin eden bu F.B. artık çok olmaya başladı. Bence sizde 100000 USD lik manevi tazminat davası açacağız deyin.. Hay allam ya gece gece sinir oldum..
0
alper
O zaman Fazlamesai'i Basit üzerinde calistiralim. O'nun nesi eksik. Modüller Basit'e aktarilabilir ya da o kodlardan esinlenerek bisiler yazilabilir, aramizda php bilenler var. Ne bilim iste bize ait birseyler yapilabilir. Bu DCP- Portal'da olabilir ya da ne bilim yeniden birseyler yazilabilir. Cazci.com buna cok güzel bir örnek. Zamanla gelistirilir güzellestirilir, sevdirilir...

Mecburmuyuz bu php-nuke i kullanmaya. Hem bize özgü, yerli mali yurdun mali nezdinde, seve seve burada ki (almanya) insanlara bakin bu site iste bizim demek geliyor -ki yapmisligim var- Burada TR ye hor gözle bakiliyor. Kusuruma bakmayin ama basima gelen 2 olaydan sonra böyle yaziyorum. Biraz özgüven gerek...

Oktay'in Tembel 0.1 uygulamasi cok güzel bir calisma olmus. Bu ve bunun gibi modüller FM nin Nuke'suz versiyonunda Basit'te ya da DCP-P'de olabilir.

Bu F.B. beyefendi gece gece benimde tepemi arttirdi. Cok mu sey istiyorum arkadaslar.


0
FZ
Birileri cazci.com [cazci.com]´dan bahseder de FZ duruma müdahale etmez mi ;-) Merak edebilecek olanlar için söyleyeyim her ne kadar cazci.com bir içerik yönetim yazılımı ile hazırlanıyor gibi görünse de böyle bir şey söz konusu değildir. Apache + PHP + MySQL tabanlı bu site tamamen sıfırdan kodlanmış ve herhangi bir hazır yazılım kullanılmamış ya da modifiye edilmemiştir (bunun geçerli olmadığı tek bölüm FORUM kısmıdır, orada meşhur phpBB kullanılmıştır).

Bizi hor gören Alman şahıslara gelince, öyle tipleri müsait bir zamanında #fazlamesai kanalına yolla, bir iki seminer verip vizyonlarını genişletelim ;-)

phpNuke ile ilgili olarak: Valla bence bu kadar tantana fazla bile. Tabii ki başka bir yazılım da kullanılabilir, ayrıca Shibumi arkadaşımızın da belirttiği gibi eğer bu yazılım GPL ise yapılmaya zorlanacağımız şeyler: kodu kapatmamak, birisine verirken kod içindeki copyright ifadelerini aynen korumak (istersek bunlara ek olarak bizim geliştirdiğimiz şeylerle alakalı copyright ibarelerini de koyabiliriz). Hiç kimse, "benim GPL lisanslı programımı kullanıyorsun ve bu programı kendi amaçların doğrultusunda kullanırken bu programın çıktısına benim istediğim şeyleri yazacaksın" deme hakkına sahip değildir.
0
alper
cazci.com u yazarken seninde belirtigin gibi icerik yönetim yazilimi ile yapilmadigini önceden senden biliyordum.. dalginligima gelmis. cazciyi yorumda yanlis yere baglamisim.Özür..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FM ne kadar teknik ?

sundance

FM yayına başladığından bu yana yaklaşık üç yıl geçti. Bu süre içinde, hayatımızda bir çok değişiklikler oldu, birçoğumuzun evine Internet girdi, yeni teknolojiler gelişti, cep telefonlarımız, cep bilgisayarlarına dönüştü vs.

Bu hal ve gidişat içinde, FM okurlarının sitenin mevcut yapısını nasıl bulduklarını merak ettik. Sizce FM gerektiği kadar detaylı ve teknik bir şekilde, Internet ve insan konularına eğiliyor mu ? Yoksa aşırı teknik bir şekilde antin-kuntin mevzularda kayıp mı oluyor ? :)

Linux üstünde .NET

defusion

Linux üzerinde Microsoft'un yeni platformu .NET'i çalıştırmak için bir girişim olan mono project eksiksiz tamamlanabilirse , Linux üzerinde müthiş bir program patlaması yaşanacak...

17 Ağustos 2001: Deprem Rantı ve Depremzadeler

parsifal

Aradan iki yıl geçmiş. Hayatlarımızda pek çok şey değişti, değişmekte... 2 yıl sonra ilk defa 17 Ağustos gecesi evimdeyim. Koşturmacalar, yorgunluklar geride kalmış. Ama yaralar hala kapanmamış. İnsanlar hala evsiz, işsiz. Yaşam mücadelesi onlar için daha zor geçiyor. Bizler sadece onlara bir müddet yardım elimizi uzatabildik elimizden geldiğince...
Konutları hala bitmemiş, yardıma muhtaç binlerce insan varken biz birde kalkıp SOS 2001 diye fuar düzenliyoruz. Yüzlerce arama kurtarma ekibi kuruldu. Milyonlarca doları kurtarma malzemesine yatırıyorlar, yatırmaya devam edecekler... Fuarda gezip görecekler, siparişlerini verecekler. Tam teşekküllü ekipler olacaklar.

Dediği gibi: "Bana mı olacaklar???"

Fazlamesai`de kısa bir servis kesintisi

larweda

Hosting şirketimizin sessiz sedasız yaptığı bir server upgrade'inden dolayı fazlamesai.net'in bazı bölümleri birkaç gündür çalışamıyordu. (yeni kullanıcıların e-posta adreslerine gönderilen şifreleri ve şifresini unuttuğu için yeni şifre isteyen kullanıcıların adreslerine gönderilen yeni şifreleri maalesef geçersiz oluyordu!), sorunun varlığını farkettikten ve epey bir mesai fazlası debugging işleminden sonra daha önce kodu geliştirirken gözden kaçırdığımız bir hatayı bulup düzelttik. Artık şifre almakta sorun yaşayan kullanıcılar, tekrar yeni şifre isteyip aldıkları şifrelerle hayatlarına devam edebilirler.

Oluşan geçici rahatsızlık için özür dileriz.

100$'a ne?

butch