Vikipedi: Silinmeye aday maddeler ve Fazlamesai.net

0
butch
Bir sebeple Wikipedia fazlamesai.net maddesine göz atmak istedim az önce. Silindiğini biliyordum ancak birçok kullanıcının katkısıyla oluşturulmuş bu maddeye sistemin derinliklerinde de olsa ulaşabileceğimi umuyordum. Fakat öyle olmadı. Bu vesile ile de iki konuyu tartışmaya açmak istiyorum.
  • Önemli bir Türkçe bilişim kaynağı niteliği taşıyan ve uzun süredir büyük bir özveri ile yayın yapmakta bir sitenin buradaki ilginç bahanelerle (üstelik benzer nitelikteki web sitelerinin maddeleri dururken) silinmiş olmasını nasıl karşılıyorsunuz?
  • Sizce silinmiş olsa da birçok insanın emek verdiği arşiv niteliği olan bir maddenin ulaşılamaz olması yanlış değil mi?

Görüşler

0
Tarık
Bu olay tam bir ahmaklık örneğidir. Ne mantıktır kavramış değilim. Yazık!
0
Tarık
hayırlı işler...

bunlar nedir pekey?:

örnek1 örnek2
0
anonim
Site beklenen çıkışını yapamamış :) Daha nereye kadar çıkması lazım, çıkışın kriterleri nedir çok merak ettim.
0
FZ
Ya bırak allah aşkına, daha web 2.0'ı bile yakalayamadık, moralim bozuk zaten! Böhühahaha :(

(Koşarak uzaklaşır, kendini /dev/null'a atar, O'Reilly kayalıklarına çakılır ve nalları "digg"er.) :)
0
anonim
Wikipedia'nin EN surumunde yer alan Mininova maddesi, TR surumde ansiklopedik olmadigi icin siliniyor [1].

[1] http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel%3ALog&type=delete&user=&page=Mininova

Niyeyse Turklerin herseyi Wikipedia'si bile farkli olmak zorunda. Fazlamesai TR Wikipedia'dan silinmis silinmemis umurumda degil, EN de boyle bisey olsaydi o zaman tartismaya gerek duyardim.
0
devmach
silindikçe biz yeniden eklesek ??
0
Tarık
Şimdi biraz düşününce bazı şeyler yerine oturdu sanki. Bu adamlar((Vikipedia Türkiye)' de silme işlerinden sorumlu ahali) hiçbir halttan anlamayan insanlardan oluşuyor. Hani her zaman şikayet ettiğimiz şu gerzek basın vardırya. Bilmeden etmeden saçma sapan bilişim, gnu/linux haberleri falan yaparlar, işi bilenlere danışma gibi birşeyleri kesinlikle olmaz. Bu (Vikipedia Türkiye)' de aynen bu şekilde sanırım. Bu amcalar bir şekilde (Vikipedia Türkiye)' de mekan tutmuşlar vikipedia aslında nedir? nasıl bir kavramdır, fazlamesai.net Türkiye bilgisayarcı camiası için ne ifade eder, bunlardan bihaber orada kendi çaplarında e-ansiklopedicilik oynamaktadırlar. Yazık tekrar ve günah ek olarak.
0
siyrik
merhaba,

ben de bir süredir kafama takık olan ve bununla uzaktan alakalı bir konuya dikkat çekmek için yer arıyordum. umarım burası yararlı olur. wikiversity'nin nihayet türkçe'si beta sürüm olarak çıktı ve bunu öğrenince çok sevinmiştim, taa ki sitenin ana sayfasındaki türkçe'yi görene kadar... ben bir türk olarak oradaki yazıları anlamak için orijinal (ingilizce) sayfasına bakarak yardım aldım. o ne rezalet bir tasarım! ingilizce sayfasını babylon tarzı bir programa çevirtsem daha anlaşılır olurdu herhalde. resmen robot-vari birşey olmuş. sitenin de amacı insanlara eğitim vermek(!)


oradan alıntı:

"Not: Aşağıdakı bütün bağlantılar (birinci hariç) İngilizce sayfalara gidiyorlar.

Bu site bütün dil-spesifik Vikiversite projeleri ayarlamak bir önemli merkezdir. Bu birçok dilin koordinasyonu Vikiversitesinin görevin ve Vikiversite proje teklifin üstlerine kuruluyor. Bu site orijinal araştırmalar için Vikiversite politikayla ilgili tartışmalara sahiptir.

Vikiversite beta yine de daha ayrı projeler olmayan başka dillerde olan Vikiversitler için bir kuluçka. Şimdiye kadar, İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Fransızca Vikiversiteler ayrı projelerdir. Lütfen "ayrı projelerden haberler" sayfasına bakınız.

Eğer yeni bir Vikiversite kurmak isterseniz, o dil projeyle çalışmak isteyen on tane aktif katılımcı olması gerekiyor. Bu kadar katılımcı bulduğunuz zaman yeni bir domain kurulması için meta'dan arzu ediniz. Bu arada, lütfen projenizin ana sayfasını Template:Main page'e ekleyiniz.

Sıkça Sorulan Sorular sayfasından sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz."


http://beta.wikiversity.org/wiki/Main_Page
http://beta.wikiversity.org/wiki/Ana_Sayfa


(anlamadığım konu; makaleler yalnızca ingilizce olmak zorunda olup da, diğer dillere mi tercüme ediliyor, yoksa herbir dilde birbirinden bağımsız makaleler mi yayınlıyor? (gerçi bu sitede, türkçe kısmı için fikir yürütmem gerekirse bunların her ikisi de yok sanırım))
0
Tarık
Vikiversite tasarısının(projesinin) beta olması denemelerin ya da olası geliştirmelerin devam ediyor olabileceğini mi gösteriyor acaba? Belki kötü çeviriler dediğiniz gibi babylon ya da babelfish türü şeylerle çevriliyor sonra bir düzenleyici(editör) tarafından daha anlaşılır kılınacak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ulusal Dağıtım (ULUDAĞ) projesi

coskung

TÜBİTAK’ın Linux projesi tam gaz

Türkçe destekli yaygın bir işletim sistemi ağı oluşturulmasını hedefleyen TÜBİTAK-Uludağ projesinin ilk masaüstü sürümü 2004 yılı sonunda tamamlanacak. Haberin devamı:
http://www.ntvmsnbc.com/news/271322.asp

Ayrıca uludağ projesinin sayfasını da ziyaret edebilirsiniz: www.uludag.org.tr

Php-Nuke telif hakları

butch

Az önce aşağıdaki metni içeren bir mail aldım. Sanırım birisi bizimle dalga geçiyor ama haklı olduğu bir konu var, o da yazılım sahibinin taleplerine mümkün olduğunca saygılı olmak. Ben de Basit kullananların copyright mesajını korumalarına sevinirdim.

Wright Kardeşler ve Patentlerin Kötüye Kullanımı

sundance

İlk rastladığım gün Sweet Sweet Unemployement yazısı ile manevi kardeş bellediğim Maciej Ceglowski'nin Wright Kardeşler üzerine bir yazısına rastladım.

Havadan ağır bir araçla ilk kontrollü uçuşu gerçekleştirip, patentini alan, daha sonra da ikibuçuk yıl boyunca patenti lisanslamak ya da geliştirmek için hiçbir şey yapmayıp sadece bu alanda deneme yapanları dava edip para kazanan Wright kardeşler de, Tesla'ya yaptırdığı (ve parasını ödemediği) direkt akım jeneratörleri ile "alternatif akım hepimizi yakacak" diyen, bir file alternatif akım verip öldüren ve akabinde de elektrikli sandalyenin icadına bile vesile olan Edison'un yanında yerlerini almışlar.

linux driverları olmayan donanımlar

anonim

geçenlerde sis vga onboard chipset'li anakartıma debian kurdum ama ekran kartımı bir türlü tanıtamıyordum. Sonra anakart üreticisinin sitesine girdim ve sis650 vga chipsetli onboard ekran kartının linux redhat 7.2 ve 7.1 sürümleri için driver'ını buldum ve sitede bundan böyle linux sürücüsü üretilmeyeceği yazıyordu.

sis gibi kesin bir tavırla linux sürücüsü üretmeyeceğini açıklayan bir firmadan bir daha donanım almayı düşünmüyorum ve üniversitemin satın alma bölümüne de söyleyerek bu firmanın donanımını kara listelerine almalarını söyleyeceğim.

aslında hali hazırda böyle bir kara liste var mıdır bilemiyorum ama merak ettim..

biraz araştırmadan sonra http://www.winischhofer.net/linuxsis630.shtml adresinde "SiS VGA chipsets and Linux" diye bir proje buldum. Bu bana Stallman'ın yaşadığı sorunu hatırlattı..
bundan böyle linux desteklemeyen donanım almayalım derim.

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız...2

sundance

Distrowatch'un haberine göre Internet tarayıcıları arasındaki rekabette, Mozilla/Firefox ciddi bir avantaj yakalamış durumda
US-CERT'in IE'deki açıkların ciddi risk oluşturduğunu belirtmesi ve başka tarayıcıların kullanılmasını güvenlik açısından tavsiye etmesinin ardından Mozilla ve Firefox downloadlarında ciddi bir artış yaşandığı, Linux dağıtımlarının buluşma noktası olan Distrowatch'da üç yıl öncesinde %60ların üstünde olan MSIE kullanımının ise günümüzde %25'in altına düştüğü belirtilmekte ve bir değişiklik yapmanın zamanı geldiği vurgulanmakta.
Rage Against The Machine'in Guerilla Radio'su aklıma geldi.

It has to start somewhere,
It has to start sometime.
What better place than here,
what better time than NOW?