ABD: Berkeley Üniversitesi İşgal Edildi

0
anonim
1968'in öğrenci direnişi kalelerinden Berkeley Üniversitesi otuz yıl aradan sonra yeniden ayaklandı. 2 bin öğrencinin gösterisinin ardından "Bağdat Üniversitesi'nin kardeş ilan edilmesi" talebiyle bugün (21 Mart) idari bianalar işgal edildi.

ABD'nin California eyaletindeki Berkeley üniversitesi öğrencileri Irak'a Amerikan saldırısı başladığı gün hükümetlerini protesto etmek ve savaşa son verilmesi için üniversitenin idari binalarını işgal ettiler.

1968'in ABD'deki başlıca öğrenci direnişi odaklarından biri olan Berkeley üniversitesi muhalif geleneğiyle biliniyor.

2000 öğrenci

Sabah kampüsün merkezinde toplanan iki bin öğrenci ABD'nin dünya kamu oyunu hiçe sayan saldırısına karşı konuşan öğrenci liderleri ve öğretim görevlilerini dinledikten sonra yürüyüşe geçen 200 öğrenci üniversitenin idari bürolarının bulunduğu Sproul Binasını işgal etti.

Kapıdaki kıs süreli itiş kakış sonrası Üniversite güvenlik görevlileri binadan çıkarıldı. Öğrenciler girişte oturma eylemi yaparken dışarıda kalanlar da onlara alkışlarla destek Verdi.

Talepler...

İşgalci öğrenciler üç talep ileri sürdüler:

* Bağdat Üniversitesi'nin Berkeley'le kardeş üniversite ilan edilmesi;

* Berkeley'in 11 Eylülden sonra oluşturulan "Anavatanın Güvenliği Servisi"ne dahil olmaması;

* Savaş masraflarını karşılamak maksadıyla harçlara zam yapılmaması.

Öğleden sonra öğrencilere seslenen İdari Müdür yardımcısı Horace Mitchell, öğrencilerin şiddet kullanmama tavrını övdükten sonra kendilerini tutuklatmak istediklerinin anlaşıldığını ve şiddetten kaçınma tavırlarını sürdürmelerini umduğunu söyledi.

Tutuklama...

Doktora öğrencisi Snehal Shingavi'nin müdür yardımcısını taleplerini görüşmeye davet etmesine karşın Mitchell yetkisi olmadığını söyleyerek binayı terk etti ve polisler içeri girerek öğrencilerle görüşmeye başladı.

Üniversite Güvenlik amirinin öğrencilere binayı terk etmedikleri takdirde tutuklanacakları uyarısının ardından öğrencilere tek tek dışarı çıkıp çıkmayacakları soruldu. Tutuklanmak istediklerini belirten öğrenciler yürüyerek binayı kendiliklerinden terk ettiler. Ancak oturmakta direnen öğrenciler kolları bükülerek dışarı çıkarıldılar. Dışarıda biriken öğrencilerin "Dünya size bakıyor" haykırışları arasında girişin yanındaki bir salona götürüldüler.

Fotoğrafları çekilip sabıka kayıtları yapılan 120 kadar öğrenci ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Görüşler

0
anonim
Aklıma vietnam döneminde vurulan öğrenciler geldi. tarih tekerrürden ibaret sözü doğru galiba.
0
anonim
odtü
zahter
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai Tayfası Kızılay´dan Bildiriyor...

parsifal

Fazlamesai.net ekibi sabah 07:00 itibariyle Ankara'ya ayak basmıştır. Gezip dolaştıktan sonra Kızılay'da bir çay bahçesine çöreklenip teknolojinin nimetlerini kullanmaya başladık.
İlk denememizi Palm Vx ile yaptık. Alınan sonuçlara göre fazlamesai.net Palm'da da gayet güzel gözüküyor. Şu an ise Nokia 6210 ve HP omnibook ile bu haberi sizlere ulaştırıyoruz.

Bilmiyenler için tekrar hatırlatalım. Bu akşam 18:30´da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi D Blok´da fazlamesai.net semineri var. Ayrıntılı bilgi: Linux.org.tr

Açık Kodlu Özgür Yazılım: Minik Bir Vaka Analizi

FZ

Kısa bir süre önce FM kurucu editörlerinden sundance bana FeatherLinux (kuştüyü linux :-P ) isimli çok hafif ve bir mini CD´ ye sığabilen bir GNU/Linux dağıtımından bahsetti. Söz konusu dağıtım Debian GNU/Linux ve Knoppix dağıtımlarından yola çıkarak hazırlanmış epey pratik bir şeydi.

Dağıtımı olabildiğince küçültmek için dokümantasyon çıkarılmıştı, yani man sayfaları CD´de mevcut değildi. sundance ile bunu tartışırken aklıma şöyle bir şey geldi: Eğer bu CD ile boot ettiğim bilgisayarın Internet bağlantısı varsa neden komut satırından alışık olduğum şekilde man sayfalarına erişmeyeyim? ``Aaa iyi fikir yaa!´´ şeklinde karşılıklı mesajlaşmadan sonrası açık kodlu özgür yazılım dünyasında insanların pratik problemlere pratik çözümleri nasıl geliştirdiklerine dair güzel bir vaka analizi (mini case study) olarak okunabilir.

Fazlamesai Forumlar. Yine, yeniden

butch

Bir süre önce kapanan fazlamesai forumları yayın hayatına geri döndü. Buyrun, kaldığımız yerden devam edelim.

Bir Tabak Aşure ( Akademik Bilişim 2003 )

anonim

Akademik Bilişim 2003 Şubat ayında Çukurova Üniversitesi´nde yapıldı. Konferansın ardından biz katılamayanlar için geride konferansta sunulan bildiriler kalmış. Hemen her konuda referans olabilecek bildiriler için, bu adrese bir göz atmak bilgi meraklılarının yararına olacaktır.

Bir sistem analisti olarak yaratılmadığınızın 10 işareti

SHiBuMiGo

ABD’deki iş bulma kurumunun öngörüsüne göre 2014 yılına kadar sistem analistlerine olan işgücü ihtiyacı, ortalama işgücü ihtiyacının üzerinde olacak. Bunda en önemli etkenlerden biri kurumlarda kullanılan teknolojik sistemlerin iş ihtiyaçlarına paralel olarak sürekli daha karmaşık hale gelmeleri. TechRepublic’den çevirdiğim bu yazıda bir sistem analistinin sahip olma(ma)sı gereken 10 nitelikle ilgili tespitler yer alıyor. Orjinal İngilizce metne http://blogs.techrepublic.com.com/10things/?p=280 adresinden ulaşabilirsiniz.