Türkiye spam konusunda dertli

0
cbc
Sophos'un elindeki veriye göre Türkiye en çok istenmeyen e-posta yollayan ülkeler listesinde 3. sırada. İşin üzücü kısmı listenin ilk iki sırasındaki ülkelerin hallerinde iyileşme varken Türkiye daha kötü bir duruma gelerek 3. sıraya 'tırmanmış'. Detaylı bilgi haberin devamında. Kaynak: /.
1 ABD %15.4
2 Rusya %7.4
3 Türkiye %5.9
4 Çin (Hong Kong da dahil) %5.5
5 Brezilya %4.3
6 Güney Kore %4.0
7 Polonya %3.8
8 Italya %3.6
9 Almanya %3.4
9 UK %3.4
10 İspanya %3.3
11 Fransa %3.2
Veriler: Sophos

Görüşler

0
Tarık
Kullandığı donanımın aslında ne tür işlerde kullanılması gerektiği hakkında herhangi bir bilgiye, birikime sahip olmayan saf kullanıcılar ile kişisel kimlik mahremiyetini hernedense hiçe sayan garip bir teşhir anlayışı geliştirmiş saf kullanıcıların ondan bundan herkesten mp3, yazılım, e-posta alıp vermesiyle, kıçını başını facebooklarda, msn lerde gösterip şehvetini bastırmaya çalışması isteğinin sonucu ortalıkta yığınla dolaşan canlı, yaşayan insan kullanıcı bilgisi sağlıyor bu spam deryasını.
Kısaca spamcılar canlı (robot olmayan) kullancı bilgisi bulduklarında bayram ederler. Zira o kişi, o kişinin arkadaşı, arkadaşının ilgilendikleri, ilgilendiklerinin ilgilendikleri vs. vs. hep spam ve reklam için kullanılacak canlı materyallerdir.
0
ozaydinoz
İşin daha da kötüsü siz böyle olmasanız dahi arkadaşlarınız tarafından size "forward"lanan e-postalar sayesinde posta kutunuz spamlerle şişebiliyor. "Anaaaa ne zaman üye olmuşum bu porno siteye, ortaokuldaydı o "saf" günler" denilebiliyor...
0
nehuse
Merak ediyorum bizim dışımızda bu maili şu kadar kişiye atmazsanız msn paralı olacak rengi maviye dönecek vs gibi maillere kanıp ta herkese forwardlayan kimler vardır.
0
hanshenden
var, hem de tahmin ettiğimizden çok daha fazla.
0
Dite
Anlaşılamayan taraf ise bana spam yapan firmanın ürünleri almak bir yana, eğer alıyorsam bile vazgeçerim. Muhtemelen beni dolandıracaktır. İş böyleyken hala ülkemizle spam'la reklam yaptığını sananlar var.. :(
0
anonim
bu konuda servis saglayicilarimizin rolunun cok buyuk oldugunu da unutmamak gerekiyor. superonline mail server'larinin kac tanesinin blacklist`lerde oldugunu bir aratin.. sonra biz kendi sistemlerimizde filtre kullandigimizda, bu isp`lerden mail alamayan kullanicilarin nasil kafamizi yedigini bir gorseniz
0
xelon
Yüzde olarak ABD gibi ülkelerde azalma görülebilir. Fakat bu spam mail sayısının bu ülkelerde azaldığını göstermez. Sadece bazı ülkelerin spam sayısının diğerlerine oranla daha fazla arttığı söylenebilir (Tabi varsayımsal olarak)

Spam mail sayılarını vermiş olsalardı daha iyi bir sonuç çıkarılabilirdi
0
axanc
Wiki'den bişeylere baktım da arkadaşlar,

Amerika'nın nufusu 301 milyon..
Rusya'nın nufusu 142 milyon..
Türkiye'nin nufusu 70 milyon..

Nufusa göre oranlanırsa kim birinci acaba?
0
axanc
Minik ve kaba bir hesapla

Türkiye %25.37
Rusya %15.68
Amerika %15.40

(nufusları 301 milyon'a çektim sadece)
0
bio
Tebrikler. Diger ulkeleri de ayni nufusa cekin, bakalim toplami %100'u verecek mi? :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?

Soulblighter

Merhaba arkadaşlar,

"AT&T Linux'u deniyor" başlıklı bir yazı göndermiştim. Hararetli bir tartışma başladığını gördüm. Belki de bu yazıyı okuyan herkesin aklında olan bir soru vardı: "AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?"...

Tam bu sırada eWeek sitesinde bu başlıkla bir haber yayınlandı. Ben de tartışmalara farklı bir boyut getirsin diye hemen bu haberi çevirdim. Okuyalım, tartışalım...
Sevgilerle...

fazlamesai.net'e soralım: 'Linuxçu' diye bir insan türü var mı?

FZ

"Linuxçu" diye nitelendirilebilecek bir "insan türü" var mıdır? İnsanlara gerçekten itici gelebilir mi? Güzel bir şeyi sunmak ne denli önemlidir? Gerçekten düzgün çalışan ve iyi işleyen sistemler bazı sunum şekillerinden ötürü "dışarıdan birilerine" itici gelebilir mi? Teknoloji, sosyoloji ve psikoloji arakesitinde ne denebilir? Bütün mesele gerçekten özgürlük müdür? Yoksa kişisel bazı problemler midir?

Türkiye´nin Seçimi ve Bilişim

elrond

Evet herkesin seçim sonuçlarını izlediği(?) bu anda internete bağlanıp FM' e haber yazma özverisini(!) gösteren Elrond' tan Turkiyenin seçimi ve bilişim altyapısı haberi ;-)
Evet anladığım kadarı ile WinTEL bu seçimlerde baskın olarak kullanılan bilişim altyapısı olmuş durumda.

Bilgisayarın Ürettiği Sanat Sanat mıdır?

FZ

Güzel bir soru, çok tartışılmış bir konu. Meraklı bir bünye konu hakkında metafizik bir makale yazıp tartışmayı yeniden başlatmış. Tartışmaya yol açan ise TypoGenerator isimli program.

fazlamesai.net camiası bu konuda ne düşünüyor? Sizin için bu önemli mi? Hayran kaldığınız bir grafik tasarımın bir grafik ustası tarafından emek harnarak değil de bir program tarafından birkaç saniye içinde üretildiğini öğrenseniz hayatınızın şokunu mu yaşarsınız yoksa sorun yok işte, ne güzel görüntü, bana güzellik hissi veriyor, gayet de çekici, hoşuma gidiyor... mu dersiniz?

Kaynak: /.

Tamam sigarayı da bıraktık, acaba susuzlukla ne kadar başa çıkabiliriz...

butch

Oh dedik herşey pek güzel, memleket bu krizi atlatır elbet. Bu gerçekleştiğinde biz de ayakta ve buralarda olursak artık bizi ve yapabileceklerimizi hiçbirşey engelleyemez. Ama bugün bütün umutlarım tamamen yıkıldı. Bazılarımızın temel besin kaynağı sigaraya gelen yeni zamdan dolayı. Birileri bizi buralarda istemiyor. Gidin buralardan diyor, buralarda çalışanı, birşeyler yapmak isteyenleri sevmezler. Mümkün olan ne kadar alakasız detay varsa tepenize yıkarlar ve sizi iyice nefessiz bırakırlar.
Sadece bunlarda değil. Duyduğuma göre Eylül ayında elektrik de zamlanıyormuş hem %50 düzeylerinde. Anlaşılan artık kısa zamanda bir B planına ihtiyacımız var.