Türkiye spam konusunda dertli

0
cbc
Sophos'un elindeki veriye göre Türkiye en çok istenmeyen e-posta yollayan ülkeler listesinde 3. sırada. İşin üzücü kısmı listenin ilk iki sırasındaki ülkelerin hallerinde iyileşme varken Türkiye daha kötü bir duruma gelerek 3. sıraya 'tırmanmış'. Detaylı bilgi haberin devamında. Kaynak: /.
1 ABD %15.4
2 Rusya %7.4
3 Türkiye %5.9
4 Çin (Hong Kong da dahil) %5.5
5 Brezilya %4.3
6 Güney Kore %4.0
7 Polonya %3.8
8 Italya %3.6
9 Almanya %3.4
9 UK %3.4
10 İspanya %3.3
11 Fransa %3.2
Veriler: Sophos

Görüşler

0
Tarık
Kullandığı donanımın aslında ne tür işlerde kullanılması gerektiği hakkında herhangi bir bilgiye, birikime sahip olmayan saf kullanıcılar ile kişisel kimlik mahremiyetini hernedense hiçe sayan garip bir teşhir anlayışı geliştirmiş saf kullanıcıların ondan bundan herkesten mp3, yazılım, e-posta alıp vermesiyle, kıçını başını facebooklarda, msn lerde gösterip şehvetini bastırmaya çalışması isteğinin sonucu ortalıkta yığınla dolaşan canlı, yaşayan insan kullanıcı bilgisi sağlıyor bu spam deryasını.
Kısaca spamcılar canlı (robot olmayan) kullancı bilgisi bulduklarında bayram ederler. Zira o kişi, o kişinin arkadaşı, arkadaşının ilgilendikleri, ilgilendiklerinin ilgilendikleri vs. vs. hep spam ve reklam için kullanılacak canlı materyallerdir.
0
ozaydinoz
İşin daha da kötüsü siz böyle olmasanız dahi arkadaşlarınız tarafından size "forward"lanan e-postalar sayesinde posta kutunuz spamlerle şişebiliyor. "Anaaaa ne zaman üye olmuşum bu porno siteye, ortaokuldaydı o "saf" günler" denilebiliyor...
0
nehuse
Merak ediyorum bizim dışımızda bu maili şu kadar kişiye atmazsanız msn paralı olacak rengi maviye dönecek vs gibi maillere kanıp ta herkese forwardlayan kimler vardır.
0
hanshenden
var, hem de tahmin ettiğimizden çok daha fazla.
0
Dite
Anlaşılamayan taraf ise bana spam yapan firmanın ürünleri almak bir yana, eğer alıyorsam bile vazgeçerim. Muhtemelen beni dolandıracaktır. İş böyleyken hala ülkemizle spam'la reklam yaptığını sananlar var.. :(
0
anonim
bu konuda servis saglayicilarimizin rolunun cok buyuk oldugunu da unutmamak gerekiyor. superonline mail server'larinin kac tanesinin blacklist`lerde oldugunu bir aratin.. sonra biz kendi sistemlerimizde filtre kullandigimizda, bu isp`lerden mail alamayan kullanicilarin nasil kafamizi yedigini bir gorseniz
0
xelon
Yüzde olarak ABD gibi ülkelerde azalma görülebilir. Fakat bu spam mail sayısının bu ülkelerde azaldığını göstermez. Sadece bazı ülkelerin spam sayısının diğerlerine oranla daha fazla arttığı söylenebilir (Tabi varsayımsal olarak)

Spam mail sayılarını vermiş olsalardı daha iyi bir sonuç çıkarılabilirdi
0
axanc
Wiki'den bişeylere baktım da arkadaşlar,

Amerika'nın nufusu 301 milyon..
Rusya'nın nufusu 142 milyon..
Türkiye'nin nufusu 70 milyon..

Nufusa göre oranlanırsa kim birinci acaba?
0
axanc
Minik ve kaba bir hesapla

Türkiye %25.37
Rusya %15.68
Amerika %15.40

(nufusları 301 milyon'a çektim sadece)
0
bio
Tebrikler. Diger ulkeleri de ayni nufusa cekin, bakalim toplami %100'u verecek mi? :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Online Seçim

cryptoNIX

Slashdot'daki habere göre Kuzey Amerikada bugün gerçekleşecek belediye başkanlığı seçimlerine, oy verenler telefon ve internet aracılığı ile katılabilecekler.

CanVote ismindeki bir şirketin alt yapsını ayarladığı sisteme şu ana kadar 100 bin kişi online oy kullanmak için başvurmuş durumda. Şirket kendilerine başvuranlar bir PIN numarası veriyor ve bu numara ile birden fazla oy kullanılmasını engelliyor, gerçi slashdot'ta yapılan yorumlarda çok ilginç komplo teorileri üretilmiş ama bakalım bir ilk olan bu online oy verme işlemi nasil sonuçlanacak.
Detaylli bilgi için ...

Başarılı bir açık kod programcısının maddi durumu

FZ

"I didn't have the money to buy a new laptop"
Yukarıdaki cümle genç bir çocuğa ait değil. Yukarıdaki cümle genç bir üniversite öğrencisine de ait değil. Yukarıdaki cümle sıradan bir programcıya ait değil. Yukarıdaki cümle başarısız ya da meşhur olmayan bir programcıya da ait değil.

Cümle, yaklaşık 15 yıl önce Perl programlama dilini yaratan karizmatik programcı ve dilbilimci Larry Wall´a ait. Bu programcının geliştirdiği Perl programlama dili sözlük hazırlama esnasında yine bu programlama dilinden faydalanan Oxford resmi İngilizce sözlüğe girdi. Onbinlerce sistem yönetim yazılımında kullanıldı. Yüzbinlerce web sitesi Perl kullanarak iş güç yaptı ve yapmaya devam ediyor. Perl son zamanlarda moleküler biyoloji alanında veri işleme için de kullanılıyor. Söz konusu adam işte bu dili geliştirmiş ve Linus Torvalds henüz lisede okurken insanlık kültürüne armağan etmiş olan adam. Bu adam şimdi yeni bir efsaneye, Perl 6´ya imza atmaya çalışıyor. Geliştirdiği Perl açık kodlu, karşılığında 5 kuruş istenmiyor ve aklınıza gelen hemen her işletim sisteminde çalışıyor. Böyle bir adamdan bahsediyoruz yani.

Bu adam, yeni bir dizüstü bilgisayar alacak kadar parası olmadığını söylüyor.

Şaşırdım mı? Evet. Şaşırdım mı? Hayır.

Larry Wall, efsanevi State of The Onion sunularının sonuncusunda, 4. sayfada bu yazının açılış cümlesini sarf ediyor.

Ne dersiniz? Sizce bu adam zor durumda mı? ;-)

Hani gündemdeki popüler konulardandır, "ya hoca biz şimdi bu kodları açarsak aç kalmaz mıyız yaa?" falan denir. Bunu diyenler muhtemelen Larry Wall kadar çok ve kaliteli kod üretmemişlerdir. Acaba diyorum şimdi Larry Wall gerçekten de acınası durumda mı? Başka bir perspektif: Daha çok kazanmak varken neden daha az kazanalım? Sahi, Larry Wall, bir dönem NASA için çalışmak dururken acaba daha bol paralı bir işe mi girseydi? Aklıma Once Upon A Time In China filmindeki bir sahne geliyor. Yağmurlu bir ortamda canını dişine takarak gösteri yapan ve sonra yere atılan paraları toplayan bir kung-fu, demir gömlek ustası. Bir süre sonra aynı usta çetin bir kavgada kılıçlı bir adamı silah kullanmadan yendikten sonra bir genç yanına gelip "usta bana da öğret, zor durumdayım, bana saldırıyorlar, artık para bile kazanamıyorum," der. Usta önce biraz ilerideki lokantadaki lezzetli yemeklere yutkunarak bakar, acı acı gülümseyip cevap verir: "Kung-fu ustası olsan ne olur ki, ben de pek para kazanamıyorum".

Sanırım en temel kavramların yeniden düşünülmeye ve irdelenmeye ihtiyacı var; sanırım felsefeye keyfi yerinde, sadece entelektüel olarak huzursuz olan insanların değil asıl ciddi anlamda zor durumda olan insanların ve belki de en çok gençlerin ihtiyacı var. Sanırım büyük adamlar küçük adamların bazı temel kavramları yeniden düşünmelerini istemiyor. Sanırım bu isteklerini gerçekleştirmeleri sahip oldukları muhteşem güce rağmen yine de kolay olmayacak. Ne dersiniz? Şimdi biz bu kodları kapayıp da mı saklasak yoksa açıp da mı saklasak? ;-)

fazlamesai.net'e soralım: Reklamları yakalayabilecek açık kodlu bir yazılım?

FZ

Bir dostumun sorusu üstüne FM'nin kolektif zekasından, bilgisinden ve deneyiminden yararlanalım dedim, kendisi de kabul etti ve meseleyi FM camiası ile paylaşalım dedik. Kısaca:

"Radyo ve televizyon programlarını kaydedip reklamlar ne zaman başlamış, ne zaman bitmiş şeklinde ses ve görüntü işleme yapabilen, faydalanabileceğim bir API, open source uygulama, vs. var mı ya da daha doğrusu genel olarak bu konuda bir fikrin var mı?

Fazlamesai.net: Yenilikler

butch

Yaklaşık 2 ay önce yaptığımız altyapı değişikliğinden sonra FM'e yavaş yavaş yeni özellikler eklemeye başladık. Bunların bir kısmı dikkatinizi zaten çekmiştir. Biz yine de sizi bilgilendirelim.

Geleceğin Medyası

redogre

Geleceğin Medyası