Türkiye spam konusunda dertli

0
cbc
Sophos'un elindeki veriye göre Türkiye en çok istenmeyen e-posta yollayan ülkeler listesinde 3. sırada. İşin üzücü kısmı listenin ilk iki sırasındaki ülkelerin hallerinde iyileşme varken Türkiye daha kötü bir duruma gelerek 3. sıraya 'tırmanmış'. Detaylı bilgi haberin devamında. Kaynak: /.
1 ABD %15.4
2 Rusya %7.4
3 Türkiye %5.9
4 Çin (Hong Kong da dahil) %5.5
5 Brezilya %4.3
6 Güney Kore %4.0
7 Polonya %3.8
8 Italya %3.6
9 Almanya %3.4
9 UK %3.4
10 İspanya %3.3
11 Fransa %3.2
Veriler: Sophos

Görüşler

0
Tarık
Kullandığı donanımın aslında ne tür işlerde kullanılması gerektiği hakkında herhangi bir bilgiye, birikime sahip olmayan saf kullanıcılar ile kişisel kimlik mahremiyetini hernedense hiçe sayan garip bir teşhir anlayışı geliştirmiş saf kullanıcıların ondan bundan herkesten mp3, yazılım, e-posta alıp vermesiyle, kıçını başını facebooklarda, msn lerde gösterip şehvetini bastırmaya çalışması isteğinin sonucu ortalıkta yığınla dolaşan canlı, yaşayan insan kullanıcı bilgisi sağlıyor bu spam deryasını.
Kısaca spamcılar canlı (robot olmayan) kullancı bilgisi bulduklarında bayram ederler. Zira o kişi, o kişinin arkadaşı, arkadaşının ilgilendikleri, ilgilendiklerinin ilgilendikleri vs. vs. hep spam ve reklam için kullanılacak canlı materyallerdir.
0
ozaydinoz
İşin daha da kötüsü siz böyle olmasanız dahi arkadaşlarınız tarafından size "forward"lanan e-postalar sayesinde posta kutunuz spamlerle şişebiliyor. "Anaaaa ne zaman üye olmuşum bu porno siteye, ortaokuldaydı o "saf" günler" denilebiliyor...
0
nehuse
Merak ediyorum bizim dışımızda bu maili şu kadar kişiye atmazsanız msn paralı olacak rengi maviye dönecek vs gibi maillere kanıp ta herkese forwardlayan kimler vardır.
0
hanshenden
var, hem de tahmin ettiğimizden çok daha fazla.
0
Dite
Anlaşılamayan taraf ise bana spam yapan firmanın ürünleri almak bir yana, eğer alıyorsam bile vazgeçerim. Muhtemelen beni dolandıracaktır. İş böyleyken hala ülkemizle spam'la reklam yaptığını sananlar var.. :(
0
anonim
bu konuda servis saglayicilarimizin rolunun cok buyuk oldugunu da unutmamak gerekiyor. superonline mail server'larinin kac tanesinin blacklist`lerde oldugunu bir aratin.. sonra biz kendi sistemlerimizde filtre kullandigimizda, bu isp`lerden mail alamayan kullanicilarin nasil kafamizi yedigini bir gorseniz
0
xelon
Yüzde olarak ABD gibi ülkelerde azalma görülebilir. Fakat bu spam mail sayısının bu ülkelerde azaldığını göstermez. Sadece bazı ülkelerin spam sayısının diğerlerine oranla daha fazla arttığı söylenebilir (Tabi varsayımsal olarak)

Spam mail sayılarını vermiş olsalardı daha iyi bir sonuç çıkarılabilirdi
0
axanc
Wiki'den bişeylere baktım da arkadaşlar,

Amerika'nın nufusu 301 milyon..
Rusya'nın nufusu 142 milyon..
Türkiye'nin nufusu 70 milyon..

Nufusa göre oranlanırsa kim birinci acaba?
0
axanc
Minik ve kaba bir hesapla

Türkiye %25.37
Rusya %15.68
Amerika %15.40

(nufusları 301 milyon'a çektim sadece)
0
bio
Tebrikler. Diger ulkeleri de ayni nufusa cekin, bakalim toplami %100'u verecek mi? :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İyi yıllar

butch

Malum, birkaç saat sonra 2002 yolcu. Birbirimizi tebrik edelim, coşalım. Bu sene hayatlarımızın en güzel yılı olsun. Seneye yine fazlamesai.net'de görüşelim. Sağlık ve sevgiyle kalın.

fazlamesai.net'e soralım: İçerik Yönetim Sistemleri, Deneyimler, İzlenimler

FZ

CMS (Content Management System) sistemlerini inceleyen siteleri gezmek, eleştirileri okumak, bizzat gidip bazı sistemleri çekip kurup denemek mümkün ama ben yine de FM camiasına bir sorayım dedim:

Bir arkadaşım, hukuk ile ilgili basit bir site açmak istiyor. Yazı yayınlamak ve/veya diğerlerinin yazılarını onaylayıp, düzenleyip yayınlamak. Belki bir miktar kategorizasyon, arama tarama, vs. Uzun lafın kısası en basit bir CMS'ten beklenen en temel özellikler. Kendisi yazılımcı değil, etrafındaki bilgisayarcılar ona yardım edecek ama yine de olabildiğince kurulumu ve bakımı basit bir sistem olmasında, minimum müdahale ve özelleştirme gerektirmesinde fayda var.

FM camiası bu konuda neleri tavsiye eder? Tavsiye ederken lütfen dil kriterini de göz önünde bulundurun. Söz gelimi drupal yakışıklı bir sistem gibi duruyor ancak download kısmına gidip baktığımda Türkçe çevirisinin (en azından resmi olarak) olmadığını görüyorum (debian-tr.org sitesinin Türkçe olarak drupal kullandığını hatırlıyorum ama bildiğim kadarı ile hazır bir çeviri ile değil kendi yaptıkları bir çeviri ile çalışıyorlar).

Akademik Dürüstlük ve Ödevlerini Başkasına Yaptırmak Üstüne

FZ

Columbia Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Kenneth Ross, ACM Communications için yazdığı son yazıda Academic dishonesty and the Internet başlıklı yazısında verdiği B+ tree konusuyla ilgili ödevi ve bir öğrencisi üzerinden rentacoder bağlantılı macerasını anlatıyor. Aynı yazının PDF halini de okumak mümkün.

Internet üzerinden "ödev araştırması" yapanların kulaklarına küpe olabilecek türden bir ibret-i alem vakası...

FM`de yeni bir editör!

sundance

Kurulduğu günden beri Fazlamesai.net`in en büyük destekçilerinden olan, yazarlar sıralamasında ikinci, yorumlar sıralamasında açık ara birinci olan, sevgili arkadaşımız, değerli insan, cryptoloji aşığı matematikçimiz, FZ; bugünden itibaren, Fazlamesai.net`in editörlerinden biri olmuştur.

Kendisine bir kez daha hoşgeldin diyor, arkadaşlığından dolayı tekrar teşekkür ediyoruz.

Paylaştıkça daha eğlenceli hale gelen fazlamesailerimiz için...

Balık İçin Teşekkürler... (ya da Google ve Deniz Ürünleri Üstüne...)

FZ

Günlük "siyasi" (!) gazetelerimizin vazgeçilmez öğelerinden biri de arka sayfalarında ya da sağlık köşelerinde mütemadiyen "günde 1 elma yiyin 10 yıl daha çok yaşayın, ayda 1 kadeh şarap için malı götürün, başka işi gücü olmayan bilimadamları allem edip kallem edip fon aldılar sonra da gittiler 3 haftada bir salkım üzüm yemenin ve sabah kalktığınızda 2 dk. nefesinizi tutmanın sağlığa olan süper etkilerini araştırdılar" şeklinde haberlerin çıkmasıdır.

"Cognitive" ve "cognitive science" konuları ile ilgili abone olduğum Google News Alert servisi e-posta kutumu son 1-2 haftadır "balık" üstüne e-postalara boğunca dayanamadım, paylaşmak istedim. Uyanın ey ahali, haftada 1 öğün yenen balık sizin aptallaşmanızı engelliyor, olmadı geciktiriyor. İnanmayan Google'a sorsun! ;-)