del.icio.us

0
cbc
del.icio.us yer imleri(bookmark) saklamak için kullanılan bir site. Tüm üyelerin yer imlerini incelemek mümkün.

http://del.icio.us/rss/uyeadı adresini ziyaret ederek yerimlerini rss olarak almak, /html/uyeadı adresini ziyaret ederek düz html olarak aynı veriye erişmek mümkün.
Eğer yeterli ilgi olur ise fazlamesai üye ayarları altına "del.icio.us kullanıcı adı" seçeneğini ekleyip "fazlamesaicilerin en fazla kaydettiği site" gibi bloklara sahip olabiliriz. Bu vesile ile topluluğun genel gidişatını takip etmek de mümkün olacaktır.

Ne dersiniz?

Görüşler

0
euler
Ben bir süredir kullanıyorum del.icio.us'ı. Çoğu zaman google'dan bile ulaşamadığım son derece yararlı adreslere kolay bir şekilde ulaşmamı sağlıyor. Kendi içinde bir arama mekanizması olması güzel.

Örneğin ajax konusunda gayet şık dokümanlara, örneklere, uygulamalara ulaşmak mümkün. Aradığımı rahat bulabiliyorum. Dahası gereksiz siteler içerisinde kaybolup vakit kaybetmiyorum çünkü çoğu kişi listesine gerçekten beğendiği, diğerlerinden farklı nitelikleri olan siteleri ekliyor.

Ayrıyetten öneriniz de güzel. FM camiasının neleri nerelerden takip ettiğini görebiliriz. Karşılıklı bir etkileşim söz konusu olabilir.
0
sefalet
FM nin forumunda buna benzer bir hizmet veren site verilmişti zamanında. Bunu tam inceleyemedim acaba reklam amaçlı kullanımı önlemeye yönelik bir yol kullanıyorlar mı?
0
innaw
guzel bir oneri bence.

del.icio.us'u turlu $ekillerde severek kullaniyoruz:
http://pchere.blogspot.com/2005/02/absolutely-delicious-complete-tool.html

ya da
http://del.icio.us/popular/del.icio.us

basitlik, basitlik, basitlik.
0
cmx
eğer del.icio.us'u yanlış anlamadıysam buna benzer olarak stumbleupon denilen bir firefox eklentisi var..yalnız onun community oluşturma gibi bir artısı da var.
0
osmanizbat
furl.net kullanıyorum. Kaydettiğiniz bookmarkın sizin gördüğünüz haliyle bir kopyasını tutma, keyword iliştirme, private bookmark gibi özellikleri var. Bu gibi şeylere benzer olarak "online browser history" gibi birşey de geliyor aklıma, bilmiyorum yapan var mıdır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Epiktetos Serbest Yazılımı Anlatıyor...

sundance

Inet-tr 2002 ve 1.Açık Kaynak Yazılım Atölyesi'ne katılanlar, kendine özgü tarzı ve (değinmediği) deştiği konuları ile Eran Sezgin'i hatırlayacaklardır.

Sunumun en can alıcı kısmı olan, Epiktetos'un Yazılı Kanyondaki ikibin yıllık yazıtı sanırım hepimizin aklına kazınmıştır (kazındığı yerden dinamitlenerek sökülmüş olsa da). İşte aynı Epiktetos, yıllar sonra yattığı yerden doğrulmuş, bakalım alemin kralı, Serbest Yazılımlar konusunda ne diyor...
Not: Çayın, demlik poşetine girmişi bile caiz değildir ;)

- Hocam nedir bu serbest, özgür, acik kaynak yazilim, Linuks, GNU, ticari yazilim dedikleri? Kafam karisti yahu ! Ben yazmisim ikibin yil önce, Yazili Kanyon dediginiz yerde granit duvara yazimi ... hala bu konulari mi konusuyorsunuz ?

Pardus 1.1 Alpha Çıkar

butch

O R M A N S I Z L A Ş M A !

butch

"Sayın Milletvekilimiz,

Hükümetimiz, Anayasamızda değişiklik yaparak "31.12.1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş" olduğu için orman sayılmayan alanları satarak gelir elde etmeyi düşünmektedir. Söz konusu değişiklik, bozuk orman olarak nitelendirilen ancak ülkemizin yaban hayatı bakımından son derece önemli olan maki ve fundalık gibi alanların elden çıkması için zemin hazırlayacaktır. Böylece, bu dünyadaki varlıklarını sadece ülkemiz topraklarında sürdürebilen birçok bitki ve hayvan türünün son bireyleri için, son yaşam şansı da yok olacaktır...

Metnin devamını görmek ve Atlas Dergisi'nin başlattığı kampanya katılmak için buraya.

Son Kullanıcı

redogre

İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi

butch

Fazlamesai.net TV programının bu haftaki bölümünde The Free Linux CD Project, Second Strings Project hareketlerinden bahsederken, neden biz de ikinci el bilgisayarlarımızı ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırmıyoruz dedik ve bunu FM camiası ile tartışmaya karar verdik.