del.icio.us

0
cbc
del.icio.us yer imleri(bookmark) saklamak için kullanılan bir site. Tüm üyelerin yer imlerini incelemek mümkün.

http://del.icio.us/rss/uyeadı adresini ziyaret ederek yerimlerini rss olarak almak, /html/uyeadı adresini ziyaret ederek düz html olarak aynı veriye erişmek mümkün.
Eğer yeterli ilgi olur ise fazlamesai üye ayarları altına "del.icio.us kullanıcı adı" seçeneğini ekleyip "fazlamesaicilerin en fazla kaydettiği site" gibi bloklara sahip olabiliriz. Bu vesile ile topluluğun genel gidişatını takip etmek de mümkün olacaktır.

Ne dersiniz?

Görüşler

0
euler
Ben bir süredir kullanıyorum del.icio.us'ı. Çoğu zaman google'dan bile ulaşamadığım son derece yararlı adreslere kolay bir şekilde ulaşmamı sağlıyor. Kendi içinde bir arama mekanizması olması güzel.

Örneğin ajax konusunda gayet şık dokümanlara, örneklere, uygulamalara ulaşmak mümkün. Aradığımı rahat bulabiliyorum. Dahası gereksiz siteler içerisinde kaybolup vakit kaybetmiyorum çünkü çoğu kişi listesine gerçekten beğendiği, diğerlerinden farklı nitelikleri olan siteleri ekliyor.

Ayrıyetten öneriniz de güzel. FM camiasının neleri nerelerden takip ettiğini görebiliriz. Karşılıklı bir etkileşim söz konusu olabilir.
0
sefalet
FM nin forumunda buna benzer bir hizmet veren site verilmişti zamanında. Bunu tam inceleyemedim acaba reklam amaçlı kullanımı önlemeye yönelik bir yol kullanıyorlar mı?
0
innaw
guzel bir oneri bence.

del.icio.us'u turlu $ekillerde severek kullaniyoruz:
http://pchere.blogspot.com/2005/02/absolutely-delicious-complete-tool.html

ya da
http://del.icio.us/popular/del.icio.us

basitlik, basitlik, basitlik.
0
cmx
eğer del.icio.us'u yanlış anlamadıysam buna benzer olarak stumbleupon denilen bir firefox eklentisi var..yalnız onun community oluşturma gibi bir artısı da var.
0
osmanizbat
furl.net kullanıyorum. Kaydettiğiniz bookmarkın sizin gördüğünüz haliyle bir kopyasını tutma, keyword iliştirme, private bookmark gibi özellikleri var. Bu gibi şeylere benzer olarak "online browser history" gibi birşey de geliyor aklıma, bilmiyorum yapan var mıdır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kopya korumalı kompakt diskler yolda

butch

msnbc.com'un haberine göre nisan ayıyla beraber müzik endüstrisinde yeni bir dönem başlayacak. Sebep kopya korumalı ilk kompakt-diskin Amerika'da piyasaya çıkacak olması. Bu yenilikle müzik cdlerinin artık dijital olarak kopyalanması mümkün olmayacak. Bence bunun aşılması da uzun sürmez, sizce?

Internet - Özgürlük - Hayat

sundance

Internet özgürlüktür, peki birçok özgürlük gibi sadece parası olanların kullanabileceği bir özgürlük müdür ?
Bence değil

Peki Internet`te ne yapılabilir ?

Bilen de bilişiyor bilmeyen de !

sundance

Bu sabah Yeni Şafak gazetesinin Bilişim bölümünde TÜBİTAK'a "CD'den çalışan yazılım"la övünmek yakışmaz! başlıklı bir makale okudum.

Açıkcası makaleyi okumanıza bile gerek yok, başlık makalenin yazarının temel derdini ortaya koyuyor. Uludağ ekibinin üstünde çalıştığının bir Live CD olmadığını mı anlatmak lazım, yoksa Live CD'nin bir ekstra olduğunu, LiveCD olan bir sistemi (birçok durumda) sadece dosyaları kopyalamakla bile harddisk üzerine kurabileceğinizi mi, yoksa "Alın işte bu işle uğraşan münafıklar bunlar" modunda bir içeriğin altına ekibin fotoğrafını koymaktaki yaklaşımın yanlışlığını mı? Ben bilemedim.

Ama Pardus hakkında en ufak bir heyecan bile duymadan söyleye söyleye bunu söyleyebilmek ya vicdansızlıktır, ya da birileri yazdıkları yazılar karşılığı barter yapmanın yöntemini bulmuş ;)

Bilişim TV

redogre

Biohacking

robertosmix

Geçenlerde hackaday.com'da da rastladığım ve yakında (bir taraftan) insan ömrünü olduğundan çok ama çok daha fazla uzatabileceğini düşündüğüm bir prensip'i sizlerle paylaşmak istiyorum. Aslında anlatılan prensipler ve davet edilen araştırma sahası bir çok "hacker"'ın günlük yaptığı çalışmalardan farklı değil. Ama burada konu edilen "hack"lenebilir mekanizmaların tamamı yaşayan organizmalar.