del.icio.us

0
cbc
del.icio.us yer imleri(bookmark) saklamak için kullanılan bir site. Tüm üyelerin yer imlerini incelemek mümkün.

http://del.icio.us/rss/uyeadı adresini ziyaret ederek yerimlerini rss olarak almak, /html/uyeadı adresini ziyaret ederek düz html olarak aynı veriye erişmek mümkün.
Eğer yeterli ilgi olur ise fazlamesai üye ayarları altına "del.icio.us kullanıcı adı" seçeneğini ekleyip "fazlamesaicilerin en fazla kaydettiği site" gibi bloklara sahip olabiliriz. Bu vesile ile topluluğun genel gidişatını takip etmek de mümkün olacaktır.

Ne dersiniz?

Görüşler

0
euler
Ben bir süredir kullanıyorum del.icio.us'ı. Çoğu zaman google'dan bile ulaşamadığım son derece yararlı adreslere kolay bir şekilde ulaşmamı sağlıyor. Kendi içinde bir arama mekanizması olması güzel.

Örneğin ajax konusunda gayet şık dokümanlara, örneklere, uygulamalara ulaşmak mümkün. Aradığımı rahat bulabiliyorum. Dahası gereksiz siteler içerisinde kaybolup vakit kaybetmiyorum çünkü çoğu kişi listesine gerçekten beğendiği, diğerlerinden farklı nitelikleri olan siteleri ekliyor.

Ayrıyetten öneriniz de güzel. FM camiasının neleri nerelerden takip ettiğini görebiliriz. Karşılıklı bir etkileşim söz konusu olabilir.
0
sefalet
FM nin forumunda buna benzer bir hizmet veren site verilmişti zamanında. Bunu tam inceleyemedim acaba reklam amaçlı kullanımı önlemeye yönelik bir yol kullanıyorlar mı?
0
innaw
guzel bir oneri bence.

del.icio.us'u turlu $ekillerde severek kullaniyoruz:
http://pchere.blogspot.com/2005/02/absolutely-delicious-complete-tool.html

ya da
http://del.icio.us/popular/del.icio.us

basitlik, basitlik, basitlik.
0
cmx
eğer del.icio.us'u yanlış anlamadıysam buna benzer olarak stumbleupon denilen bir firefox eklentisi var..yalnız onun community oluşturma gibi bir artısı da var.
0
osmanizbat
furl.net kullanıyorum. Kaydettiğiniz bookmarkın sizin gördüğünüz haliyle bir kopyasını tutma, keyword iliştirme, private bookmark gibi özellikleri var. Bu gibi şeylere benzer olarak "online browser history" gibi birşey de geliyor aklıma, bilmiyorum yapan var mıdır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir sistem analisti olarak yaratılmadığınızın 10 işareti

SHiBuMiGo

ABD’deki iş bulma kurumunun öngörüsüne göre 2014 yılına kadar sistem analistlerine olan işgücü ihtiyacı, ortalama işgücü ihtiyacının üzerinde olacak. Bunda en önemli etkenlerden biri kurumlarda kullanılan teknolojik sistemlerin iş ihtiyaçlarına paralel olarak sürekli daha karmaşık hale gelmeleri. TechRepublic’den çevirdiğim bu yazıda bir sistem analistinin sahip olma(ma)sı gereken 10 nitelikle ilgili tespitler yer alıyor. Orjinal İngilizce metne http://blogs.techrepublic.com.com/10things/?p=280 adresinden ulaşabilirsiniz.

MyLink: Cracker oyunu!

sundance

Bundan yaklaşık iki yıl kadar önce Uplink isminde bir oyun gönüllerimizi fethetmişti

Bir Cracker RPG olarak tanımlayabileceğimiz oyun, bağımsız bir oyun firması tarafından yapılmış olması, pırıl pırıl kutulardaki beş para etmez oyunlar yerine, (oyunun mantığı ile örtüşen) saman kağıttan sarı bir zarfta posta ile elinize ulaşması, oyun cdsinin bile oyunun bir parçası olan bir bulmacayı barındırması ve oyunun aynı anda hem windows hem de linuxda çıkması ile oldukça dikkat çekmişti.

Geçen hafta içinde Uplink hayranlarından biri, bu kadar güzel bir oyunun kapalı kodlu olmasına dayanamamış ve MyLink adında bir versionunu çıkartmış. Daha bir haftalık olmasına rağmen birçok özelliğe sahip olan Mylink, Uplinkde olmayan network modunu da içermekte. Perl ve TK ile yazıldığından da hemen her platformda da oynanabiliyor.

Schrödinger'in Kedisi

redogre

Sürükle, Bırak

butch

Fazlamesai.net'e soralım: Google'ın bu seferki bombası ne?

cbc

Google, GMail'ı 1 Nisan'da duyurduğunda, herkesin şaka olarak algılamasını sağlamıştı. Peki ya bu sefer?