del.icio.us

0
cbc
del.icio.us yer imleri(bookmark) saklamak için kullanılan bir site. Tüm üyelerin yer imlerini incelemek mümkün.

http://del.icio.us/rss/uyeadı adresini ziyaret ederek yerimlerini rss olarak almak, /html/uyeadı adresini ziyaret ederek düz html olarak aynı veriye erişmek mümkün.
Eğer yeterli ilgi olur ise fazlamesai üye ayarları altına "del.icio.us kullanıcı adı" seçeneğini ekleyip "fazlamesaicilerin en fazla kaydettiği site" gibi bloklara sahip olabiliriz. Bu vesile ile topluluğun genel gidişatını takip etmek de mümkün olacaktır.

Ne dersiniz?

Görüşler

0
euler
Ben bir süredir kullanıyorum del.icio.us'ı. Çoğu zaman google'dan bile ulaşamadığım son derece yararlı adreslere kolay bir şekilde ulaşmamı sağlıyor. Kendi içinde bir arama mekanizması olması güzel.

Örneğin ajax konusunda gayet şık dokümanlara, örneklere, uygulamalara ulaşmak mümkün. Aradığımı rahat bulabiliyorum. Dahası gereksiz siteler içerisinde kaybolup vakit kaybetmiyorum çünkü çoğu kişi listesine gerçekten beğendiği, diğerlerinden farklı nitelikleri olan siteleri ekliyor.

Ayrıyetten öneriniz de güzel. FM camiasının neleri nerelerden takip ettiğini görebiliriz. Karşılıklı bir etkileşim söz konusu olabilir.
0
sefalet
FM nin forumunda buna benzer bir hizmet veren site verilmişti zamanında. Bunu tam inceleyemedim acaba reklam amaçlı kullanımı önlemeye yönelik bir yol kullanıyorlar mı?
0
innaw
guzel bir oneri bence.

del.icio.us'u turlu $ekillerde severek kullaniyoruz:
http://pchere.blogspot.com/2005/02/absolutely-delicious-complete-tool.html

ya da
http://del.icio.us/popular/del.icio.us

basitlik, basitlik, basitlik.
0
cmx
eğer del.icio.us'u yanlış anlamadıysam buna benzer olarak stumbleupon denilen bir firefox eklentisi var..yalnız onun community oluşturma gibi bir artısı da var.
0
osmanizbat
furl.net kullanıyorum. Kaydettiğiniz bookmarkın sizin gördüğünüz haliyle bir kopyasını tutma, keyword iliştirme, private bookmark gibi özellikleri var. Bu gibi şeylere benzer olarak "online browser history" gibi birşey de geliyor aklıma, bilmiyorum yapan var mıdır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Epiktetos Serbest Yazılımı Anlatıyor...

sundance

Inet-tr 2002 ve 1.Açık Kaynak Yazılım Atölyesi'ne katılanlar, kendine özgü tarzı ve (değinmediği) deştiği konuları ile Eran Sezgin'i hatırlayacaklardır.

Sunumun en can alıcı kısmı olan, Epiktetos'un Yazılı Kanyondaki ikibin yıllık yazıtı sanırım hepimizin aklına kazınmıştır (kazındığı yerden dinamitlenerek sökülmüş olsa da). İşte aynı Epiktetos, yıllar sonra yattığı yerden doğrulmuş, bakalım alemin kralı, Serbest Yazılımlar konusunda ne diyor...
Not: Çayın, demlik poşetine girmişi bile caiz değildir ;)

- Hocam nedir bu serbest, özgür, acik kaynak yazilim, Linuks, GNU, ticari yazilim dedikleri? Kafam karisti yahu ! Ben yazmisim ikibin yil önce, Yazili Kanyon dediginiz yerde granit duvara yazimi ... hala bu konulari mi konusuyorsunuz ?

Fazlamesai 7 yaşında

parsifal

8642 üyesiyle, 4708 yayınlanan yazısıyla, 31227 gönderilen yorumuyla bugünlere gelen fazlamesai 7 yaşında. Böyle bir ortamı 7 yıldır yaşatmayı başaran bütün tayfanın doğumgünü kutlu olsun.

fazlamesai.net'e soralım: Boyu mu işlevi mi? 30 inç monitörler ve diğerleri...

FZ

30" monitörler ile bilgisayardaki işlerinizde kayda değer bir verimlilik artışı sağlayabilir misiniz? Yahoo'daki bu başlıklı makale önemli bir soruya parmak basıyor.

Hazırlanan bir rapora göre [PDF], gerçekten de 30" gibi büyük bir monitör ciddi üretkenlik ve verimlilik artışı sağlıyor. Diğer yandan tek bir kocaman monitör yerine 2 ya da 3 monitör tercih edenler (2 x 17", 19" + 2 x 17", vb. konfigürasyonlar) ve bunun çok daha verimli olduğunu iddia edenler de mevcut.

Projeleri Yarım Kaldı!

parsifal

Dünya biliminde "yeşil polimer"i bularak büyük yankı yaratan bilim insanı Gürsel Sönmez'i 37 yaşında trafik kazasında yitirdik. Buluşu dünyanın önde gelen dergilerine kapak olan, Sönmez'in yeni projeleri de vardı: Biri "süper kapasitörler" ile ilgili, diğeri, elektrokromik polimerlerin (elektrik akımı ile renk değiştirebilen polimerler) veri saklama kapasitesi ile ilgili.
Kaynak: O. Bursalı, Cumhuriyet Gazetesi, 18 Ocak 2005, s.1, s.7

Yıl 2031 kamu-net üst kurulu dördüncü kez toplandı :-)

musshani

Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin eAvrupa+ girişiminde yeralabilmesi için başlatılan eTürkiye eylem planı ve yapılanmasının sahibi, Kamu-Net Üst Kurulu toplantısında yine saptanamadı.

Kurulduğu 1998 yılından beri geçtiğimiz hafta üçüncü kez toplanabilen Kamu-Net Üst Kurulu eTürkiye eylem planında alacağı görevin ne olması gerektiğine bu hafta yapılacak yeni bir toplantıyla karar verecek.