Yeni Nesil Fazlamesai.net Yayında

0
vst
Fazlamesai.net yeni altyapısıyla yayında...

Daha verimli olacağına inandığımız altyapının sağında solunda karşılaşacağınız hataları, eksiklikleri ya da öneri ve şikayetlerinizi bize, beğenilerinizi herkese bildiriniz...

Hayırlı olsun...

Görüşler

0
nipple
Hayırlı olsun. Site şimdi biraz daha hızlanmış gibi geldi bana. Yalnız fontlarda bir değişiklik var sanırım. Bence eski fontlar daha güzeldi.
0
FZ
biraz daha hızlanmış

Biraz?

İstersen 152 yorumluk şu haberin gelme hızına bir göz at:

http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3066
0
nipple
benimki bir kaç tıklama sonucu yapılmış hızlı bir izlenimdi sadece:)
0
fsniper
Elinize sağlık güzel ve hızlı olmuş. Herhangi başka bir getiri oldu mu?

Anasayfa da hemen göze batan bir durum var. Sanırım Tema ile ilgili. Bu temada sağ yanda bulunan resim ler belirli bir düzende değil. Üste ortaya aşağı gidebiliyor. Alttaki yorum bağlantıları da
bu yüzden tutarsız hale geliyor.

0
mdakin
Yazıların sağ tarafında bulunan ilgili sembollerin fonundaki gri ve siyah çizgiler gereksiz bence. en azındna o siyah çizgiler olmasa daha güzel olurdu
0
dasgin
RSS beslemede problem mi var? Sadece haber başlıklarını görebiliyorum. İçerik yüklenmiyor.
0
butch
Bir sorun yok gibi görünüyor. Tekrar dener misiniz?
0
butch
Yeni sistem yaklaşık 24 saattir yayında. Bu süre içinde FM'i takip edenlerden tarafından bildirilen ve bizim yakaladığımız onlarca sorun çözüldü, çözülmeye devam ediyor.

Başlıca güncellemeler:
- Yorum göndermede yaşanan sıkıntılar giderildi (en azından öyle görünüyor.)

- Hesabınız > Genel ayarlar bölümündeki bloklara Fm Forum da eklendi. Dileyenler bloklarini update edebilirler. Yeni blok taleplerinizi bekliyoruz.

- rss feed'imiz kendine geldi
0
zahter
Yeni FM ile yorumlari dalli-budakli okuma zorlugundan kurtulmus oluyoruz."Kullanici hesabindan ayarlanabiliyordu" diyeceksiniz belki ama ayarlari yapmama ragmen arsivdeki haberleri okurken yine dalli-budakli gorunuyordu.Yapanlarin ellerine saglik."... sevincliyiz hepimiz, yasasin FM'miz."
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tablolama Yazılımları: Kötü Bir Alışkanlık Mı?

FZ

Henüz doğrudan kansere ya da vereme yol açtıkları söylenemez ama hemen her tür iş için aşırı şekilde kullanılan tablolama yazılımları belki de gerçekten kötü bir alışkanlıktır.

EXCEL ya da ona özenmeye çalışan OpenOffice.org Calc, vb. benzeri yazılımlar her derde deva mı? Kolayca işleri hallediyorlar mı? Hesap kitap işi onlardan mı sorulur? Çok güzel grafikler mi sunuyorlar? Olması gerektiği gibi şeyler mi?

fazlamesai.net'e soralım: Özgür yazılım için neden GNU/Linux?

numb

Öncelikle, makalenin orjinali için buraya göz atabilirsiniz.

Makalede genel olarak birçok önemli özgür yazılımın [1] Microsoft Windows versiyonları da olduğundan ve ne yazık ki bunları MS Windows üzerinde konfigüre etmenin ve kurmanın çok çok daha kolay olduğundan bahsedilmiş.

En güzel başlangıç sitesi

sundance

Digg.com son zamanlarda görmeye başladığımız, RSS, blog, social bookmarking gibi teknolojileri birleştiren bir site.

Beğenilen makaleler/haberler mantığı ile çalışıyor ve oldukça ilginç şeyler bulmak mümkün. Bu mantıkta Reddit.com'a da benzemekte. Oldukça başarılı, tavsiye ederim.

Ama benim kişisel tercihim, yıllardır DailyRotation.com

Açık Kodlu Özgür Yazılım: Minik Bir Vaka Analizi

FZ

Kısa bir süre önce FM kurucu editörlerinden sundance bana FeatherLinux (kuştüyü linux :-P ) isimli çok hafif ve bir mini CD´ ye sığabilen bir GNU/Linux dağıtımından bahsetti. Söz konusu dağıtım Debian GNU/Linux ve Knoppix dağıtımlarından yola çıkarak hazırlanmış epey pratik bir şeydi.

Dağıtımı olabildiğince küçültmek için dokümantasyon çıkarılmıştı, yani man sayfaları CD´de mevcut değildi. sundance ile bunu tartışırken aklıma şöyle bir şey geldi: Eğer bu CD ile boot ettiğim bilgisayarın Internet bağlantısı varsa neden komut satırından alışık olduğum şekilde man sayfalarına erişmeyeyim? ``Aaa iyi fikir yaa!´´ şeklinde karşılıklı mesajlaşmadan sonrası açık kodlu özgür yazılım dünyasında insanların pratik problemlere pratik çözümleri nasıl geliştirdiklerine dair güzel bir vaka analizi (mini case study) olarak okunabilir.

Sistem Yöneticileri Günü

FZ

Onlar çoğu kişi için görünmez adamlar. Bilgi işlem odasının soğuk koridorlarında gezen ve şirketin kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlayan insanlar. Ancak bir problem çıktığında hatırladığımız meçhul kahramanlar. Hâlâ tahmin edemediyseniz söyleyelim: Onlar Sistem Yöneticileri ya da çoğumuzun alışık olduğu deyişle SA veya SysAdmin ve bugün onların günü, 26 Temmuz Cuma günü resmi Sistem Yöneticisi Günü olarak belirlenmiş durumda.

364 gün boyunca takdir etmeyi çok fazla aklımızdan geçirmediğimiz bu insanlara bir günü çok görecek değiliz herhalde! Yeni bilgisayarları ağa ekleyen, yeni kullanıcı hesaplarını açan, sistem yazılımlarını kuran, virüslerin yayılmasını engelleyen ve her türlü soruyu (abuk sabuk olanlar da dahil) cevaplayan bu cefakâr insanların duygularını belki de en iyi bu karikatür yansıtıyor.

Bugün Sistem Yöneticinizin şirket için ne kadar çalıştığını düşünün ve ona bir hediye alın (olası hediyeler ve asla alınmaması gerekenlerin güzel bir listesini ilk linkten öğrenebilirsiniz), en azından bugünü duyurarak ona hak ettiği saygıyı gösterin.