O R M A N S I Z L A Ş M A !

0
butch
"Sayın Milletvekilimiz,

Hükümetimiz, Anayasamızda değişiklik yaparak "31.12.1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş" olduğu için orman sayılmayan alanları satarak gelir elde etmeyi düşünmektedir. Söz konusu değişiklik, bozuk orman olarak nitelendirilen ancak ülkemizin yaban hayatı bakımından son derece önemli olan maki ve fundalık gibi alanların elden çıkması için zemin hazırlayacaktır. Böylece, bu dünyadaki varlıklarını sadece ülkemiz topraklarında sürdürebilen birçok bitki ve hayvan türünün son bireyleri için, son yaşam şansı da yok olacaktır...

Metnin devamını görmek ve Atlas Dergisi'nin başlattığı kampanya katılmak için buraya.

Görüşler

0
FZ
Böyle dostlarımız varken dışarıdan gelen düşmanlara falan gerek yok!

Dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip bu ülkenin topraklarını yavaş yavaş ve sistematik olarak katlediyorlar.

Tabii önce işe "kavram karmaşası" yaratarak, kafaları karıştırarak başlıyorlar. "Orman" nedir? Bir arazi orman niteliğini ne zaman kaybeder, nasıl kaybeder? Kolay kolay kaybeder mi? Bir araştırın bakalım. Cehaletin ve bunun üzerine kurulan cesaretin, yüzsüzlüğün prim yaptığı ülkemizde doğaya karşı girişilen önemli saldırılardan biridir bu da!

Birkaç hafta önce LeMan dergisinde Nihat Genç´in bu yasa ve ormanlar üzerine çok güzel bir yazısı vardı, okurken tüylerim diken diken oldu. Ormanları bir de böyle ateşli ve tutkulu, delidolu bir Karadenizliden dinlemek ve sonra bu yasayı, getireceklerini irdelemek gerek diye düşünüyorum.
0
blacksir
Bu konu çok hassas bir konu çünkü bu yasayı destekleyenler bir anda orman sevgisinden yoksun ve orman düşmanı olarak değerlendirilebiliyor. Benim kişisel kanaatim Bu yasanın çok iyi değerlendilmesi gerek bu haliyle bir takım sakınçaları olacağı bir gerçek. Çünkü Ülkemizin heryerindeki ormanlar hukuki olarak aynı vasıfları taşımamakta yani örneğin Balıkkesirin bir köyündeki bir arazinin satışı hakikaten bu yasanın amacına uygunken istanbulda satılan bir 2B arazisi peşkeş çekme anlamına gelebiliyor. Bu gün 2B görünüpte üzerinde sanayi sitesi ve toplu konut olarak kullanılan yerlerde var. Buradaki insanlar devlete vergi vermeden bu yerleri değerlendiriyorlar yine aynı şekilde tarım arazileri var buralar ekilip biçiliyor malesef devlet bunlardan tapu olmadığı için hiçbir şekilde vergi alamıyor. Buda bu ülkenin gerçeği bu gerçkleride görmemiz gerektiğini düşünüyorum bu sorunlarıda görmemezlikten gelirsek kendi kendimizi kandırmış oluruz. Bence esas o zaman ormanlarımızı peşkeş çekmiş oluruz. Bu yasa ile ilgili olarak bütün sivil toplum kuruluşlarını görüşü alınmalı ve bu sorunlara nasıl çözüm getirlmesi gerektiği fikirleri alınmalıdır. Sorunların görmemezlikten gelme çözüm değildir. Saygılarımla
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Buffer overflowlar öldü ! Yaşasın Theo ;)

sundance

BSD camiasının asi çocuğu, OpenBSD'nin babası Theo de Raadt CanSecWest güvenlik konvansiyonunda yaptığı açıklama ile Open BSD'nin 1 Mayıs'da çıkacak yeni sürümünde, yaklaşık otuz yıldır işletim sistemlerinin baş belası buffer overflow mevzuunu tamamen çözeceklerini açıkladı. Bu konuda yine de mütevaziliği bırakmayan Theo, tamamen mümkün değil hale getiremeseler bile yeni güvenlik katmanı sayesinde buffer overflowların uygulanmasını imkansıza yakın hale getirdiklerini söylüyor.

Fazlamesai Forumlar. Yine, yeniden

butch

Bir süre önce kapanan fazlamesai forumları yayın hayatına geri döndü. Buyrun, kaldığımız yerden devam edelim.

GNU/Linux Kullanışlılık Testi için Gönüllü Katılımcılar Aranıyor

gorkem

Coğrafi ve kültürel açıdan dağıtık bir yardımlaşma ve imece ortamında geliştirildikleri ve insan-bilgisayar etkileşimi İIBE) uzmanlarının bu sürece katılımlarının az olması nedeniyle Linux ve benzeri açık kaynak kodlu yaziımların kullanışlılık alanında diğer işletim sistemlerinin gerisinde kaldığı düşünülüyor.

Bu alanda yapılan laboratuvar testleri, şimdiye kadar çok kısıtılı imkanlarla gerçekleştirildi. Hazırlanan raporların nitelik ve nicelik açısından yeterli olmaması, bu çerçevede çalışma yapan yazılım geliştiricilerinin de referans alabileceği kaynakların sınırlı sayıda olmasına neden oluyor. Bu nedenle, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde 10 Aralık - 31 Aralık tarihleri arasinda 12 test katılımcısının yer alacağı "Linux işletim sistemi kullanışlılık testi" yapılacaktır.

fazlamesai.net'e soralım: Blog yayıncılığı ama nasıl?

FK

Aslında uzun süredir FM'yi takip ediyordum.Fakat birşeyler sormak bu güne kısmetmiş. Kişilerin sitemiz üzerinden kendi bloglarını yayınlayabilecekleri bir web sitesi projesi dahilinde hangi script'i kullanmamız gerektiği konusunda bir arayış içerisine girdik.

IBM Özgür Yazılım #2 Çıktı

butch

IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 2. sayısına ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.