İyi yıllar

0
butch
Malum, birkaç saat sonra 2002 yolcu. Birbirimizi tebrik edelim, coşalım. Bu sene hayatlarımızın en güzel yılı olsun. Seneye yine fazlamesai.net'de görüşelim. Sağlık ve sevgiyle kalın.

Görüşler

0
m1a2
Bütün Fazlamesai sakinlerine mutlu yıllar...
0
anonim
mutlu yıllar avrupa!
barikan
0
anonim
Bütün FZ ve Internet camiasına, GNU/GPL yılmaz savunucularına, hatta Micros~1 ''e bile iyi yıllar!
Murat A CICEK
Aydin Belediyesi Internet Servisi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şirket İsimlerinin Kökenleri

butch

Yahoo? Apple yenir mi? Intel de ne demek?

Bu adreste Yahoo, Sony, Red Hat gibi bilişim devlerinin isimlerinin kökenlerini bulabilirsiniz.

AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?

Soulblighter

Merhaba arkadaşlar,

"AT&T Linux'u deniyor" başlıklı bir yazı göndermiştim. Hararetli bir tartışma başladığını gördüm. Belki de bu yazıyı okuyan herkesin aklında olan bir soru vardı: "AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?"...

Tam bu sırada eWeek sitesinde bu başlıkla bir haber yayınlandı. Ben de tartışmalara farklı bir boyut getirsin diye hemen bu haberi çevirdim. Okuyalım, tartışalım...
Sevgilerle...

Dünyadaki Yerimizi Bilelim

FZ

Güzide site Lambda the Ultimate'i gezerken yaptıkları bir haritayı gördüm, FM'nin nesi eksik dedim.

frappr.com sağolsun yepyeni bir maymunluk sistemini 37 saniyede hayata geçirmek mümkün ve böylece artık FM de dünyadaki yerini aldı FM haritası ile.

Not: Kendinizi kaydederken, zip kod mu yok ki benim ABD usülü zip kodum diye telaşa vermeyin ortalığı hemen altındaki Not in the US? Click Here linkini tıklayın, hayatın tadını çıkarın...

fazlamesai.net'e soralım: Büyük Firmalar, Websitesi Kıranlar ve Müşteriye Saygı

Ragnor

Büyük masaüstü frp oyun geliştiricilerinden WhiteWolf'un sitesi cracker'lar (Hayır hacker demeyeceğim işte :)) tarafından kırılmış. Ama bu haberi yazma nedenim bunu söylemek değil. Nedenim WhiteWolf'un örnek ve de beklenmedik davranışı.

Açık Kodlu Özgür Yazılım: Minik Bir Vaka Analizi

FZ

Kısa bir süre önce FM kurucu editörlerinden sundance bana FeatherLinux (kuştüyü linux :-P ) isimli çok hafif ve bir mini CD´ ye sığabilen bir GNU/Linux dağıtımından bahsetti. Söz konusu dağıtım Debian GNU/Linux ve Knoppix dağıtımlarından yola çıkarak hazırlanmış epey pratik bir şeydi.

Dağıtımı olabildiğince küçültmek için dokümantasyon çıkarılmıştı, yani man sayfaları CD´de mevcut değildi. sundance ile bunu tartışırken aklıma şöyle bir şey geldi: Eğer bu CD ile boot ettiğim bilgisayarın Internet bağlantısı varsa neden komut satırından alışık olduğum şekilde man sayfalarına erişmeyeyim? ``Aaa iyi fikir yaa!´´ şeklinde karşılıklı mesajlaşmadan sonrası açık kodlu özgür yazılım dünyasında insanların pratik problemlere pratik çözümleri nasıl geliştirdiklerine dair güzel bir vaka analizi (mini case study) olarak okunabilir.