Bilişim Teknolojilerinde Gelecek Seminerleri

0
cnsnyldz

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak 20 Nisan 2008 günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde "Bilişim Teknolojilerinde Gelecek" başlıklı bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik süresince konusunda uzman konuşmacılar, katılımcıları kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirmeye çalışacak.

İlk oturumda ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlilerinden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Atalay, Rektör Danışmanı ve Görüntü İşleme Laboratuvarı sorumlusu Prof. Dr. Fatoş Tünay Yalman-Vural, Kovan Araştırma Laboratuvarı sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Erol Şahin ve Türkiye'ye İnternet'in getirilmesinde büyük emeği geçen eski BİDB başkanı Dr. Atilla Özgit, bilgisayar dünyasındaki akademik kariyer imkanları ve araştırma alanlarını anlatacak.

İkinci oturumda Kaan Özden, Asus'un bilişim sektöründeki stratejilerini bizlerle paylaşacak.

Üçüncü oturumda, Londra'dan etkinliğimize katılacak Yahoo! geliştiricisi James Broad, gitgide popülerleşen Web servisleri ve API'lerin son zamanlardaki gelişiminden bahsedip, Yahoo'nun bu konudaki servislerini bizlere tanıtacak.

Girişimcilik konulu panelimizde de yine konusunda tecrübeli katılımcılar yer alacak. Portakal Teknoloji kurucu ortaklarından olan Bora Güngören, tecrübelerini ve Avrupa Birliği Projeleri hakkındaki bilgilerini bizimle paylaşacak. Eofer şirketinin kurucusu olup aynı zamanda Silikon Vadisi'nde projeler yürüten Eren Bali ile 2006 yılındaki Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında birinci olup RotaSoft şirketini kuran Gürkan Caner Birer ve Munir Ercan da bu oturumda bizlere deneyimlerini aktaracaklar.

Ayrıca, etkinliğimizin sonunda XI. Geleneksel Programlama Yarışması'nın ödül töreni ve kokteyli gerçekleştirilecektir.

Siz de bu etkinlikte yerinizi almak istiyorsanız, programınızı şimdiden ayarlayın.

ETKİNLİK PROGRAMI

Yer: ODTÜ Kültür Kongre Merkezi B Salonu
Tarih: 20 Nisan 2008 Pazar

  • 12.00 - 13.30 : Bilgisayar Dünyasında Akademik Açılımlar
    • Prof. Dr. Volkan Atalay (Biyoinformatik)
    • Prof. Dr. Fatoş Tünay Yalman-Vural (Görüntü İşleme)
    • Yrd. Doç. Dr. Erol Şahin (Robotik)
    • Dr. Atilla Özgit (İnternet Teknolojileri)
  • 13.45 - 14.15 : ASUS'un IT Stratejileri
    • Kaan Özden (Asus Kanal Yöneticisi)
  • 14.30 - 15.30 : Web Services, API's and Yahoo!
    • James Broad (Developer at Yahoo! London)
  • 15.45 - 17.00 : Bilişim Sektöründe Girişimcilik
    • Bora Güngören (Portakal Teknoloji)
    • Eren Bali (Eofer)
    • Gürkan Caner Birer (RotaSoft)
    • Munir Ercan (RotaSoft)
  • 17.15 - 18.00 : Programlama Yarışması Ödül Töreni
  • 18.00 - 18.30 : Kokteyl

NOT: ODTÜ dışından etkinliğe katılacak misafirlerimizin kampüs girişlerinde sorun yaşamamaları için 17 Nisan akşamına kadar hot-line@cclub.metu.edu.tr adresine katılacaklarını belirten bir e-posta atmaları gerekmektedir.

İlgili Yazılar

Balıkesir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Balıkesir Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Mart ayında iki gün boyunca linux seminerleri düzenleyecek. Masaüstünde linux kullanımından oyunlara, veritabanı uygulamalarından sunuculara birçok konunun ele alınacağı seminerler 18-19 Mart tarihlerinde yapılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Eskişehir'de Java Günü

anonim

Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi, Sun Microsystems, Java Teknolojileri Derneği, Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Kulübü işbirliğiyle Sun Microsystems ve Java Teknolojileri Derneği'nin düzenlemiş olduğu üniversite turlarının bu seferki durağı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi. 8 Aralık 2005 günü Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonunda düzenlenecek etkinliğe katılım Ücretsizdir !!!

Detaylar icin eskisehir.tbd.org.tr

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yeni yılın ilk seminerini Cumartesi günü İstanbul'da düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde, bilgisayar ağlarında Linux ve Windows sunucuların kolaylıkla entegre edilebilmesini sağlayan Samba anlatılıyor. Aynı zamanda Samba 3.x ile beraber gelen Active Directory, Kerberos 5, Unicode desteği ve benzeri yeni özellikler de inceleniyor. -Ayrıntılı Bilgi-

7D9 Demo Party - 19-20 Aralık 2009

Alcofribas

7D9 Demo Party; programlama, dijital sanat ve dijital müzik meraklılarını bir araya getiriyor. Her yıl düzenlenen 7DX Party serisinin sekizincisi 19-20 Aralık 2009 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Bilgisayarların sınırlarını zorlayan gösteri demolarına, demoscene’e, görsel programcılığa, dijital sanatlara ve dijital müziklere ilgi duyanlar bu organizasyonda bir araya gelecek. PC, Amiga, Commodore 64 gibi bilgisayarlar için programlama, grafik ve müzik alanında çok sayıda yarışma yapılacak.

Özgür Yazılım Nasıl Pazarlanır?

aomeroglu

Özgür yazılım geliştiriyor ama nasıl para kazanacağınızı bilmiyor musunuz?

Özgür yazılımı geliştiriyor, iş modeliniz de hazır ama işin topluluk sürecini nasıl yöneteceğiniz konusunda soru i şaretleri mi taşıyorsunuz?

Ya da şöyle soralım: Özgür yazılım nasıl pazarlanır?