Bilişim Teknolojilerinde Gelecek Seminerleri

0
cnsnyldz

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak 20 Nisan 2008 günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde "Bilişim Teknolojilerinde Gelecek" başlıklı bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik süresince konusunda uzman konuşmacılar, katılımcıları kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirmeye çalışacak.

İlk oturumda ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlilerinden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Atalay, Rektör Danışmanı ve Görüntü İşleme Laboratuvarı sorumlusu Prof. Dr. Fatoş Tünay Yalman-Vural, Kovan Araştırma Laboratuvarı sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Erol Şahin ve Türkiye'ye İnternet'in getirilmesinde büyük emeği geçen eski BİDB başkanı Dr. Atilla Özgit, bilgisayar dünyasındaki akademik kariyer imkanları ve araştırma alanlarını anlatacak.

İkinci oturumda Kaan Özden, Asus'un bilişim sektöründeki stratejilerini bizlerle paylaşacak.

Üçüncü oturumda, Londra'dan etkinliğimize katılacak Yahoo! geliştiricisi James Broad, gitgide popülerleşen Web servisleri ve API'lerin son zamanlardaki gelişiminden bahsedip, Yahoo'nun bu konudaki servislerini bizlere tanıtacak.

Girişimcilik konulu panelimizde de yine konusunda tecrübeli katılımcılar yer alacak. Portakal Teknoloji kurucu ortaklarından olan Bora Güngören, tecrübelerini ve Avrupa Birliği Projeleri hakkındaki bilgilerini bizimle paylaşacak. Eofer şirketinin kurucusu olup aynı zamanda Silikon Vadisi'nde projeler yürüten Eren Bali ile 2006 yılındaki Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında birinci olup RotaSoft şirketini kuran Gürkan Caner Birer ve Munir Ercan da bu oturumda bizlere deneyimlerini aktaracaklar.

Ayrıca, etkinliğimizin sonunda XI. Geleneksel Programlama Yarışması'nın ödül töreni ve kokteyli gerçekleştirilecektir.

Siz de bu etkinlikte yerinizi almak istiyorsanız, programınızı şimdiden ayarlayın.

ETKİNLİK PROGRAMI

Yer: ODTÜ Kültür Kongre Merkezi B Salonu
Tarih: 20 Nisan 2008 Pazar

  • 12.00 - 13.30 : Bilgisayar Dünyasında Akademik Açılımlar
    • Prof. Dr. Volkan Atalay (Biyoinformatik)
    • Prof. Dr. Fatoş Tünay Yalman-Vural (Görüntü İşleme)
    • Yrd. Doç. Dr. Erol Şahin (Robotik)
    • Dr. Atilla Özgit (İnternet Teknolojileri)
  • 13.45 - 14.15 : ASUS'un IT Stratejileri
    • Kaan Özden (Asus Kanal Yöneticisi)
  • 14.30 - 15.30 : Web Services, API's and Yahoo!
    • James Broad (Developer at Yahoo! London)
  • 15.45 - 17.00 : Bilişim Sektöründe Girişimcilik
    • Bora Güngören (Portakal Teknoloji)
    • Eren Bali (Eofer)
    • Gürkan Caner Birer (RotaSoft)
    • Munir Ercan (RotaSoft)
  • 17.15 - 18.00 : Programlama Yarışması Ödül Töreni
  • 18.00 - 18.30 : Kokteyl

NOT: ODTÜ dışından etkinliğe katılacak misafirlerimizin kampüs girişlerinde sorun yaşamamaları için 17 Nisan akşamına kadar hot-line@cclub.metu.edu.tr adresine katılacaklarını belirten bir e-posta atmaları gerekmektedir.

İlgili Yazılar

XML ve Web Servisleri Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 04 Ağustos 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. XML son on yıl içerisinde sadece web uygulamaları değil hemen tüm uygulama alanlarında verinin saklanması ve işlenmesinde ciddi avantajlar sağlayan bir standart olarak önümüze çıkmaktadır. Bu sunumda XML'in servis merkezli web uygulamaları yani web servisleri için olan önemi anlatılacak, tipik web uygulamaları gosterilecek, PHP ve Java ile yazılmiş web uygulaması kod örnekleri ile de konular somutlanacaktır.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005

butch

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin başlıca konukları arasında Miguel de Icaza, Ian Murdock, Georg Greve, Louis Suarez-Potts gibi isimler yer alıyor. "Dönüşüm Başladı" sloganıyla, 4-6 Mart 2005 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde gerçekleştirilecek etkinliğe herkes davetli.

1. Türkiye Fantezi ve Bilimkurgu Etkinliği

larweda

24 Haziran 2001 (bugün :-)) saat 12:00`da İstanbul Bilgi Üniversitesi`nde 1.nci Türkiye Fantezi ve Bilimkurgu Etkinliği "Fikir Rönesansı" gerçekleştirilecek. İthaki, Metis ve Ankira yayınevinin desteğiyle gerçekleştirilecek olan etkinlik, BK ve Fantezi edebiyatı hakkında seminerler, söyleşiler ve ufak bir film gösterisini içeriyor. Detaylı bilgi.

GNU Felsefesi ve Linux İşletim Sistemi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde GNU Felsefesi, GPL Lisansı ve Linux İşletim Sistemi'nin neden ortaya çıktığı, kimler tarafından, neden yaşatıldığı, GNU akımının ve getirdiklerinin bilim ve toplum için nasıl ve neden önemli olduğu anlatılacaktır.

Linux Semineri : Fedora Linux Projesi ve Kurulumu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği 1 Kasım Cumartesi günü İstanbul'da, 5 Kasım Çarşamba günü Ankara'da birer Linux semineri düzenliyor. Seminerlerde Redhat Linux dağıtımının resmi devamı olan Fedora Linux Projesi ve yeni piyasaya çıkacak olan Fedora Linux 1.0'ın kurulumu anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminerler tüm ilgilenenlerin katılımına açık.