Bilişim Teknolojilerinde Gelecek Seminerleri

0
cnsnyldz

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak 20 Nisan 2008 günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde "Bilişim Teknolojilerinde Gelecek" başlıklı bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik süresince konusunda uzman konuşmacılar, katılımcıları kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirmeye çalışacak.

İlk oturumda ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlilerinden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Atalay, Rektör Danışmanı ve Görüntü İşleme Laboratuvarı sorumlusu Prof. Dr. Fatoş Tünay Yalman-Vural, Kovan Araştırma Laboratuvarı sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Erol Şahin ve Türkiye'ye İnternet'in getirilmesinde büyük emeği geçen eski BİDB başkanı Dr. Atilla Özgit, bilgisayar dünyasındaki akademik kariyer imkanları ve araştırma alanlarını anlatacak.

İkinci oturumda Kaan Özden, Asus'un bilişim sektöründeki stratejilerini bizlerle paylaşacak.

Üçüncü oturumda, Londra'dan etkinliğimize katılacak Yahoo! geliştiricisi James Broad, gitgide popülerleşen Web servisleri ve API'lerin son zamanlardaki gelişiminden bahsedip, Yahoo'nun bu konudaki servislerini bizlere tanıtacak.

Girişimcilik konulu panelimizde de yine konusunda tecrübeli katılımcılar yer alacak. Portakal Teknoloji kurucu ortaklarından olan Bora Güngören, tecrübelerini ve Avrupa Birliği Projeleri hakkındaki bilgilerini bizimle paylaşacak. Eofer şirketinin kurucusu olup aynı zamanda Silikon Vadisi'nde projeler yürüten Eren Bali ile 2006 yılındaki Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında birinci olup RotaSoft şirketini kuran Gürkan Caner Birer ve Munir Ercan da bu oturumda bizlere deneyimlerini aktaracaklar.

Ayrıca, etkinliğimizin sonunda XI. Geleneksel Programlama Yarışması'nın ödül töreni ve kokteyli gerçekleştirilecektir.

Siz de bu etkinlikte yerinizi almak istiyorsanız, programınızı şimdiden ayarlayın.

ETKİNLİK PROGRAMI

Yer: ODTÜ Kültür Kongre Merkezi B Salonu
Tarih: 20 Nisan 2008 Pazar

  • 12.00 - 13.30 : Bilgisayar Dünyasında Akademik Açılımlar
    • Prof. Dr. Volkan Atalay (Biyoinformatik)
    • Prof. Dr. Fatoş Tünay Yalman-Vural (Görüntü İşleme)
    • Yrd. Doç. Dr. Erol Şahin (Robotik)
    • Dr. Atilla Özgit (İnternet Teknolojileri)
  • 13.45 - 14.15 : ASUS'un IT Stratejileri
    • Kaan Özden (Asus Kanal Yöneticisi)
  • 14.30 - 15.30 : Web Services, API's and Yahoo!
    • James Broad (Developer at Yahoo! London)
  • 15.45 - 17.00 : Bilişim Sektöründe Girişimcilik
    • Bora Güngören (Portakal Teknoloji)
    • Eren Bali (Eofer)
    • Gürkan Caner Birer (RotaSoft)
    • Munir Ercan (RotaSoft)
  • 17.15 - 18.00 : Programlama Yarışması Ödül Töreni
  • 18.00 - 18.30 : Kokteyl

NOT: ODTÜ dışından etkinliğe katılacak misafirlerimizin kampüs girişlerinde sorun yaşamamaları için 17 Nisan akşamına kadar hot-line@cclub.metu.edu.tr adresine katılacaklarını belirten bir e-posta atmaları gerekmektedir.

İlgili Yazılar

Bu Gece: C-64, Assembly, Grafik Animasyon ve Deneysel Müzik

FZ

Değerli arkadaslar,

Bu gece, Gökhan Deneç (sanal alemde Kokan Delleç) ve ben grubumuz daire 2: general gramofon (daire 2 / d2gg / d2) ile Dogzstar'da deneysel müzik tarzında bir performans icra edecegiz.

Performansımız sürer iken Wisdom/Crescent da yukarıdan Commodore 64'ü ile assembler lisanı ile kodladığı çeşitli grafik animasyonları yansıtacaktır. Bunun yanısıra bir bölümde GNU/Linux üzerinde çalışan Sweep ses editörü ve canlı performans sistemi kullanılacaktır.

BarCamp Istanbul '07

anonim

Türkiye BarCamp'le tanışıyor. BarCamp, web 2.0 dalgasının kazandırdığı, katılımcı kültürünün gerçek dünyaya yansıması.

Tıpkı blog ve wikiler gibi, BarCamp'de özgür bir ortam. Onu bir parti, seminer ya da konferans olarak tanımlamak doğru olmaz. Bu sebeple, İngilizce, ona unconference diyorlar!

Biz, organizatörler olarak, sadece yeri ve saati belirliyoruz; Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü - 20 Ekim saat 13:00 ile 17:30 arası.

Linux Semineri : Veritabanına Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak seminerde; veritabanı tanımı, nerelerde ve hangi amaçlar icin kullanıldığı, önemli veritabani sunucuları ve hangi amaç için hangi sunucuların kullanılabileceği anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -

Linux Semineri : Gelecek Linux - Dün, Bugün ve Yarın

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Ayda iki kez düzenlenen seminerlerin bu kez konuğu, Türk kullanıcıların Linux'a kolay bir geçiş yapabilmeleri için tamamen Türkçe bir arabirim ile gelen Gelecek Linux dağıtımının geliştiricilerinden Barış Metin. Gelecek Linux'un bugüne kadar izlediği gelişim süreci, şu anki durumu ve hedeflediği gelişim süreci mercek altına alınacak. - Ayrıntılı Bilgi -

Van´da linux seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cuma ve Cumartesi günü linux seminerleri düzenliyor. Linux'un tanıtımı, kurulumu ve masaüstünde kullanımının yanı sıra bazı temel internet servislerinin de anlatılacağı seminerler saat 09.30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-