Bilişim Teknolojilerinde Gelecek Seminerleri

0
cnsnyldz

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak 20 Nisan 2008 günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde "Bilişim Teknolojilerinde Gelecek" başlıklı bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik süresince konusunda uzman konuşmacılar, katılımcıları kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirmeye çalışacak.

İlk oturumda ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlilerinden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Atalay, Rektör Danışmanı ve Görüntü İşleme Laboratuvarı sorumlusu Prof. Dr. Fatoş Tünay Yalman-Vural, Kovan Araştırma Laboratuvarı sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Erol Şahin ve Türkiye'ye İnternet'in getirilmesinde büyük emeği geçen eski BİDB başkanı Dr. Atilla Özgit, bilgisayar dünyasındaki akademik kariyer imkanları ve araştırma alanlarını anlatacak.

İkinci oturumda Kaan Özden, Asus'un bilişim sektöründeki stratejilerini bizlerle paylaşacak.

Üçüncü oturumda, Londra'dan etkinliğimize katılacak Yahoo! geliştiricisi James Broad, gitgide popülerleşen Web servisleri ve API'lerin son zamanlardaki gelişiminden bahsedip, Yahoo'nun bu konudaki servislerini bizlere tanıtacak.

Girişimcilik konulu panelimizde de yine konusunda tecrübeli katılımcılar yer alacak. Portakal Teknoloji kurucu ortaklarından olan Bora Güngören, tecrübelerini ve Avrupa Birliği Projeleri hakkındaki bilgilerini bizimle paylaşacak. Eofer şirketinin kurucusu olup aynı zamanda Silikon Vadisi'nde projeler yürüten Eren Bali ile 2006 yılındaki Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında birinci olup RotaSoft şirketini kuran Gürkan Caner Birer ve Munir Ercan da bu oturumda bizlere deneyimlerini aktaracaklar.

Ayrıca, etkinliğimizin sonunda XI. Geleneksel Programlama Yarışması'nın ödül töreni ve kokteyli gerçekleştirilecektir.

Siz de bu etkinlikte yerinizi almak istiyorsanız, programınızı şimdiden ayarlayın.

ETKİNLİK PROGRAMI

Yer: ODTÜ Kültür Kongre Merkezi B Salonu
Tarih: 20 Nisan 2008 Pazar

  • 12.00 - 13.30 : Bilgisayar Dünyasında Akademik Açılımlar
    • Prof. Dr. Volkan Atalay (Biyoinformatik)
    • Prof. Dr. Fatoş Tünay Yalman-Vural (Görüntü İşleme)
    • Yrd. Doç. Dr. Erol Şahin (Robotik)
    • Dr. Atilla Özgit (İnternet Teknolojileri)
  • 13.45 - 14.15 : ASUS'un IT Stratejileri
    • Kaan Özden (Asus Kanal Yöneticisi)
  • 14.30 - 15.30 : Web Services, API's and Yahoo!
    • James Broad (Developer at Yahoo! London)
  • 15.45 - 17.00 : Bilişim Sektöründe Girişimcilik
    • Bora Güngören (Portakal Teknoloji)
    • Eren Bali (Eofer)
    • Gürkan Caner Birer (RotaSoft)
    • Munir Ercan (RotaSoft)
  • 17.15 - 18.00 : Programlama Yarışması Ödül Töreni
  • 18.00 - 18.30 : Kokteyl

NOT: ODTÜ dışından etkinliğe katılacak misafirlerimizin kampüs girişlerinde sorun yaşamamaları için 17 Nisan akşamına kadar hot-line@cclub.metu.edu.tr adresine katılacaklarını belirten bir e-posta atmaları gerekmektedir.

İlgili Yazılar

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

Kocaeli Üniversitesi Bilişim Günleri, Linux Seminerleri, 14 Mayıs

hcg

Kocaeli Üniversitesi'nde 13-14-15 Mayıs tarihlerinde "Bilişim Günleri" adında bir organizasyon düzenleniyor. Etkinlikte; 14 Mayıs günü, ilki 9.30, ikincisi 11.00'da olmak üzere iki Linux semineri olacak. Seminerleri Enver Altın veriyor.

Organizasyon Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda olacak. Umuttepe Yerleşkesi, Eski İstanbul Yolu 10 km.

ilgilenen herkes davetlidir.

Açık Kaynak Kodlu Proje Geliştirme Ortamı/Araçları Semineri

anonim

LKD'nin düzenlediği Açık Kaynak Kodlu Proje Geliştirme Ortamı/Araçları semineri, IBM İstanbul Linux Serbest Yazılım Merkezi'nde 27 Ekim 200505 Perşembe, Saat 17:30'da A. Murat Eren tarafından verilecek. Herkesi bekliyoruz...

Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları

anonim

Internet Teknolojileri Derneği (INETD), ITÜ Bilişim Ensititüsü ile birlikte " Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları: Hindistan, Çin, İsral ve İrlanda Modelleri ve Türkiye için Yansımaları" başlıklı panel düzenleyecek.

15 Ocak'ta saat 14.00-17.00 arasi İTU Maslak kampüsünda yapılacak olan panele, Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemal İnan, Hürriyet Gazetesi'nden Yurtsan Atakan, Tercüman Gazetesi'nden Şeref Oğuz, TUBISAD ve TBD'den temsilcilerin yanısıra AKP ve CHP'den Temsilcilerin de konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

Kaynak: Haberanaliz

Microsoft .NET Tanıtım Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 11. seminerin konusu son 1 yılın en çok gündem işgal eden konularından biri olan Microsoft .NET yazılım geliştirme ve sunma platformu.

Konuşmacı: Çiğdem Çimen, Sistem Mühendisi, Microsoft.

Tarih: 27 Mayıs 2002, Pazartesi
Saat: 18:30
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası