Fazlamesai'nin en genç üyesi!

0
sundance
Fazlamesai.net bugün saat altı civarlarında en genç üyesine kavuştu!
Deniz bebeğe hoş geldin derken, Boran(Butch) ve Aylin'e (Mayli) mutluluklar dileriz.

Fazlamesai Ailesi

Görüşler

0
sametc
hayırlı olsun.....

allah analı,babalı büyütsün....

0
Anduril
Allah analı babalı büyütsün. İnşallah vatana millete hayırlı bir çocuk olur. Belki de geleceğin Richard Stallman i olur ama belli olmaz Bill Gates i de olabilir :)
Mutlu bir biçimde , güzel bir ömür tüketsinler inşallah.
Bu arada sundance abi herhalde heyecandan başlığı karıştırdın. Bence başlık "FM'nin en genç üyesi hoşgeldin!" şeklinde olsa daha güzel olurdu. Ama heyecanına veriyoruz :)
0
sundance
Valla neden bahsettiğini bilmiyorum, zaten öyle yaptım başlığı :p

0
Anduril
Good movement :D :) :D
0
sefalet
Tebrikler, analı babalı ve sağlıkla büyüsün.

Özgür yazılımı anlata anlata olmuyor çoğalsak mı acaba :)
0
Soulblighter
Aramıza hoşgeldin ufaklık. Şimdi biraz çocukluğunun tadını çıkarsın, şöyle bir 6 ay kadar. Sonra hemen başlasın çekirdek derlemeye, efendime söyleyim sürücü filan yazmaya. Linux'cu olacak herhalde değil mi? :)

Ailesini kutluyorum. Nice güzel mutlu yarınlara...
0
ttk
Allah analı babalı büyütsün, hayırlı olsun :)
0
ttk
Allah analı babalı büyütsün, hayırlı olsun :)
0
ttk
Geri tuşunun neticesi, kusura bakmayın fazladan mesaj için :)
0
ecder
Ana mimar, baba mimar... Mimar olacak mı küçük Deniz?
Yoksa adı gibi denizlere mi açılacak?
Ne olacaksa hakkında hayırlısı olsun,
ömrü de annesi kadar güzel, babası kadar tatlı olsun.
Yüzünde açmaya başlayacak gülücüklere kimseler gölge etmesin,
hiçbirşey ebeveynlerini başından eksik etmesin.

Gözünüz aydın!
0
FZ
Hoşgeldin bebek! Biz de seni bekliyorduk kaç zamandır. Sen bizim yaşlarımıza geldiğinde güzel bir ortamda vakit geçirebiliyor olman için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

Ana rahminden çıkıp kuru atmosferimizde soluk alıp vermeye başlayalı birkaç saat olsa gerek.

Güzel bir aileye, dostların arasına geldin, şansın her daim olsun. Sen bu satırları okuyabilecek duruma geldiğinde dilerim hep birlikte gülüyor ve eğleniyor oluruz.

Hoşgeldin mavi gezegenimize, inşallah kazasız belasız büyürsün de seninle güzel güzel muhabbet eder, oyunlar oynar, bir sürü şey paylaşır, sana bir şeyler öğretebilir ve senden bir şeyler öğrenebiliriz.

Hepimize mutluluk, şans, gülümseme ve güzellik getirmeni umarım.

Anneni babanı sakın üzme olur mu, senin harika bir ortama doğman ve güzel vakit geçirebilen için ellerinden geleni artlarına koymadılar, ne yapsan onların hakkını ödeyemezsin.

Hayatın tadını çıkar, bir an önce büyü, büyü çünkü seninle yapacağımız çok iş var.

"Doğan her yeni bebek, tanrının insanlardan ümidi kesmediğinin bir göstergesidir."
0
vampir
hosgeldin deniz!
miniciksin simdi, goz kapayip acana kadar kocaman olacaksin, sakin acele etme agirdan al tadini cikar, tabii birak anne babada tadini cikarsin bu zamanlarin..
mutlu bir bebek ol! ^^
0
robertosmix
Yok yok... bu fazlamesai tam bi cemaat olmuş. Herkes herkesi tanıyor. Bu cemiyet içinde doğup büyüp ölenleri de görürsek ne mutlu bizlere.
0
innaw
abi gözünüz aydın, sağlıklı bir ömür deniz bebeğe.. :))
0
darkhunter
Tebrikler. Uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim Deniz'e...
0
vst
Merhaba Deniz...

İsmin gibi engin olursun, İnşallah.

Bu haberi ve yorumları okuduğunda seninle beraber pek bir eğleniyor olacağız...

Not: Deniz'in bissürü saçı var. Kıskandım :). FM'in en yakışıklı ve en genç üyesi olcak bu gidişle...
0
FZ
Deniz,

Şu anda 4 Eylül 2005, Pazar. 256 Kbit/s hızında ADSL ile bağlandığım INTEL Celeron işlemcili, 512 MB ana hafızalı, Debian GNU/Linux çekirdek 2.6.11 çalıştıran 40 GB'lik harddiski olan ve taşırken kol kaslarını feci çalıştıran ağır bir 17" monitörü olan bir bilgisayardan yazıyorum sana. Etrafta bir sürü kablo var, ağ kabloları, klavye, fare, hoparlör kabloları...

Bunu yazıyorum çünkü gerçekten de sen bunları okuyup anlayabilir hale geldiğinde nasıl bir teknoloji kullanıyor olacağını merak ediyorum. Mesela şu anda hala bazı programlarda, ortamlarda Türkçe karakter problemimiz var, sen ilkokulda ya da daha önce okumayı söktüğünde böyle bir problemin olacak mı merak ediyorum.

Şu anda yıllık enflasyonumuz, fiyat artışımız tek basamaklı rakamlarda geziniyor ancak henüz %4-%7'nin pek altına inemedik, bakalım senin durumun ne olacak. Ev kiraları asgari ücretin bir hayli üstünde. Sen gazete okuyabilir yaşa geldiğinde durumun nasıl olacağını yine hep birlikte göreceğiz.

Sanırım bugünden geleceğe yolladığım ve bugünden bahsettiğim ilk mesaj bu! (Bu başlıktaki bir öncekini saymazsak).
0
darkhunter
"Sanırım bugünden geleceğe yolladığım ve bugünden bahsettiğim ilk mesaj bu! (Bu başlıktaki bir öncekini saymazsak)."

Umarım burada yazılanlar gerçekten geleceğe ulaşır. Çünkü sırf FM'nin veritabanına güvendiğim için yazdığım klavuzların hiçbirinin kopyasını dahi almadım ;-)

Aslında yukarıdaki paragrafı yazarken biraz tedirgin oldum...
0
vst
:) Sırf Deniz bu mektubu okusun diye bir tane daha yedek alacağız...
0
FZ
Sevgili Deniz,

Gördüğün gibi insanlar hala Internet'e güvenemiyor. Oysa Linux'u yaratan Linus'un dediği gibi, delikanlı bilgisayarcı yedek almaz, FTP sunucusuna koyar ve diğerlerinin yansılamasını (mirroring) bekler. Tabii şimdi insanlar gülecek, FM'nin neden yansısı olsun diye. İçerik üreten sitelerin de bir sorunu bu değil mi zaten. Bir bakıyorsun önemli bir makale kayboluvermiş, sonra bu bulabilirsen (başımıza geldi, hem Türkçe sitelerde hem yabancı sitelerde). İşte böyle Deniz, gördüğün gibi "bilgi" ile ilişkimiz hala epey problemli. Arşivlesen bir dert geçip gitmesine izin versen bir dert. Tarihi yeniden yazanlar çıkacak mıdır acaba?

Bir gün gelir de Orwell'in 1984'ünü okursan bu satırları da hatırla.
0
yilmaz
allah analı babalı büyütsün özgür yazılım topluluğuna yeni bir üye daha katıldı.
0
FZ
Soru: FM'nin en genç üyesi Deniz...

a- Kız
b- Erkek

0
sametc
b-Erkek :)....

bildim kesinlikle çünkü butch ile aynı unide asistanlık yapan vst'nin "fm'nin en yakışıklı ve genç üyesi olacak bu gidişle" mesajıyla deniz'in bir erkek olduğu anlaşılıyor... :PP

hep mutlu ol deniz :P ..... baba ve annesinede ömür boyu mutluluklar dileriz....
0
anonim
Tebrikler mutluluklar (yaw böyle durumlarda pek iyi maesaj yazamam ama...). Hoş geldin bebek.
0
y0rk
allah analı babalı büyütsün. ne mutluluk.. allah herkese nasip etsin.
0
Ragnor
yazacak değişik birşeyler düşündüm ama bulamadım.
standart çıktıları vereyim bari :).
Allah analı babalı büyütsün.
Ve mutluluklar.
Özgür Yazılım dünyasına ve Fm camiasına yakışır bir hacker olması dileği ile :)
0
Challenger
Biraz geç oldu benimkisi ama hoşgeldin Deniz.
Umarım dünyayı seversin ve hep mutlu olursun.

Allah analı babalı büyütsün. Yüzünden gülücükler hiç eksilmesin.
0
feran
Eee Deniz bebek? Ben bu mesajı yazana kadar bilgisayar başında okur -yazar olmuşsundur belki de... Buradaki abilerin ve ablaların(abla kaç tane acaba) Linux'cu mu olacan, Özgür Yazılım dünyasına yakışır bir hacker mı olursun diye meraklanıp etiketlemişler bile. Hayırlısı...Sağlıklı, bereketli, huzurlu ol inşallah. Ha belki de sevdiklerinle bir kumsalda ayakların suda, yanında fırçalar ve gökkuşağının renklerini tuvaline yansıtmayı ve kısaca "mutluluğu resmetmeyi" yeğler ve başarırsın. Sanatçı olabilmek zor zenaat, oğlum:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayarcının Survival Çantası

sundance

Dört, beş yılın üstünde bilgisayarla uğraşmışlığınız varsa, hele insanlar `Abi bu akşam bize bir gelsene, şu bilgisayara bakarsın, hem de MP3, divx filan getirirsin` şeklinde size yaklaşıyorlarsa, siz de iflah olmaz bir `geek`; bilgisayar hastasısınız demektir.

Bu durumda muhtemelen, her gittiğiniz yere sırt çantanızda (sırt çantanız var tabi ki!) bir sürü cd, tornavida vs (kısaca normal bir insanın çantasında olması gerekmeyen ne varsa onu) taşıyorsunuz demektir.

Fazlamesai.net ekibi olarak bir hizmette bulunalım dedik ve bilgisayarcının ideal çantası içinde neler olmalı araştırdık... RESİM

2006 SourceForge.net Community Choice Awards

anhanguera

"2006 SourceForge.net Community Choice Awards"´a 14 farklı katagoride toplam 40 adet proje sourceforge tarafından aday gösterilmiş ve 17 Martta sonuçlanan ilk ön eleme gerçekleştirilmişti. Şimdi sıra asıl oylamada.

Aday gösterilen 40 proje arasında Türkiye`den iki adet proje de yer alıyor, Xynth, ve F4L.

Bilişim TV

redogre

Google Çekleri

butch

Bir CNBC-E´ye hastayım, bir de sabah uykusuna...

butch

Sonunda dayanamadım ve CNBC-E kanalının haftalık yayın akışı tablosunu (gerçi 300Kb ama) duvar kağıdı yaptım. Çünkü artık takip edemez oldum. Gerçek bir fazlamesai'ci olarak sabaha karşı 2-3 gibi mekandan (bir nevi büro) çıkıp, ertesi gün saat 16:00 sularında yine mekana döndüğümden benim için vazgeçilmez oldu bu kanal. Saat 02:00 gibi başlayan komedi kuşağı, 03:00'de başlayan -hergün başka bir tarz- süpper filmleriyle benim için ikinci bir hayat oldu adeta. Tabi durum böyle olunca sabah 6 gibi başlayan uyku süreci iyice keyifli bir hal alıyor. Eminim birçoğunuz benim gibisiniz, özellikle memleket şartları ve işsizlik gözönüne alınınca. Eğer öyleyseniz siz de duvar kağıdınızı değiştirin...
Not: Bu bir reklam değildir...