Telefonla Çin İşkencesi

0
FZ
Çin'in birçok bölgesinde çıkartmalarla yasadışı işlerin reklamını yapanlara karşı yönetim yeni bir mücadele yöntemi geliştirdi. Bu tip yasadışı çıkartma ilanlardaki cep telefonları toplanıyor ve bir veritabanına giriliyor. Ardından özel bir yazılım bu telefonlara on binlerce kısa mesaj çekerek iletişimi imkânsız hale geteriyor. Aynı zamanda her 20 saniyede telefon aranarak 'Yasadışı bir reklam yaptınız, en yakın karakola başvurmanız gerekmektedir' şeklinde bir mesaj dinletiliyor. İşe ne kadar yarayacak, o henüz belli değil.

Kaynak: Radikal Gazetesi - Sanal Alem

İlgili Yazılar

Süper matematikçi sonsuz asal sayıyı keşfetti

coskung

Matematik alanındaki buluşlarıyla bilim dünyasının "Süper Matematikçi" unvanını verdiği Samsunlu matematik öğretmeni Aydın Cerit, son olarak sonsuz asal sayıyı keşfettiğini bildirdi

Yeni bir tür hastalık mı bu Debian?

maat

FM okuyucuları ile kendimde gözlemlediğim bir durumu paylaşmak ve onların da fikirlerini alarak “Acaba bende mi bir acayiplik var” sorusunun cevabını aramak için bu yazıyı hazırladım.

Seks takıntılı bot ya da Yatay Zeka 2008

sundance

2003 yılında Bilgi Üniversitesi'nde kendisi ile tanışma şansı bulduğumuz Dr. Richard Wallace'ın yapay zeka üzerine araştırmaları ve meşhur botu A.L.I.C.E. birçok kişinin malumu. Kendisiyle uzun süre geçiren bazı arkadaşlarımız, birçok kişiyle olan sohbetlerinden daha doyurucu olduğunu bile itiraf etmişlerdir.

Peki ya Noel Baba rolü yapan bir botun şişkoluğu yüzüne vurulunca sinirlenip, konuyu oral sekse getirmesine ne demeli? Yapay zeka diyemeyeceğimiz kesin.
Sitedeki yorumlardan öğrendiğimiz kadarıyla firma hala botun niye sapıttığını araştırıyormuş :)

Ünlü Hacker Yakalandı

parsifal

Antalya'dan Sharpen More bildiriyor...
İstanbul'un çeşitli semtleri ve Antalya'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla 15 kişilik hacker grubu yakalandı. Kendini hackerlık işlerine kaptırdığı için klima alacak zamanı bile bulamayan ünlü hacker laptop bilgisayarının başından kalkamadan yakalandı.

Teknoloji benim hizmetimde değil, sizin hizmetiniz de mi ?

sundance

Bu gün çok sinirlendiğim bir şey oldu (yok yok Moda meselesi diil :) Eve geldim ve tam 13 yıldır kullandığım telefon numaramın değişmiş olduğunu öğrendim...

Telefon şirketi yeni bir düzenlemeye gitmiş ve benim bulunduğum santrali değiştirmiş. Santral komple değişmiş bu yüzden eski numarayı kullanamazmışız artık, peki eski numara ne olacakmış ? Kullanılmayacakmış. Daha geçenlerde bir arkadaşım 10 yıldan sonra beni bu numaradan arayıp buldu. Peki şimdi ne olacak ? Belki de en eski sevgilim yıllar sonra hata ettiğini düşünüp beni arayacak, sevgi dolu, hoş bir sesle benle konuşmaya hazırlarken bir bakacak ki karşısında `Üzgünüz bu numara artık kullanım dışıdır' diyen bir ses...