Sayım suyum yok

0
sundance
Sayım için eve hapsoluruz olmayız tartışmaları, herkes Internet`e girecek Internet çökecek söylentileri vs. vs. Bir kelle sayımı daha atlatmış bulunmaktayız.
Böyle bir günde TV`de ne var diye Internet`te bir dolaşayım dedim.
Gördüm ki biz hala Internet sayfalarını update etmek için işyerine gitmesi gereken bir ırkın afakıyız.
Açıkcası sevgili gazetelerimizin online hallerinin durumunun pek matah olmadığını biliyordum ama bu kadar da içler acısı olduğunun farkında değildim kendi hesabıma.

Öncelikle Hurriyetim.com`la başladım. Kolayca TV sayfasına ulaştım. Fakat o da ne bugünün TV sayfası yerinde yok aradım taradım. YOK.

Sonra Radikal'e gittim. Radikal.com.tr yazınca karşıma SCO Unix reklamı çıktı. Çok merak ediyorum bunun için reklam ücreti alıyor mu Radikal, reklam bile alıyor olsa bence çok ucuz bir düşünce radikal.com.tr ile www.radikal.com.tr`ın aynı yere çıkmaması. Salaklığımdan olsa gerek dolaştım dolaştım dolaştım ama bir türlü ulaşamadım TV sayfasına o yüzden update etmişler mi etmemişler mi söyleyemeyeceğim.

Hemen aklıma Cumhuriyet geldi. Yazdım ve gittim www.cumhuriyet.com.tr`e. Öncelikle kabul ediyorum farklı bir sistemi var Cumhuriyet`in, bence biraz tutucu bir yaklaşımla "Internet üzerinde olsak da biz standart gazete formatımızı koruruz" yaklaşımındalar. Bu bir tercihtir anlarım, fakat bence uygulama çok matah değil. Kusura bakmasınlar Yöre`dekiler ama böyle olmuyor. Sayfalar içinde dolaşmak istediğinizde görebildiğiniz tek şey sayfa numaraları. Derseniz ki Cumhuriyet okuru gazetesinin hangi sayfasında ne tür yazı olduğunu bilir, diyecek bir şeyim yok sadece Internet okuru bunu umursamaz. Neyse bir Cumhuriyet okuru olarak kafamda küçük bir sayım yapıp gerekli sayfayı buldum (14 :) gittim Cine 5`in bütün gün bedava olduğunu okuduktan sonra (akşam saat 10`da) Tv programına tıkladım ve nedense bir türlü açılmadı. Bu yüzden update edilmişmiydi edilmemişmiydi söyleyemiyeceğim. Fakat sayfanın JPEG`inden anladığım kadarıyla güncellenmiş gözüküyordu.

Sabah.com.tr (pardon o çalışmıyordu) www.sabah.com.tr`daki yolculuğumda hüsranla sonuçlandı. Ya bu navigasyon işini ayarlayanlar bambaşka düşünüyorlar ya da ben salağım. Nasıl olur da bir sitede inatla aramama rağmen tv sayfasını bulamam ki ?

stargazete.com birçok davranışı ile sinir bozucu bulduğum Star`ın en azından Internet konusunu ıskalamadığının bir örneğiydi. Herşey yerliyerindeydi, hemen Tv sayfaına ulaştım, bilgilerimi aldım oturdum.

Açıkcası canım sıkılmıştı, daha fazla dolaşamadım.
Efendim ? En iyisi hangisi mi ? Tabi ki Cumhuriyet, ne de olsa Cine 5`in şifresiz olduğunu oradan öğrendim.

Yorumlar size ait bence zaten fazla bile söyledim.

İlgili Yazılar

Fazlamesai tarihinde bir ilk!

sundance

Dün gece geç vakitlerde Fazlamesai.net tarihinde bir ilk gerçekleşti. Bir üyemiz üyelikten çıkmak için başvurdu :)

Şaşkınlık içindeyiz. Üye çıkartmak için gerekli altyapı oluşturma çalışmalarına başladık, en kısa zamanda Fazlamesai.net üye çıkartabilme özellikleri ile size hitap edecek

Açık+Net+Basit

anonim

'Bu da bir okurumuzdan durum degerlendirmesi' Aslında haber komik degil. Bana uygun bir başlık bulamadım inanmazsınız. Benim derdim bir site acmak , "işe gideyim ama bilgisayarla ugraşmayayım" diyenlerin sitesi olcak.

Ünlü Hacker Yakalandı

parsifal

Antalya'dan Sharpen More bildiriyor...
İstanbul'un çeşitli semtleri ve Antalya'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla 15 kişilik hacker grubu yakalandı. Kendini hackerlık işlerine kaptırdığı için klima alacak zamanı bile bulamayan ünlü hacker laptop bilgisayarının başından kalkamadan yakalandı.

Penguen Cafe

anonim

Saat gecenin 02:18'i olmuş ve ben hala skyrunner ile tırmalıyorum, neden tırmalıyorum ki ? Findows kullansam gayet güzel çalışacak.
Ama yoook... ben kaşındım, Taksim'de Penguen Cafe diye bir internet kafe açıcam diye ben tutturdum, makinalara linux yükleyip, linux kullanımını arttırıcam diye ben tutturdum, hah işte... uğraşıp duruyorum.

Komik İşaretli Uyarılar

Soulblighter

İşaretli uyarıları hepimiz biliriz. Uyarı, bilgilendirme v.b. amaçlarla kullanılırlar. Bazı işaretli uyarılar ise aksine güldürmek için yapılmışlar sanki :) İşte güldüren işaretli uyarılar