Sayım suyum yok

0
sundance
Sayım için eve hapsoluruz olmayız tartışmaları, herkes Internet`e girecek Internet çökecek söylentileri vs. vs. Bir kelle sayımı daha atlatmış bulunmaktayız.
Böyle bir günde TV`de ne var diye Internet`te bir dolaşayım dedim.
Gördüm ki biz hala Internet sayfalarını update etmek için işyerine gitmesi gereken bir ırkın afakıyız.
Açıkcası sevgili gazetelerimizin online hallerinin durumunun pek matah olmadığını biliyordum ama bu kadar da içler acısı olduğunun farkında değildim kendi hesabıma.

Öncelikle Hurriyetim.com`la başladım. Kolayca TV sayfasına ulaştım. Fakat o da ne bugünün TV sayfası yerinde yok aradım taradım. YOK.

Sonra Radikal'e gittim. Radikal.com.tr yazınca karşıma SCO Unix reklamı çıktı. Çok merak ediyorum bunun için reklam ücreti alıyor mu Radikal, reklam bile alıyor olsa bence çok ucuz bir düşünce radikal.com.tr ile www.radikal.com.tr`ın aynı yere çıkmaması. Salaklığımdan olsa gerek dolaştım dolaştım dolaştım ama bir türlü ulaşamadım TV sayfasına o yüzden update etmişler mi etmemişler mi söyleyemeyeceğim.

Hemen aklıma Cumhuriyet geldi. Yazdım ve gittim www.cumhuriyet.com.tr`e. Öncelikle kabul ediyorum farklı bir sistemi var Cumhuriyet`in, bence biraz tutucu bir yaklaşımla "Internet üzerinde olsak da biz standart gazete formatımızı koruruz" yaklaşımındalar. Bu bir tercihtir anlarım, fakat bence uygulama çok matah değil. Kusura bakmasınlar Yöre`dekiler ama böyle olmuyor. Sayfalar içinde dolaşmak istediğinizde görebildiğiniz tek şey sayfa numaraları. Derseniz ki Cumhuriyet okuru gazetesinin hangi sayfasında ne tür yazı olduğunu bilir, diyecek bir şeyim yok sadece Internet okuru bunu umursamaz. Neyse bir Cumhuriyet okuru olarak kafamda küçük bir sayım yapıp gerekli sayfayı buldum (14 :) gittim Cine 5`in bütün gün bedava olduğunu okuduktan sonra (akşam saat 10`da) Tv programına tıkladım ve nedense bir türlü açılmadı. Bu yüzden update edilmişmiydi edilmemişmiydi söyleyemiyeceğim. Fakat sayfanın JPEG`inden anladığım kadarıyla güncellenmiş gözüküyordu.

Sabah.com.tr (pardon o çalışmıyordu) www.sabah.com.tr`daki yolculuğumda hüsranla sonuçlandı. Ya bu navigasyon işini ayarlayanlar bambaşka düşünüyorlar ya da ben salağım. Nasıl olur da bir sitede inatla aramama rağmen tv sayfasını bulamam ki ?

stargazete.com birçok davranışı ile sinir bozucu bulduğum Star`ın en azından Internet konusunu ıskalamadığının bir örneğiydi. Herşey yerliyerindeydi, hemen Tv sayfaına ulaştım, bilgilerimi aldım oturdum.

Açıkcası canım sıkılmıştı, daha fazla dolaşamadım.
Efendim ? En iyisi hangisi mi ? Tabi ki Cumhuriyet, ne de olsa Cine 5`in şifresiz olduğunu oradan öğrendim.

Yorumlar size ait bence zaten fazla bile söyledim.

İlgili Yazılar

Vista'nın Kaynak Kodu

darkhunter

Digg'de dolaşırken eğlenceli bir tersine mühendislik denemesi gözüme çarptı. Öyle komik başlığı altında yayınlandığına da bakmayın ;)

Nostalji: Bill Gates'i Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz!

FZ

Pek çok şekilde gördünüz, hakkında pek çok şey okudunuz ama daha önce hiç böyle görmediniz. Hırslı bir genç, dünyaya hükmedecek şirketini yeni yeni kurarken bir dergiye poz verirse ne olur: Bill Gates Dergiye Poz Verirken, 1983

Das Keyboard - Über Geeks

darkhunter

Müjde! Perdesiz sazlardan sonra perdesiz klavye de çıktı :)

Buradan ayrıntılı olarak inceyebileceğiniz Das Keyboard'ın tuşlarında yeller esiyor. Über kullanıcılar ya da yazdıklarının zaten anlamsız oluğunu düşünenler için.

Yaratıcı Şakalar

meddah

Paul Graham Hackers & Painter kitabında programcıların bir bayramı olsa bunun 1 Nisan tarihi olacağını söyler. Çünkü programcılar neşe dolu ve yer yer muzır davranışlar içinde olan insanlardır. Bu anlamlı günde kimler şakaladı kimler şakalandı....

Konuşan Solucan ( Proudly Turk :) )

anonim

Dünyanın ilk konuşan virüsü bir türk tarafından yazıldı. news.com'un haberine göre Microsoft Speech Engine'i kullanan virüs Windows XP bilgisayarlarda açılış müziğinin hemen ardından devreye girerek şöyle konuşuyor;

"How are you. I am back. My name is Mr. Hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkey. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule gule."

Buradan Karadenizli bir vatandaşımız tarafından yazıldığı tahmin edilen Amus solucanı hakkında F-Secure'dan virüs araştırma direktörü Mikko Hypponen'ın yorumu şöyle "Bu konuştuğunu gördüğüm tek solucan ancak çok gelişmiş olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü Visual Basic'de yazılmış"