Sayım suyum yok

0
sundance
Sayım için eve hapsoluruz olmayız tartışmaları, herkes Internet`e girecek Internet çökecek söylentileri vs. vs. Bir kelle sayımı daha atlatmış bulunmaktayız.
Böyle bir günde TV`de ne var diye Internet`te bir dolaşayım dedim.
Gördüm ki biz hala Internet sayfalarını update etmek için işyerine gitmesi gereken bir ırkın afakıyız.
Açıkcası sevgili gazetelerimizin online hallerinin durumunun pek matah olmadığını biliyordum ama bu kadar da içler acısı olduğunun farkında değildim kendi hesabıma.

Öncelikle Hurriyetim.com`la başladım. Kolayca TV sayfasına ulaştım. Fakat o da ne bugünün TV sayfası yerinde yok aradım taradım. YOK.

Sonra Radikal'e gittim. Radikal.com.tr yazınca karşıma SCO Unix reklamı çıktı. Çok merak ediyorum bunun için reklam ücreti alıyor mu Radikal, reklam bile alıyor olsa bence çok ucuz bir düşünce radikal.com.tr ile www.radikal.com.tr`ın aynı yere çıkmaması. Salaklığımdan olsa gerek dolaştım dolaştım dolaştım ama bir türlü ulaşamadım TV sayfasına o yüzden update etmişler mi etmemişler mi söyleyemeyeceğim.

Hemen aklıma Cumhuriyet geldi. Yazdım ve gittim www.cumhuriyet.com.tr`e. Öncelikle kabul ediyorum farklı bir sistemi var Cumhuriyet`in, bence biraz tutucu bir yaklaşımla "Internet üzerinde olsak da biz standart gazete formatımızı koruruz" yaklaşımındalar. Bu bir tercihtir anlarım, fakat bence uygulama çok matah değil. Kusura bakmasınlar Yöre`dekiler ama böyle olmuyor. Sayfalar içinde dolaşmak istediğinizde görebildiğiniz tek şey sayfa numaraları. Derseniz ki Cumhuriyet okuru gazetesinin hangi sayfasında ne tür yazı olduğunu bilir, diyecek bir şeyim yok sadece Internet okuru bunu umursamaz. Neyse bir Cumhuriyet okuru olarak kafamda küçük bir sayım yapıp gerekli sayfayı buldum (14 :) gittim Cine 5`in bütün gün bedava olduğunu okuduktan sonra (akşam saat 10`da) Tv programına tıkladım ve nedense bir türlü açılmadı. Bu yüzden update edilmişmiydi edilmemişmiydi söyleyemiyeceğim. Fakat sayfanın JPEG`inden anladığım kadarıyla güncellenmiş gözüküyordu.

Sabah.com.tr (pardon o çalışmıyordu) www.sabah.com.tr`daki yolculuğumda hüsranla sonuçlandı. Ya bu navigasyon işini ayarlayanlar bambaşka düşünüyorlar ya da ben salağım. Nasıl olur da bir sitede inatla aramama rağmen tv sayfasını bulamam ki ?

stargazete.com birçok davranışı ile sinir bozucu bulduğum Star`ın en azından Internet konusunu ıskalamadığının bir örneğiydi. Herşey yerliyerindeydi, hemen Tv sayfaına ulaştım, bilgilerimi aldım oturdum.

Açıkcası canım sıkılmıştı, daha fazla dolaşamadım.
Efendim ? En iyisi hangisi mi ? Tabi ki Cumhuriyet, ne de olsa Cine 5`in şifresiz olduğunu oradan öğrendim.

Yorumlar size ait bence zaten fazla bile söyledim.

İlgili Yazılar

Penguen Cafe

anonim

Saat gecenin 02:18'i olmuş ve ben hala skyrunner ile tırmalıyorum, neden tırmalıyorum ki ? Findows kullansam gayet güzel çalışacak.
Ama yoook... ben kaşındım, Taksim'de Penguen Cafe diye bir internet kafe açıcam diye ben tutturdum, makinalara linux yükleyip, linux kullanımını arttırıcam diye ben tutturdum, hah işte... uğraşıp duruyorum.

İtinayla Mancınık Yapmanın Sırları!

redogre

Mancınık yapmak için bile bir site var. www.trebuchet.com. Mancınık planları, neler gerekir, nasıl çalışır vs. Hatta birde mancınık tasarımı programı bile var. Gayet profesyonel ve mühendis işi.

Bu siteyi nerden bulduğuma gelince: "Trebuchet neydi yaw, du bi trebuchet.com yaziim" :)))

Nasıl CV yazılır ?

sundance

Hepimizin hayatında "CV yazmalıyım, ne yapsam, nasıl yazsam?" dediği bir dönem olmuştur. İyi kötü herkes birilerinden formatı kapıp cv yazar, bkz. Enver Altın'ın CV'sinden benim çektiğim kopya

Fakat bir de gerçekten yaratıcı olanlarımız var ki onlar uzun süre iş aramıyor :)

Linus Torvalds’a otobüs çarparsa ne olur?

xelon

İnternet'te oradan oraya savrulurken Wikipedia'da Linus Torvalds'ın biyografisine( İngilizce | Türkçe ) denk geldim. Mizah başlığı altındaki "What If Linus Torvalds Gets Hit By A Bus? - An Empirical Study" bağlantısı dikkatimi çekti. Büyük bir keyifle okuduktan sonra Türkçe'ye çevirmek aklıma geldi. Ve işte burdayım.

Yazıyı okuduktan sonra insanın aklına takılmıyor değil, gerçekten Linus Torvalds'a birşey olsa sizce Linux'e ne olur?

Konuşan Solucan ( Proudly Turk :) )

anonim

Dünyanın ilk konuşan virüsü bir türk tarafından yazıldı. news.com'un haberine göre Microsoft Speech Engine'i kullanan virüs Windows XP bilgisayarlarda açılış müziğinin hemen ardından devreye girerek şöyle konuşuyor;

"How are you. I am back. My name is Mr. Hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkey. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule gule."

Buradan Karadenizli bir vatandaşımız tarafından yazıldığı tahmin edilen Amus solucanı hakkında F-Secure'dan virüs araştırma direktörü Mikko Hypponen'ın yorumu şöyle "Bu konuştuğunu gördüğüm tek solucan ancak çok gelişmiş olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü Visual Basic'de yazılmış"