3. Bilişim Teknolojileri Şenliği (Ama ne şenlik!) ;-)

0
FZ
Önce Nefise Karatay isimli özel ve güzel mankenimizle bir söyleşi. Ardından kambersiz düğün olur mu düsturu uyarınca Hıncal Uluç. Tabii bununla kalmıyor, o şimdi bilgisayarcı canı neler ister kıvamında bir başka etkinlik: Tuğba Ekinci'nin şarkılarıyla katılacağı (!) bir söyleşi. Daha derin mevzularla ilgileniyorsanız değerli astrolog (!!) Yasemin Boran ile astro yaşam (???) söyleşisi. Tüm bunlara ek olarak da yılın en "has" bilişimcileri ödül töreni, Ziynet Sali'nin katılımları ile...

Hayır hayır MTV, Kral TV, Şamdan, Gala, vs. magazin ödül töreninden bahsetmiyoruz. Kadir Has Üniversitesi 3. Bilişim Teknolojileri şenliği yapıyormuş, o bağlamda bir etkinlik. Şahsen bir "bilişimci" olarak Tuğba Ekinci, Nefise Karatay, Didem Taslan ve diğer katılımcılarla samimi bilişim sohbetleri gerçekleştirmeyi istiyorum, kaçırılmaması gereken bir etkinlik diye düşünüyorum :-P

Görüşler

0
tongucyumruk
LKD baksın da şenlik görsün. Kaç senedir bir şenlik yapmayı öğrenemediler, her sene sakallı bıyıklı, göbekli adamlarla salonlara tıkıyorlar, saçma saçma şeylerden bahsedip adını da "şenlik" koyuyorlar. Sİnir oluyorum kardeşim. Ben mecburmuyum bilişim bilişim diye o damların suratlarını çekmeye...

Kadir Has üniversitesini tüm bu aklı antartikada kalmış, eski moda, moderniteden uzak, "primitif" şenlikçilere şenlik nasıl yapılır gösterdiği için teşekkür ederim.

Not: Nefise Karatay hangi dağıtımı kullanıyormuş bilen var mı?
0
FZ
Ben şimdi bizzat ilgileniyorum Karatay hanımefendinin bilgisayarıyla, malum şenlik olayı, siz karışmayın kardeşim, ben kurarım onun bilgisayarını :-P
0
darkhunter
Tamamen katılıyorum. Hatta şenliklere sınırlı sayıda erkek alınması taraftarıyım ben. Ne o öyle her yer erkek kardeşim, ipini koparan şenliğe gidiyor.

Zaten az sosyalleşiyoruz, bu LKD şenliklerinde de sosyalleşe sosyalleşe hem cinslerimizle sosyalleşiyoruz. Kutluyorum BTŞ'i herkese örnek olsun.

Bütün yılım Bilişimle geçiyor zaten LKD'de farklı şeyler görmek istiyorum. Deniz Akkaya'ya Penguen şapkası takmak istiyorum :P

Bu arada, bırakın dağıtımı; Nefise Karatay OS'un ne olduğunu biliyorsa, ben de kıyametin ne zaman kopacağını biliyorum :)))
0
loker
Damsız almayalım! : )
0
darkhunter
O da olmaz. Ben belki içerde bulmaya gidiyorum.

Şöyle Debian'dan anlayan, C/C++, Perl, Phyton hard-coder'ı olan. Sarı saçlı, mavi gözlü...

Neyse ben ağzımda bir ıslaklık hissettim :P Gidip ağzımı sileyim :))
0
tongucyumruk
Sarışın, mavi gözlü, ileri seviyede kernel hacker, C'nin ustası, ZFS'in yaratıcılarından biri. Sanırım size bir doz Val Henson [infohost.nmt.edu] lazım...
0
darkhunter
Bir de Amaya [www.amayita.com] var. Şu göbeğinde Debian dövmesi olan "kötü kız".

Not: Ana Sayfa'daki Nietzsche imzalı söze dikkat...

Ahh ah ne yazık ki, ülkemizin verimli topraklarında henüz yok denecek kadar azlar :)
0
ZZombie
Bu kiz.
Adami Dover. :)
0
sundance
Yanlış hatırlamıyorsam bu kız Amaya browser'ın isim annesi :) Ya da bundan esinlenmişlerdi.

Neyse bu aralar yalnızlık çekiyormuş, fransızca konuşanlara duyurulur.
0
coskung
Malumunuz Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünün de bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak etkinliği var. Her sene yurtdışından da konuklar getirmek gibi bir gelenek oluştu. Kayda değer işler yapan kişiler tecrübelerini bizlerle paylaşıyor. Şimdi ister istemez bu etkinliğin de birşeyler yapması gerekecek değil mi?

O zaman bir öneri Giselle Bundchen ve Heidi Klum seneye açık kaynak ve özgür yazılım etkinliğine gelsin. Son gun akşamı yapılan 'round table' yerine de Victoria's Secret defilesi düzenlensin.
0
unreal
Çok değerli bilişimciler...
Bu forum ortamına aslında bu konu ile ilgili bir şeyler yazmayı pek düşünmüyordum. Ancak eleştiriler çok farklı boyutlara taşındığı ve pek de hoş olmadığı için yazma ihtiyacı duydum. Aslında bu şenliğin koordinatörü olarak size anlatacak bir şeyim yok. Çünkü burada ne yazsam objektif olamayacağı için ya da sizin tarafınızdan objektif algılanmayacağı için eleştirilere cevap yazmıyorum. Sadece bu eleştirilere cevap alabileceğiniz kişilerin isimlerini yazıyorum. Bir bilişimci olarak bu isimlere kolaylıkla ulaşabilir ve 3.Bilişim Teknolojileri Şenliğimizin nasıl geçtiğini ve bilişimcilerin bakış açısına uygun olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Öncelikle Technology Channel Genel Müdürü Sayın Mehmet Marangoz'u arayabilir, bilgi alabilirsiniz. Sonra Technology Channel Genel Müdür Yardımcısı Sayın Muzaffer Beyi arayıp bilgilenebilirsiniz. Ayrıca AMD Pazarlama Müdürü Sayın Uygur Uçar'dan sorabilirsiniz. Ayrıca TÜBİDER-Bilişim Sektörü Derneği Genel Sekreterliğinden bilgi alabilirsiniz. Bu listeyi çok daha genişletmem mümkün, çünkü bu yıl 50 firma fuarımıza katıldı ve çok memnun ayrıldılar (bilişim adına)...

Sevgili gençler, sadece bir noktaya takılıp kalmanıza gerçekten üzüldüğümü belirtmek isterim. Ayrıca iyi bir bilişimci olabilirsiniz, ancak poiztif insan olmanın iki temel kuralını ben yine de size hatırlatmak isterim:

1-) Olaylara ve insanlara önyargılı yaklaşmamak,
2-) Yargısız infaz'dan çok uzak olmak...

4.Bilişim Teknolojileri Şenliğimize mutlaka bekliyoruz... Sevgilerimle ve en iyi dileklerimle...
Yrd.Doç.Dr. Taner Arsan
0
robertosmix
Gülüyoruz ağlanacak halimize..
0
FZ
Sözlüğe bakacak olursak (*)

üniversite: Bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip, yüksek düzeyde eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan fakülte, enstitü, yüksek okul ve benzeri kuruluş ve birimlerden oluşan öğretim kurumu.

Eğer "has" adamların yaptığı bu "şey" bilişim etkinliği ise diğerlerinin yaptığına ne isim vereceğiz acaba?


* http://www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/SOZBUL.ASP?kelime=%FCniversite
0
radalin
Orada neler yapıldığına dair herhangi bir fikri var mı? İnsanları, olayları karalamak çok kolay. Ama bu tarz faaliyetleri ortaya koymak zor. Kadir Has Üniversitesi'nde bu şenlik daha önce iki kere daha gerçekleşmiş. Hanginizin haberi olmuş? Şimdi Nefise Karatay gibi "ünlüler" gelince herkesin ağzına sakız olmuş. Peki size sorarım burada sorun şenliği düzenlerken nefise karatay ı çağıranda mı yoksa nefise karatay gelmediğinde bu şenliğe ilgi göstermeyende mi?
Bilim Şenliğine, AMD, Panda Software, İ-Con, Bilge Adam, Apple, Edu-Time gibi firmalar geldi. Seminerler verildi. Hatta bir oyun turnuvası düzenlendi. Hanginizin haberi var?
Söylenecek bir şey var. Madem bu kadar komik bir şenlikti, buyrun sizde yapın. Dalga geçmek kadar kolay olsa gerek...
0
FZ
Bilişimi bilemem ama oralarda bir yerde "mantık" derslerinin düzgün verilmediğine dair ciddi şüphe oluşmaya başladı bende. Bu yukarıdaki sözler nasıl bir mantık zincirinin sonucudur? P: Mankenler çağırmadık bilişim şenliğine, istediğimiz kadar çok insan haberdar olmadı. Q: Mankenler çağırdık, istediğimiz kadar insanın haberi oldu. R: Bilişim etkinliğine manken çağırmalıyız. P, Q; o halde R. Bu mudur?

Peki size sorarım burada sorun şenliği düzenlerken nefise karatay ı çağıranda mı yoksa nefise karatay gelmediğinde bu şenliğe ilgi göstermeyende mi?

Burada sorun bilişim ile ilgili bir etkinlikten insanları haberdar etmek ve insanları buraya çekmek için tanıtımı mankenler, şarkıcılar üzerinden yapmak. Tanıtım yönteminiz sizi ilgilendirir ama kimse de bunu tasvip ve takdir etmek zorunda değil ki. O tanıtımı gören bir kişinin konunun bilişimle, bilgisayarla, vs. ilgili olduğunu düşünmesi için epey bir araştırması lazım. Bu şekildeki bir tanıtım söz konusu etkinliğin prestijini mi artırıyor? Sizin yerinizde olsam kızıp insanlara bağırmak yerine mevcut olanı irdelerdim. Mevcut olan şu: Mankenleri, Hıncal Uluç gibi insanları çağırırsanız ve bunu ana sayfanızdan insanların gözüne sokarcasına duyurursanız evet alakasız pek çok insanın da ilgisini çekersiniz, bu mevcut duruma ek olarak konuyla ilgili pek çok insanın, camianın da eğlence konusu olursunuz. Tercih sizin, bu bir Türkiye gerçeği. Bunu yaptığınız sürece komik duruma düşersiniz. En azından bana komik görünür. Yok eğer reklamın iyisi kötüsü olmaz, bilgisayar fuarlarında da yarı çıplak kızlar duruyor en sofistike yazılımların sergilendiği standlarda derseniz, o durum da konunun çarpıklığının göstergelerinden bir tanesi, basit bir cinsellik tabanlı, kadını mal gibi kullanarak reklam yapma, dikkat çekme çabası ve evet milyarlarca kez yapıldı daha da yapılacak, bu durumun doğruluğunu göstermediği gibi onu trajikomik kategorisinden de çıkarmaya yetmiyor.

Samimi olarak cevap verin, bu tür etkinlikler ve tanıtım yöntemleri ile insanları "bilişim" konusunda daha bilinçli hale getireceğinizi mi düşünüyorsunuz? Bir "üniversitenin" bilgisayar odaklı bir etkinliği bu araçlarla tanıtmasının uygun olduğunu mu düşünüyorsunuz? Her araç mübahtır amaç doğrultusunda diye mi düşünüyorsunuz?
0
The_Axe
Bu şenlik daha öncede gerçekleştirildi. O zaman bizim tarafımızdan da gereksiz olarak nitelendirilen bu insanlar çağırılmamıştı. Ama nedense o zaman da kimse ilgi göstermemişti. Şahsen ben sizleri göremedim. O zamanda sektörde yer alan önemli firmalar buradaydı. Siz neden yoktunuz? Bu okulda sandığınızdan daha fazla Linux ve Solaris kullanan arkadaşlar var. Neden fuarda Linux ile ilgili sadece 1 tane stand vardı? O da OEM bir bilgisayar firmasıydı ve makinalarına linux kurarak tanıtım yapıyordu. AMD, I-Con, BilgeAdam, Mercedes, BilKom, Toshiba, Vestel, Superonline ve daha birçok firma buradaydı. Hepsi çeşitli etkinlikler ve seminerler düzenledi. Siz burada mıydınız arkadaşlar? Hadi bu sene bu tipler geldiği için gelmediniz. Geçen sene bu insanlar burada yoktu sadece bilişim firmaları buradaydı. Geçen sene neden gelmediniz? Bizim tek bir amacımız var. Basını buraya çekmek ve Kadir Has Üniversitesi'nin bilişim konusunda yapmaya çalıştıklarını Türkiye'ye duyurmak. Basını buraya başka şekilde çekemiyoruz. Çünkü basının neyle ilgilendiğini siz de biz de biliyoruz. Türkiye'nin istediği şey belli. Biz de Türkiye'nin anladığı dilden konuşuyor ve yanında kendi amacımızı gösterip Türkiye'ye "bilişim"i aşılamaya çalışıyoruz. Şahsen burada olsaydınız etkinlikleri görerek katılsaydınız olayın gerçek boyutlarını daha iyi anlayacaktınız. Dışarıdan laf söylemek çok kolaydır arkadaşlar. Eğer burada olup semirlerlere katılıp, etkinliklerde yer alsaydınız o zaman bu yorumları yapabilecek miyidiniz? Siz laf sokmaya, kötülemeye devam edin. Siz yapın o zaman görelim. Bilişim Şenliği nasıl oluyormuş. Biz beceremedik. Kusura bakmayın. Aylarca uğraşınca anca bu kadar oluyor. Siz yapında Türkiye görsün nasıl bilişim şenliği yapılır. Biz de öğrenelim ki 4. Bilişim Şenliğini ona göre düzenleyelim.
0
FZ
Bu şenlik daha öncede gerçekleştirildi. O zaman bizim tarafımızdan da gereksiz olarak nitelendirilen bu insanlar çağırılmamıştı.

Gereksiz ve alakasız olduklarını kabul ediyorsunuz yani?

Ama nedense o zaman da kimse ilgi göstermemişti.

FM'ye haber geçmeyi denediniz mi? Bilgisayarla ilgili toplu etkinlik haberleri yollandığı zaman bunları yayınlıyoruz siteyi takip edenlerin gayet iyi bildiği gibi. Ayrıca bundan haberdar olmamız mankenlerden ötürü değil bir tanıdığımızın bize söz konusu etkinlikle ilgili broşürleri vermesi sonucunda gerçekleşti, tabii broşürlere bakınca uzunca bir süre anlayamadık konunun bilgisayar ile ilgili olduğunu daha ziyade üniversitelerin Bahar Şenliklerini andırıyordu.

Neden fuarda Linux ile ilgili sadece 1 tane stand vardı?

Bunun sorumlusu FM mi?

Kadir Has Üniversitesi'nin bilişim konusunda yapmaya çalıştıklarını Türkiye'ye duyurmak.

Reklam yapmak istiyorsanız, evet, haklısınız. Bu şekilde epey bir reklam yapar ve pek çok gazeteciyi de mekanınıza getirtip haber yapmalarını sağlarsınız ancak hedef kitleye ne kadar erişirsiniz, yaptığınız masrafa değer mi onu bilemem ama evet, reklam olur. Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyorsanız, o zaman sorun yok elbet.

Türkiye'nin istediği şey belli. Biz de Türkiye'nin anladığı dilden konuşuyor ve yanında kendi amacımızı gösterip Türkiye'ye "bilişim"i aşılamaya çalışıyoruz.

Yukarıdaki argümanlarınız BBG, kaynana, gelin, damat, vs. tarzı programları yapanların kendilerini savunmak için söyledikleri sözlere benziyor. Demek ki siz Türkiye'nin istediği şeyi ve Türkiye'nin anladığı dili gayet iyi biliyorsunuz. Bu durumda mesela ben Tanzanyalı mıyım? Burayı takip edenler Mars'tan ya da Venezuella'dan mı? "Halk bunu istiyor" nasıl bir argümandır?

Dışarıdan laf söylemek çok kolaydır arkadaşlar.

Laf edenler bilişim etkinliklerinin düzenlenmesinden bihaber insanlar mı?

Siz yapın o zaman görelim.

Yapılmıyor mu? LKD il il gezip insanlara "bilişim" aşılamaya çalışmıyor mu? Şenlikler düzenlemiyor mu? Başka özel üniversiteler de bilişim ile bağlantılı etkinlikler düzenlemiyor mu? Canla başla çalışan ve bazı durumlarda uluslararası organizasyonları düzenleyen bu insanlar manken getirtmemekle hata mı ediyor?

Aylarca uğraşınca anca bu kadar oluyor. Siz yapında Türkiye görsün nasıl bilişim şenliği yapılır. Biz de öğrenelim ki 4. Bilişim Şenliğini ona göre düzenleyelim.

Valla Türkiye'nin, halkın bir kısmı da, kusura bakmayın, gördüğünüz gibi tepki veriyor.

Madem sordunuz, Türkiye'deki birkaç ulusal ve uluslararası bilgisayar etkinliği:

http://senlik.linux.org.tr

http://cs.bilgi.edu.tr/pages/turing_days/

http://open.bilgi.edu.tr/freedays/
0
marsyas
Bu haber ilk yayinlandiginda da bakmistim simdi yeniden baktim.

Bu bilisim etkinligi ile ilgili bir program yok

Ornegin;
"Teknolojik Çözüm Seminerleri" deniyor ama, konular vs yok.

"Yılın En has Bilişimcileri Ödülleri " var burada da kimlere ödül verilecek/verildi belli değil.

"Bilişim Teknolojileri Fuarı" düzenlenmiş kimler katılıyor veya katıldı belli değil.

"Aylarca uğraşınca anca bu kadar oluyor" demissiniz, (bilisimle iilgili) neye ugrastiginiz en azindan sayfanizdan anlasilmiyor.

Gelip anlasak ama gelmemiz icin de bir gerekce yok. Cunku web sayfasinda en ayrintili verdiginiz bilgi (yer zaman ve katilimci) elestirilen etkinlikler icin.

Sanirim bahar senliklerine "Bilisim Teknolojileri Senligi" denerek bir hava katilmak istenmis.
0
unreal
Çok değerli bilişimciler...
Bu forum ortamına aslında bu konu ile ilgili bir şeyler yazmayı pek düşünmüyordum. Ancak eleştiriler çok farklı boyutlara taşındığı ve pek de hoş olmadığı için yazma ihtiyacı duydum. Aslında bu şenliğin koordinatörü olarak size anlatacak bir şeyim yok. Çünkü burada ne yazsam objektif olamayacağı için ya da sizin tarafınızdan objektif algılanmayacağı için eleştirilere cevap yazmıyorum. Sadece bu eleştirilere cevap alabileceğiniz kişilerin isimlerini yazıyorum. Bir bilişimci olarak bu isimlere kolaylıkla ulaşabilir ve 3.Bilişim Teknolojileri Şenliğimizin nasıl geçtiğini ve bilişimcilerin bakış açısına uygun olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Öncelikle Technology Channel Genel Müdürü Sayın Mehmet Marangoz'u arayabilir, bilgi alabilirsiniz. Sonra Technology Channel Genel Müdür Yardımcısı Sayın Muzaffer Beyi arayıp bilgilenebilirsiniz. Ayrıca AMD Pazarlama Müdürü Sayın Uygur Uçar'dan sorabilirsiniz. Ayrıca TÜBİDER-Bilişim Sektörü Derneği Genel Sekreterliğinden bilgi alabilirsiniz. Bu listeyi çok daha genişletmem mümkün, çünkü bu yıl 50 firma fuarımıza katıldı ve çok memnun ayrıldılar (bilişim adına)...

Sevgili gençler, sadece bir noktaya takılıp kalmanıza gerçekten üzüldüğümü belirtmek isterim. Ayrıca iyi bir bilişimci olabilirsiniz, ancak poiztif insan olmanın iki temel kuralını ben yine de size hatırlatmak isterim:

1-) Olaylara ve insanlara önyargılı yaklaşmamak,
2-) Yargısız infaz'dan çok uzak olmak...

4.Bilişim Teknolojileri Şenliğimize mutlaka bekliyoruz... Sevgilerimle ve en iyi dileklerimle...
Yrd.Doç.Dr. Taner Arsan
0
sundance
Eleştirilerin boyutunun biraz abardığına ben de katılıyorum. Tepki vermenin bazen ayarı kaçınca, toplu linçe dönüşebiliyor.

Öte yandan, objektif bir gözle davetiyeye baktığınız takdirde, siz de etkinliğin pek de teknoloji ile ilgili durmadığını kabul edersiniz sanırım.

Neyse, nazik ve yapıcı yorumunuz için şahsen teşekkür etmek isterim, bu tür dialoglar olmadan tartışmalar monologlara hatta sık sık da karşılıklı hakaretlere dönüşebiliyor.

İyi çalışmalar

Kıvılcım Hindistan
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Masaüstüne Hazır mı?

tongucyumruk

Özellikle geek'ler ve high-end server yöneticileri tarafından sıkça tercih edilen işletim sistemi Windows XP masaüstüne inmeye hazır mı? OSNews bu konuda detaylı bir inceleme yapmış ve Windows XP'nin masaüstünde yaygınlaşabilmek için yapması gerekenleri sıralamış. İnanıyorum ki eğer Bill Gates bu yazıda bahsedilen sorunların altından kalkabilirse 2-3 yıl içinde herkes masaüstünde Windows XP kullanabilecek. O zamana kadar ne yazıkki kerneller, makefile'lar ve apt-get gibi şeylerle kaplı ve her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor.

Not: RTFM, RTMF, FTMR...

Şaka Gibi...

parsifal

En Güzel Linux: Ne Pardus, Ne Debian, Ne Red Hat

FZ

Ciddi görünümlü bir PC Windows, yakışıklı ve havalı bir Apple bir araya gelir ve muhabbete girerse, sonra da ortama çekici mi çekici Linux katılırsa acaba ne olur?

En güzel Linux işte bu Linux. Maceranın devamı da burada.

Not: Altyazı ya da dublaj için gönüllü olan? ;-)

İnternet`te Transfer

esse

Geçen günlerde Ntv de spor haberlerini izliyodum. Bir haber dikkatimi çekti. İngiltere de oynanan FA Cup çeyrek final mücadelesinde Leicester City - Wycombe Wanderers mücadelesi 2-1 deplasman takımının galibiyeti ile bitiyor. Wycombe Wanderers takımı çeyrek finale çıkıyor. Buraya kadar her şey normal gözüküyor. Ama Wycombe Wanderers takımı bu tura kadar takımında tek bir forvet oyuncusu yokmuş. Bir çok futbolcuya transfer teklifinde bulunmuşlar ama bu kasaba klübüne hiç bir futbolcu gitmek istememiş. Doğal olanı da bu ben olsam bende gitmezdim:) En sonunda Wycombe Wanderers yöneticeleri çareyi internette bulunan sitelerine forvet aranıyor ilanı vermekte bulmuşlar.

Telefonla Çin İşkencesi

FZ

Çin'in birçok bölgesinde çıkartmalarla yasadışı işlerin reklamını yapanlara karşı yönetim yeni bir mücadele yöntemi geliştirdi. Bu tip yasadışı çıkartma ilanlardaki cep telefonları toplanıyor ve bir veritabanına giriliyor. Ardından özel bir yazılım bu telefonlara on binlerce kısa mesaj çekerek iletişimi imkânsız hale geteriyor. Aynı zamanda her 20 saniyede telefon aranarak 'Yasadışı bir reklam yaptınız, en yakın karakola başvurmanız gerekmektedir' şeklinde bir mesaj dinletiliyor. İşe ne kadar yarayacak, o henüz belli değil.

Kaynak: Radikal Gazetesi - Sanal Alem