Konuşan Solucan ( Proudly Turk :) )

0
anonim
Dünyanın ilk konuşan virüsü bir türk tarafından yazıldı. news.com'un haberine göre Microsoft Speech Engine'i kullanan virüs Windows XP bilgisayarlarda açılış müziğinin hemen ardından devreye girerek şöyle konuşuyor;

"How are you. I am back. My name is Mr. Hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkey. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule gule."

Buradan Karadenizli bir vatandaşımız tarafından yazıldığı tahmin edilen Amus solucanı hakkında F-Secure'dan virüs araştırma direktörü Mikko Hypponen'ın yorumu şöyle "Bu konuştuğunu gördüğüm tek solucan ancak çok gelişmiş olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü Visual Basic'de yazılmış"

Görüşler

0
Hurma
Sırada şarkı söyleyeni olsa gerek. Merakla bekliyoruz!
0
Challenger
Hah işte şimdi hapı yuttuk! Şimdi bunu öğrenen televizyon kanalları VirusStar diye bir yarışma çıkartırlar.

Oooof off!
0
seneper
"laz virüsü" nün daha bir gelismis versiyonu :)
0
parsifal
SAYIN BILGISAYAR KULLANICISI,

Su anda bilgisayariniza Türk Laz virüsü bulasmistir.
Teknolojik olarak çok gelisemedigimizden bu virusun manuel çalistirilmasi gerekmektedir. Lütfen bilgisayarinizdaki tüm dosyalari silip bu mesaji yollayabildiginiz herkese yollayiniz.

Hacker Temel
0
universals
Sophos hamsinin ne oldugunu soylemis :)
http://www.sophos.com/virusinfo/articles/amusa.html
..("Gule. Gule" is Turkish for "Bye. Bye". "Hamsi" is a small fish like an anchovy, found in the Black Sea)
...
F-Secure virusun cikardigi sesi yayinlamis.
http://www.f-secure.com/weblog/archives/amus.wav

Diger bilgiler:
http://www.viruslist.com/eng/viruslist.html?id=1985339
http://www.theregister.com/2004/09/13/amus_worm/
0
FZ
Bu haberi daha önce demolish takma isimli üyemiz göndermişti:

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2363
0
Challenger
Ben de bunu daha bir Türk sitesinde okudum ama nerde okudum diye düşünüp duruyordum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vista'nın Kaynak Kodu

darkhunter

Digg'de dolaşırken eğlenceli bir tersine mühendislik denemesi gözüme çarptı. Öyle komik başlığı altında yayınlandığına da bakmayın ;)

Shakespeare Programlama Dili

FZ

Dünya edebiyatında önemli bir yeri olan Shakespeare'în üslubunu sevin ya da sevmeyin, yarattığı etki ve kalıcılığı tartışılmaz. Rama'da, ürettiği robotlara Shakespeare oynatan dahi mühendis gerçek bir karakter olsaydı (ki aslında hiç yok diyemeyiz) herhalde Shakespeare programlama dilini görseydi bıyıkaltından gülerdi.

Peki bu dil neye benziyor? Değişkenler Shakespeare oyunlarından alınma, sahneye giriyorlar, birbirlerine bir şeyler söyleyerek değer yüklüyorlar. Mesela negatif değer yüklemeniz için karakterlerden biri Hamlet'e hakaret ediyor. Bu kadarla kalsa iyi!

Misinformation 109 veya IMDB Rulez!

sundance

Hep söyleriz, iyi ki Internet var, istediðimiz bilgiye kolayca ulaþabiliyoruz diye. Bu aksam öylesine bir film iddialasmasi üzerine bulduklarýmýz bizi gerçekten þaþýrttý.

Abi Sylvester Stallone 1.60 bir adam sonunda... yok olm o en azindan Banderastan uzun... olm asil komigi Arnold gibi iki karis bir adami dev gibi gösteriyorlar ya... ama abi Julia Robertsdaki boy da kimse de yok...

Bizi en sasirtandan baslamak üzere
-Antonio Banderas 1.75,4
-Julia Roberts1.75,4
-Nicole Kidman 1.77,8
-Tom Cruise 1.70
-Jeff Goldblum1.95,6

Nasıl CV yazılır ?

sundance

Hepimizin hayatında "CV yazmalıyım, ne yapsam, nasıl yazsam?" dediği bir dönem olmuştur. İyi kötü herkes birilerinden formatı kapıp cv yazar, bkz. Enver Altın'ın CV'sinden benim çektiğim kopya

Fakat bir de gerçekten yaratıcı olanlarımız var ki onlar uzun süre iş aramıyor :)

Çıldırtan Müşteriler: Clientcopia

FZ