Konuşan Solucan ( Proudly Turk :) )

0
anonim
Dünyanın ilk konuşan virüsü bir türk tarafından yazıldı. news.com'un haberine göre Microsoft Speech Engine'i kullanan virüs Windows XP bilgisayarlarda açılış müziğinin hemen ardından devreye girerek şöyle konuşuyor;

"How are you. I am back. My name is Mr. Hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkey. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule gule."

Buradan Karadenizli bir vatandaşımız tarafından yazıldığı tahmin edilen Amus solucanı hakkında F-Secure'dan virüs araştırma direktörü Mikko Hypponen'ın yorumu şöyle "Bu konuştuğunu gördüğüm tek solucan ancak çok gelişmiş olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü Visual Basic'de yazılmış"

Görüşler

0
Hurma
Sırada şarkı söyleyeni olsa gerek. Merakla bekliyoruz!
0
Challenger
Hah işte şimdi hapı yuttuk! Şimdi bunu öğrenen televizyon kanalları VirusStar diye bir yarışma çıkartırlar.

Oooof off!
0
seneper
"laz virüsü" nün daha bir gelismis versiyonu :)
0
parsifal
SAYIN BILGISAYAR KULLANICISI,

Su anda bilgisayariniza Türk Laz virüsü bulasmistir.
Teknolojik olarak çok gelisemedigimizden bu virusun manuel çalistirilmasi gerekmektedir. Lütfen bilgisayarinizdaki tüm dosyalari silip bu mesaji yollayabildiginiz herkese yollayiniz.

Hacker Temel
0
universals
Sophos hamsinin ne oldugunu soylemis :)
http://www.sophos.com/virusinfo/articles/amusa.html
..("Gule. Gule" is Turkish for "Bye. Bye". "Hamsi" is a small fish like an anchovy, found in the Black Sea)
...
F-Secure virusun cikardigi sesi yayinlamis.
http://www.f-secure.com/weblog/archives/amus.wav

Diger bilgiler:
http://www.viruslist.com/eng/viruslist.html?id=1985339
http://www.theregister.com/2004/09/13/amus_worm/
0
FZ
Bu haberi daha önce demolish takma isimli üyemiz göndermişti:

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2363
0
Challenger
Ben de bunu daha bir Türk sitesinde okudum ama nerde okudum diye düşünüp duruyordum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LG'den Bir İlk! Görünmez Telefon

parsifal

LG'den Sharpen More bildiriyor...
Gizmodo'da yayınlanan habere göre teknoloji devi LG ilk görünmez akıllı telefon'u piyasaya tanıttı. ThroughBoobs® teknolojisi ile üretilen telefon iPhone'a rakip olacağa benziyor.

Ürün tanıtımına katılan izleyicilerin %95'i ne kadar deneselerde telefonu bir türlü göremediklerini belirttiler.

Bu Adamı Bizim Ekibe İstiyorum!

FZ

Evet bu adamı hemen bizim bilgi işlem departmanında işe almak istiyorum. Kendisi çok meşhur. Her yerde bulunmuş. Belki o bile bunun farkında değil. Adam hem Windows Mail Sunucularından hem Açık Kodlu Yönetim Yazılımlarından hem de SCO sunucu onaylamanın detaylarından anlıyor. Hemen bizim ekibe katılmalı bu bilgili arkadaş!
Kaynak: Slashdot

Dağarcığınıza Her Gün İki Söz

auselen

Türk Dil Kurumu, elektronik posta adresini bildiren herkese günde iki kelimeyi, anlamı ile birlikte ücretsiz olarak gönderiyor: http://tdk.org.tr

Pek güzel bir hizmet, hergün bir tebessüm garantili. Bugünkü ise bizlere bayram şekeri gibi...

Windows Masaüstüne Hazır mı?

tongucyumruk

Özellikle geek'ler ve high-end server yöneticileri tarafından sıkça tercih edilen işletim sistemi Windows XP masaüstüne inmeye hazır mı? OSNews bu konuda detaylı bir inceleme yapmış ve Windows XP'nin masaüstünde yaygınlaşabilmek için yapması gerekenleri sıralamış. İnanıyorum ki eğer Bill Gates bu yazıda bahsedilen sorunların altından kalkabilirse 2-3 yıl içinde herkes masaüstünde Windows XP kullanabilecek. O zamana kadar ne yazıkki kerneller, makefile'lar ve apt-get gibi şeylerle kaplı ve her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor.

Not: RTFM, RTMF, FTMR...

Yaratıcı Şakalar

meddah

Paul Graham Hackers & Painter kitabında programcıların bir bayramı olsa bunun 1 Nisan tarihi olacağını söyler. Çünkü programcılar neşe dolu ve yer yer muzır davranışlar içinde olan insanlardır. Bu anlamlı günde kimler şakaladı kimler şakalandı....