Konuşan Solucan ( Proudly Turk :) )

0
anonim
Dünyanın ilk konuşan virüsü bir türk tarafından yazıldı. news.com'un haberine göre Microsoft Speech Engine'i kullanan virüs Windows XP bilgisayarlarda açılış müziğinin hemen ardından devreye girerek şöyle konuşuyor;

"How are you. I am back. My name is Mr. Hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkey. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule gule."

Buradan Karadenizli bir vatandaşımız tarafından yazıldığı tahmin edilen Amus solucanı hakkında F-Secure'dan virüs araştırma direktörü Mikko Hypponen'ın yorumu şöyle "Bu konuştuğunu gördüğüm tek solucan ancak çok gelişmiş olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü Visual Basic'de yazılmış"

Görüşler

0
Hurma
Sırada şarkı söyleyeni olsa gerek. Merakla bekliyoruz!
0
Challenger
Hah işte şimdi hapı yuttuk! Şimdi bunu öğrenen televizyon kanalları VirusStar diye bir yarışma çıkartırlar.

Oooof off!
0
seneper
"laz virüsü" nün daha bir gelismis versiyonu :)
0
parsifal
SAYIN BILGISAYAR KULLANICISI,

Su anda bilgisayariniza Türk Laz virüsü bulasmistir.
Teknolojik olarak çok gelisemedigimizden bu virusun manuel çalistirilmasi gerekmektedir. Lütfen bilgisayarinizdaki tüm dosyalari silip bu mesaji yollayabildiginiz herkese yollayiniz.

Hacker Temel
0
universals
Sophos hamsinin ne oldugunu soylemis :)
http://www.sophos.com/virusinfo/articles/amusa.html
..("Gule. Gule" is Turkish for "Bye. Bye". "Hamsi" is a small fish like an anchovy, found in the Black Sea)
...
F-Secure virusun cikardigi sesi yayinlamis.
http://www.f-secure.com/weblog/archives/amus.wav

Diger bilgiler:
http://www.viruslist.com/eng/viruslist.html?id=1985339
http://www.theregister.com/2004/09/13/amus_worm/
0
FZ
Bu haberi daha önce demolish takma isimli üyemiz göndermişti:

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2363
0
Challenger
Ben de bunu daha bir Türk sitesinde okudum ama nerde okudum diye düşünüp duruyordum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan...

Ünlü Hacker Yakalandı

parsifal

Antalya'dan Sharpen More bildiriyor...
İstanbul'un çeşitli semtleri ve Antalya'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla 15 kişilik hacker grubu yakalandı. Kendini hackerlık işlerine kaptırdığı için klima alacak zamanı bile bulamayan ünlü hacker laptop bilgisayarının başından kalkamadan yakalandı.

Yeni bir tür hastalık mı bu Debian?

maat

FM okuyucuları ile kendimde gözlemlediğim bir durumu paylaşmak ve onların da fikirlerini alarak “Acaba bende mi bir acayiplik var” sorusunun cevabını aramak için bu yazıyı hazırladım.

Türkiye'de bir sistem hikayesi

fsniper

Birkaç gün önce elektronikçi olan ve bilgisayar teknisyenliği de yapan bir arkadaşımın çağrısıyla Türkiye Sanayiciler Odasının bir şubesine ADSL bağlantısı yapmak üzere gittik. Oraya vardığımızda tam bir "Sistem Yönetimi Kabusuyla" karşılaştım.

Bu Adamı Bizim Ekibe İstiyorum!

FZ

Evet bu adamı hemen bizim bilgi işlem departmanında işe almak istiyorum. Kendisi çok meşhur. Her yerde bulunmuş. Belki o bile bunun farkında değil. Adam hem Windows Mail Sunucularından hem Açık Kodlu Yönetim Yazılımlarından hem de SCO sunucu onaylamanın detaylarından anlıyor. Hemen bizim ekibe katılmalı bu bilgili arkadaş!
Kaynak: Slashdot