Konuşan Solucan ( Proudly Turk :) )

0
anonim
Dünyanın ilk konuşan virüsü bir türk tarafından yazıldı. news.com'un haberine göre Microsoft Speech Engine'i kullanan virüs Windows XP bilgisayarlarda açılış müziğinin hemen ardından devreye girerek şöyle konuşuyor;

"How are you. I am back. My name is Mr. Hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkey. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule gule."

Buradan Karadenizli bir vatandaşımız tarafından yazıldığı tahmin edilen Amus solucanı hakkında F-Secure'dan virüs araştırma direktörü Mikko Hypponen'ın yorumu şöyle "Bu konuştuğunu gördüğüm tek solucan ancak çok gelişmiş olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü Visual Basic'de yazılmış"

Görüşler

0
Hurma
Sırada şarkı söyleyeni olsa gerek. Merakla bekliyoruz!
0
Challenger
Hah işte şimdi hapı yuttuk! Şimdi bunu öğrenen televizyon kanalları VirusStar diye bir yarışma çıkartırlar.

Oooof off!
0
seneper
"laz virüsü" nün daha bir gelismis versiyonu :)
0
parsifal
SAYIN BILGISAYAR KULLANICISI,

Su anda bilgisayariniza Türk Laz virüsü bulasmistir.
Teknolojik olarak çok gelisemedigimizden bu virusun manuel çalistirilmasi gerekmektedir. Lütfen bilgisayarinizdaki tüm dosyalari silip bu mesaji yollayabildiginiz herkese yollayiniz.

Hacker Temel
0
universals
Sophos hamsinin ne oldugunu soylemis :)
http://www.sophos.com/virusinfo/articles/amusa.html
..("Gule. Gule" is Turkish for "Bye. Bye". "Hamsi" is a small fish like an anchovy, found in the Black Sea)
...
F-Secure virusun cikardigi sesi yayinlamis.
http://www.f-secure.com/weblog/archives/amus.wav

Diger bilgiler:
http://www.viruslist.com/eng/viruslist.html?id=1985339
http://www.theregister.com/2004/09/13/amus_worm/
0
FZ
Bu haberi daha önce demolish takma isimli üyemiz göndermişti:

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2363
0
Challenger
Ben de bunu daha bir Türk sitesinde okudum ama nerde okudum diye düşünüp duruyordum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hay aksi!

wizzyfx

Bu sabah karşılaştığım Microsoft hata sayfası. Helal olsun vallahi, iyi güldüm sabah sabah. Error code'ları değiştirip diğerlerini görebilirsiniz. Hay aksi!

Telefonla Çin İşkencesi

FZ

Çin'in birçok bölgesinde çıkartmalarla yasadışı işlerin reklamını yapanlara karşı yönetim yeni bir mücadele yöntemi geliştirdi. Bu tip yasadışı çıkartma ilanlardaki cep telefonları toplanıyor ve bir veritabanına giriliyor. Ardından özel bir yazılım bu telefonlara on binlerce kısa mesaj çekerek iletişimi imkânsız hale geteriyor. Aynı zamanda her 20 saniyede telefon aranarak 'Yasadışı bir reklam yaptınız, en yakın karakola başvurmanız gerekmektedir' şeklinde bir mesaj dinletiliyor. İşe ne kadar yarayacak, o henüz belli değil.

Kaynak: Radikal Gazetesi - Sanal Alem

Dağarcığınıza Her Gün İki Söz

auselen

Türk Dil Kurumu, elektronik posta adresini bildiren herkese günde iki kelimeyi, anlamı ile birlikte ücretsiz olarak gönderiyor: http://tdk.org.tr

Pek güzel bir hizmet, hergün bir tebessüm garantili. Bugünkü ise bizlere bayram şekeri gibi...

Yaşamın Kıyısından...

parsifal

Yatağıma yatarken dedim ki: "Hadi bir de şu TV'yi açayım, seyrede seyrede uyurum. Son 1 saattir yatakta kıvranıyorum.
En sonunda dayanadım. Buyrun...

ATV'de bir program, Yaşamın Kıyısından, anladığım kadarıyla Beyoğlu civarlarında gece turlarına çıkıp ilginç haber yakalamaya çalışıyorlar.
Kavga çıkaranlar, sarhoş olanlar, polis, hastane vs. Beyoğlu ve civarında yaşayanlar için günlük görüntüler(hele birde kuş bakışı ise)...
Neyse programın sonunda Internet bölümü var.
Bu bölümde bir çoklarımızın postalarına gelen ilginç, komik vb. mpeg'ler mevcut.
İşte sigorta bu noktada atıyor...

Chivi Radyo yayında!

ProDer

Hepimizin tanık olduğu, Chivi.com'un kapanma olayının ardından, hobi niteliğinde bazı denemeler yapmayı ve biraz da kendimizi eğlendirmeyi amaç edinmişken, kendimizi bir anda radyo yayını yaparken buluverdik. Nasıl mı?