Portal yönetiminde şok çözüm!

0
ninja-g
Portal gibi büyük içerikli sitelerde çalışan bütün arkadaşlar! işte size nefis bir sorun çözme yöntemi: Sayfaları yaptınız bitti derken birden bire template olarak kullandığınız başka bir dosyanın üzerine save yaptınız. (save as'i unuttunuz!) Üstelik bununla kalmayıp dosyaları yayın server'ına upload...
Yani orada da overwrite oldu. Bu demektir ki bir zamanlar herkesin gördüğü sayfanın yerinde bambaşka bir şey var. Ve buraya binlerce insan girip çıkıyor. Örn web-cam sayfası. Artık üzerine save ettiğiniz dosyadan dünya üzerinde herhangi biryerde yok!!! Tam dünyanız kararmışken o da ne! işte fikir: Hemmen etrafınızdaki bilgisayarlardan birinde cache kontrolu yapıyosunuz. Ve sitenin o bölümüne daha önce girmiş birini bulana kadar devam ediyorsunuz. Olmadı sağa sola haber verip o sayfayı cacheden bulduruyorsunuz. Hoooop viewsource; ctrl+a; copy; open üzerine save edilen dosya; ctrl+a; ctrl+v; UPLOAD!

Görüşler

0
anonim
hastiirrr
harika bir yöntem!!!!
0
rg550
Ya kardeşim, herşey iyi güzel de:
viewsource; ctrl+a; copy; open üzerine save edilen dosya; ctrl+a; ctrl+v; UPLOAD! değil,

viewsource; ctrl+a; copy; open üzerine save edilen dosya; ctrl+a; ctrl+v; <b>save</b>, UPLOAD olacaktı.

Hastalık...
0
anonim
olmazki kardeşim... hayır olaya şahit olmasak neyse... ne milleti kandırıyorsunuz böyle çözüm mü olurmuş...Hadiiii
0
anonim
hadelen.......ya cache de yoksa bulunmassa ne yapacaz ? is bulacakmisin bize
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En Detaylı ve Kategorize Edilmiş Bilgisayar Saçmalıkları

FZ

Değerli FM üyeleri bugüne dek pek çok bilgisayar saçmalığı okumuş, yaşamış ve içlerindeki şiddet duygularını bastırıp mizaha yer vermeye çalışmışlardır.

Bilgisayar saçmalıklarının gayet güzel bir şekilde kategorize edildiği http://rinkworks.com/stupid sitesindeki bazı anekdotlar sizi gülümsetebilir (benim ise sandalyeden düşmeme yol açtı, faturayı site yöneticisine yolluyorum).

Sayım suyum yok

sundance

Sayım için eve hapsoluruz olmayız tartışmaları, herkes Internet`e girecek Internet çökecek söylentileri vs. vs. Bir kelle sayımı daha atlatmış bulunmaktayız.
Böyle bir günde TV`de ne var diye Internet`te bir dolaşayım dedim.
Gördüm ki biz hala Internet sayfalarını update etmek için işyerine gitmesi gereken bir ırkın afakıyız.

Shakespeare Programlama Dili

FZ

Dünya edebiyatında önemli bir yeri olan Shakespeare'în üslubunu sevin ya da sevmeyin, yarattığı etki ve kalıcılığı tartışılmaz. Rama'da, ürettiği robotlara Shakespeare oynatan dahi mühendis gerçek bir karakter olsaydı (ki aslında hiç yok diyemeyiz) herhalde Shakespeare programlama dilini görseydi bıyıkaltından gülerdi.

Peki bu dil neye benziyor? Değişkenler Shakespeare oyunlarından alınma, sahneye giriyorlar, birbirlerine bir şeyler söyleyerek değer yüklüyorlar. Mesela negatif değer yüklemeniz için karakterlerden biri Hamlet'e hakaret ediyor. Bu kadarla kalsa iyi!

Komik Pencereler

sametc

Artık GNU/Linux kullanıyorsunuz ama o eski mavi ekranlı anlamsız hatalarıyla dolu windows işletim sisteminizi de arada bir yad etmek istiyor, o günleri hatırlamak istiyorsunuz. İşte size çok güzel bir adres: http://www.deanliou.com/WinRG/winrg.htm

Fazla bir şey söylemeye gerek yok gidin görun. ;)

Linux ve Bira

e2e

Newsforge.com, "Linux ve bira" başlığı altında, "Favori biranız hangisi" adlı bir anket yapmış.

Aralarında, Richard M. Stallman, Alan Cox, Eric Allman, Fyodor, Eric S. Raymond, Michael Tiemann, Andrew Morton gibi isimlerin de yeraldığı anket sonuçları ilginç :)

Editörün Notu: Stallman'ın cevabını okudum mu? Okudum. Şaşırdım mı? Hayır! ;) Ayrıca yorumda geçen "Hackers" kitabı FM'de daha önce tanıtılmıştı, bilginize.