'05 Personel Performans Değerlendirmesi: Fena Değil Ama Daha Çok Çalışmalısın!

0
FZ

Görüşler

0
FZ
Pek komik bulan olmadı herhalde :)
0
feran
Deme! Bence bulanlar hala gülüyor olmaktan yazamamıştır... Bulmayanlara ise diyecek bir şey yok:)
0
butch
Evet henüz düştüğümüz yerden kalkamadık.
0
bm
Ya aslinda bundan cok daha komik birseyi var Norvig'in:
http://www.norvig.com/Gettysburg/index.htm

Bunu tercume edebilsek cok hos olur ama okumus Amerikali'ya Gettysburg nutku ne ifade ediyorsa Turk'e onu ifade edecek birsey dusunemedim. (Genclige Hitabe demeyin, boyle alayci islere Ataturk ile ilgili seyleri katmak tehlikeli olabilir). Bir ara Yunus Emre diye dusundum iste cicili bicili 'bullet list' seklinde

Allah deyu seyedenler:

-- Iramaklar
-- Bulbuller

filan diye ama ayni komiklikte olmuyor.
0
feran
Yunus Emre'yi görünce nutka filan bakmadan aklıma Pir Sultan Abdal geldi nedense;

Kıldan köprü yaptırmışsın,
Gelsin kullar geçsin deyu.
Hele biz şöyle duralım,
Yiğitsen sen geç a Tanrı'm!

O nedenle Yunus'u filan bence bu "Amerikan sululuklarına" karıştırmamak gerek.
Bu arada Lincoln'a gelince de kısacık tarihlerinde adamlar habire birçok (bir sürü demiyorum demem de çünkü sürü daha çok hayvan çokluğu için kullanılır, bu aralarda herkesin dilinde BİR ÇOK anlamında yerli yersiz kullanılan "bir sürü "sözcüklerinin yanlış kullanımını da kınıyorum) Başkan vurdular Lincoln'ü de vurmuşlardı diye hatırlıyorum di mi?
Sonra da...
Neyse ben şimdi nutku okuyayım:)
0
bm
Dogru, vurdular onu da.

O komiklikte beni ceken, TR'de de bir haltmis gibi ustelik ismiyle Powerpoint hazirlayin demenin adet olmasi ve sulu veya degil alay etmenin vacip hale gelmesi. Halbuki ne bileyim bir kara tahta ile, yahut hic 'gorsel' birsey olmadan gayet guzel meram anlatmak daha iyi bircok durumda. Sun bir ara Powerpoint'i yasaklamisti benzer sebeplerle. Herneyse, birisinin aklina maksada hizmet edecek birsey gelirse yazsin lutfen.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İnternet`te Transfer

esse

Geçen günlerde Ntv de spor haberlerini izliyodum. Bir haber dikkatimi çekti. İngiltere de oynanan FA Cup çeyrek final mücadelesinde Leicester City - Wycombe Wanderers mücadelesi 2-1 deplasman takımının galibiyeti ile bitiyor. Wycombe Wanderers takımı çeyrek finale çıkıyor. Buraya kadar her şey normal gözüküyor. Ama Wycombe Wanderers takımı bu tura kadar takımında tek bir forvet oyuncusu yokmuş. Bir çok futbolcuya transfer teklifinde bulunmuşlar ama bu kasaba klübüne hiç bir futbolcu gitmek istememiş. Doğal olanı da bu ben olsam bende gitmezdim:) En sonunda Wycombe Wanderers yöneticeleri çareyi internette bulunan sitelerine forvet aranıyor ilanı vermekte bulmuşlar.

Çek o CentOS'u web sitemden!

ghanthar

CentOS Red Hat Enterprise Linux tabanlı bir topluluk projesi. Bu yazıya konu olmasının sebebi ise biraz farklı. Tuttle City isimli (sanırım) kasabanın başkanı CentOS lideri Johnny Hughes'u mail yağmuruna tutmuş yakınlarda. Özet olarak sorun şöyle adı geçen kasabanın web sitesi açılınca bu sayfa ile karşılaşılıyormuş. Sayfa CentOS in de logosunun bulunduğu kalsik bir apache test sayfası. Sayfa da CentOS adını gören başkanımız e-postaya sarılarak Johnny Hughes'a tehditler yağdırmış "Yazılımını sunucumdan çekmezsen seni FBI'a şikayet ederim!" gibisinden.

PENGUEN Dergisi ve GNU/Linux

FZ

PENGUEN mizah dergisinin son sayısında (5 Mayıs 2005) Selçuk Erdem'in bir karikatürü var, yan yana oturmuş kız ile adam, adam kıza yazıyor: "Aşkım, modem ışığım, Google'da aradım ismini, dedi do you mean güzeller güzeli, sensiz 56K senle ADSL geldi, USB 2.0 derken, kablosuz derken, senin her gülüşün forwardlanırken, ben ayakizinde GNOME teması, çıkmasın sayfa bulunamadı hatası".

Debian listelerinde fırtına gibi esen, şenlik afişleri hazırlayan karikatüristimizin bu son darbesi mizah dünyasına bomba gibi düşerken "GNU/Linux her yerde!" sloganı yankılanmaya devam ediyor :)

BSD mi daha iyidir GNU/Linux mu?

syntor

Fazlamesaiciler içinde GNU/Linux sevenler de var BSD sevenler de. Peki hangisi daha üstün? Tabii ki BSDciler BSD, GNU/Linuxçular GNU/Linux diyecektir.

Bu konuya farkli bir açıdan yaklaşan bir arkadaş BSD nin üstünlüğünü burada ispatlamış :)

Konuşan Solucan ( Proudly Turk :) )

anonim

Dünyanın ilk konuşan virüsü bir türk tarafından yazıldı. news.com'un haberine göre Microsoft Speech Engine'i kullanan virüs Windows XP bilgisayarlarda açılış müziğinin hemen ardından devreye girerek şöyle konuşuyor;

"How are you. I am back. My name is Mr. Hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkey. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule gule."

Buradan Karadenizli bir vatandaşımız tarafından yazıldığı tahmin edilen Amus solucanı hakkında F-Secure'dan virüs araştırma direktörü Mikko Hypponen'ın yorumu şöyle "Bu konuştuğunu gördüğüm tek solucan ancak çok gelişmiş olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü Visual Basic'de yazılmış"