Penguen Cafe

0
anonim
Saat gecenin 02:18'i olmuş ve ben hala skyrunner ile tırmalıyorum, neden tırmalıyorum ki ? Findows kullansam gayet güzel çalışacak.
Ama yoook... ben kaşındım, Taksim'de Penguen Cafe diye bir internet kafe açıcam diye ben tutturdum, makinalara linux yükleyip, linux kullanımını arttırıcam diye ben tutturdum, hah işte... uğraşıp duruyorum.
Efendim, Güzel İstanbul'umuzun Taksim semtimizde , herkezin cadde dediği ama alt yapı itibarıyla bir keçi yolunu andıran Aydede Caddesinde bir daire kiraladım, pek güzel makinalarımı hazırladım, Telekom'a gidip telefon ve (saf saf) ADSL için baş vurdum.

Ne çare, ADSL için Gayrettepe'ye bağlı olan Pangaltı telekom'a bağlı karaköy telekom'un Kasımpaşa ( bu semt'de de ne varsa ... ??? ) Santralına bağlı olduğumu ve orada da ADSL port kalmadığını öğrendim. İhale bekliyoruz....
Sorduğumda , 2 ay mı desem 4 ay mı desem diye falıma bakıyor yetkililer. Kendileri de bilmiyor, ben de artık sormuyorum...

Ne olacak ? hadi kablonet de mi yok ? diyeceksiniz, evet yok, bu sokak'da almamışlar, kablonet yetkilileri de; imza toplayın, hep beraber başvurun,hepiniz paranızı yatırın (yaklaşık 10 abone), 2 ayda hemencecik bağlarız diyor, pek güzel çok hoş,

Neyse, dedim ki madem burası Penguen cafe, madem Sun server'dan linux üstü Squid proxy bile yaptın,durma çalış...linux'lu bir çözüm üret;

Hemen RedHat 9.0 bir makina hazırladım 2 seri portlu filan, bağladım modemlerimi, bi taraf züperonline, diğer taraf telekom, bağlanıyorum dial-up, tabi yetmiyor kimseye... hadi git bi skyrunner al da millet hız görsün, şimdi tırmalıyorum gecenin saat 01:39'u...

kernel-2.4.20-20.7.i686.rpm inecek de...
ben de dvb driver derlicem ayar yapıcam, makinalara FPS oyun yüklicem, wine filan kurucam, winex ile milleti oynatıcam...

Ama işin sonunda 2 güzel hedefim var;
Herşey yoluna girince kapıya "BSA" giremez yazıcam ( yüzümde hain bir tebessümle ), bir de maddi kazancım az olacak ama gelenler linux'u tanıyacak.

Millet bi yardım eli uzatsa da,tux rozetleri yaptırmıştım onların hemen yanına..., şuracığa 3-5 kitap, tişört, kahve fincanı, sticker filan olan getirse de vitrine koysak, belki meraklısı çıkar.

Emre Edgü

Not:
  • yazıdan da anlaşılacağı gibi, hala daha internet bağlantım yavaş, oyun oynamaya, çay-kahve içmeye ve linux konuşmaya beklerim.
  • Görüşler

    0
    bahadirkandemir
    Penguen Cafe? Süper. İstanbul Taksim tarafına yolum düşerse mutlaka uğrayacağım. İzmit'te de böyle bir cafe açılsa ne güzel olur :)
    0
    sundance
    Valla biraderim eline sağlık diyerek başlayayım :)

    Zamanında Fazlamesai WHQ (World High Quarters :) Taksim`de Balo Sokaktayken (Mudurnunun oldugu binanın en üst katı) ilk DSL ortamlarına girenlerdendik. Çok da çekmiştik Türk Telekomdan destek almaya çalışırken (bkz. Fazlamesai de çeşitli makaleler).

    Ondan önce de 99'da Beşiktaş'da Internet cafe açıp cebelleşmiştik :) bir sene.

    Keşke biz oralardayken olsaydı bu hareket, süper olurdu araya wireless bir şeyler koyardık :)

    Ama yine de sonuna kadar destekliyoruz, Skyrunner mevzunda bir problem olursa illa ki haberimiz olsun, SOL'dan tanıtıklar filan da var, onların da işine gelir Skyrunnerın Linux altında nasıl çalıştırılabildiğine dair knowhow.

    Tekrar eline sağlık diyorum, mutlaka bu hafta içinde bir gün ziyaret etmeye geleceğim. Kolay gelsin.
    0
    murat09
    Sizi çabanız için takdir ediyorum. Komik gelir belki, Aydın'da bir "Penguen Café" var, hatta sembolu "Tux" amaa, içerde Micros~1 ürünleri kullanılıyor.
    Bu ADSL ne zaman gelecek ayriyeten, bilen varmi? Kırmızı kar yağdığında mı? Te-KEL-lekoma soruyorum herbiri ayrı -dan-telden çalıyor. 100 m mesafe yüzünden karşı santrale, vatandaşa online hizmet veremiyoruz!
    0
    syse
    Linux dağıtımlarınıda yaparsanız süper olur.
    0
    acemi_
    http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1784

    Istiklal Caddesi'nde kablosuz ve ucretsiz Internet baglantisi saglaniyordu sanirim. Bundan yararlanma imkani yok mu?
    0
    tweety
    ben de sizi hem tebrik ediyor , hem de kolay gelsin diyorum .... İnşallah size bu akşam uğramaya çalışacağım .... Hayırlı işler dilerim .....
    0
    FZ
    Tebrik + takdir!

    Gelişmelerin devamını bizimle paylaşırsan seviniriz. Ayrıca ``yahu Linux ile nasıl Internet Kafe kurulabilir ki acep?´´ diyenlere de en güzel teknik cevabı vermiş olursun ;-)

    En kısa sürede ziyaret etmeye çalışacağım.
    0
    fleaux
    Valla büyük atılım dostum. Taktir ediyorum..:)) sana bsa gelse acayip dalga gecersin. ben bursadayım. senin cafene istanbula geldigim zaman kesin ugrucam..

    hayırlı isler kolay gelsin..::)))))
    0
    korhan
    Eline sağlık abicim, Keşke demek istemiyorum, fakat ben cafe açamam ama tanıdığım kişilere tux sevdirmeye çalışıyorum...
    0
    hercules
    eline sağlık çok iyi yapmışsın umarım bu sayede bir çok kişi linuxun tanıyp güzelliklerini görme fırsatıbulacaklar
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    3. Bilişim Teknolojileri Şenliği (Ama ne şenlik!) ;-)

    FZ

    Önce Nefise Karatay isimli özel ve güzel mankenimizle bir söyleşi. Ardından kambersiz düğün olur mu düsturu uyarınca Hıncal Uluç. Tabii bununla kalmıyor, o şimdi bilgisayarcı canı neler ister kıvamında bir başka etkinlik: Tuğba Ekinci'nin şarkılarıyla katılacağı (!) bir söyleşi. Daha derin mevzularla ilgileniyorsanız değerli astrolog (!!) Yasemin Boran ile astro yaşam (???) söyleşisi. Tüm bunlara ek olarak da yılın en "has" bilişimcileri ödül töreni, Ziynet Sali'nin katılımları ile...

    Hayır hayır MTV, Kral TV, Şamdan, Gala, vs. magazin ödül töreninden bahsetmiyoruz. Kadir Has Üniversitesi 3. Bilişim Teknolojileri şenliği yapıyormuş, o bağlamda bir etkinlik. Şahsen bir "bilişimci" olarak Tuğba Ekinci, Nefise Karatay, Didem Taslan ve diğer katılımcılarla samimi bilişim sohbetleri gerçekleştirmeyi istiyorum, kaçırılmaması gereken bir etkinlik diye düşünüyorum :-P

    Bu Adamı Bizim Ekibe İstiyorum!

    FZ

    Evet bu adamı hemen bizim bilgi işlem departmanında işe almak istiyorum. Kendisi çok meşhur. Her yerde bulunmuş. Belki o bile bunun farkında değil. Adam hem Windows Mail Sunucularından hem Açık Kodlu Yönetim Yazılımlarından hem de SCO sunucu onaylamanın detaylarından anlıyor. Hemen bizim ekibe katılmalı bu bilgili arkadaş!
    Kaynak: Slashdot

    Hangi Balık Hangi Balığı Yer Sizce?

    sundance

    Hayat çok eğlenceli... Bir tarafta ticari kaygı ile artı değer oluşturmaya çalışan birileri, bir diğer tarafta ise keyif için, hobi olarak bildiğini okuyan deliler.

    Klasik yazılım firmaları yavaş yavaş karakterlerini değiştirirken, açık kaynak kodlu yazılımlar geliştiren kişiler yavaş yavaş şirketleşmeye, belki yazılımları için değil, ama verdikleri destek hizmetleri için para almaya ve gün geçtikçe daha büyük projelere imza atmaya başladılar.

    Vah Aycell

    butch

    Aylar önce Türk Telekom'un konuyla en ufak ilgisi olmayan bazı çalışanlarına Web Tasarımı öğrenmeleri konusunda talimat verdiğini sağlam kaynaklardan duymuştum. Acaba ne yapacaklar diye merak ederken Türk Telekom'un bazı işlerini bu çalışanların yaptığı öğrendim.
    Bugün de bir şanssızlık sonucu www.aycell.com.tr ile tanıştım. Durum vahim. Benzer bir uygulamanın sonucu olduğunu tahmin ediyorum. Kendi gözlerinizle bir görün.
    Henüz reklamcılık konusunda bünyelerinde eleman yetiştirememiş olacaklar ki televizyon reklamları hayli iyi, ama uzun sürmez herhalde...

    Gwins

    darkhunter

    Az önce ofise gelen bir paket ile irkildim!

    Bir arkadaşımın yılbaşı hediyesi elime henüz ulaştı. Ben şöyle birşey beklerken, kendisi bana bunu göndermeyi uygun bulmuş :)

    "Güzelim Tux'u ne hale getirmişler, acaba M$'in parmağı var mı bu işte?" diye düşünürken paketten çıkan ThinkGeek broşürü herşeyi aydınlattı. Şu adreste ayrıntılı olarak inceleyebileceğiniz bu maskotlar 7.99$'dan satılıyor.

    Eğlenceli bir dekorasyon nesnesi yada hediye arayanlara duyurulur :)