Fazlamesai.net'e Rakip Çıktı!

0
tongucyumruk
Fazlamesai.net en başarılı yazılı/görsel içerik çalışması ödülü aldığından beri bu anın gitgide yaklaştığının farkındaydım. İşe bakın ki ortaya çıkışı bir sonraki şenliğin ilk gününde oldu. Artık fazlamesai.net'in bir rakibi var. Sayın fazlamesai okurları, işte karşınızda yeni nesil haber siteniz: AzMesai
Sitenin kurucusu ile yaptığımız ayaküstü röpörtajda site hakkındaki bazı fikirlerini öğrenme şansı yakaladık.Kendisinden edindiğimiz bilgilere göre site fazlamesai.net'in bir tür hafifletilmiş hali gibi olacak. Fazlamesai.net'in aksne yazılı değil görsel içeriğin daha ağırlıkta olduğu bir yapı planlanıyor. Buna göre haberler uzun ve küçük yazılarla değil büyük puntolu az yazılarla, bol bol resim eşliğinde verilecek. Her ne kadar sitenin kurucusu tarafından kesin bir beyanatta bulunulmuş olmasa da sitede arka (?) sayfa güzeli gibi ekstra bazı özelliklerin bulunmasını da bekleyebiliriz.

Not: Sayın editörlerimiz biz okurları siteye bağlı tutmak için bir promosyon çalışmasına başlasalar iyi olur diye düşünüyorum, ne dersiniz?

Görüşler

0
sundance
Gezdik, gördük. Faideli olmuş netekim. Bu tür çalışmaları destekliyoruz, bloga da baktık, orda da bir hareketlilik bir canlılık var. Bunlar gerekli şeyler. Merakla devamını bekliyoruz.

Sazlamesai (Müzik sitesi), Azlamesai(Minimalist Zen Sitesi), Nazlamesai (Aşk Meşk sitesi), Bazlamesai (Yemek sitesi), Gazlamesai (Araba sitesi) gibi çeşitli tematik siteleri de dört gözle bekliyoruz ;)
0
GolgeHan
Ne alaka? Rekabet iyidir. Kalite yapar. Fakat Bu sitenin fazlamesaiye rakip olabileceğini zannetmiyorum. Azmesailerle bu iş yürümez. Fazlamesai yapmak lazım. O da zaten var. Eve gitsemde bilgisayarla uğraşsam. Şu an cafedeyim.
0
ttk
Sitenin tamamı bu kadar mı yoksa Firefox ile uyumsuz mu ? Explorer ile girmeyi denesek mi siteye ?
Ben bi şey anlamadım bu siteden, çok mu aptalım Güzün abla ?
0
ttk
Bu arada, ne alâka, bu habere girince Google ads'de "Köpek eğitimi" başlığı çıktı. Google'un bakış açısı ile Fazlamesai.net'in bize bakış açısı ile aynı değil değil mi ?? yoksa ... yoksaa... :)
0
abakana
Promosyon demişken o hafta* Salı 00:00 a kadar en fazla yorum yapan 10 kişi arasındna seçilecek biri FM stüdyosu gezisi ve canlı canlı programı izleme ve şu American siding deki elemanın FM versiyonu olma hakkı kazanabilir mesela :p

bizim köyde hafta Salıdan başlarda :))
0
resilence
Saygilar,
Yanlis bi anlasilma olmus zannediyorum sitenin asil sahibi ben ve arkadaşım (Gökmen & Levent) bunu duzeltelim :)

Not: Bunu ben yazmadım, Gökmen yazdı, şenlikten sevgiler...
0
tongucyumruk
Ooops, özür dilerim. Ben siteyi Erçin Eker'den görüp aradaki konuşmayı da yanlış anlayınca böyle bir karışıklık olmuş. Tekrar özür.
0
MGzzY
Siteye yeni bakt1m. Sadece bir resim vasr baska birsey yok.
Resimde "Fazlasına gerek yok" yazması ilginç... Bir gönderme sezdim :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

'05 Personel Performans Değerlendirmesi: Fena Değil Ama Daha Çok Çalışmalısın!

FZ

Daha önce de bazı eserleri sebebi ile kendisinden bahsettiğimiz Peter Norvig, 2005'in Dünya Fizik Yılı kabul edilmesi sebebi ile Einstein'ın 1905 yılında, çalıştığı patent ofisindeki amiri tarafından gerçekleştirilen performans değerlendirme sonuçlarını yayımlamış.

Kaynak: http://radar.oreilly.com/

Hangi Balık Hangi Balığı Yer Sizce?

sundance

Hayat çok eğlenceli... Bir tarafta ticari kaygı ile artı değer oluşturmaya çalışan birileri, bir diğer tarafta ise keyif için, hobi olarak bildiğini okuyan deliler.

Klasik yazılım firmaları yavaş yavaş karakterlerini değiştirirken, açık kaynak kodlu yazılımlar geliştiren kişiler yavaş yavaş şirketleşmeye, belki yazılımları için değil, ama verdikleri destek hizmetleri için para almaya ve gün geçtikçe daha büyük projelere imza atmaya başladılar.

Özgür yazılımı anlamaya daha çok yolumuz var!

fkoksal

Bugün gözüme bir blog girdisi takıldı. Blog sahibi "Açık kaynak" hakkında bilgi vermek istemiş. Yazının bir bölümünü paylaşmak istedim.

...Açık Kaynak yazılımların diğer bir ortak özelliği de ücretsiz dağıtılmasıdır. İlk açık kaynaklı yazılım 1998 yılında Netscape tarafından yayınlanan Navigator‘dür ve Mozilla adı altında lisanslanıp dağıtılmaya başlanmıştır...

Buradan buyrun

Bir Dosyadan Klasör Olmaz Demeyin!

murat09

Bu Micros~1 XP´de yine JPGlerle işim gereği uğraşırken tekrar bir hata buldum. Gerçi fark edeli epey oluyor ama yeniden önüme çıkınca, belki yazılmamıştır diye düşündüm. Adamlar aslında iyiler, sitelerindeki makalelerde epey bir yol gösteriyorlar bu sorunlar icin (3 makalede uzun uzun 'ayrılmış aygıt adları' dosyalarının nasıl isimlerinin değiştirileceğini anlatmışlar). Ama ikide bir cıkarılan Service Pack'lerde bu hataları düzeltmek nedense akıllarına gelmiyor.
Bu görüntü Xp Pro. Corp. Edition + SP1 yüklü bir makinada, JPEG dosyasının ismini değiştirmek için F2 tuşuna bastıktan sonra alınmıştır. XP, salt okunur resim dosyalarının ismini değiştirmeye kalkarsak hep bu hatayı veriyor. Gerçi ismini değiştiriyor ama hata hatadır, değil mi. Son kullanıcıyı düşündüğünüzde, saç baş yoldurur bu sorunlar.
Saygılar.

Clippy`nin kayıp ikizi: Vigor

tongucyumruk

Microsoft'un dahiyane icadı Clippy'yi sanırım hepimiz tanırız. Kendisi her Microsoft Office açtığımızda "terli terli su içme" ve "yatmadan önce dişlerini fırçala" gibi hayatımızı kolaylaştıran ipuçları verir. Peki bunu kıskanan Linux kullanıcıları ne yapar?

Vigor için sadece Clippy'nin Vi için olanı demek yanlış olacaktır. Çünkü Clippy daha çok "iyi kedi yusuf" gibi davranırken Vigor çok daha "evil" bir ataçtır. Vi çalışırken kenarda durup işlerinizi "kolaylaştırmak" için elinden geleni ardına koymaz. Vigor ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz. Son olarak fikrin ilk çıktığı yer olan Userfriendly.org linkini de verelim tam olsun.