Ek$iSözlükce 1 Nisan!

0
parsifal

Görüşler

0
banger
bu da gmail [www.gmail.com] usulu 1 nisan :)
0
lifesdkver0_1
hatırlarsanız gmail'i de 2004 1 Nisanında duyurmuşlardı.
0
oktay
Onun için mi birinci yıldönümümüz diyolar acaba? Ben bi araştırıyim bunu :PP

oktay
0
simor
Yahu ehehe çok komik insanlar bunlar.
Login olunca da login sayfasında count ettiği kadar disk alanı verilmiş gözüküyor. Ayrıca "send invite" 50 olmuş. :)
İşin ilginci ise şakanın kötülüğü, 2 nisanda herşey eski haline dönünce gerçek olacak. Bu da google a has bir ilginçlik.
0
dincer
send invite 50 uzun zamandır böyle.. kullanılabiliyor yani..
0
ether
gmail kotası 2Gigabyte'a yükseltildi. Ana sayfadaki counter da gün sonunda 2Gigabyte'da kalacaktır sanırım.
0
simor
Evet sonradan okudum bende 2gb olayını.

Bende amma haberdarmışım olaydan :) rezil oldum.
neyse 2 hafta evvel 4 tü yine invite ordan yırttım en azından :)

0
oktay
Web aleminin geyiği tartışılmaz google.

http://www.google.com/googlegulp/

oktay
0
FZ
Ekşi Sözlük demişken, Radikal'in Pazar eki Radikal 2'ye bakıyordum bugün, enteresan bir yazı ile karşılaştım. 9 Eylül Üniversitesi'nden ve kendini Ekşi Sözlük mağduru olarak tanıtan Evren Altınkaş, "Küçük Türkiye, Ekşi Sözlük" başlıklı bir yazı yazmış. Yazının kendisi bir yana, yayınlanmış olması daha enteresan geldi bana.

"Ahir zamanları anlamak", sosyoloji, vs. derken bu vakayı kaçırmamak ve yakından bakmak gerekir diye düşünüyorum. Hem içeriği, hem yayınlanmış olması, yazan kişinin hissiyatı, vs. Acaba Internet de kendi "magazin"ini mi üretmeye başladı? Bu bakımdan TV'ye mi benzemeye başladı? Enteresan durumlar. Medyaarası geçiş, bir ortamda olan şeyin (Internet) bambaşka bir ortama taşınması (basın). Kendi kendine referansta bulunma, kendini yeniden üretme filan... (bkz. TV'deki programların bir süre sonra TV'deki programlardan bahseder hale gelmeye başlaması ve insanların bu garipliği hiç de garip karşılamamaları, vs.)

Radikal-2 bildiğim kadarı ile Internet'e fiziksel hali yayınlandıktan 1 hafta sonra çıkıyor o yüzden bu yazıya şu anda bir bağlantı veremiyorum.
0
FZ
Yanılmışım, Internet'te de yayınlanmış:

http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=r2&haberno=4536

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Emniyet Müdürlüğü E-Postalarımızı Gizlice İzliyor!

FZ

ANKA AJANSININ HABERİ: İzleme olayı şöyle ortaya çıktı: Emniyet'in mail kutusu dolunca, izlenen e-posta adreslerine yanlışlıkla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü- Bilgi İşlem Müdürlüğü imzalı "mail kutunuz dolmuştur, boşaltınız" uyarı yazısı geldi. Sanat ve Hayat Dergisi'ne mail gönderen okurlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bu uyarı mailiyle karşılaştı. Bu mail nedeniyle e-posta'ların da adrese ulaştırılması da engellendi. Emniyet'in kişisel e-posta adreslerini izlediği yine Emniyet'in yanlışlığıyla ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, bir dergiye kişisel bilgisayarlar üzerinden gönderilen maillere karşılık kendi e-posta servisi üzerinden uyarı mailleri göndermesi üzerine polisin kişisel mailleri de izlediği öne sürüldü. ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Sanat ve Hayat Dergisi'ne yazılarını ve görüşlerini mail yoluyla aktarmak isteyen okuyucular ilginç bir uygulamayla karşılaştı. Okuyucuların e-posta'ları derginin adresine ulaştırılamazken, bu kişilerin adreslerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden uyarı mailleri gönderildi.

Türkiye'nin en büyük bilgi işlem ağına sahip olan Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı e-posta adreslerini kendisine yönlendirerek, izlemeye aldığı böylece, bu adreslerden yapılan yazışmaların bir kopyasının, Bilgi İşlem Merkezi'nin sistemine kaydedildiği belirtildi. Bilgi İşlem Merkezinin sistemi dolunca, sistemin otomatik olarak, kullanıcılara bu uyarı maillerini gönderdiği kaydedildi.

Haberin tam metnini burada okuyabilirsiniz.

Editörün Yorumu: YORUM YOK!

WebCam O... Olma Kılavuzu!

sundance

Pek bir güzel ve/veya yakışıklısınız. Odama bir webcam koysam da kitlem bana tapınmak için fırsat bulsa diyorsanız, bir taraftan da dünyalığı doğrulturum bu zor zamanda gibi düşünceler geçiyorsa aklınızdan, sizin gibiler için hazırlanmış bu kılavuzu okuyun.

How to become an obnoxious internet cam whore in five easy steps

Not: Sitenin faviconuna dikkat ;)

'05 Personel Performans Değerlendirmesi: Fena Değil Ama Daha Çok Çalışmalısın!

FZ

Daha önce de bazı eserleri sebebi ile kendisinden bahsettiğimiz Peter Norvig, 2005'in Dünya Fizik Yılı kabul edilmesi sebebi ile Einstein'ın 1905 yılında, çalıştığı patent ofisindeki amiri tarafından gerçekleştirilen performans değerlendirme sonuçlarını yayımlamış.

Kaynak: http://radar.oreilly.com/

BSD mi daha iyidir GNU/Linux mu?

syntor

Fazlamesaiciler içinde GNU/Linux sevenler de var BSD sevenler de. Peki hangisi daha üstün? Tabii ki BSDciler BSD, GNU/Linuxçular GNU/Linux diyecektir.

Bu konuya farkli bir açıdan yaklaşan bir arkadaş BSD nin üstünlüğünü burada ispatlamış :)

Das Keyboard - Über Geeks

darkhunter

Müjde! Perdesiz sazlardan sonra perdesiz klavye de çıktı :)

Buradan ayrıntılı olarak inceyebileceğiniz Das Keyboard'ın tuşlarında yeller esiyor. Über kullanıcılar ya da yazdıklarının zaten anlamsız oluğunu düşünenler için.