Internet ?= Özgürlük <>

0
larweda
Buyrun buradan yakın... Internet yasası
Copy-paste oldu ama daha yazacak fazla birşey yok. Önemli olan yorumlarınız.
Kaynak=Nethaber
Yasa ne getiriyor?: RTÜK Yasa Tasarısı'na Anayasa Komisyonu'nda eklenen bir madde, internetin 5680 Sayılı Basın Kanunu kapsamına alınmasını vu bu kanunun internet üzerinde hazırlanan web sayfaları için de uygulanmasını öngörüyor. İnternet ortamını, ''gazete ve dergi olarak'' kabul eden RTÜK Yasa Tasarısı'nın 27'inci maddesi, internette web sayfası açmak isteyenlerin bulundukları ilin valiliklerine başvurmalarını zorunluluk haline getiriyor. Bunun dışında eğer internette bir web sayfasına sahipseniz, bu sayfanın içeriğinin ikişer kopyasını hergün bulunduğunuz ilin Cumhuriyet Savcılığı ile vali veya kaymakamlığına göndermeniz gerekecek.

Yasanın tam adı şöyle: RADYO VE TELEVİZYONLARIN KURULUŞ VE YAYINLARI HAKKINDA KANUN, BASIN KANUNU, GELİR VERGİSİ KANUNU İLE KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI. Yani, bu yasayla, aslında çok sayıda yasada değişiklik yapılıyor... Peki, İnternet'le ilgili hüküm ne? Sadece bir cümle ile, 5680 sayılı BASIN KANUNU'na ek yapılıyor:

MADDE 26. 5680 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir. "EK MADDE 9. – Bu Kanunun yalan haber, hakaret ve benzeri fiillerden doğacak maddî ve manevî zararlarla ilgili hükümleri, bilişim teknolojileri ve internet ortamında sayfa açılması veya elektronik gazete, elektronik bülten vb. suretiyle yayınlanan her türlü yazı, resim, işaret, sesli veya sessiz görüntü ve benzerleri hakkında da uygulanır. "

Görüşler

0
elrond
Sevgili fazlamesai adminleri i zahmet bu yorumun 2 kopyasını vali beye ve savcı beye iletiverin, hadi canlarım!


Allah bunlara ozun ömür versin 70 yetmez 170 versin...


Not: Apache, PHP-Nuke, MySQL, WindowsXP uçuyor. Benden duymuş olmayın ;-)
0
anonim
Zaten bu durum yeni bir durum değil ki.Buraya gelene kadar sesimizi çıkarmamamız ne kadar güzel oldu.E şimdi de sonuçlarına katlanalım hep beraber.Bir TTNet kullanıcısı olarak hergün devamlı takip ettiğim anketin sonuçlarına bakacak olursanız, ne demek istediğimi anlarsınız.
Birileri benim adıma şu siteye girip bu siteye giremezsin diye karar verecek ve ben o sitelere bir daha giremeyeceğim demekki.Eh buda güzel.Hiç olmazsa sadece ttnet.net.tr ye girebilirsiniz demiyorlar.Hiç olmazsa gene bazı sitelere giriş izni verecek sayın büyüklerimiz.
TTNet ilk çıktığında üç silahşörler kafa kafaya verip kimsenin kaale bile almadığı bir grup kurmuşlar ve TTNet e savaş açmışlardı.Hatta bu konu da fazla mesai nin konuları arasında geçip bir çok arkadaş tarafından yorumlanmıştı.Daha sonra bu üç silahşörler bu konuda fazla destek göremeyince bu uygulamalarından vazgeçmişlerdi.TTNet kullanıcılarıda özlemle ve hasretle üç silahşörlerin sayfalarından yararlanmaya başlamışlardı (Bu arada bu sayfalara ne kadar sıklıkla gidiyorsun sorusuna 2 senede 1 defa diye cevap ta vereyim).Nedeni de TTNet in abone sayısında hızlı artış oldu sanırım.Fiyat, hız falan gibi faktörler nedeniyle (En azından benim nedenlerim.)
Anlattıklarım biraz konu dışı oldu ama zaten bu olaylar için yavaş yavaş zemin hazırlanmaya başlanmıştı bile, yani birileri zaten bu ortamı yaratmak için hazırlıkları yürütüp gelen tepkilere bakıyordu.Belki de biz bu faaliyetlere gülüp geçiyorduk.En azından yukarıda linkini verdiğim anketin ilk günlerinde evet, erişim olmalı oranı %70 idi.Ve ben bir hafta içerisinde %90 a çıkar bu oran diyordum.(Oran şu anda %46 : 11.04.2002 10:02) Ankete katılması için çağrıda bulunduğum bilgisayarla ilgili işlerde çalışan ve TTNet kullanıcısı arkadaşlarım bu anket için gülerek kaale bile almamışlardı.Yarın siteye girerken Bu site zararlıdır kardeş, giremezsin mesajına da sanırım bön bön bakarlar.
Hani bir ara nette İnterneti Türkler bulsaydı neler olurdu diye bir mail dolaşıyordu.Ondan küçük bir pasaj aktarayım yeri gelmişken.

- Bu siteye giris Internet Yuksek Konseyi tarafindan yasaklanmistir.
- RTUK bu siteyi,cocuklarin zihinsel gelisimini engellediginden dolayi bir(1) gun sure ile kapatmistir.
- Aradiginiz adres Anayasaya aykiri bulunmustur.
- Site borcundan dolayi kapatilmistir

O zamanlar ne kadar gülüp eğlenmiştik bu mesajla değil mi?

Ha birde dip not : Bu hafta internet haftasıydı değil mi?Neyse boşverin nasıl olsa bu yasaya da alışırız.En iyisi yine alışıp yolumuza devam edelim biz.
0
anonim
TTnin anketi icin birseyler eklemek istiyorum. Bilgisayarinizdaki cookieleri silip yeni bir browser actiginizda tekrar oy kullanma hakki elde ediyorsunuz. Bu isi kucuk bir koda yaptirabilisiniz herhalde.

Bu olayi farkettigimde 10 dakikada 100un uzerinde oy kullanilmisti. internet kullanicilarinin bu ankete ilgisinin ne kadar oldugunu bilmiyorum ama bu rakam bana normal gelmedi.
0
anonim
bu ankete asla guvenmem. anketi yayinlandigi gunden beri takip ediyorum. arada yuksek bir farkla evet erisim olmali diyordu. 2 gun sonra bu fark kapandi. daha sonra da ciddi bir oranla gecmis bile. kesin birileri tarafindan el atilmis gibi geliyor bana. zaten kendi bunyelerinde access da tuttuklari anketten ne hayir beklersiniz? Adamlar, yaptiklarina kilif uydurmak icin anket yaptik halk erisimin engellenmesini istiyor diyecekler.
ankete oy verenlerin IP ve saat bilgilerini yayinlasinlar inceleyelim bir.

zamlarla, kanser eden alt yapiyla kullanimi engelleyemeyince simdi de yasa ve yasaklarla bunu yapmak istiyorlar.

dusunun siz olsaniz internet kullanimini engellemek icin baska ne yapabilirdiniz ?

kar amaci gutmemesi gereken bir kurumun ozel sektore rakip olmasini, sacma sapan alt yapiyi kurumlara ve isp lere ucuk fiyatlarla kullandirmayi, yatirim yapilmasini ozel sektore engellemesini vs vs vs...


boyle bir kurumun basinda olsaniz hanginizin aklina gelir de yapardiniz bunlari ?


yoksa muthis bir alt yapi kurup, gelecek icin su anda bunun zararina katlanip herkese istedigi bant genisliklerinde stabil hatlar mi tesis ederdiniz? dial-up i belirli bir tarih icinde tarihe mi gomerdiniz ? tum illerde adsl, kablo net, isdn gibi secenekleri cok ucuza mi sunardiniz? sirketlerin hat ihtiyaclarini dogru duzgun ve cok ucuza mi verirdiniz ? ve tum bunlari ozel sektore saygi duyarak kontrollu bir sekilde ozel kurumlar ustunden mi yapardiniz?

ikinci secenek dimi ?


nefret etmeme ragmen ve tt deki abiler bulundugumuz yere bi adsl portu acamadiklarindan ve de aylik internet erisimim altindan kalkilamaz hale geldiginden ben de su anda ttnet accountu kullanmak zorunda kaldim.
ha bunu da bazi isp ler hak etmiyor mu ? bence ediyorlar. ama boyle olmasini da kimse istemez?


ha bu arada bu erisim kontroluyle ilgili uzun senelerdir dusundugum simdi cope atilmis bir projem vardi. ozel bi pop ustunden aileler cocuklarina paket aliyorlar. sonra adam oglunun/kizinin erismesini istemedigi siteleri sayfalari kelimeleri kendisi belirliyor. istersen black listlerden faydalanmasini sagliyor vs. cocuk da lamer olana kadar buna katlaniyor. isi kaptiktan sonra istedigi yeri gezsin. ISP de ayri bir para kazansin, vergisini versin. ailelerin ici rahat olsun. ama yok bizim tt miz var. ne gerek var ozel sektorun para kazanmasina. proje gelistirmesine. kapatir hosting firmalarinin alayini erisime tum ulke mutlu ve mesut oluruz.



0
lepra
Arkadaşın verdiği değerli bilgilere teşekkür etmekle beraber düşüncelerine de aynen katılıyorum. ayrıca bu yazıyı okuyunca aklıma gelen düşünceleri de sizlerle paylaşmak istedim: şöyle düşünüyorum; bu ülkede büyüklerimiz (yani bizi koyun gibi idare eden güruh) ellerinden gelse insanların her türlü özgürlüğüne buna internette özgürce gezinme dahil herşeye bir kısıtlama getirmek istiyorlar. ve ben bireysel olarak bu gidişi malesef esefle seyrediyorum, her alanda ellerimizin kollarımızın giderek dahada bağlanışını seyrediyorum. bir ışık da göremiyorum. aslında internet cafelerin bir dönem müthiş çoğalmasıyla genç insanları bu ortamlarda görmek beni geleceğe ümitle bakma açısından bayağı ümitlendirmişti ama sonrasında gelen karakol baskıları bu ortamların da ocağına kibrit suyu döktü. yazık, çok yazık...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vista Üçlüsü

parsifal

Pek çok alanda meşhur üçlüler vardır.
Bu sefer ki üçlümüz çok farklı bir alanda...
İşte karşınızda Windows Vista Üçlüsü

Teknoloji benim hizmetimde değil, sizin hizmetiniz de mi ?

sundance

Bu gün çok sinirlendiğim bir şey oldu (yok yok Moda meselesi diil :) Eve geldim ve tam 13 yıldır kullandığım telefon numaramın değişmiş olduğunu öğrendim...

Telefon şirketi yeni bir düzenlemeye gitmiş ve benim bulunduğum santrali değiştirmiş. Santral komple değişmiş bu yüzden eski numarayı kullanamazmışız artık, peki eski numara ne olacakmış ? Kullanılmayacakmış. Daha geçenlerde bir arkadaşım 10 yıldan sonra beni bu numaradan arayıp buldu. Peki şimdi ne olacak ? Belki de en eski sevgilim yıllar sonra hata ettiğini düşünüp beni arayacak, sevgi dolu, hoş bir sesle benle konuşmaya hazırlarken bir bakacak ki karşısında `Üzgünüz bu numara artık kullanım dışıdır' diyen bir ses...

Telefonla Çin İşkencesi

FZ

Çin'in birçok bölgesinde çıkartmalarla yasadışı işlerin reklamını yapanlara karşı yönetim yeni bir mücadele yöntemi geliştirdi. Bu tip yasadışı çıkartma ilanlardaki cep telefonları toplanıyor ve bir veritabanına giriliyor. Ardından özel bir yazılım bu telefonlara on binlerce kısa mesaj çekerek iletişimi imkânsız hale geteriyor. Aynı zamanda her 20 saniyede telefon aranarak 'Yasadışı bir reklam yaptınız, en yakın karakola başvurmanız gerekmektedir' şeklinde bir mesaj dinletiliyor. İşe ne kadar yarayacak, o henüz belli değil.

Kaynak: Radikal Gazetesi - Sanal Alem

Komik İşaretli Uyarılar

Soulblighter

İşaretli uyarıları hepimiz biliriz. Uyarı, bilgilendirme v.b. amaçlarla kullanılırlar. Bazı işaretli uyarılar ise aksine güldürmek için yapılmışlar sanki :) İşte güldüren işaretli uyarılar

Terminator Unit - X

sundance

Biraz eğlenelim, gelin beraber bir Linux çizgiromanına bakalım

Esprileri, anlatımı ile bence çok eğlenceli ve geekly olmuş. Dahası sektörden kişileri de içeriyor, Slashdot`ın kurucusu Commander Taco bile var içinde. Bir gözatın derim...