PENGUEN Dergisi ve GNU/Linux

0
FZ
PENGUEN mizah dergisinin son sayısında (5 Mayıs 2005) Selçuk Erdem'in bir karikatürü var, yan yana oturmuş kız ile adam, adam kıza yazıyor: "Aşkım, modem ışığım, Google'da aradım ismini, dedi do you mean güzeller güzeli, sensiz 56K senle ADSL geldi, USB 2.0 derken, kablosuz derken, senin her gülüşün forwardlanırken, ben ayakizinde GNOME teması, çıkmasın sayfa bulunamadı hatası".

Debian listelerinde fırtına gibi esen, şenlik afişleri hazırlayan karikatüristimizin bu son darbesi mizah dünyasına bomba gibi düşerken "GNU/Linux her yerde!" sloganı yankılanmaya devam ediyor :)

Görüşler

0
ZZombie
Selçuk Erdem'i severdim.

Simdi bir kez daha sevdim. :)
0
alphan
Bu duyduğum üçüncü karikatür. Birincisi penguenler ve açık kaynak ile ilgiliydi, ikincisinde Selçuk Bey kendini Debian logolu bir t-gömlek (ya da şapka) ile çizmişti. Üçüncüsü de bu.

Ne yazık ki karikatürleri duymaktan ileri gidemiyoruz.
Özellikle farklı kıtalarda yaşayanlar için üzücü...
0
bio
http://www.penguen.com/pengpopup/pop_up.htm
0
serdem
Ben sana gönderirim onu...
Ya da birisi tarayıp koysun hemen bi yere... Benim site kapalı.
0
tongucyumruk
http://tonguc.ath.cx/images/se.jpg
0
sametc
zaten selçuk erdem karikaturlerinde debian tişortlu insanlar çizip bir mesaj veriyor severim diye ama şşimdi tam belli etti ...

fakat daha komiği var ama linuxla alakalı degil aklıma geldikce gulerim...
--------------
iki deve yürüyorlar bir deve diyorki "gecen gun hamdiye neden boynun eğri diye sormuşlar" obur devenin verdiği cevap beni yerlere yatırdı "vallah benim tanıdıığım hamdi anında lafını koymuştur" :))) ne kadar komik degilmi :()
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nokia telefonu olan ve Yılan oynayanlar için..

larweda

Nokia telefon sahibi olup da telefonunuzun pilini Yılan oynayarak bitirenlerden misiniz? Yılan`ı kontrol etmek için 2-4-6-8 tuşları yeterli olmayabiliyor öyle değil mi? Peki bu iş için bir Joystick kullanmaya ne dersiniz?

Bir Dosyadan Klasör Olmaz Demeyin!

murat09

Bu Micros~1 XP´de yine JPGlerle işim gereği uğraşırken tekrar bir hata buldum. Gerçi fark edeli epey oluyor ama yeniden önüme çıkınca, belki yazılmamıştır diye düşündüm. Adamlar aslında iyiler, sitelerindeki makalelerde epey bir yol gösteriyorlar bu sorunlar icin (3 makalede uzun uzun 'ayrılmış aygıt adları' dosyalarının nasıl isimlerinin değiştirileceğini anlatmışlar). Ama ikide bir cıkarılan Service Pack'lerde bu hataları düzeltmek nedense akıllarına gelmiyor.
Bu görüntü Xp Pro. Corp. Edition + SP1 yüklü bir makinada, JPEG dosyasının ismini değiştirmek için F2 tuşuna bastıktan sonra alınmıştır. XP, salt okunur resim dosyalarının ismini değiştirmeye kalkarsak hep bu hatayı veriyor. Gerçi ismini değiştiriyor ama hata hatadır, değil mi. Son kullanıcıyı düşündüğünüzde, saç baş yoldurur bu sorunlar.
Saygılar.

Yeni bir tür hastalık mı bu Debian?

maat

FM okuyucuları ile kendimde gözlemlediğim bir durumu paylaşmak ve onların da fikirlerini alarak “Acaba bende mi bir acayiplik var” sorusunun cevabını aramak için bu yazıyı hazırladım.

Açık+Net+Basit

anonim

'Bu da bir okurumuzdan durum degerlendirmesi' Aslında haber komik degil. Bana uygun bir başlık bulamadım inanmazsınız. Benim derdim bir site acmak , "işe gideyim ama bilgisayarla ugraşmayayım" diyenlerin sitesi olcak.

Hay aksi!

wizzyfx

Bu sabah karşılaştığım Microsoft hata sayfası. Helal olsun vallahi, iyi güldüm sabah sabah. Error code'ları değiştirip diğerlerini görebilirsiniz. Hay aksi!