PENGUEN Dergisi ve GNU/Linux

0
FZ
PENGUEN mizah dergisinin son sayısında (5 Mayıs 2005) Selçuk Erdem'in bir karikatürü var, yan yana oturmuş kız ile adam, adam kıza yazıyor: "Aşkım, modem ışığım, Google'da aradım ismini, dedi do you mean güzeller güzeli, sensiz 56K senle ADSL geldi, USB 2.0 derken, kablosuz derken, senin her gülüşün forwardlanırken, ben ayakizinde GNOME teması, çıkmasın sayfa bulunamadı hatası".

Debian listelerinde fırtına gibi esen, şenlik afişleri hazırlayan karikatüristimizin bu son darbesi mizah dünyasına bomba gibi düşerken "GNU/Linux her yerde!" sloganı yankılanmaya devam ediyor :)

Görüşler

0
ZZombie
Selçuk Erdem'i severdim.

Simdi bir kez daha sevdim. :)
0
alphan
Bu duyduğum üçüncü karikatür. Birincisi penguenler ve açık kaynak ile ilgiliydi, ikincisinde Selçuk Bey kendini Debian logolu bir t-gömlek (ya da şapka) ile çizmişti. Üçüncüsü de bu.

Ne yazık ki karikatürleri duymaktan ileri gidemiyoruz.
Özellikle farklı kıtalarda yaşayanlar için üzücü...
0
bio
http://www.penguen.com/pengpopup/pop_up.htm
0
serdem
Ben sana gönderirim onu...
Ya da birisi tarayıp koysun hemen bi yere... Benim site kapalı.
0
tongucyumruk
http://tonguc.ath.cx/images/se.jpg
0
sametc
zaten selçuk erdem karikaturlerinde debian tişortlu insanlar çizip bir mesaj veriyor severim diye ama şşimdi tam belli etti ...

fakat daha komiği var ama linuxla alakalı degil aklıma geldikce gulerim...
--------------
iki deve yürüyorlar bir deve diyorki "gecen gun hamdiye neden boynun eğri diye sormuşlar" obur devenin verdiği cevap beni yerlere yatırdı "vallah benim tanıdıığım hamdi anında lafını koymuştur" :))) ne kadar komik degilmi :()
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nasıl CV yazılır ?

sundance

Hepimizin hayatında "CV yazmalıyım, ne yapsam, nasıl yazsam?" dediği bir dönem olmuştur. İyi kötü herkes birilerinden formatı kapıp cv yazar, bkz. Enver Altın'ın CV'sinden benim çektiğim kopya

Fakat bir de gerçekten yaratıcı olanlarımız var ki onlar uzun süre iş aramıyor :)

Teknoloji benim hizmetimde değil, sizin hizmetiniz de mi ?

sundance

Bu gün çok sinirlendiğim bir şey oldu (yok yok Moda meselesi diil :) Eve geldim ve tam 13 yıldır kullandığım telefon numaramın değişmiş olduğunu öğrendim...

Telefon şirketi yeni bir düzenlemeye gitmiş ve benim bulunduğum santrali değiştirmiş. Santral komple değişmiş bu yüzden eski numarayı kullanamazmışız artık, peki eski numara ne olacakmış ? Kullanılmayacakmış. Daha geçenlerde bir arkadaşım 10 yıldan sonra beni bu numaradan arayıp buldu. Peki şimdi ne olacak ? Belki de en eski sevgilim yıllar sonra hata ettiğini düşünüp beni arayacak, sevgi dolu, hoş bir sesle benle konuşmaya hazırlarken bir bakacak ki karşısında `Üzgünüz bu numara artık kullanım dışıdır' diyen bir ses...

Ubuntu mu? Saçmalamayın!

parsifal

Amazon'dan Sharpen More bildiriyor...
Amazon.com'dan Ubuntu 7.04 satın alan bir kullanıcı tüm bilgilerinin silindiğinden şikayet edip, Ubuntu'nun hayatta satın aldığı en kötü oyun olduğunu belirtti.
Ürün için verdiği 0.24 $'ı çöpe attığı için üzgün olduğunu ve windows'dan fazgeçtiği için çok üzgün olduğunu belirtti.

Çamaşır makinanızı Linux'a terfi ettirin !

anonim

Fosfatsız, 30-90 derecede çamaşır yıkama işlemleriniz de makinanız için ideal çözüm şimdi 7 kg.lık ambalajda :)
http://www.roesch-swiss.ch/en/detergent/L-neu!LinuxVollwaschmittel.htm

Ey sunucu, elma dersem çık, armut dersem çıkma

robin

Kuzey Carolina Üniversitesi'nde 4 yıldır kayıp olan bir sunucu bulundu.

Sistem yöneticileri kabloyu takip ettiklerinde duvarda oda olmayan bir kısma girdiğini görmüşlerdi. Sunucunun olduğu yeri işçilerin yanlışlıkla duvar örerek kapattığı anlaşıldı. İlginç olan ise bu 4 yıl süresince sunucunun tek bir paket kaybetmemiş olması. :)