PENGUEN Dergisi ve GNU/Linux

0
FZ
PENGUEN mizah dergisinin son sayısında (5 Mayıs 2005) Selçuk Erdem'in bir karikatürü var, yan yana oturmuş kız ile adam, adam kıza yazıyor: "Aşkım, modem ışığım, Google'da aradım ismini, dedi do you mean güzeller güzeli, sensiz 56K senle ADSL geldi, USB 2.0 derken, kablosuz derken, senin her gülüşün forwardlanırken, ben ayakizinde GNOME teması, çıkmasın sayfa bulunamadı hatası".

Debian listelerinde fırtına gibi esen, şenlik afişleri hazırlayan karikatüristimizin bu son darbesi mizah dünyasına bomba gibi düşerken "GNU/Linux her yerde!" sloganı yankılanmaya devam ediyor :)

Görüşler

0
ZZombie
Selçuk Erdem'i severdim.

Simdi bir kez daha sevdim. :)
0
alphan
Bu duyduğum üçüncü karikatür. Birincisi penguenler ve açık kaynak ile ilgiliydi, ikincisinde Selçuk Bey kendini Debian logolu bir t-gömlek (ya da şapka) ile çizmişti. Üçüncüsü de bu.

Ne yazık ki karikatürleri duymaktan ileri gidemiyoruz.
Özellikle farklı kıtalarda yaşayanlar için üzücü...
0
bio
http://www.penguen.com/pengpopup/pop_up.htm
0
serdem
Ben sana gönderirim onu...
Ya da birisi tarayıp koysun hemen bi yere... Benim site kapalı.
0
tongucyumruk
http://tonguc.ath.cx/images/se.jpg
0
sametc
zaten selçuk erdem karikaturlerinde debian tişortlu insanlar çizip bir mesaj veriyor severim diye ama şşimdi tam belli etti ...

fakat daha komiği var ama linuxla alakalı degil aklıma geldikce gulerim...
--------------
iki deve yürüyorlar bir deve diyorki "gecen gun hamdiye neden boynun eğri diye sormuşlar" obur devenin verdiği cevap beni yerlere yatırdı "vallah benim tanıdıığım hamdi anında lafını koymuştur" :))) ne kadar komik degilmi :()
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Emniyet Müdürlüğü E-Postalarımızı Gizlice İzliyor!

FZ

ANKA AJANSININ HABERİ: İzleme olayı şöyle ortaya çıktı: Emniyet'in mail kutusu dolunca, izlenen e-posta adreslerine yanlışlıkla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü- Bilgi İşlem Müdürlüğü imzalı "mail kutunuz dolmuştur, boşaltınız" uyarı yazısı geldi. Sanat ve Hayat Dergisi'ne mail gönderen okurlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bu uyarı mailiyle karşılaştı. Bu mail nedeniyle e-posta'ların da adrese ulaştırılması da engellendi. Emniyet'in kişisel e-posta adreslerini izlediği yine Emniyet'in yanlışlığıyla ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, bir dergiye kişisel bilgisayarlar üzerinden gönderilen maillere karşılık kendi e-posta servisi üzerinden uyarı mailleri göndermesi üzerine polisin kişisel mailleri de izlediği öne sürüldü. ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Sanat ve Hayat Dergisi'ne yazılarını ve görüşlerini mail yoluyla aktarmak isteyen okuyucular ilginç bir uygulamayla karşılaştı. Okuyucuların e-posta'ları derginin adresine ulaştırılamazken, bu kişilerin adreslerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden uyarı mailleri gönderildi.

Türkiye'nin en büyük bilgi işlem ağına sahip olan Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı e-posta adreslerini kendisine yönlendirerek, izlemeye aldığı böylece, bu adreslerden yapılan yazışmaların bir kopyasının, Bilgi İşlem Merkezi'nin sistemine kaydedildiği belirtildi. Bilgi İşlem Merkezinin sistemi dolunca, sistemin otomatik olarak, kullanıcılara bu uyarı maillerini gönderdiği kaydedildi.

Haberin tam metnini burada okuyabilirsiniz.

Editörün Yorumu: YORUM YOK!

Şaka Gibi...

parsifal

Özgür yazılımı anlamaya daha çok yolumuz var!

fkoksal

Bugün gözüme bir blog girdisi takıldı. Blog sahibi "Açık kaynak" hakkında bilgi vermek istemiş. Yazının bir bölümünü paylaşmak istedim.

...Açık Kaynak yazılımların diğer bir ortak özelliği de ücretsiz dağıtılmasıdır. İlk açık kaynaklı yazılım 1998 yılında Netscape tarafından yayınlanan Navigator‘dür ve Mozilla adı altında lisanslanıp dağıtılmaya başlanmıştır...

Buradan buyrun

Internet'ten canlı yayına

cbc

Raleigh adında, Amerika sınırları içindeki yerleşim yerinde, bir gün kar yağar ve televizyonlardan kar sebebi ile kapalı olacak yerler bildirilecektir. News 14 Carolina adlı televizyon kanalı biraz kolaya kaçar ve haberin devamında yazanlar olur.

Hangi Balık Hangi Balığı Yer Sizce?

sundance

Hayat çok eğlenceli... Bir tarafta ticari kaygı ile artı değer oluşturmaya çalışan birileri, bir diğer tarafta ise keyif için, hobi olarak bildiğini okuyan deliler.

Klasik yazılım firmaları yavaş yavaş karakterlerini değiştirirken, açık kaynak kodlu yazılımlar geliştiren kişiler yavaş yavaş şirketleşmeye, belki yazılımları için değil, ama verdikleri destek hizmetleri için para almaya ve gün geçtikçe daha büyük projelere imza atmaya başladılar.