Türkiye'nin En İddialı Hosting Şirketi (Ama Hangi Konuda? ;-)

0
sempsteen
Bilişim sektörüne el atmış, hizmetten yoksun tüm insanlar için hazırlanmış bir siteye denk geldim ve sizlerle paylaşmak istedim. Sitenin her bölümü özenle hazırlanmış, iddialı olduklarını belirttikleri konuda da kendilerini ispatlamış görünüyorlar! Bkz.: http://www.tesekkur.net

Görüşler

0
FZ
Koptum da geldim! Ofisteki arkadaşlar sandalyelerinden düşmemeye çalıştılar gülerken :)
0
Challenger
Beni en çok güldürenlerden birisi:
"Windows hosting yok diye bidi bidi yapmayin linux kullanin."
0
FZ
"Dolar kuru : 1,40YTL Sadece $ ile calisiyoruz YTL. ile calisirdik ama gavurlar calismiyor.Siz dolar kuruna bakarak gonderin YTL. biz ceviririz sizin icin."

LOL! :) :)
0
anonim
TR'deki hosting anlayıışını komik bir dille ve güzelce anlatmışlar

"Hosting fiyatlarimiz cok uygundur gercekten uygun degilse baska hosting firmasindan alarak(biz firma degiliz) bizim atacagimiz kaziktan daha cok kazik yiyebilirsiniz"
:)
0
ttk
Zamanında, hâlen ayakta olan iyi bir hosting firmasının benzer ismini kullanan bu tip bir üçkağıtçıya az da olsa para kaptırmıştım, iki kuruş ta olsa insanın canı sıkılıyor. Şimdi hatırladım yine canım sıkıldı :)
0
ttk
Sitenin şaka yollu uyarı amaçlı olduğunu biliyorum da mesajı yanlış anlaşılabilecek şekilde yazmışım, not edeyim dedim.
0
chatos
sanırım vthost.net adresinden yedin o kazığı. aynısı bana da olmuştu. 25 $ kadar tırtıklamışlardı beni. gerçi 3 aylık hizmet verdiler. verdikleri hizmeti de dışarıda anca o fiyata alabilirdim o zamanlar (yani az kazıklandım :) ).
0
ttk
Evet aynen o :)
Benim de 6-7$'dı galiba giden para.
0
serdem
Kaliteli hizmet gerçekten, komik olmuş.

Bu da yabancı bir danışmanlık şirketi:
http://www.huhcorp.com/
0
ttk
Bu sitenin şaka sitesi olduğunu kesin biliyor musunuz, yoksa işin içine ingilizce girince ben mi ayıramıyorum sahteyi gerçeği ?
0
serdem
Elbette şaka. Ama çok güzel tasarım yapmışlar insan inanamıyor.
Ben ayaküstü çevirdim birkaç satır sizin için, böyle daha iyi anlaşılıyor:

Şirketimizde habire müthiş havalı fikirler s.çan parlak insanlar çalışmaktadır.
Şirketimizin hatun elemanları fıstık gibidir, toplantı yapacak konumuz olmasa bile onlarla masaya oturup cilveleşiriz, harcanan zamanı da sizin faturanıza yansıtırız. Yeniçağ pazarlama gurumuz, tasarım uzmanımız ya da danışmanlardan biri ortaya bi fikir atmaya görsün, hemen yüzümüzde ciddi bir ifadeyle gözlerimizi ona dikip önümüzdeki kağıtlara bi şeyler karalarız.

Pazarlama ve danışmanlık hizmeti verdiğimiz müşterilerimiz arasında bir sürü saygın şirket var. O kadar çok, o kadar saygınlar ki, sayamayız bile. Epey var bunlardan. Gerçekten de hepsi çok başarılı, aşmış şirketler. Müşterilerimizin herbiri çok güçlü; bi sürü bi sürü paraları var.
Görünüş bizim için herşeydir; çünkü kaliteli iş yapacağımıza havalı görünerek daha çok paranızı alabiliyoruz.
Çağdaş görünümlü ofisimizde böyle güzel güzel bilgisayarlarımız filan var. Gelip de bi görseniz 'Vay be ,ofise bak! Bu adamlar hakkaten de sağlam,' dersiniz.
0
FZ
Mendil alabilir miyim, gözümden yaş geldi! :) :) :)

E ama öyle tabii, şöyle jilet gibi giyinmiş yakışıklı arkadaşlarımız, hem çocuk hem kariyer yapabilen, "kasma yaaa rilaaksss ol birazzz şekerim" diyen iki dirhem bir çekirdek süper kadınlarımız filan olacak ki o şirketi ciddiye alalım değil mi?

Birkaç ay önce kardeşimle Taksim'de yürüyoruz, akşam vakti, karşımıza HP'nin kocaman reklam tabelası çıktı, böyle süper yakışıklı bir eleman, önünde bir laptop bilgisayar, köşeli kemik çerçeve siyah gözlükler filan, kardeşim lafı oturtu: Olm bir sana bakalım bir de şu güzel kardeşimize, bak bu arkadaşımız çağdaş IT ortamlarını, 21. yüzyılın bilgisayarcısını temsil ediyor, kendinden emin, gururlu, trendy, rahat, yüzünde berrak ve dengeli bir gülümseme, bir de sana bakalım, peh! şu kıyafete şu göbeğe şu bir karış sakala bak, kim seni ciddiye alır! Neymiş GNU/Linux, USENET, yapay zekâ, FM, Lisp filan, aş olm bunları aş, şu resimdeki elemana bak, hizaya gel, böyle profesyonel bir görüntü çizmeni bekliyorum senden, ne o öyle gözkapaklarının altında uykusuzluk belirtisi şişlikler filan, olmaz ki canım! :) Benim cevabım:

- Yürü olm, konsere geç kalıcaaz!
0
ttk
Vay bee ...
İngilizce spam mesajları ciddiye alıp okumuyorum iyi ki çok büyük ihtimalle birini peşine düşüp kazık yermişim :)=)
Ben de ciddi şeyler yazıyor sanmıştım. Bu inglizce ile Lisp'i zor öğrenirim gibi :)

En iyisi ben gidip ingilizce kelime bilgimi ilerleteyim.

Bu arada, geçen Çarşamba'ya kadar FZ'nin kilolu bir arkadaş olduğundan da haberdar değildim laf aramızda (aşağıdaki cevaba atfen :)
0
serdem
Ben gözleri şişmemiş bilgisayarcıya iş vermem valla, göbeği yoksa iki kere düşünürüm.

(Bir de ilgisiz bir soru: FM'in header resminde gökyüzünde iki kuş yok muydu? Ya yanlış hatırlıyorum ya ya da biri uçtu :) )

0
FZ
Ben saydım şimdi, havada iki kuş var, yerde de iki penguen görünüyor.

Av mevsimi açılmadı henüz.
0
serdem
Yok şimdi anladım, ben mavi temaya geçmiştim, niyeyse mavi temada bir kuş var sadece.

Bütün gün webde dolaşıp kuşları sayıyormuşum gibi bir izlenim de bırakmak istemem. Yoğun bir insanım aslında.
0
darkhunter
Aklınızıda olsun bötle olaylardan sonra insanları yoğun olduğunuza inandırmak zor olabiliyor. Ne yazık ki başıma gelir sık sık :)
0
ttk
Benim de mavi tema :)
Login olup olmadığımızı ayırdedebilmek için. Oyun teması kullanıyordum ama sürekli üstte kımıldayan veay kımıldamaya hazır bir şeyin bulunması rahatsız ediyor, değiştirdim.
Bu arada, sıskayız diye aç mı kalalım yahu bu nasıl sektördür netekim :)
0
serdem
Göbek işin şakası ama bir yandan da FZ'nin anlattığı posterdeki adam gerçekten de iş dünyasıyla ilgili yalan ve yanlış olan birçok şeyin göstergesi değil mi?
Profesyonellik ve amatörlük üzerine iki makale:

http://headrush.typepad.com/creating_passionate_users/2005/09/dignity_is_dead.html
http://www.paulgraham.com/opensource.html

0
ttk
Adresini verdiğiniz makaleler için teşekkürler, okuyup sökebilirsem işime yarayacağını tahmin ettim biraz bakınca :)

İnsanlar işe değil görünüşe önem veriyor ne yazık ki. İyi poz kesip günü kurtaran gerçekten gereken sonucu elde edene tercih ediliyor.
0
wizzyfx
Anlık Bandwidth kavramını terminolojiye kazandırarak çığır açacak bir firma.

Üstelik anlık bant genişliğide sınırsız..

Anı yaşayan bir firma.
0
cbc
kimi ispler bulundurma seçeneklerinde veri trafiğini saniyede belli bir miktar üzerinden aylik hesaplarlar. hattı ayda [saniyedeki hız]*60*60*24*30 dan fazla kullanmazsanız ek ücret almazlar.

anlık sınırsız demek toplamda bu veri miktarını geçmeyip bazı zamanlarda 5-6MB/sec ile dosya alabilme olanağı sağlar.
0
sleytr
Başka bir değişle "sunucularımız yurtdışındadır" da demek. Çünkü bildiğim kadarıyla Türkiye'de hiçbir verimerkezi kiralık sunucularına o kadar bantgenişliği sun(a)muyor. Hatta aynı nedenle burada anlık sınırlı, toplamda sınırsız trafik verdiklerini söylerler. Tabi bant genişliği birkaç mbit ile sınırlı olunca toplam trafikte komik bir sınıra daynıyor...
0
GolgeHan
Gülmekten bir hal oldum :-)
0
Soulblighter
Gülmekten yarıldım gerçekten :) Ama gülerken de düşündüm. Türkiye'de ne yazık ki ne hizmeti verenin bilgisi var, ne de hizmeti alanın. Kim daha kurnazsa o kazanıyor. Tüketim toplumuyuz. Çünkü tüketime itiliyoruz. Birileri hep bize birşeyleri empoze ediyor.

Ne yazık ki Türkiye'de çok sevilen iki deyim var:
* Üzümünü ye bağını sorma.
* Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.

İşte bu iki deyimi benimsediğimiz için hep kaybediyoruz. Sonra hep kendimize gülüyoruz. Gülerken de düşünmüyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net'e Rakip Çıktı!

tongucyumruk

Fazlamesai.net en başarılı yazılı/görsel içerik çalışması ödülü aldığından beri bu anın gitgide yaklaştığının farkındaydım. İşe bakın ki ortaya çıkışı bir sonraki şenliğin ilk gününde oldu. Artık fazlamesai.net'in bir rakibi var. Sayın fazlamesai okurları, işte karşınızda yeni nesil haber siteniz: AzMesai

yzai okyun

parsifal

Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Bakın siz de başardınız!

Internet'ten canlı yayına

cbc

Raleigh adında, Amerika sınırları içindeki yerleşim yerinde, bir gün kar yağar ve televizyonlardan kar sebebi ile kapalı olacak yerler bildirilecektir. News 14 Carolina adlı televizyon kanalı biraz kolaya kaçar ve haberin devamında yazanlar olur.

Şaka Gibi...

parsifal

Java Ruby'den Daha Mı Ağır?

anonim

Java ile Ruby'yi fantastik bir şekilde kıyaslayan çok acayip bir resim ;-)