Chivi Radyo yayında!

0
ProDer
Hepimizin tanık olduğu, Chivi.com'un kapanma olayının ardından, hobi niteliğinde bazı denemeler yapmayı ve biraz da kendimizi eğlendirmeyi amaç edinmişken, kendimizi bir anda radyo yayını yaparken buluverdik. Nasıl mı?
Sözkonusu firmanın, radyo yayını için kurduğu server'ı kullanarak! Dolayısıyla Chivi sayfasından ulaşılan radyo, tüm ilişkileri, projeleri ve diğer işlevleri durdurulup iptal edilmiş olmasına rağmen bir anda hortlayıvermiş oldu. Türkiye'nin önde gelen internet kuruluşunun çatısı altında gerçekleştirilen sistemle ne derece ilgilenildiği ve söz konusu yayının yapılmaya çalışıldığı dönemlerde bile İxir'in ilgililerinin olaya ne kadar ilgili (-siz) olduğu gözler önüne serilmiş oldu.

Bu yazı yazıldığında radyo yayındaydı, belki siz okurken de böyle olacak. Kapanmış bir sitenin yok olmuş radyosunu dinlemek mi istiyorsunuz. www.chivi.com adresine gidin ve alt tarafta sağda göreceğiniz linke tıklayın. Şimdilik sadece 56K modemliler için yayını açık tutuyoruz. İlgi olursa diğer yayını da açmayı düşünüyoruz.

Eğer chivi.com kapalıysa bu linkten de doğrudan yayını dinleyebilirsiniz. Buyrun!

http://194.29.215.135:8000/listen.pls

İstek parçalarınızı bize bildirebilirsiniz!

İlgili Yazılar

Ünlü Hacker Yakalandı

parsifal

Antalya'dan Sharpen More bildiriyor...
İstanbul'un çeşitli semtleri ve Antalya'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla 15 kişilik hacker grubu yakalandı. Kendini hackerlık işlerine kaptırdığı için klima alacak zamanı bile bulamayan ünlü hacker laptop bilgisayarının başından kalkamadan yakalandı.

Fazlamesai.net'e Rakip Çıktı!

tongucyumruk

Fazlamesai.net en başarılı yazılı/görsel içerik çalışması ödülü aldığından beri bu anın gitgide yaklaştığının farkındaydım. İşe bakın ki ortaya çıkışı bir sonraki şenliğin ilk gününde oldu. Artık fazlamesai.net'in bir rakibi var. Sayın fazlamesai okurları, işte karşınızda yeni nesil haber siteniz: AzMesai

Linus Torvalds’a otobüs çarparsa ne olur?

xelon

İnternet'te oradan oraya savrulurken Wikipedia'da Linus Torvalds'ın biyografisine( İngilizce | Türkçe ) denk geldim. Mizah başlığı altındaki "What If Linus Torvalds Gets Hit By A Bus? - An Empirical Study" bağlantısı dikkatimi çekti. Büyük bir keyifle okuduktan sonra Türkçe'ye çevirmek aklıma geldi. Ve işte burdayım.

Yazıyı okuduktan sonra insanın aklına takılmıyor değil, gerçekten Linus Torvalds'a birşey olsa sizce Linux'e ne olur?

Das Keyboard - Über Geeks

darkhunter

Müjde! Perdesiz sazlardan sonra perdesiz klavye de çıktı :)

Buradan ayrıntılı olarak inceyebileceğiniz Das Keyboard'ın tuşlarında yeller esiyor. Über kullanıcılar ya da yazdıklarının zaten anlamsız oluğunu düşünenler için.

Sayım suyum yok

sundance

Sayım için eve hapsoluruz olmayız tartışmaları, herkes Internet`e girecek Internet çökecek söylentileri vs. vs. Bir kelle sayımı daha atlatmış bulunmaktayız.
Böyle bir günde TV`de ne var diye Internet`te bir dolaşayım dedim.
Gördüm ki biz hala Internet sayfalarını update etmek için işyerine gitmesi gereken bir ırkın afakıyız.