URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

3
tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan ekrandaki metne eklemelerinin örneğini görebilirsiniz.

Eğer bu yazıyı gelecekte okuyorsanız ve link çalışmıyorsa aşağıdaki ekran görüntüsü ile idare edeceksiniz mecbur.

file

Görüşler

0
FZ

Fena guldum! :)

0
ErenTurkay

Haha. En azindan HTML taglerini temizleyecek kadar zahmete girismisler :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güvenli veya kolay: Birini seçmek zorunda mıyız? (veya: WhatsApp gerçekten güvenli mi?)

tongucyumruk

Geçtiğimiz hafta ortalık The Guardian'ın yayınladığı WhatsApp'taki güvenlik açığı mesajlarınızın dinlenmesini mümkün kılıyor haberi ile çalkalandı. WhatsApp'ın da kullandığı Signal protokolünü geliştiren Open Whisper Systems'tan cevap gelmekte gecikmedi: WhatsApp'ta bir arka kapı yoktur. Peki ne oldu? Gündemi takip edemeyenler için bir TL;DR sunmakta fayda olacağını...

Çocuğunuz Internette Güvende Mi?

muratdicle

Bu aslında kısmen reklam olacak. Ancak konu başlığında gördüğünüz gibi, çocuk sahibi kişilerin kendilerine de sordukları bir sorudur.

Kızım benden dolayı, 4 yaşlarında internet ile tanıştı. Tabi hemen şaşırmayın, sadece benim belirlediğim sitelere girerek, elbise giydirme ve 4 yaşındaki bir çocuğun basitçe yapabileceği türden oyunlar oynuyordu.

Ama bir gün..

Microsoft iPod'a El Atmış Olsaydı...

Chriseba

YouTube'da Microsoft'u "ti"ye alan ilginç bir video. Microsoft'un iPod'a el attığında nelerle karşılaşabileceğimizi gösteren güzel bir çalışma. İzlemeniz önerilir...

Dreamcast kullanarak firewall nasıl delinir...

conan

Yaratıcılıkta sınır tanımayan hacker "dostlarımız", artık ebay`den 100$'ın altına bulunabilen Dreamcast`leri içine Linux yükleyerek şirketlerin sistemlerine giriyorlarmış. Dreamcast`i seçmelerinin asıl nedeni ucuz olması ve içinde ethernet bağlantısıyla gelmesi 1 2. Yöntem ise oldukça güzel :) Şirket içinde networke bir oyun makinası getirdim diyerekten aslında bir ayağı firewall dışında bir ayağı ise içeride olan bir hackbox sokmuş oluyorlar. Bu kutu içerisinde SSH, Web browsers gibi toollar ekleyerek de firewall bypass edilmiş bölgeye istedikleri bir yerden sızabiliyorlar. (Günümüzde tuvaletten bile network kablosu geçtiği düşünülürse basit bir ziyaretçi bile içeri bir box sokabilir hehe)

Klavyeden Çıkan Sesler Ne Yazıldığını Ele Veriyor

FZ

University of California, Berkeley araştırmacıları klavyede tuşa basarken çıkan sesleri analiz edip hangi tuşlara basıldığını anlamanın yolunu keşfetti.

10 dakikalık bir kaydı dinleyen sistem yazılanların %96sını çözebiliyor.

Bu tekniğin çalışmasının sebebi ise "a" tuşuna basıldığında çıkan sesle, mesela "t" tuşuna basıldığında çıkan ses arasında fark olması. Bilgisayar bilimleri profesörü Doug Tyger yapılan işin bir davulun değişik yerlerine vurulduğunda değişik ses çıkmasının fark edilmesine benzetti.