URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

3
tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan ekrandaki metne eklemelerinin örneğini görebilirsiniz.

Eğer bu yazıyı gelecekte okuyorsanız ve link çalışmıyorsa aşağıdaki ekran görüntüsü ile idare edeceksiniz mecbur.

file

Görüşler

0
FZ

Fena guldum! :)

0
ErenTurkay

Haha. En azindan HTML taglerini temizleyecek kadar zahmete girismisler :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BIND 9 Dynamic Update DoS Zaafiyeti

onal

Tüm Bind9 sürümlerini etkileyen kritik bir açıklık yayınlandı. Açıklığı değerlendiren kötü niyetli biri tek bir udp paketiyle dns sunucunuzu devre dışı bırakabiliyor.

Açıklığın detaylarını anlatan kısa bir blog girdisi hazırladım. Ilgilenenler buradan ulaşabilir

Internet Tarayıcınız Ne Kadar Güvenli?

FZ

Sizi bilmem ama scanit firmasının Browser Security Test sistemi ile Windows 2000 Pro Service Pack 2 ve IE 5.0 yüklü sistemimi kontrol (Start The Test linkine tıklayarak) ettiğimde (yaklaşık 3-4 dakika süren ve bir sürü popup pencere açan bir test, panik yapmayın :) aşağıdaki sonuçları elde ettim:

Symantec´ten İnternet Güvenliği Tehditleri Raporu

Nightwalker

Internet güvenliği çözümleri alanında dünya lideri olan Symantec, siber güvenlik eğilimleri hakkındaki en kapsamlı analizleri içeren Symantec Internet Güvenliği Tehdit Raporu’nu yayımladı. 30 terabyte’dan fazla veri incelemesinin sonucu olan bu raporda, ağ-bazlı saldırı eğilimlerine, zayıflık tespitlerine ve kötü niyetli kodlara yer verilmektedir.

Kutup noktasının doğusu bulundu!

gismo

ntvmsnbc'nin büyük keşfi. ntvmsnbc'de yer alan bu habere göre "Mars’ın coğrafi olarak güney kutup noktasında kar yağışı oluşmuyor. Buzullar coğrafi kutup noktasının 150 km doğusunda yer alıyor. Kutup bölgesindeki iki ayrı klimanın etkisiyle, buz kütlesi coğrafi kutup noktasından doğuya doğru kayıyor."

Şimdi ben de sormak istiyorum. Kutup noktası güney ya da kuzey farketmez, tek bir noktadır. Doğu, kutup noktasından farklı bir noktada güneşin doğduğu yöndür. Eğer kutup noktasındaysanız bir doğudan söz edilemez. Orada artık her yön güneydir.

108 Bitlik Şifre Çözme Yarışı Sona Erdi

FZ

Certicom tarafından düzenlenen ve belirli bazı 108bitlik şifreleme sistemlerin güvenliğinin test edilmesini amaçlayan 10.000$ ödüllü ECC2K-108 şifresi çözüldü.