CanSecWest: Bilgi eksikliği mi yoksa kaya gibi bir işletim sistemi mi?

0
darkhunter
CanSecWest tarafından, geçtiğimiz günlerde Kanada'da düzenlenen pwn2own adlı yarışmanın sonucu, ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Windows Vista SP1, Mac OS X 10.5.2 ve Ubuntu 7.10 yüklü bilgisayarların, bilişim güvenliği alanında deneyimli katılımıcıların becerileriyle ele geçirilmesinin amaçlandığı yarışmada, sizce hangi işletim sistemi düşürülemedi?
Hikayenin devamını Türkçe olarak buradan okuyabilirsiniz.

Gelelim asıl soruya: Sizce bu sonuç neyin göstergesi? Bilgi eksikliği mi? Sağlamlık mı?

Görüşler

0
mentat
türkçe verilen linkte http://cansecwest.com/ adresi referans gösterilmiş ama orada da sonuca dair bir bilgi yok. tek bulabildiğim şu link:
http://www.informationweek.com/software/showArticle.jhtml?articleID=207000434
onda da mac airbook'un safari'si yüzünden iki dakikada kırıldığı, diğer iki sistemin ise ilk günü kırılmadan geçtiği yazılı. bu yüzden de 3rd parti yazılımlar falan yüklemeye başlamışlar linux ve vista sistemine..

ya verilen türkçe link biraz fanatik takılmış, ya doğru linki vermeyi unutmuş, ya da benim çok uykum gelmiş ve bu saatte burada değil uykuda olmam lazım..
0
Tarık
http://dvlabs.tippingpoint.com/blog/2008/03/28/pwn-to-own-final-day-and-wrap-up
0
brend
Tabi ki Linux'un azınlıkta olmasının sonuca etkisi, Windows'un çoğunlukta olması kadar vardır. Fakat aktif bir Ubuntu kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ki Canonical şimdiye kadar gördüğüm en iyi çalışan şirketlerden biri. Hemen hemen iki günde bir gelen program güncellemeleri ve/veya güvenlik yamaları bunun en iyi kanıtı olsa gerek. Her ne kadar zaman zaman problemler yaşanabiliyor olsada fazlasıyla aktif bir topluluğa sahip Ubuntu forumlarında bütün problemlerinize yanıt bulabiliyorsunuz. Ev kullanıcısını açık kaynağa alıştırmak için kullanılan basit arayüzü aslında birçok profesiyonel bilgisayar kullanıcısını da tatmin edecek kadar "karmaşık ve yetenekli"... Açık kaynak bir projenin arkasında Mark Shuttleworth gibi finansal açıdan güçlü birileri olunca sonucu hep birlikte görebiliyoruz. Kim ne derse desin, yakın gelecekte pazar payında microsoft'un windows'una rakip olabilecek bir işletim sistemi Ubuntu.
0
Dite
Bilgi eksikliği....
http://ferruh.mavituna.com/hala-guvenli-misiniz-oku/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ADSL Modem Öntanımlı Parola Zayıflığı

extacy

Bu açık başka ülkelerde var mıdır bilmem ama bizim ülkemiz insanlarında %80 oranında geçerlidir :(

Bunun nedeni bilgisizlik midir, vurdum duymazlık mıdır bilmem ama... sonuçları çok kötü olabilir. Malum güzel ülkemin her yanı ADSL ile yeni yeni tanışmaya başladı fakat beraberinde yeni bir sorun getirdi. Lafı kisa tutup soruna geçmek istiyorum.

GnuPG Sisteminde Kullanılan El-Gamal İmza Anahtarlarında Problem

FZ

(FM kurucu editörlerinden sundance´in uyarısına göre:) Phong Nguyen isimli uzmanın tespitine göre GnuPG sayısal şifreleme ve belge imzalama sisteminde kullanılan ve sistemin belge imzalama kısmını ilgilendiren ElGamal anahtar oluşturma kısmında ciddi bir problem mevcut. Bu ciddi açıktan yola çıkarak ElGamal imzalı belgelerde değişiklik yapmak ve daha da önemlisi bunlardan yola çıkarak belgeyi imzalayan kişinin sahip olduğu özel (private) sayısal anahtarı birkaç saniyede öğrenmek mümkün.

Konu ile ilgili ilk resmi yazışmalardan birini bu adreste okuyabilirsiniz.

Kaliforniya Universitesi (Santa Barbara) Yurtlarında Win2000 Yasağı

cayfer

Bir SlashDot haberine göre Santa Barbara'daki Kaliforniya Üniversitesi yurtlarında öğrencilerin Win2000 kullanmalarına artık izin verilmiyormuş. Haberin kaynağı olan UCSB Yurt Ağları yönetiminin yazısını burada bulabilirsiniz. Özet olarak Win2000 hataları yüzünden kampus ağının altüst olmasına daha fazla tahammül edemediklerini anlatan ve öğrencilerin XP Home'a geçmelerini isteyen bir yazı. Hatta bu geçiş için yardıma gereksinim duyanlara destek bile oluyorlar. Başlarının Win2000 ile ne denli dertte olduğunu gösteriyor bu kararları.

Makyajsız siteler

barbar

Internetin haşarı çocuklarının yaptıkları yaramazlıkları takip edebileceğiniz bir site bu. İçeriğinde hangi grup kime kızmış, hıncını nasıl almış, kimleri selamlamış gibi konulara açıklık geliyor.
Sistem yöneticileri hangi sistem nasıl kırılmış log dosyalarından öğrenip, isterlerse önlem bile alabilirler.
defacement archives

AnkaSEC ’10 Bilgi Güvenliği Konferansı Aktif Katılım Çağrısı

honal

Ülkemizde gerçekleştirilen bilgi/bilişim güvenliği çalışmalarına katkı olmak amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Ankara’ya özel bilgi güvenliği etkinliği AnkaSEC konferansı bu yıl 23 Aralık 2010 tarihinde Ankara TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirilecektir.

Konferans kayıt olan herkese açık ve ücretsizdir.