CanSecWest: Bilgi eksikliği mi yoksa kaya gibi bir işletim sistemi mi?

0
darkhunter
CanSecWest tarafından, geçtiğimiz günlerde Kanada'da düzenlenen pwn2own adlı yarışmanın sonucu, ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Windows Vista SP1, Mac OS X 10.5.2 ve Ubuntu 7.10 yüklü bilgisayarların, bilişim güvenliği alanında deneyimli katılımıcıların becerileriyle ele geçirilmesinin amaçlandığı yarışmada, sizce hangi işletim sistemi düşürülemedi?
Hikayenin devamını Türkçe olarak buradan okuyabilirsiniz.

Gelelim asıl soruya: Sizce bu sonuç neyin göstergesi? Bilgi eksikliği mi? Sağlamlık mı?

Görüşler

0
mentat
türkçe verilen linkte http://cansecwest.com/ adresi referans gösterilmiş ama orada da sonuca dair bir bilgi yok. tek bulabildiğim şu link:
http://www.informationweek.com/software/showArticle.jhtml?articleID=207000434
onda da mac airbook'un safari'si yüzünden iki dakikada kırıldığı, diğer iki sistemin ise ilk günü kırılmadan geçtiği yazılı. bu yüzden de 3rd parti yazılımlar falan yüklemeye başlamışlar linux ve vista sistemine..

ya verilen türkçe link biraz fanatik takılmış, ya doğru linki vermeyi unutmuş, ya da benim çok uykum gelmiş ve bu saatte burada değil uykuda olmam lazım..
0
Tarık
http://dvlabs.tippingpoint.com/blog/2008/03/28/pwn-to-own-final-day-and-wrap-up
0
brend
Tabi ki Linux'un azınlıkta olmasının sonuca etkisi, Windows'un çoğunlukta olması kadar vardır. Fakat aktif bir Ubuntu kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ki Canonical şimdiye kadar gördüğüm en iyi çalışan şirketlerden biri. Hemen hemen iki günde bir gelen program güncellemeleri ve/veya güvenlik yamaları bunun en iyi kanıtı olsa gerek. Her ne kadar zaman zaman problemler yaşanabiliyor olsada fazlasıyla aktif bir topluluğa sahip Ubuntu forumlarında bütün problemlerinize yanıt bulabiliyorsunuz. Ev kullanıcısını açık kaynağa alıştırmak için kullanılan basit arayüzü aslında birçok profesiyonel bilgisayar kullanıcısını da tatmin edecek kadar "karmaşık ve yetenekli"... Açık kaynak bir projenin arkasında Mark Shuttleworth gibi finansal açıdan güçlü birileri olunca sonucu hep birlikte görebiliyoruz. Kim ne derse desin, yakın gelecekte pazar payında microsoft'un windows'una rakip olabilecek bir işletim sistemi Ubuntu.
0
Dite
Bilgi eksikliği....
http://ferruh.mavituna.com/hala-guvenli-misiniz-oku/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai bir zavallıyı takdim eder...

sundance

Bugün irc.freenode'daki #fazlamesai kanalında arkadaşlarla sohbet ederken, kanalın müdavimlerinden Xybernaut'un nickine benzeyen nickli biri bana özelden mesaj attı, bu ve ardından gelişen zavallı muhabbeti okumanızı isterim. Görün bakın ülkemizde social engineering ne kadar zavallı durumlarda, ne salaklar var :)

Xyber[busy]] cc varmi elinde ?
[sundance] cc ne be ?
[sundance] kredi kartı mı ?
[Xyber[busy]] kredi karti
[sundance] var nolcak ?
[Xyber[busy]] bilgileri ver az
[Xyber[busy]] cok lazim
[Xyber[busy]] neyse oderim
[sundance] :)) haaa, sen benden kaçak kredi karti numarası istedin ?
[sundance] vay çakal vay, rezil etmez miyim ben seni simdi FM camiasına :))

Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

sundance

Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

Bilişim Guvenliği Günleri İstanbul 2010

anonim

Tarih: 2 Haziran Çarşamba
Yer: Grand Cevahir Oteli

Katılım için web sayfasından kayıt gerekiyor.

www.bilisimguvenligigunleri.com

Blaster Windows´a Karşı

anonim

Blaster adında yeni keşfedilen bir solucan, Internet üzerinde Windows 2000/XP/2003 yüklü bilgisayarları arıyor ve RPC açığını kullanarak uzaktan bulaşıyor. Microsoft, bu açık için daha önce bir yama yayımlamıştı.

VIRUS ALERT - W32/Nimda@MM

anonim

Hızla yayıldığı belirtilen bu ' worm ' hem e-mail attachment ile ( readme.exe ) hem de Microsft IIS serverda 15 Mayıs 2001'de bulunan bir güvenlik açığını ( PWS Escaped Characters Decoding Command Execution Vulnerability ) kullanarak yayılabilmektedir. Ayrıca, Internet Explorer 5.0 veya 5.5 kullanılarak web ( http ) üzerinden mailboxlara ( hotmail, yahoo, vs..) erişim söz konusu olduğunda, yine bir başka güvenlik açığını kullanarak bu mesaj okunduğunda ve hatta sadece önizleme penceresinde görüntülendiğinde dahi sisteme bulaşabilmektedir.