CanSecWest: Bilgi eksikliği mi yoksa kaya gibi bir işletim sistemi mi?

0
darkhunter
CanSecWest tarafından, geçtiğimiz günlerde Kanada'da düzenlenen pwn2own adlı yarışmanın sonucu, ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Windows Vista SP1, Mac OS X 10.5.2 ve Ubuntu 7.10 yüklü bilgisayarların, bilişim güvenliği alanında deneyimli katılımıcıların becerileriyle ele geçirilmesinin amaçlandığı yarışmada, sizce hangi işletim sistemi düşürülemedi?
Hikayenin devamını Türkçe olarak buradan okuyabilirsiniz.

Gelelim asıl soruya: Sizce bu sonuç neyin göstergesi? Bilgi eksikliği mi? Sağlamlık mı?

Görüşler

0
mentat
türkçe verilen linkte http://cansecwest.com/ adresi referans gösterilmiş ama orada da sonuca dair bir bilgi yok. tek bulabildiğim şu link:
http://www.informationweek.com/software/showArticle.jhtml?articleID=207000434
onda da mac airbook'un safari'si yüzünden iki dakikada kırıldığı, diğer iki sistemin ise ilk günü kırılmadan geçtiği yazılı. bu yüzden de 3rd parti yazılımlar falan yüklemeye başlamışlar linux ve vista sistemine..

ya verilen türkçe link biraz fanatik takılmış, ya doğru linki vermeyi unutmuş, ya da benim çok uykum gelmiş ve bu saatte burada değil uykuda olmam lazım..
0
Tarık
http://dvlabs.tippingpoint.com/blog/2008/03/28/pwn-to-own-final-day-and-wrap-up
0
brend
Tabi ki Linux'un azınlıkta olmasının sonuca etkisi, Windows'un çoğunlukta olması kadar vardır. Fakat aktif bir Ubuntu kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ki Canonical şimdiye kadar gördüğüm en iyi çalışan şirketlerden biri. Hemen hemen iki günde bir gelen program güncellemeleri ve/veya güvenlik yamaları bunun en iyi kanıtı olsa gerek. Her ne kadar zaman zaman problemler yaşanabiliyor olsada fazlasıyla aktif bir topluluğa sahip Ubuntu forumlarında bütün problemlerinize yanıt bulabiliyorsunuz. Ev kullanıcısını açık kaynağa alıştırmak için kullanılan basit arayüzü aslında birçok profesiyonel bilgisayar kullanıcısını da tatmin edecek kadar "karmaşık ve yetenekli"... Açık kaynak bir projenin arkasında Mark Shuttleworth gibi finansal açıdan güçlü birileri olunca sonucu hep birlikte görebiliyoruz. Kim ne derse desin, yakın gelecekte pazar payında microsoft'un windows'una rakip olabilecek bir işletim sistemi Ubuntu.
0
Dite
Bilgi eksikliği....
http://ferruh.mavituna.com/hala-guvenli-misiniz-oku/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai bir zavallıyı takdim eder...

sundance

Bugün irc.freenode'daki #fazlamesai kanalında arkadaşlarla sohbet ederken, kanalın müdavimlerinden Xybernaut'un nickine benzeyen nickli biri bana özelden mesaj attı, bu ve ardından gelişen zavallı muhabbeti okumanızı isterim. Görün bakın ülkemizde social engineering ne kadar zavallı durumlarda, ne salaklar var :)

Xyber[busy]] cc varmi elinde ?
[sundance] cc ne be ?
[sundance] kredi kartı mı ?
[Xyber[busy]] kredi karti
[sundance] var nolcak ?
[Xyber[busy]] bilgileri ver az
[Xyber[busy]] cok lazim
[Xyber[busy]] neyse oderim
[sundance] :)) haaa, sen benden kaçak kredi karti numarası istedin ?
[sundance] vay çakal vay, rezil etmez miyim ben seni simdi FM camiasına :))

Kıyamet ertesi

conan

Evet hepimiz biliyoruz ki SQ_Hell, Slammer, veya ne isim verirseniz bu kurtçuk Internet'i hafta sonundan itibaren esir aldı. Bizlere fazlamesai yaptırdı, bolbol küfür ettirirken bazı şeylere de dikkatimizi çekmeyi sağladı. Örneğin patch ne demek bir kere daha ögrendik. Ya da geç kalınmış ve tamamen test edilmemiş SP'lerin insanların başına neler getirebildiğini gördük. Ama bunlardan bahsetmeyeceğim. Bahsedeceğim şey neden Internetin bu problemden dolayı durma aşamasına geldiği?

bogofilter İle Olasılıksal SPAM Filtreleme

FZ

Paul Graham 2002 yılı Ağustos'unda yazdığı makalede spam filtrelemede Bayes Teoremi'nin (Öznel Olasılık Teorisi) kullanılabilirliğine değinerek SPAM e-posta (email) ile savaş konusunda yeni bir akımı başlatmış oldu.

Graham'a göre aldığımız her email'e içerdiği kelimeler - mesaj başlığındakiler (header) de dahil olmak üzere- incelenerek 0 ile 1 arasında bir spam skoru atamak mümkün. Bu sayının hesaplanabilmesi için öncelikle size gelen çok sayıda spam ve spam olmayan emailin ayrı ayrı incelenmesi gerekiyor. Bu inceleme sonucunda eğer belli bir kelimeye sadece spam olan emaillerde rastlanıyorsa o kelimeyi göreceğiniz bir sonraki emailin de spam olma olasılığı çok yüksek olacaktır. Aynı mantıktan yola çıkarak, büyük bir çoğunlukla gerçekten okumak istediğiniz emaillerde rastlanan kelimelerin gelecekte de spam içermeyen emaillerde görülmesi beklenir. Bu anlattıklarımızın iyice yerleşmesi için birkaç örnek verelim:

JavaScrypt

FZ

Autodesk firmasının kurucularından ve efsanevi AutoCAD programının yazarlarından biri olan John Walker, DES şifreleme standardının yerini almış olan AES´i (yani Rijndael algoritmasını) JavaScript ortamına taşıdı. Şifreleme, şifre çözme, parola cümlesi oluşturma ve steganografi işlevlerini barındıran bu JavaScript kullanımı GPL lisanslı olarak isteyen herkesin kullanımına açık.

C/C++ dururken neden JavaScript kullanayım, deli miyim divane miyim ben tepkisini verecekler ilgili sayfada usta programcının gerekçelerini okuyabilirler.

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansı

onal

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansları- Türkiye’de eksikliği hissedilen ürün/teknoloji bağımsız güvenlik anlayışına katkı amacıyla düşünülmüş bir etkinlik serisidir.

IstSec etkinliklerinde konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumlar eşliğinde katılımcılar merak ettiği konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebilecekler.

Yılda iki kere yapılması planlanan IstSec etkinliklerinin ilki Microsoft, RSA ve ADEO’nun sponsorluğunda Microsoft Türkiye ofisinde yapılacaktır.