Balçanakları: Saldırılar, Araçlar ve Vakalar

0
FZ
Bir balçanağı (honeypot) kurmanın bilinen faydalarının yanı sıra "orada neler olup bittiğini" sürekli takip edebilmenizi de sağlar. Her ne kadar bir güvenlik duvarının dışına bir de ağ IDS'i (Intrusion Detection System - Saldırı Tespit Sistemi) kurduğunuzda pek çok uyarı alacak olsanız da bir arıkovanı size çok daha detaylı ve ileriye yönelik bilgi verecektir.

Örnek bir kurulum ve ardından yapılan araştırma sonucunda gigabytlerca ağ trafiği çıktısı elde edilmiş, veritabanları uyarılarla dolmuş ve yığınla "rootkit" ve "exploit-pack" koleksiyonları toplanmıştır.

Bu makalede basit bir dil ile saldırıya maruz bırakılan GNU/Linux yüklü arıkovanından elde edilen sonuçlar özetlenmiştir. Söz konusu bilgisayar çok kısa sürede düzinelerce denial-of-service, sistem açıkları tarama, ve Romanyalı hackerlara IRC üzerinden bilgi verme ve benzeri exploit saldırılarına maruz kalmıştır.

Görüşler

0
dervish
Hımm hımmm
Honeypot'u BalÇanağı diye çevirsek daha iyi olmaz mı ? Malum hiçkimse Arıkovanına elini sokmak istemez, ama balçanağına parmak daldırmak isteyen çok olur.

Bu arada
Dervish=Sundance
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Tarayıcınız Ne Kadar Güvenli?

FZ

Sizi bilmem ama scanit firmasının Browser Security Test sistemi ile Windows 2000 Pro Service Pack 2 ve IE 5.0 yüklü sistemimi kontrol (Start The Test linkine tıklayarak) ettiğimde (yaklaşık 3-4 dakika süren ve bir sürü popup pencere açan bir test, panik yapmayın :) aşağıdaki sonuçları elde ettim:

Türk Telekom´u da hack´lediler

anonim

www.ttrehber.gov.tr Digital-Angels tarafından hacklendi.
Digital-angels grubu, www.ttrehber.gov.tr`nin yerine konulan sayfada web adreslerini yazmışlar, ki bu da dikkatsizlik olarak algılanabilir, belki whois bilgisinden geçerli bir isim çıkmaz ama ödeme şeklinden kredi kartı yada banka havalesi araştırması sonucu o arkadaşları yakında mahkemede görebiliriz.

www.ttrehber.gov.tr`nin değişmiş halinin görüntüsü için:
http://users.vr9.com/digitalangels/telekom.jpg


Editörün notu: www.ttrehber.gov.tr adresi, saldırıdan kısa süre sonra kurtarıldı, bizim farkedebildiğimiz, site sadece birkaç saat kadar kapalı kaldı.

Çocuğunuz Internette Güvende Mi?

muratdicle

Bu aslında kısmen reklam olacak. Ancak konu başlığında gördüğünüz gibi, çocuk sahibi kişilerin kendilerine de sordukları bir sorudur.

Kızım benden dolayı, 4 yaşlarında internet ile tanıştı. Tabi hemen şaşırmayın, sadece benim belirlediğim sitelere girerek, elbise giydirme ve 4 yaşındaki bir çocuğun basitçe yapabileceği türden oyunlar oynuyordu.

Ama bir gün..

Şifre Bilimi Nedir?

eitatli

http://www.mystery-twister.com . Bu site, şifre bilimi (cryptography) nin nasıl birşey olduğunu bu işin içinde olmayan ancak merak edenlere yarışma yoluyla öğretmeyi hedefleyen bir site.

Eşeği Kafese Sokmak

tongucyumruk

Tamam kabul ediyorum biraz saçma bir başlık oldu ama Türkçe yazınca böyle bir hal aldı. Aslında konuya uygun bir başlık. Konumuz Linux altındaki en popüler P2P dosya paylaşım programı mlDonkey'i chroot ortamında çalıştırarak sistemimizi güvenceye almak...