Balçanakları: Saldırılar, Araçlar ve Vakalar

0
FZ
Bir balçanağı (honeypot) kurmanın bilinen faydalarının yanı sıra "orada neler olup bittiğini" sürekli takip edebilmenizi de sağlar. Her ne kadar bir güvenlik duvarının dışına bir de ağ IDS'i (Intrusion Detection System - Saldırı Tespit Sistemi) kurduğunuzda pek çok uyarı alacak olsanız da bir arıkovanı size çok daha detaylı ve ileriye yönelik bilgi verecektir.

Örnek bir kurulum ve ardından yapılan araştırma sonucunda gigabytlerca ağ trafiği çıktısı elde edilmiş, veritabanları uyarılarla dolmuş ve yığınla "rootkit" ve "exploit-pack" koleksiyonları toplanmıştır.

Bu makalede basit bir dil ile saldırıya maruz bırakılan GNU/Linux yüklü arıkovanından elde edilen sonuçlar özetlenmiştir. Söz konusu bilgisayar çok kısa sürede düzinelerce denial-of-service, sistem açıkları tarama, ve Romanyalı hackerlara IRC üzerinden bilgi verme ve benzeri exploit saldırılarına maruz kalmıştır.

Görüşler

0
dervish
Hımm hımmm
Honeypot'u BalÇanağı diye çevirsek daha iyi olmaz mı ? Malum hiçkimse Arıkovanına elini sokmak istemez, ama balçanağına parmak daldırmak isteyen çok olur.

Bu arada
Dervish=Sundance
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Network Penetrasyon Testleri Eğitimi / Haziran 2009

butch

13 Haziran 2009 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 20 saat süreli Network Penetrasyon Testleri Eğitimi, 3 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, birçok uygulamalı ö­rnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.­

Güvenlikte En Zayıf Halka: İnsan

ts

İnsanlar konuşur. Konuşmalarımız, davranışlarımız sonuçlar doğurur ve bu sonuçlar yaşamımızı yönlendirir, gelişmelere zemin hazırlar.

Bilgi güvenliği gibi bir konu her ne kadar teknik gibi gözükse de içerisinde insan ögesi bulunan sosyal yansımaları içeren bir konu. Bilgi güvenliği insanlardan ve onların ürünü olan zararlı kodlardan korunmayı içerdiği bir gerçek. Konu böyle olunca sistemlerini korumak için uğraşan sistem yöneticileri ve diğer yanda yeni zayıflıklar keşfedip yöntemler bulan hackerlar, bir çarkın dişlileri gibi bu endüstrinin gelişimine on ayak oluyorlar. Fakat bazen insanlardan birşeyler öğrenmenin en iyi yolu sistemlerine sizip kritik bilgilerine ulaşmaktan öte bir hal alabiliyor. Onlarla birebir iletişime geçmek ya da zaten göz önünde olan şeyleri incelemek risksiz, saf bilgi akışını kolaylaştiriyor. Bu yönteme ise kısaca “Sosyal Mühendislik” adı veriliyor.

Açık Sistemler ve Güvenlik - 1

FZ

"Güvenlik bir ürün değil süreç meselesidir." Bruce Schneier

Neden Güvenlik?

Sevgilinize yazdığınız özel(!) bir e-posta başkaları tarafından kolayca okunabilse kendinizi nasıl hissederdiniz? Ya da bir ihale için hazırladığınız elektronik belgelerle ilgili tüm detaylar rakipleriniz tarafından bir güzel okunsa? Olay yaratacak haberinizdeki en kritik ve gizli noktalar sizinle rekabet eden birileri tarafından kolayca ele geçirilirse ve kendi imzaları ile yayınlansa nasıl bir ruh hali içinde olursunuz?

Owasp - En çok karşılaşılan 10 web güvenlik problemi ( 2007 güncellemesi )

Yns_

Owasp -the free and open application security community- web uygulamalarında en çok karşılaşılan 10 güvenlik problemini ele almış.

İçerikte saldırı türleri, örnek saldırılar ve önlemler ele alınmış. Bu adresten word veya .PDF formatında indirip inceleyebilirsiniz.

Windows Durmuyor

anonim

Windows´ta güvenlik açığı başlıklı haberlerden sıkıldınız mı bilmiyorum ama Windows da durmuyor ki. Yine kritik bir güvenlik açığı üstelik ie kullanmıyor olmanızda sizi kurtaramıyor. Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 98 Second Edition, Microsoft Windows Me, Microsoft Windows NT 4.0, Microsoft Windows NT 4.0 Terminal Server Edition, Microsoft Windows 2000 işletim sistemlerinde etkili bu açık sayesinde crackerımızın web sitesini ziyaret ederseniz oluşan açık yüzünden cracker o an kayıtlı olan kullanıcının yetkilerine sahip oluyor. Admin yetkileride buna dahil. Ayrıntılı bilgi ve yama için: Bu adrese