Çalışanların 2/3'ü şifrelerini not ediyor

0
anonim
Searchsecurity.com tarafından yapılan araştırmada kullanıcılar IT şifrelerini en az bir defa kağıt kalem ile not ettiklerini itiraf ettiler. Bunun başlıca sebebi olarak firmaların yüzde 75'inin şifreleri en az 13 haftada bir değiştirmeleri cevabını verdiler.

Şirketler şifre seçiminin önemini yavaş yavaş kavramaya başladı fakat güvenli sağlam şifre ile akılda kalması çok zor şifre arasındaki ince çizgiyi fark etmek gerekiyor aksi takdirde kullanıcı şifreyi not almak ve hatta bu notu ekranın köşesine iliştirmek zorunda kalıyor.
Zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür sözünü bir kez daha hatırlatıyorum.
Haberin Kaynağı

İlgili Yazılar

Kıyamet ertesi

conan

Evet hepimiz biliyoruz ki SQ_Hell, Slammer, veya ne isim verirseniz bu kurtçuk Internet'i hafta sonundan itibaren esir aldı. Bizlere fazlamesai yaptırdı, bolbol küfür ettirirken bazı şeylere de dikkatimizi çekmeyi sağladı. Örneğin patch ne demek bir kere daha ögrendik. Ya da geç kalınmış ve tamamen test edilmemiş SP'lerin insanların başına neler getirebildiğini gördük. Ama bunlardan bahsetmeyeceğim. Bahsedeceğim şey neden Internetin bu problemden dolayı durma aşamasına geldiği?

Açık Kaynağın Yararları

Soulblighter

Geçen hafta çalınan Windows 2000 kaynak kodlarını inceleyen iyi niyetli :) bir yazılımcı, IE 5 gözatıcısında açık tespit etti.

Bu açık kullanılarak, bitmap dosyası ile (ne alakaysa, klasik M$ açığı) kullanıcının bilgisayarında aşırı yüklenme meydana getirilebiliyor. Açığı bulan yazılımcı, haberi www.securitytracker.com adresinde duyurdu.

Code Red 2 (Yepyeni bir worm)

conan

Evet yeni code red Agustos 4'te başgösterdi. Yapılan açıklamalara göre bu worm daha agresif ve tamamen baştan yazılmış bir worm. Bulaşma yöntemleri farklı olsa da hedef işletim sistemi aynı. Microsoft Windows 2000. (Bu sefer NT ya da 9X değil. Çünkü kullandıkları bir assembly komutu sadece windows 2000 icin geçerliymiş) Unutmadan, bu versiyon yanında bir de trojan taşıyor ;) Gelelim yeni yaramaz kurtçuğun neler yaptığına, nasıl bulaştığına.

Sygate'de artık Symantec Bünyesinde!

parsifal

Brightmail, Veritas derken, Sygate'de Symantec bünyesine dahil oldu.

Demek bundan sonra Sygate 2.0'ı register ederken "yaw yıllardır aynı siteden onay alıyor.", "Yok abi kesin numara bu inanma." muhabbetleride tozlu raflarda yerini alacak.
Nedense gözümün önüne bir anda Tünel'de bir atölye silueti belirdi. :)

512 Byte'lık Güvenlik Koduna 3 Tane Bug Nasıl Sığdırılır?

darkhunter

Microsoft'un oyun platformu xbox'ın, boot sırasında çağırdığı 512 Byte'lık güvenlik kodunda 3 adet bug tespit edilmiş...

512 Byte'lık koda 3 adet bug sığdırmayı başaran Microsoft'u kutluyor, başarılarının devamını diliyorum...

Not: FM Forum'da konuyu gündeme getiren "abc"ye teşekkürler.